Hirdetés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen okostelefont vegyek?
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CES 2026: A Dreame első akciókamerája apró, szétszedhető, 8K-t is rögzít
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
Aktív témák
-
alfa20
senior tag
válasz
kiskaktusz
üzenetére
Szia!
Az az igazság, hogy a linux tízen X éve grafikus, persze vannak "parancsoros"-ak is.
Szerintem ne nagyon particionálgass előbb próbáld ki, tölts le egy live CD-s verziót és úgy próbáld ki, "kicsit" lassabb lesz mint a feltelepített, de el tudod dönteni kell vagy sem. Ha meg tetszett van még egy lehetőség pár páran ezt nem szeretik, telepítsd windows-on belül, ezt az Ubuntu és társai, Mint, támogatja. Szerintem ezek közül válasz elsőként.
Tapasztalataim szerint (ami nem olyan nagy
) de eddig még nem nagyon voltak gondjaim driver-ekel, egyébként a Live cd-vel ez is kiderül, ha van net kapcsolat akkor meg úgy is megoldódik a probléma, nagyon sok segítő kész linux-ossal találkoztam már különböző fórumokon és a gugli is nagyon segítő kész tud lenni. nekem régebbi radeon van és azzal nem volt problémám.sok win32 program és játék futattható linux alatt is a "wine" vagy a "PlayOnLinux" programokkal én a wine-t innen szoktam feltenni (köszönet érte MerlinW-nek)
Igen van Skype, VLC, Opera, Chrome (Chromium), Flash, Codecec... minden programnak van linuxos verziója vagy alternatívája, a PS viszont nem fút ha jól tudom de van helyette GIMP.
Egy dolgot viszont még az elején tisztázni kell A LINUX NEM WIN, A WIN NEM LINUX! ne akard össze hasonlítani, mindegyiknek van előnye és hátránya, kinek a pap kinek papné. Mielőtt tényleg nekiállnál és azon emberek táborát erősítenéd akik leszólják a linux-ot win után, előbb tájékozódj, olvasgass, nézegess róla videókat.
Aktív témák
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Sweet.tv - internetes TV
- Interactive Brokers társalgó
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- BestBuy topik
- Milyen routert?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- PC Game Pass előfizetés
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Apple Magic Mouse A3204 (USB-C)
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3913
- Újszerű Acer Aspire A515 - 15.6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB SSD - Win11
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3024
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
) de eddig még nem nagyon voltak gondjaim driver-ekel, egyébként a Live cd-vel ez is kiderül, ha van net kapcsolat akkor meg úgy is megoldódik a probléma, nagyon sok segítő kész linux-ossal találkoztam már különböző fórumokon és a gugli is nagyon segítő kész tud lenni. nekem régebbi radeon van és azzal nem volt problémám.