Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Tesztkört futott a OnePlus Nord CE6
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- 8000 nit, maradhat? A szaúdiaknál kezd a Honor 600 Pro
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- One mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Aktív témák
-
harry
veterán
válasz
gyurman
üzenetére
Proxmox -nak nézz után szerintem. Debian alapú OS, módosított kernellel, ami támogatja a KVM és OpenVZ virtualizációt, és ad egy webes felületet is, ahonnan az egészet kezelheted (vagy akár persze parancssorból). Neten vannak leírások, videók is. Ja és persze ingyenes.
Így akkor csinálhatsz két gépet, egyik lehet egy OpenVZ CentOS gép - valahogy meg lehet csinálni, hogy a mostani gépet, úgy ahogy van becsomagolod, átalakítod egy virtuális gép template-té, és átrakod az egészet virtuálisra (végül nem volt rá szükségünk, így ezt nem csináltuk meg, de annyira nem tűnt vészesnek, persze ennél kicsit bonyolultabb).
És csinálhatsz egy KVM gépet, amire meg lehet Win-t telepíteni, bár én nagyon nem ragaszkodnék ehhez a megoldáshoz.Mindezt egy fizikai gépen, mely így természetesen egy szerver lesz, tehát asztali gépként biztos nem tudnád használni, bár az előzményeket nem láttam, nem tudom, pontosan mire is keresel megoldást.
Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Azonnali fotós kérdések órája
- Gitáros topic
- Háztartási gépek
- Ingatlanos topic!
- sziku69: Szólánc.
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kitolhatja az LGA1700 élettartamát az Intel
- Milyen okostelefont vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, EA, Xbox stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Apple iPhone 16 128 GB Ultramarine 96% Akkumulátor 2026.07.10-ig Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- HP EliteBook 840 G10 13. gen i5, 16GB DDR5, prémium üzleti laptop! 1 év garancia
- HP EliteBook 745 G6 14" Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest