Hirdetés
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- One UI zápor esett a hétvégén
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lala6
őstag
Na akkor még nem voltam ott, 2005-ben vettük a lakást, akkor már bent voltak a kábelek, de a TV-t a szövetkezet üzemeltette.
Egyszer voltam lent egy lakógyűlésen, épp abban az időben, amikor nem volt sport1-2, és rámerészeltem kérdezni, hogy miért nem lehet a digi-t beengedni a házba(a Harmat utcában már ott voltak akkor, mert az nem a szövetkezethez tartozik), hát ne tudd meg, hogy mit kaptam, mit akarok én mást, ez a legjobb, meg különben is a digi egy nagy szar román cég... az volt a pláne, hogy lavinát indítottam el, a végére a szövetkezetis fószer egyedül maradt a véleményével miután közöltem velük a digi árait. Persze nem változott semmi, de később network nagyon jó lett, most már sajnálom, hogy eltűntek. A szövetkezet egy nagy pénznyelő szerintem, rengeteget beszednek, de semmi látszatja nincs, pl. a szeméttárolónkat több, mint 1 éve nem voltak képesek kitakarítani. -
Lala6
őstag
Ezt a kábelt nem a TvNetWork húzta be, hanem ha visszaemlékszel ez még a régi szövetkezeti tulajdon volt. Amikor mi ide költöztünk, még a szövetkezetnél fizettem elő tévére, csak pár év múlva jött a TvNetWork. Így tényleg eltudom képzeni a gány munkát.
Beszéltem ma a Digisekkel, azt mondják, hogy még nincs rákötve az új kábel, de később már csak azon lehet majd előfizetni, ha bővebb info-t akarok, akkor menjek be az ügyfélszolgálatra, szerencsére nincs messze, itt van a Harmat utca elején, a körforgalom előtt. Én szerintem kötök náluk új szerződést, kérek telefont is, azt már ingyen adják, sok lebeszélhető perccel.
Egy utcában lakunk..., kicsi a világ
-
Tonyk
veterán
Disney eddig is volt, A JimJam nálunk is kisebb polgárháborút váltott ki.
Itt pedig ami van, lesz:
http://www.digikabel.hu/csatornakkiosztasaEz is érdekes:
"Budapest, Debrecen, Dunaújváros, Miskolc, Pécs, Székesfehérvár, Tatabánya és Szeged városokban új műsorok: Nat Geo HD és Nat Geo Wild HD
Ezek a műsorok hamarosan a többi városban is elérhetőek lesznek.
A fenti városokban a digitális csatornakiosztásunk 2010. július 21-től az alábbiakkal bővül:
1+1 TV, ARTE, Bloomberg TV, CNN, Deutsche Welle, ERT, M6, France 24, ProTV International, RAI Due, RTL II, Playboy TV (23-05-ig), Private Spice (23-05-ig), SUPER RTL
Természetesen ezek a műsorok is hamarosan a többi városban is elérhetőek leszne"
-
klezzz
tag
Tessék ftp direkt tesztelni: ftp.fsn.hu
-
Lenry
félisten
lehet... de az a baj, hogy mind3an elég intenzíven használjuk a netet, de majd megoldjuk vhogy...
nekünk is van két ilyen routerünk is, de a másik egyáltalán nem csatlakozik fel a netre...már régebben is volt ilyen, hogy megszakadt, aztán vmikor októberben egyáltalán nem csatlakozott újra, akkor kihívtuk a TVNetworköt hogy ez így nem állapot (egy hét volt mire kijöttek addig nem volt net) akkor kiderült, hogy a lépcsőházi routerből ki volt csúszva a kábelünk, attól kezdve nem szórakozott, egészen karácsonyig, amikor megint újrakezdte...
-
Nicholas
csendes tag
A henet sikerult vennem egy Netgear Mr814 v2 wireless routert.Az istenert nem megy a internet (PPPoE-Tvnetwork).Beadom a felhasznaloi nevet es jelszot es kesz nem csatlakozik.A haverom T-onlines interneten siman ment.
Felhivtam az ugyfelszolgalatot ami nagyon siralmas es nem segitokeszek.(sajnalom,h ilyen szolgaltato ilyen szinvonalat ad).
Ok azt mondtak nem tudnak segiteni menni kellene.Hivatkoztam hogy a neten a forumokon az embereknek milyen tapasztalat van es azt mondta hogy ''sok ember sok mindent mond''.
En meg azt mondom sajnalom ott hagyom a tvnetworkot meg egy ilyen gagyi szolgaltato.
Esetleg valaki tud segiteni?Valami otlet? -
h_143570
addikt
Nem kotozkodes, de ev vege elott az intel sem lesz kepes az uj core 2 procik termelest hazon belul 25%-ra felhozni, szoval meg egy jo darabig a rezsok lesznek tobbsegben a gyartasban, nem is beszelve a kozzel 5 milliard erteku mar legyartot es rakarban porosodorol. Legalabb kell 1 ev mire negszabadul a regi formdvenyeitol es felhoza a gyarto kapacitasait, de addigra az amd remelhetoleg kijon az uj technologiajaval ami megint rezsoval nyilvanitja az intel procikat igaz ez esetben csak visszonyitas keppen. Az amd viszont mar nem gyartja azokat a regi athlonokat igy azt mar nem kell beleirnia, mivel o a jelenlegi gyartott procikrol nyilatkozott.
Szoval ha modositattni szertetned vele akko ''az intel meg mindig nagyon sok rezsot gyart'' lenne a megfelelo.
Na de legyen eleg az OFF-bol. -
h_143570
addikt
SMC-bol mukodo wirelest nem tudok, de a fentebb mintha lenne tapasztalat wlanos smc-s routerreal.
A linksys-bol viszont van olyan wlan -os ami biztosan megy a wrt54gl, mivel ennek az fw-je unix alapu tovabba az fw forraskodja is ismert, igy a bene levo pppoe kliens ellenorizhetoen tudja az MD5 CHAP authentikaciot. Valoszinuleg a tobbi wrt54g varians is tudja, elmeletileg. Bar az eddig leggyakrabban hasznalt megoldas hogy egy smc 7004vbr es utanna egy tetszoleges wlan router. -
h_143570
addikt
A pppoe = pont to pont protocol over ethernet. Arra jo hogy a felhasznalokat szeparalni lehesen egymastol az alkalmazott halozat felepitesetol fuggetlenul. Ez a szolgaltato vegberendezese es a felhasznalo kozott van. Igy lehet megodani hogy ugyanazon a fizikai halozaton tobb szolgaltato is tudjon szolgaltani egyszerre annelkul hogy a felhasznalok tudnanak rola, tipikus pelda erre az ADSL. Tehat fizikalisan t-com, de logikalag akkar EgonNetworks is lehetne.
Mar ha van megfelelo engedelyed es penzed ra, hogy vegyel csomag tovabb adasi jogot a t-comtol.
A vicc az hogy ADSL en nincsen szukseg pppoe ra mivel minden felhasznalok es a szolgaltato vegberendezesei kozott direkt kapcsolatban van igy eleve a felepites miatt megvan a pppoe val megvalositando cel, a felhasznlok egymastol valo elkulonitese.
A kabel net eseten hasonlo a helyzet mivel 128bites DES titkositast hasznalnak a kabel modemek es a kulcsok orankent valtoznak ennyi ido meg nem eleg a feltoresere. Igy megint csak megvalosul a felhasznalok szetvalasztasa.
A LAN-NET na ez mar ethernet itt ha nincsenek rendesen beallitva a szolgaltato eszkozei akkor szukseg lehet pppoe-ra.
A pppoe relay [link] egy teljesen szolgaltato oldali megoldas, arra jo hogy a szolgalto eszkozei felett letrehozzunk egy virtualis halozatot amin tovabbithatoak a pppoe csomagok, a szolgaltato sajat belso halozati felepitesetol fuggetlenul. Ha ezzel van gond akkor egyaltalan nincsen net vagy instabill. Nem peddig csak a routerek nem lepnek fel de pl a szoftveres tarcsazok igen akkor a nem a relayel van gond hanem a routerben levo pppoe kliensel, vagy csak a felhasznalo nem irta be rendesen a szolgaltatotol kapot adatokat.
Tehat ezert volt marhasag a pppoe relayel valo dobalozas, helyette azt kellet volna mondani, hogy a pppoe protokolt MD5 CHAP hitelesitessel hasznaljuk, ez hivatalos szabvany.
Ha tevedtem volna akkor shabanrulez ugy is kijavit.
[Szerkesztve] -
h_143570
addikt
Na igen a szolgaltatótol ez tenyleg nem volt jo huzzas, hogy elt a feltetelezessel hogy a routergyartok betartjak a szabvanyokat, ahelyet hogy megnezte volna. A legnagyobb hibat ott kovettek el hogy nem tajekoztattak az ugyfelszolgalatosaikat, arrol hogy a pppoe protokolt MD5 CHAP hitelesitessel hasznaljak /a windows belso tarcsazojaval sikerult kideritenni, mert az legalabb kirta/, es ez az amivel bizonyos, szinte az osszes routernak problemaja van.
Bar a 15 percenkenti bontasok nalam inkab idegesitoek voltak mivel atlagba 4-6 masodperc alatt vissza is csatlakozott automatikusan a router, az ip maradt igy nem volt annyira gaz. Most TCP/IP van, de a DHCP szerver 15 percenkent MAC cim ellenorzsest tart, pontosabban 15 percig adja oda a felhasznalonak az ip-t majd hitelesites utan ujra odaja 15 percre, tehat a 15 percenkenti hitelesites most is meg van csak ez mar router kompatibilisebb, igaz a halozatuk nagyreszen meg mindig pppoe van. Egy forum tarsunk szerint valoszinuleg a belso halozatuk vedelme miatt vezethettek be a pppoe-t, nehogy belso halokat alakitsunk ki, meg atverjuk a forgalom szamlalot.
A repotechel valo egyutmukodes miatt gondoltak eleg ha van egy, meg jegyeznem hogy ez sem mükodot rendesen. En probalkoztam a dlikbol kiverni egy normalis fw-t honapokig, mivel dlinket szerettem volna, de a magyar valaszra sem meltatott a nemzetkozi meg vissza kuldott a magyarhoz. A repotech az 1 honapnyi halgatas utan kuldte a javitott valtozatot, az smc meg kb 1.5 volt meggyozni hogy ugyan mar gyartsatok le, viszzont legalabb megtettek, 2 esetben is.
Minesetre a feleloseg 2os eloszor is a gyartoke mivel nem tartottak be szabvanyt megis azt hazudtak a termekukrol hogy betartja a szabvanyt, es nemelyik meg el sem hajlando ismerni a hibajat. A masik a szolgaltaoe volt, hogy nem volt megfelelo a tajekotatas az atterssel kapcsolatban, szamitasba kellet volna vennir hogy a halozati eszkoz szalittok valotlant allitanak eszkozeikrol, ki kellet volna adni egy listat a mukodo routerekrol, es megmondani az ugyfelsolgalatosoknak hogy MD5CHAP-ot hasznal a hitelesitesre a pppoe kapcsolat, nem pedig pppoe relayel dobalozni, aminek nemi netes kereses utan, pl RFC, egyertelmu hogy kozes sincsen a dologhoz. A legnagyobb baj az volt hogy felteteleztek hogy a pppoe protokolt tamogato router tudja az egesz szabvanyt nem csak annak bizonyos reszeit. Azt hogy a router gyartokbol sikerulte volna kivernie ezt a par soros modsitast, hat tekinteve egyes cegeket hozzaalasat kizart, lehet hogy megprobaltak. Viszont amint kiderult a problema ki kelett volna adniuk egy kozelemenyt a mukodo routerekrol illetve hogy milyen lepeseket tettek annak erdekeben hogy a gyartok tudjanak a lusasaguk altal okozot problemarol es mielobb javitsak, vagy mutatnak hajlandosagot arra hogy potoljak. Vegezetul mind 2 oldal hibas volt a szegeny felhasznalo meg forduljon fel, illetve jojon ra maga a megoldasta majd verje ki egyedul a router gyartokbol a megoldast, erdekes uzletpolitika. -
h_143570
addikt
Egy kicsit tuloztam az igaz.
Azt hogy nehany kapcsolodni sem volt hajlando azt a CHAP protokol implementalasanak teljes hianya okozt bizonyos routereknel. A D-LINK ujabb routereiben mar van CHAP tamogatas igaz meg mindig nem tokeletes legalabbis 5 honapja meg mindig nem birt a 15 perces authentikacioval.
A pppoe relay arra jo hogy a pppoe csomagokat egy mas felepitesu halozaton lehesen tovabbitani, illetve ossze lehesen kapcsolni a kulonbozo szolgaltok halozatait ugy hogy ezt a felhasznalok ne vegyek eszre. Tehat a tvnetet leszamitva az osszes otthoni felhasznalasra szant ADSL-t a T-Com szolgaltatja, a pppoe relay-nek hala nem veszed eszre ezt a tenyt. Tehat tok mind1 hogy melyik ADSL szolgaltato valojaban t-com halo.
Tehat meg egyszer a PPPoE egy hivatalos szavbany 2 hitelesitesi eljarast tamogat.
[link]
A PAP-ot és a CHAP-ot, a szabvany 1999-es letezese ota eleg keves szolgaltato hasznalja a CHAP valtozatot, de ez nem mentseg ara hogy nem implementaltak rendesen a szabvanyt. A pppoe a protokol a chap pedig a protokol reszet kepezo hitelesitesi eljaras.
Mellesleg a repotech sem tudta alapbol kénytelen voltam fw-t javitatni veluk kb 1 honap alatt megicsinaltak, az smc-nek igaz csak 1 hetebe került. A D-link meg az us robotics meg csak a kifogasokal jott hogy miert nem hajlando kijavitani a nyilvanvalo mulasztasaukat. -
snemeth
aktív tag
''A Winamp a netről játszott valamit, ugye?''
Nem emlékszem biztosan, de úgy rémlik, hogy pont az volt a lényeg, hogy nem
Az nem megy a fejembe, hogy hogyan kavarhatott bele a winamp egy másik hardverbe, ami csak a hálózaton keresztül kapcsolódott és nem is rajta keresztül ment a lejátszás.
(Nem kötözkoödi akarok ám, csak gondolkodom.)
Ha a netről játszana le és úgy, még érthető.
Főleg azok után, hogy a kiváló USR routerem random újraindult, amikor az Emule ment.
Meg mondjuk egyébként is hajlamos volt pár nap után magától is.
Mióta az SMC csinál mindent és az USR csak mint switch üzemel (a wireless tudása miatt kell), azóta betonstabil az egész.
Igazából ha nem lett volna ez a PPPoE átállás és ezért nem vettem volna meg az SMC-t, még mindig a hülye újraindulásaival szívnék. -
snemeth
aktív tag
A Winamp a netről játszott valamit, ugye?
Netrádiót szoktam hallgatni, de nem a Winamp-ot használom hozzá.
Azzal semmi gond nem szokott előfordulni.
Azon kívül egy SPA-1001 ATA is rá van kötve a routerre és azzal a VoipDiscount-on keresztül szoktunk vezetékes számokat hívni. Minimum fél órás hívások mennek, de még soha nem volt semmilyen probléma közben. Pedig gyakran megy a fel/le töltés is, miközben folyik a telefonálás.
Pont tegnapelőtt piszkálgattam az ATA beállításait, hogy még jobb legyen a hangminőség (pedig most is meglepően jó a mikrofonos/fejhallgatós megoldáshoz képest), mert a hálózat (és a router) szempontjából simán ki lehet használni a jobb beállításokat.
Szóval a tapasztalataim alapján amondó vagyok, hogy ennyi pénzért - és azért a támogatásért, amit az SMC ad - simán megéri egy 7004VBR. -
Rommel6600
őstag
hát nemtom, mi (itt a ph!-n, meg a család is) nagyon meg vagyunk vele elégedve, nameg hát javitotta is az smc a fw-t hogy lehessen a tvnetwork pppoe hálózatán normálisan használni. Én semmi ilyesmit mint amit irtál nem tapasztaltam (meg szerintem a többiek sem), de érdekelne a teszt többi része is róla, jöhet priviben!
ja kicsit off, de én előbb használnék mást a winamp helyett minthogy lecseréljem v. ne a 7004est vegyem.
Ja, meg úgy tudom ott újhegyen brutális a net, nem hiszem hogy gond lenne bármivel is(snemeth-nek 4ms az eredmény ha megpingeli a bixet, kicsit durva! nem nem irigykedem, áááá)
-
Tonyk
veterán
Tudod csak annyi, hogy alaptalanul és legfőképpen ismeretlenül vádolsz meg burkoltam hazudozással, és ezt nem veszi be a májam! Amennyiben védek valakit azok a volt kollégák.
Ha nincs semmi suskus a háttérben, akkor meg egyszerűen hihetetlenül felelőtlenül és ostobán történt meg ez a protokollváltás - ez sem sokkal hízelgőbb a cégre nézve. Szerintem.
Ezzel viszont teljes mértékben egyetértek!
később kiderül, hogy adott szolgáltatóhoz ''közel álló cég'' forgalmaz szinte kizárólag olyan routereket, amivel adott cég által szolgáltatott internet-elérést (teljesen legális módon! előfizutól függően 2 vagy 3 gépre
Most akkor már nem értem! A gond az hogy nem tudjátok megosztani a netet, vagy az hogy 15 percenként levág??? Mert amikor engem dobált le a net, ettől függetlenül 3 géppel használtuk itthon. -
dodee
csendes tag
a tvnetwork ip-je alatt a DNS szerverüket értem és még a 192.168.x.x-el próbálkoztam.
Viszont az átállás óta dinamikus az ip-címük úgy tűnt, így nemtudom milyen ip-vel próbálkozhatnék még. Viszont ha a gateway fix, akkor még azzal, ezt még ki kell derítenem, hogy fix e. Mindegy, kipróbálom majd mégegyszer és akkor már PPTP-vel is.
[Szerkesztve] -
Egon
nagyúr
Egyébként ha flottul működne, a legjobb netkapcsolat lenne az országban: 10K-ért kapsz minden tekintetben korlátlan, 3 MBit-es vonalat, igen jó (10 alatti) pingekkel.ADSL esetén ennyiért csak 2 MBit, szarabb (15 körüli) pingekkel, és zömében 2 év hűséggel... Valamint fix IP-t sem kapsz.
Kár. -
snemeth
aktív tag
''A LAN-Net sávszélkorlátozott, korlátlan csomagja ugyanennyiért (10K) csak lassabb: 2 MBit helyett csak 1.5 MBit. Igaz, hogy nincs hűségidő - de cserében van többbek között router-szopás.''
Hat router szopas az van. )-:
Egyszer, amikor felhuztam magam a router teman, megkerdeztem az ugyfelszolgalaton, hogy mikent kell felmondani a szerzodest, akkor nekem mondtak, hogy kuldjunk egy faxot es kesz. Csak aztan ugy voltunk, hogy a franc sem akar ketszerannyi lovet kolteni a netre.
Mondjuk megerdemelnek, hogy lemondjuk az elofizetest, de akkor nekunk is sokkal tobb penzunkbe kerulne. Igy is van kiadasunk boven.
Amit meg lehetett probalni, megtettuk. (NHH)
Esetleg bosszubol kezdjem el letukrozni az internetet...?
A router persze a polcon porosodik azota is. Es ahogy elnezem, ott is marad.
Azt hiszem, vissza is teszem a dobozaba...
Amugy nekunk eleg az 512k is, bar a NET-re valo valtas elott tartottunk tole, hogy nem lesz-e tul lassu, de egesz jo. Nem erdekel tulsagosan, hogy nem 1/10 sec alatt jon le egy oldal, hanem mondjuk 0.6 alatt. -
kBagyula
senior tag
Szia!
Egy típusról beszélünk. Amikor hazahoztam egyből feltettem az új firmware-t és beállítottam. Azóta is jól működik (kopp-kopp). Az oldala kicsit langymeleg, és a sávszél sem lett rosszabb, mint előtte hálókarival, ami jelenleg egyébként olyan 4Mbit körüli.
Olvastam a hwsw-s topikot is, kicsit féltem is a vásárlástól, de eddig minden rendben a routerrel.
Egyébként olyan gagyi kinézete van, hogy egyből bedugtam az asztalom alá a cuccot.Mondjuk nem nézegetni akarom... idegesít az a villogó sárga led az elején.
3. napja megy már non-stop és semmi gáz nincs vele.
Gyanítom, hogy az adapterrel lehetett gondod, lemértem és a 9V helyett 7.5V-ot adott le a cuccos. Kikellett cserélnem egy máskra.
Üdv,
kBagyula
[Szerkesztve] -
crab
senior tag
jó neked, hogy van rá lehetőséged! nekem addig kell még szenvedni ezzel a tróger bandával amíg az emitelnél is elérhetőek lesznek a matávos isp-k...
kritikán aluli ez az egész, ma is volt egy kis szünet, de egyszerűen hiába telefonálok, nem fogják fel, hogy ez nem szolgáltatás! minden alkalommal bizonygatják, hogy én vagyok a hülye, amíg csoportos betelefonás után be nem ismerik, hogy tényleg nincs net és nem tudják miért. már 100szor hívtuk őket ebben az évben de basznak csinálni akármit is. le tudnék írni fél oldalnyi káromkodást. -
snemeth
aktív tag
Pont tegnap jott meg a level a NHH-tol:
''Tisztelt ********** !
Tájékoztatom, hogy a Nemzeti Hírközlési Hatósághoz érkezett TvNetWork Rt. elleni panaszát a Budapesti Igazgatóság piacfelügyeleti eljárás keretében vizsgálja, melynek eredményéről írásban tájékoztatom.
Tájékoztatom továbbá, a szolgáltatóval szembeni anyagi jellegű (számlapanasz, kötbér, jóváírás) követeléssel kapcsolatban a hírközlési hatóságnak nincs hatásköre, ezért a helyileg illetékes bíróság jogorvoslati lehetőségét veheti igénybe.''
Amit irtunk, annak az a lenyege, hogy az NHH arra kotelezze a TvNetwork-ot, hogy biztositsa szamunkra az internetelerest a meglevo (es addig hibatlanul mukodo) routerunkon keresztul.
Nem tudjuk, elerunk-e valamit, de legalabb megprobaltuk.
Szerintem irjatok ti is a NHH-nak minel tobben.
[Szerkesztve] -
gykarcsi
tag
A tűzfal funkciók, logolás, DMZ, Virtual server stb. funkciók megvannak, egyes dolgok nincsenek benne: pl. tetszőleges lapok letiltása, sávszélesség beállítás kül. gépekre stb. Itt találsz leírást hozzá:
Bővebben: link
Idézet a 3com-tól:
''A 3Com OfficeConnect kábel-/DSL átjárókkal a kis cégek, illetve a növekvő otthoni vagy fiókirodai hálózatok a megosztott Internet-kapcsolatot több felhasználóhoz is eljuttathatják egy szabványos Ethernet felületen. Az eszköz egy négyportos Ethernet/Fast Ethernet LAN switchet, valamint egy Ethernet WAN portot tartalmaz a meglévő szélessávú modemhez kapcsolódáshoz. A robusztus IP-címkezelési és hitelesítési funkciók ezeket az átjárókat routerekhez hasonló képességekkel ruházzák fel, de sokkal vonzóbb áron.''
A nagyesküt nem tudom letenni, nálam műxik a dolok, gondolom felétek is ugyanazt a protokollt használja a TVNETWORK mint felénk. De a biztos akarsz lenni a dologban, akkor írj a 3com magyar képviseletének, és kérdezd meg:
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
shabbarulez
őstag
Ahogy én a múltkor nézegettem - nem vagyok otthon a témában csak mint laikus kíváncsi voltam - a relay annyiban több hogy a szerver is képes a kliens oldalról lekérdezésekkel operálni és azok alapján döntéseket hozni. Pl. egy többszörös bejelentkezés alkalmával a szolgáltató szempontjából azonos fizikai végpont esetén nem több PPP kapcsolat jön létre hanem azokat képes egy virtual channelé egyesíteni.
Ennek gondolom az lehetett a szerepe hogy ha valakinek több gépe van és mindről belép PPPoE-val egyesével akkor nem minden gépen legyen maximális sebessége(kvázi egy minden gép egy teljes értékű előfizetés), hanem ezeket egyesülve épüljön ki a kapcsolat relay miatt így elkerülendő a visszaéléseket.
Gondolom az egész PPPoE bevezetésének az volt az oka hogy a gyenge ethernet eszközháttér(nincsenek menedzselhető L2-L4 switchek mindenhol) miatt nem lehetett megoldani port szinten a sávszél korlátozást és security beállításokat(úgy emléxem korábbi postokból voltak IP lopásos és egyéb visszaélések). Ezért kellett a PPPoE hogy így központilag ez jobban menedzselhető legyen a felhasználóazonosítás. De mivel nincs port szintű sávszél szabályozás a switcheken - mint pl. ADSL-nél ahol ez a DSLAM-oknál megoldott - így többszörös bejelentkezésekkel kvázi skálázni lehetne a teljes értékű előfizetéseket ami persze a szolgáltatónak nem szimpatikus. Ahogy én láttam a relay ebben nyújt többet hogy az egy végpontról történő csatlakozások nem különülnek el hanem egy virtual channelben egyesülnek így pedig már kivédhető a többszöröződő előfizetés problematikája. És szerintem e miatt ragaszkodik ehhez a TVN.
Persze ez csak az én laikus okfejtésem, lehet totál rosszul értelmeztem az egészet. -
Egon
nagyúr
Router garanciális ügyintézés, 4. felvonás.
Visszavittem a cuccot a boltba. Azért csak ma, mert egyrészt nem értem rá, másrészt kedvem sem volt hozzá. Végülis készségesek voltak, de első körben nem igazán akarták visszaadni a vételárat, hanem még egy 3. példányt el akarnak hozni a forgalmazótól, illetve a forgalmazót akarják zaklatni a megoldásért. Nem tudom mi lesz ebből. -
-
kBagyula
senior tag
Szia!
Elméletileg ismeri a PPPoE protokolt a router, de gyakorlatilag nem akar működni, lehet én vagyok hozzá láma. Betojok és baromi mérges leszek ha az alig 3 hónapos routert ki kell cserélnem.
Elméletileg a szolgáltató szakemberei egyszer díjmentesen kijönnek és beállítják a PPPoE-t, (ahogy a levélben is írták) ezt lehet megjátszom, hátha ők okosabbak. Ha nem tudják megoldani a routeren keresztül akkor a Fogyasztóvédelmi Felügyelőséghez fogok fordulni, az előfizetők szívatásáért (remélem lesz még hozzám hasonló ''károsult'').
Ne kötelezzenek már arra, hogy én a saját vackukat használjam amikor 4. éve van hozzám bekötve a lannet, és eddig tök jól megvoltunk (szolgáltató és én) egymással.
A routert egészen pontosan azért vettem, mert a bnőmnek is lett egy gépe (2 gépre megoszthatom a netet az ÁSZF szerint) és, hogy ne kelljen már külön szoftveres tűzfallal védjem magam mindenféle külső betolakodótól, mert a routerben van az is.
Megáll az eszem.
Persze kipróbálom az általad javasolt beállítási sorrendet, mert előfordulhat, hogy még nem működik a PPPoE nálam.
