Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• cucka

addikt

válasz ViragL #1382 üzenetére

félig-meddig egyet tudok érteni veled, mint koca programozó. a programozás fejlett absztrakciós készséget kíván, ha valakiben ez nincs meg, akkor úgyse fogja megérteni, hasonlóan a matematikához.
    de:
    a fórumban elhangzó definiciók (ha lehet őket így nevezni) 99%-a pontatlan, hiányos és sok esetben félrevezető. - a fórumban segíteni próbáló emberek úgy próbálják elmagyarázni a dolgokat, hogy az illető értse. sokszor a kézzel-lábbal magyarázat célravezetőbb, mint a hajszálpontos definíció. másrészt bárki írhat butaságot/pontatlanságot, szerintem senki nem sértődik meg, ha egy nála okosabb ember kijavítja a hibáit.
    Ha valaki elolvas egy szakkönyvet vagy egy (lektorált!) egyetemi jegyzetet és abból nem tudja felfogni ezeket az alapvető dolgokat, az hagyja abba. - nem tudom, olvastál-e egyetemi programozás jegyzetet, hozzászólásból úgy tűnik, hogy igen. nos, akkor ellenpéldaként megmutatnám az 1ik első éves tárgyunkból a ciklus definícióját. [link] . (igen, elte progmat, fóthizmus). nos, ha illető fórumtag nem érti a ciklusokat és odahányom ezt, akkor fél kezemet rá, hogy továbbra sem fogja érteni. sőt, szerintem ezt csak akkor lehet megérteni, ha már írtál néhány működő ciklust és tudod, hogy működik. pedig ez egy teljesen korrekt definíció, ebbe nem lehet belekötni, viszont nem fog segíteni senkinek.
    nekem is kézzel-lábbal magyarázták annak idején az alapfogalmakat, próbálgattam, megértettem. ha valakinek van érzéke hozzá, akkor ez a helyes irány szerintem. (más kérdés, hogy néhány emberből innen ez -no offense- szerintem hiányzik. nem nagyképűségből, mert az én ismereteim is sokszor hiányosak, ugyanakkor az alapfogalmakkal sosem voltak gondjaim).

Új hozzászólás Aktív témák