Hirdetés
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
Aktív témák
-
FixY67
senior tag
válasz
üzenetére
Tőlem mehetne a /boot is (sőt! Úgy is csináltam, csak itt már nem részleteztem).
Értelme az (lenne), hogy van egy működő rendszerem, amit nem szeretnék még véletlenül sem tönkretenni. Ugyanezen a rendszeren, ugyanezekkel a diszkekkel telepítettem egy debian-t + xen-t, de nem szeretném, ha az ő grub-ja belerondítana a meglévőbe.
Ugyanakkor arra is rájöttem, hogy nem célszerű teljesen eltüntetni a debian grub-ját, mert akkor egyéb csomagok kapcsán kerülök szopóágra. Ha csak azt mondom neki, hogy tegye fel a grub csomagot, de magát a grubot ne tegye a MBR-ba, akkor minden update, aminek valami pici köze van a grub-hoz - pl. új kernel - nagyon ocsmány hibákat produkál. Ha meg eltávolítom a grub csomagot, akkor nem fogom tudni, mit írt volna pl. egy új kernel miatt a menu.lst-be a telepítés.(ééééérted?
)Lényeg, hogy szeretném megoldani az USB-ről indított bootot, de valamiért nagyon nem akar menni. El sem jut addig, hogy bármit is betöltsön, mert a stage 1.5 után úgy kapok hibaüzenetet, hogy még a grub shellt sem tudom elérni. Valószínűleg nem bírja betölteni a stage2-t.
Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch Ultra LTE, Új, Bontatlan, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3310
- Samsung Galaxy S21+ / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- FELVÁSÁRLÁS A GYŐRÚJBARÁTI BOLTUNKBAN!
- ÚJ HP Pavilion 16 - 16"IPS WUXGA - Ryzen 5 8540U 16GB - 512GB SSD - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
)