Üdv,
kBagyula -
gykarcsi
tag
Ott sajnos be kell keményíteni, mert él a 3 napos cseregarancia, pontosabban a 72 órás, amibe a munkaszüneti nap, és zárvatartási idő nem számít bele. Ha lehetőség van akkor mindig pénteken veszem meg a cuccokat, így hétvégén tudom tesztelni. Szeretek még a CORA-ban vásárolni, ott úgy műxik a dolog, ha a cucc amit megveszel és nem tetszik, vagy nem hozza az általad várt teljesítményt, 8 munkanapon belül az eredeti csomagolásban visszaviszed, becserélik másik termékre.
[Szerkesztve] -
-
snemeth
aktív tag
Ha senki nem nezte meg, hogy mit is tud valojaban, akkor valoban semmi gond nem lehetett vele. (-;
Ma fogjuk kuldeni a levelet a NHH-hoz. Ha nem jon be a probalkozas, akkor majd eldontjuk, mi legyen.
Ha sikerul olyan vezetekes USR routert talalnom, ami tudja a PPPoE-Relay-t (plusz elfogadhato aru), akkor valoszinuleg veszunk egyet. Osszedugom a vezetek nelkulivel, aztan igy tovabbra is ki tudjuk hasznalni a wireless funkciot. Igaz, hogy ez is tobbletkoltseg.
Remelem, nem faragok ra a nagy osszedugdosasra. -
crab
senior tag
szerintem is a router kell átjárónak az egyes gépnél, viszont sajnálom de abszolút nem emlékszem már, hogy hogyan csináltuk!
és csak azért használtuk a routert mert megtelt a switch és kellett még 3 port.
aztán, hogy konkréten hogyan lett mogoldva azt már nemtudom. az biztos, hogy a fájlmegosztás ment a switchre kötött gépeken, azt már nem hogy akik a routerre voltak kötve azok látták-e a wines hálót. -
crab
senior tag
routerben átjárónak a wan port felőli gép, a másik gépen pedig a router.
bővebben sajnos nem emlékszem már rá, egy lan partin kellett sűrgősségi megoldásnak, sokat szenvedtünk vele, de aztán a végére beindult a dolog.
közben gondolkozom, lehet a fájlmegosztás nem is működne. ne haragudj de bővebben nem tudok segíteni.
Protezis: már én is hallottam ilyen modem-router egyben dologról, szóval létezik
[Szerkesztve] -
Protezis
őstag
Sajnos a gyár sincs tisztában azzal, hogy mi ez. Tud natot, van benne tűzfal, DHCP, szóval szerintem ez már router. Az ADSL PPPoE-t használ tudtommal. Igaz, a wanon kívül csak 1 utp port van rajta, de switchel összedugva tudom több felé osztani a netet. Eddig tudtommal mac cím alapján ment a tvnetworknél a net. Hogy tudja -e a mac klónozást, még nem néztem. (most nem is tudom megnézni)
Akkor légyszíves írd meg, miben különbözik ez egy alap routertől. Mert ezt még nem sikerült kiderítenem -
crab
senior tag
mintha a routert rákapcsolnád egy már meglévő hálozatra, annyi különbséggel hogy csak egy gép van a wan port felől, a másik a lan port felöl. mintha switch-nek akarnád használni a routert. mi anno szenvedtünk egy ilyennel, azt ne kérdezd, hogy mit csináltunk!
aztán hálózaton keresztül másolsz egyikről a másikra így ki fog jönni a wan port max sebessége.
[Szerkesztve] -
crab
senior tag
azzal tisztában vagyok, hogy nem csak ez tudja a pppoe relay-t, de akkor vagy a cisco-t nevezzük routernek vagy ezt
mert azért nem egy kategória, remélem érthető mire gondolok..
szerintem próbáld meg gariztatni. esetleg próbáld meg berakni a routert wan porton keresztül hálózatba, és úgy nézdd meg mennyit bír.
szerk: miközben ezt írtam, megszakadt a net, ez volt a 3. a mai napon, hogy hozza az átlagot még 8× el kell mennie ma. az az érdekes, hogy a tvnetwork oldala bejön ilyenkor, viszont a le/fel töltés megáll.
[Szerkesztve] -
snemeth
aktív tag
Valoban erdekes ez az azonos szekhely. De amugy ez lehet egy irodahaz is es ott meg jo nehany ceg elfer.
Amugy azt nem tudom, hogy az egyutt megirt vagy a kulon-kulon.megirt level volna a jobb megoldas.
Az jutott penteken eszembe, ha mar a sajat routeremet nem tudom hasznalni, akkor amennyiben szert tennek egy ilyen ''kivalo'' Repotec cuccra, akkor fogom a Repotecet, beallitom a DMZ-be az enyemet, aztan ismet tudom hasznalni. Ugyanis az enyem vezetek nelkuli es pont azert vettunk olyat, mert egyszeruen meg lehetett oldani a netezest. Megaztan kicsit nagyobb vedelme is van (volt) a gepnek.
Most meg sima halokartyat hasznalok. De nem szeretnek sokaig.
De ha annyira gagyesztani mint irod, akkor csak a mergelodes menne. Pedig akar meg mukodhetne is a ketto egyutt.
Amugy a legujabb firmware van benne?
[Szerkesztve] -
Vakondpiszok
csendes tag
Nem hinném, hogy a Hatóság érdemben foglalkozna a problémáddal.
A Cég ÁSZF-ében egy végpontot garantál a lakásodba amiben ott a szolgáltatás. És ennyi.
Hogy Te azt hogy osztod/nem osztod/tudod osztani/nem tudod osztani, az a Te hatásköröd.
Hogy a Cég protokollt váltott? Megteheti az ÁSZF alapján.
Hogy a router nem megy az új feltételekkel? A te hatásköröd.
(Igen, ez a relay mode ez speciális eset, csak a routeres PPPoE-s LAN-NET-esek eshetnek bele).
A Cégnél sem örültek ennek a speciális esetnek, de a protokollváltás magasabb prioritású, mint a routerrel való netmegosztási probléma.
Sajnos 2 lehetőséget látok: vagy megszoksz (veszel kompatíbilis routert és eladod a régit) vagy megszöksz (szolgáltatás váltás/szolgáltató váltás). -
snemeth
aktív tag
De nem akarok azert vezetekes telefonra is elofizetni, hogy adsl legyen.
Osszessegeben dragabb, mint pl. a NET 512 csomagjuk, nem? Tudom, neha nincs kulfold, stb...
Amugy jobb, hogy ezt valaszoltak, mert - mint a reszukrol felajanlott alternativakat - ezt is belevehetem az NHH-nak irando beadvanyomba. (-:
A heten meg is irom aztan el is kuldom.
Igazabol az lenne a jo, ha nem csak en tennek igy, mert akkor latnak, hogy tobben is jartak igy, kulonbozo markaju routerekkel. Az talan jobban dobna a dolgon. -
snemeth
aktív tag
Ugyan nemreg azt irtam, hogy lemondjuk az elofizetest, de tegnap ugy dontottem, hogy nem hagyom magam. (Megaztan nem akarok tizenezreket kifizetni ADSL-re).
Irtam nekik egy levelet, hogy hogy letezik az, hogy nem tudom hasznalni a routeremet. Megvarom, hogy mit valaszolnak (ha valaszolnak egyaltalan).
Aztan utana a Nemzeti Hirkozlesi Hatosaghoz fogok fordulni. Nem letezik, hogy egy hulye dontes miatt ugy szopatjak az elofizetot - akibol elnek -, ahogy akarjak.
Velem ugyanis _sehol_ nem kozoltek, hogy ne vegyek ilyen-olyan routert, mert az nem fog mukodni a PPPoE atallas utan. Kijottek a szerelok a bekoteskor, bekonfigtak a routert (akkor meg fix IP-re), aztan ment minden. Az atallaskor kuldott levelukben szinten nem volt semmilyen tajekoztatas ezugyben. Marpedig en _hasznalni fogom_, ha mar megvettem.
A honlapjuk egyebkent is hagy nemi kivannivalot maga utan, mert ha ebbol az ugybol kifolyolag nem bongeszem az ASZF dokumentaciokat, akkor a mai napig nem tudom meg, hogy nalunk is elerhetok a NET csomagok, aztan tovabbra is az 1 gigas limitu Vario bazis cuccot nyomom.
Talan megoldas lenne, ha nem csak en elnek panasszal felejuk, hatha tennenek valamit ezugyben. De mondom, elszant vagyok es a NHH-hoz fogok fordulni, ha nem valtoztatnak a dolgon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Yettel topik
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Diablo IV
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Gitáros topic
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- További aktív témák...
- Eladó 2x8 GB DDR4 3200Mhz CL16 Kingston Fury Memória
- ThinkPad T490 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Buds3 Pro új 2év samsung garancia SM-R630 Buds 3 Pro
- Beszámítás! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Keychron Silent Banana kapcsoló - 110db
- Xbox Series S. 512GB. SSD. Mega Csomag Makulátlan/Újszerű állapotban eladó! (CSERE IS PS5.)
- Eladó új profi HP üzleti laptop előtelepítve
- Eladó Porsche modellek, bolti áron.
- Corsair VENGEANCE RGB PRO SL 32GB (4x8GB) DDR4 3200MHz CMH32GX4M4E3200C16W memória kit eladó.
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 1600W Corsair AX1600i Titanium tápegység garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest