-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Madwe
nagyúr
Hát, azért amilyen vállai vannak egyeseknek
amikor kaptam a szurit doki boldogan mondta hogy végre mai nap maga az első akinek látom hol a vállizma ( s milyen kemény
) azért ilyen 25% tzs feletti test esetén nem annyira egyszerű a helyzet megtalálni az izmot, s a lakosság közel fele arrafele tendál...
-
KRoy19
őstag
Én meg úgy voltam vele, hogy biztos nem adatok be magamnak olyan vakcinát amit nem fogadott el a WHO, tehát orosz és kínai kizárva.
Mivel tudjuk, hogy a Magyar kormány pont ezt a két vakcinát nyomja a legjobban és csak hébe hóba érkezik "hivatalos oltás" ezért kénytelen voltam sorba állni kockázat ide vagy oda. -
Ringman
félisten
ez kínának geopolitikai stratégia. tényleg szükség van a vakcinákra, de a szegény országok vsz. súlyos árat fognak ezért fizetni:
The Logic of China’s Vaccine Diplomacy -
Ringman
félisten
a vezénylő tábornok a héten egyeztetett arról, hogy
hogy nagyon hálás a kínaiak támogatásáért a koronavírus elleni harcban, és Hszihez hasonlóan ő is arról beszélt, hogy kész tovább erősíteni a két ország közötti együttműködést a vakcinák terén.
hogy ez mit jelent majd, azt úgyis meglátjuk. -
a második körös oltásnál használt adenovírus (a vektor) konkrétan szaporodóképes. az azért eléggé... kínos
Az, kínos, de egy rádióműsorban egy elismert ember, talán Duda volt a neve....szóval azt mondta, hogy azért nem kellene nekünk aggódni, mert ha brazil laborok vizsgálták és elkaptak ilyet, akkor ugyanúgy a mi laborjainkban is vizsgálják ezeket és eddig nem találtak hasonlóra példát. Mi meg most amúgy is jó elvtársai vagyunk Putyinnak. Fene vinné el amúgy, mikor a vektorvakcina kifejezést hallom, nekem mindig úgy jelenik meg ez, mintha viktorvakcinát mondanának és így nem olyan bizalomgerjesztő mégsem.
(#13002) Madwe
No igen, a vérrögképződés esete, de ez is csak azoknál, akiknél megvolt a hajlamosító tényező. Engem ez sem aggasztott volna igazán, ha hajlamom lett volna eddig, már tudnom kéne. Vagy ki tudja.
-
Madwe
nagyúr
Usaban már oltanak jansennel, mert az “általa adott védelem mellett eltörpül a kockázat”. Astra nem kellett így nekik azért se, bár most legalább elküldték talán indiába amin eddig ültek?
ubyegon2: az astra vérrög kockázatához képest nagyságrendbe az összes többi oltás hasonló. -
Szputnyikpara is volt? Nagyon halk lehetett, mert már fene emlékszik, a brazilog nyekeregtek talán? Ha viagrásra hívnak, arra is elmentem volna, de alapból a szputnikot lőttem be várományra, évtizedek alatt rengeteg oroszt kaptam már, nem hiszem, hogy rosszabb lenne, mint a jövő reménysége, ami jelenleg az igen gyorsan kifejlesztett mrns vakcina. Ha már legyen szuri, akkor amúgy nem válogattam volna, főleg jóanyám miatt kellett, mert ő para nagyon és addig nem jött volna fel, míg mindketten nem esünk túl rajta. Amúgy szerintem akinek alapból nincs semmi baja, annak tök mindegy, mit kap, ennek ellenkezőjéről senki nem is tudna meggyőzni, viszont a krónikus betegek esetén nagyon kéne figyelni.
-
Vesa
veterán
Ezt is szabályozni kellett volna, pl. ugye rendeletben, ha már...Mert az egyszeri user honnan a fenéből tudná, hogy ez nem lesz jó? (ok, nem az orvos, attól különösen gáz
). A szelepeseket is Covid elleni maszkként árulják bárhol. És persze, az egyént valamelyest védi is, de járványügyi szempontból fontosabb, hogy a fertőzött száját elhagyó levegőt szűrje meg, mert így nem szórja a vírust.
Én vettem gázálarcot, de azon sem szűrt a kilégzőszelep. Ezért rendeltem hozzá egy 3D nyomtatott szűrőt külföldről, amibe FFP3 betétet lehet tenni. Csak azzal együtt kezdtem el hasnzálni...Persze tudom, naivitás részemről, hogy másoktól is elvárjam ezt...
-
nyilván inni fognak. attól még müxik a vakcina, de gyengíti az immunrendszert
Persze, bár amennyire egy alkesz szervezete ki van nyírva, mégsem kapnak el gyakoribban vírusokat a nem alkeszeknél, fene tudja, hogy megy ez! Most 5+ év anti időszak után esélyem nincs megtudni.
ami engem illet, egy évet vártam erre a ladára
Pislognom kellett, hogy leessen, mi lenne ez a lada.
Az tökéletes választás.
(#12970) morgyi
Igazad is van! Anno ennyi idősen én meg se kérdeztem volna, mondjuk kb katonai suliban voltunk, fene tudja hány orosz szurit kaptunk és kizárólag akkor alkoholizáltunk, amikor meg tudtunk pattanni. Egyszer ivászatról már nagyon este jöttünk befelé és az ÜTI-szobát elkerülve az épület mellett lopóztunk, mire felkiáltott a laktanyaparancsnok, hogy megállni! Azt hittem nekünk annyi, de gyakorlatilag úgy leb*szott bennünket, hogy letapossuk a virágágyást, hogy csak pislogtunk. A többi körülmény nem zavarta különösebben. Kb egy hét fogda lett volna, már akkor is különös visszaeső voltam.
-
előtte lévő nap már ne piálj, utána meg alsó hangon 3 napig
No, látszik, hogy van orvos a családban.
Egyébként még anno írtad amott, hogy az életkor erősen befolyásolja ezt a dolgot és ugye óvodáskorú morgyi kollégánk tényleg jobb, ha nem iszik. Jó ideje családban és környezetemben figyeltem ezt és valóban az van, hogy 22 évest megviseli még a kínai is, én félmatuzsálemként nem vettem észre az oroszt, anyám 75 esztendejével meg inkább jobb állapotba került.
Ami érdekes felvetés lenne, hogy a rengeteg alkoholistával mi van!? Mert ugye náluk ha leállnak pár napra, azt se nagyon tolerálja a szervezetük. Erről értelemszerűen nem egyszerű infókat begyűjteni.
(#12964) lacafaca
Ide lettünk száműzve Laca!
Ezzel valóban adsz moderátor kollégátoknak egy lehetőséget a későbbi ötszörmeggondolomra!
-
Ééééén mit? Hát ugye többek között a látás varázserejét, ez nem valami? A Látó-, és Siratóasszonyok teljes kapacitását, sőt akár a Táltosok topikját is hadrendbe tudom állítani bármikor! Ez
egytöbb igazi láthatatlan sereg, mint a Gyűrűk urában az a nagy csontvázhaderő.3 üveg kecsap......atyaég!
-
Ringman
félisten
jórészt csak becslések vannak hatékonyságra:
healthdata.org: COVID-19 vaccine efficacy summary
-
egy topikból tiltás nyilván csak arra a topikra vonatkozik. itt majd kaphatsz külön
Első felére: ez komoly hiba ebben az esetben, második felére: ebben azért bízhattam előre, eszerint nem tévedek most sem.
de egyébként szeretettel várunk, csak itt azért van egy erős és magas színvonal
Első felére: enyhe szkepticizmust érzek fülcimpámon látóasszonyként, második felére: itt is ugyanazok vannak, mint ott voltak, max többnyire saját erőből igyekeztek át ide.
A többi része nem az én ingem.
-
Ringman
félisten
nevezzük úgy, hogy a lassú javulás folyamata van épp
, a jelenlegi mellkasi nyomás meg lehet bármi (pszichés is; a tüdő rendben van), a fizikai terhelhetőség az fogalmazzunk úgy, hogy nagyon alacsony.
favit végül nem szedem, háziorvos egyébként azt mondta, ha felírták sbo-n akkor szedjem, de amúgy ő most nagyon szétszórt, utána egyeztettem másokkal is, akik jobban képben vannak a gyógyszerrel és azt mondták, hogy ebben a szakaszban, meg amúgy ilyen enyhe tünetekkel inkább ne. alapvetően a favi is egy durva cucc.
clexane-t viszont be kell adni.
-
Kékes525
félisten
Gyerekek már sokkal kisebb szerepet fognak játszani ősszel, mint amit eddig játszottak a járvány terjesztésében, mert őszre a gyerekek egy része is be lesz oltva. Pontosabban minden gyerek be lesz őszig oltva, akiknek a szülei azt akarják. Másrészt kinek adják át az esetleges fertőzést, ha már a szülők is védettek (oltástól, fertőzéstől)?
"szerintem nem veszed figyelembe az egyéni élethelyzetet sem. "
"Sem" Mit még?
-
Kékes525
félisten
Szerintem az érvelésemet indokoltad meg. Két lehetőség van.
1. Őszig nem lesz olyan új mutáció, ami jelentősen befolyásolná a mostani vakcinák hatásosságát. Ekkora már legalább 70%-os lesz az átoltottság, mivel a gyerekek egy rész is megfogja kapni az oltást. A maradék emberek jó része pedig átfertőződik, azaz ők is védettek lesznek. Azaz a nyájimmunitás "gyenge formája" (kvázi nyájimmunitás) védeni fog. Ez miatt a járvány kisebb lesz mint a második hullám volt.
2. Új mutáció keletkezik ami a vakcinák hatásosságát jelentősebben csökkenti, de nem nullázza le. Azonban az emberek jó része eleve beoltott és/vagy megfertőződött, ezért a járvány ebben az esetben is kisebb lesz mint ami a 2. hullám esetében volt, mert akkor a fogékony emberek közül senki sem volt védett (nem volt vakcina) és az átfertőzöttség is sokkal kisebb mértékű volt. Azaz a nyájimmunitás "gyenge formája" itt is védeni fog, éreztetni fogja a hatását. Rendes nyájimmunitás valószínűleg nem lesz. Lásd komoly topikban a linkelt nature cikket [link] . Ilyenkor úgyis szükséges egy 3. lövés.
Amiről eredetileg vitatkozunk (mikor adassuk be a 2. astrát) az néhány százalékról szól csak, viszont most a fertőzés veszély sokkal nagyobb, mint amilyen ősszel lehet, a rosszabb lehetőséget figyelembe vételével is (érvelést lásd fentebb). Ezért mondom, hogy inkább most alakítsunk ki nagyobb védelmet, mert most nagyobb szükségünk van rá, mint egy esetleges őszi erősebb védelemre, mert a járvány most veszélyesebb, mint amilyen valószínűleg ősszel lenni fog.
-
Kékes525
félisten
"novemberben megint dádá lesz, nem tudjuk, hogy milyen mértékben, de lesz."
Ezt nem is vitatom, de a mértéke kicsi lesz. Mivel indoklod, hogy nagy lesz? Mivel csak ebben az esetben van értelme az astra második lövés halasztásának. Nagy járványt csak új mutáció okozhat, a mostaniak már nem, mert a vakcináció és az átfertőzöttség mértéke védeni fog. Nem értem a logikádat.
-
mozso
senior tag
Én is csináltam hasonló videót ma, de autóból inkább (biztos ami tuti). A szüleimet vittem 2-ik szurira. A rendőrnő szerint be kellett volna állniuk a fél kilóméteres sor végére. A rendőr férfi szerint menjenek előre. Alapból ezt csináltuk szerencsére. És így is volt rendjén, mert a Bajcsyban ez volt a protokoll.
Mondjuk jobban örültem volna, ha tegnapra van időpontunk, ezt a káoszt jó lett volna kihagyni......
A videót töröltem, felfordult tőle a gyomrom. Nem a rendőrök miatt, hanem amiatt, hogy ilyen trükkökkel és szervezetlenséggel szabadítják rá az embereket a kórházakra nagy hírtelen. A kórház meg oldja meg valahogy....
-
Én is ugyanúgy bizalmatlan vagyok, főleg, hogy a kedden, 80 órája kapott Sino semmi észrevehetőt nem hozott.
Közben meg egyre több helyre jó a kínai is belépéshez. Tehát a kínai miatt nem kell a Balatonon nyaralni.
(#12740) Ringman : Viszont mi kicsit öregebbek talán ezért is jobban tudunk örülni az élet dolgainak, mert nem volt meg mindenünk gyerekkorunkban. Épp elég volt az is, de maradt újdonság a felnőttkorra is. Viszont ezt a fajta sorbanállást akkor sem tudom megérteni.
-
-
Drizzt
nagyúr
"Four cases of rare clotting were reported following a second dose, but the MHRA did not say how many second doses had been given."
Ez Reuters cikkbol tegnaprol, valoszinuleg ugyanugy az MHRA adatok alapjan. Ebbol messze meno kovetkeztetest igy nem lehet levonni a masodik korrol. Annyi biztos, hogy nem nullazodik az esely. Viszont joval kevesebben es joval rovidebb ideje kaptak a masodikat, mint az elsot. Az egyel ezelotti kozles meg 1 eset volt a masodik dozis utan. Szoval van meg ott is esely arra, hogy felzarkozzon valamennyire.
En amugy 24. napnal vagyok, de legutobb publikalt ablak amit lattam: 4-28 nap.
A pulzusommal az oltas ota picit tobb problema van, de amugy is el szokott szallni, szoval nem latok egyertelmu osszefuggest, talan csak a tobblet stresszen keresztul. -
GypsFulvus2
őstag
Hát ja. Nem tudni, hogy ez a Brazil dolog most kamu, gyógyszergyárak háborúja, usákok aknamunkája, vagy tényleg komolyabb. Azért rengeteg embernek beadták már, sok országban, elvileg ellenőrzik a tételeket. Egy ilyen nagyságrendű hiba csak kibukott volna már korábban is. Remélem...
-
daneel_hu
addikt
"a sputnik 2 is ilyen kicsit nekem. kemény 37,2 fokig párszor elszaladtam, de amúgy csak fáj a vállam, hónaljam és olyan... vacak érzet van."
Akkor mégiscsak megcsapott kicsit.
Az a vacak érzet ennél a 2-es shotnál sajna hosszabb mint az ad26-nál.
Még ma reggel is furán voltam, pedig hétfő reggel 9-kor kaptam. Most kezd teljesen ok lenni.Amúgy ez a saját covidomhoz képest (ha az volt a 10-es a skálán), akkor ez az ad5-ös shot egy erős 1,5-ös volt.
-
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1386653220302821
Mobilról vagyok, de itt van még infó
Pl:
The results are quantitative and given as arbitrary units per milliliter (AU/mL). [23] Values <12 AU/mL are considered negative, between 12 and <14.9 AU/mL equivocal and values ≥15 AU/mL are considered positive.Results are semi quantitative and are expressed as qualitative statements (reactive/non-reactive). A Cut-off-Index (COI) ≥ 1 is considered reactive [22].
Results with a ratio greater than 1 are considered positive and there are no borderline or equivocal results for this test.
Satobbi
-
-
-
Depression
veterán
Nekem ez a járvány általi fegyelmezettség csak azt sugallja, hogy egyszer, a nem túl távoli jövőben jön egy Zombieland. Nem kell ahhoz egymást megharapni, de ha pl. nem Covid lenne, hanem ilyen úton terjedő AIDS, több éves lappangási idővel, de szinte azonnali fertőzéssel...
És anyósom (73 éves, cukorbeteg, 100 féle gyógyszert szed), se apám (66 éves, cukorbeteg) nem kapott oltást, miután a kínait nem kérték. Nekem, és a páromnak meg itt a második orosz is a vállunkban.Persze nem átadható, mégis van lelkiismeret furdolásunk.
-
Ringman
félisten
mindenképp megírom ha sikerült beszéltem vele.
a b117-nél amúgy a fázisok hosszabbak lehetnek (bár ez elég "korlátozott" study) [link]
de ha konzervatívan a mintavétel időpontját veszem kezdetnek, még úgy is a 14. napnál tartok ma (ami lehet a 17. nap is, ha a teszt előtti tünetek is a covidhoz tartoztak, nem megfázáshoz/egyéb nyavalyához) -
Sir Pocok
őstag
Nem tudom mert itt is 80 százalékot írnak...
Nekem is szokatlan....
-
Ringman
félisten
köszi.
pcr-t nem csináltak amúgy, azt mondták, hogy vsz. már nem fertőzök, csak még nincs vége a történetnek.
vérvizsgálat a fizetős poszt-kovid-csomag nagy részét lefedi, de nem értek ehhez, csak meg tudom nézni, h mi van a javasolt intervallumon belül, szerencsére tüdőgyulladás + bakteriális fertőzés nincs.
d-dimerhez nincs határérték, az 0,29 ug/ml (de majd a háziorvossal beszélek)ja és 3 hónapon belül nincs poszt-covid miatti beutaló a tüdőgondozóba, ehelyett az sbo-ra tudott csak küldeni a háziorvos.
-
Ringman
félisten
Weaponized Health Communication: Twitter Bots and Russian Trolls Amplify the Vaccine Debate
---
a szputnyik amerikai adatai a vaers alapján készültek, amiben leírják, hogy erre az összehasonlításra kifejezetten nem alkalmasak. -
Micsurin
nagyúr
Ha kapok 3.shotot... de tekintve az arcvesztés a futball huligán magyar - erdélyi császárnak nem lesz itt harmadik shot.
Ezért agyalok erősen az AZ-n, azt már az elején is szívesen kértem volna vagy akár oroszt is...
edit.: az 1 hónap a fixen itthon ki sem mozdulok a maradék 2 azután az meg szintén itthonról max motorozni + bevásárolni 2 hetente ergo sum 3-3,5 hónapom van kb.
-
Ringman
félisten
kíváncsi vagyok, h nyáron mi "marad", az orosz vsz. ki fog futni, a kínaiból és az astrából+j&j-ből lesz egy rakással (akkor minek az astra?), de a korábban átesetteknek nem tudom mennyire érdemes az elölt kínait beadatni.
a covid utáni mrns vs. vektor hatékonyságáról továbbra sem találtam sok mindent, leginkább semmit. (vsz. azért, mert usában olyan sok j&j-t nem lőttek még el, hogy legyen ebből study)
-
Elektrosokk
veterán
igen, csak sima intenzív osztályon volt, nem, tudták mitől lázas. . . a tüdőembólia miatt reagáltam, de értem a kérdést.
#12134_Atesz Rengeteg esetet olvasok neten, de jópárba itt is belefutottam, trómbózis, vagy annak gyanúja.
Főleg Astra oltás után, de a többi sincs nagyon lemaradva.Nem hangzik jól, ma lehet foglalok rá időpontot. . .
-
Nem feltétlen sajnos. Képzeld el, ha kopogtat egy sars1 veszélyességű változat. Annak örülnénk, ha bármelyik másik kiszorítaná.
#12077: jóreggelt. Gondolom a "normál", nem 70 és a halál közti, nem millióproblémás/ilyen-olyan okkal előre vett lakosságnak erre is várnia kell majd +fél évet
.
-
Gothmog
senior tag
Nem tudom, melyik irányból "támadod be" az adott csúcsot, de vannak azért ott emelkedők rendesen. Bár ha szívre/tüdőre, meg úgy általában állóképességre bírja az ember, akkor szvsz fölfelé jobb futni, mint lefelé. Utóbbi legalábbis nagyon "eszi" az ember térdét. Nekem a bal tropára is van menve. Tulajdonképpen akkor váltottam (laza, hobbi)futásról bringázásra. Mára már nagyon inaktívvá váltam: csak a munkahelyre menetre/munkahelyről jövetre beépített napi átlag 5-6 km gyaloglás van beépítve. Idén év elején szoktam rá, mert az ünnepek után már 83kg-ot mutatott a mérleg, és éreztem is magamon, hogy ez bizony sok. Szerencsére átmozgat ez is (meg szedett le a súlyból változatlan táplálkozás mellett is), mert nekem amúgy az átlag, ilyen távon még kényelmes, munka után lefáradva is könnyen, szétizzadás/kimerülés stb. nélkül tartható gyalogostempóm olyan 7,5 km/h körül mozog (így előfordult már, hogy kocogót is előztem - szegény csak nézett
)
Na de ez már tényleg nem topiktéma, így hanyagolom is. -
Madwe
nagyúr
Attól függ mit nevezel átlagos kajának. Én évek óta teljes értékűen tűplálkozom s saját magam készítem - elég jelentősen kell sózzam az ételeket hogy elég sót vigyek be (igaz napi szinten sportolok így kicsit nagyobb az igényem) mert egyébként alig van a legtöbben - ami a feldolgozott kajákra már nem igaz
12066: orvosom feltárta kezeit, hogy nem tudja, majd elmúlik
vérképem meg egyéb vizsgálatok mind rendben, sőt. Ddimer értékem is gyk nulla (0.05 volt 15 nappal oltás után) de valami mésgincs rendben
egyébként fb csoportokban úgy látom azért ez nem egyedüli eset, akadnak azért páran magyar astra de még pfizer csoportokban is. Külföldiek főleg pfizer moderna s johnsonról szólnak, lévén az pörög náluk... de ott is akad hasonló tapasztalat, nem egy - bár a panaszok java főleg a felborult női ciklusokról szól csak
nekem ami még furcsa volt az az h a novemberi sportsérülésem ami gerincet érintett s ideg körülütte begyulladt - s januárban már teljesen, 100% megjavult az megint kiújult - mármint a gyulladás az idegnél, minimál szinten - de ezt is írták sokan h régi, akkut gyulladásaik jüttek elő
-
Gothmog
senior tag
Én anno (jó régen, kb. 10-15 éve), amikor rendszeresen hegyikerékpároztam még (azóta sajnos nagyon leeresztettem, de túlsúlyos szerencsére nem vagyok még: 180cm, 79-80 kg - persze bringás időszakban ez inkább 70-72 kg volt), annyit tettem, hogy izotóniás löttyöket toltam a kulacsba. Az pótolta a folyadék- és ásványi anyag veszteséget egyaránt. (Emlékszem, a durvább kánikulai napokon, egy-egy olyan kör után, amiben benne volt Prédikálószék, Dobogókő meg Paprét, még így is előfordult, hogy a sok liternyi megivott folyadék ellenére is kb. csak másnap délután préselt ki magából az ember először néhány csepp pisit...
)
-
Gothmog
senior tag
Magnosolvból (30 darabos kiszerelésben is kapható, granulátum formában) toljál le egy 30 napos (vagy 2×30 napos) kúrát. Úgy feltölti a raktáradat, hogy elfelejtheted a görcsölő vádlit.
(Ha valaki szed még D-vitamint (én még bedobok naponta egy 4000 NE dózisú bogyót - szerintem május vége környékén állok majd le vele), akkor pláne hasznos, mert annak a felszívódásához is kell a megfelelő magnézium szint.) -
Madwe
nagyúr
Persze, de az első oltás utáni napon konkrétan halálfélemmel feküdtem le az ágyba úgy h nem voltam benne biztos h felkelek. 2. Hét óta a vérnyomásom a béka segge alatt van, napi többször szúr vagy érzem ahogy dobban a szívem egy nagyot, párnaponta szétrobban a fejem, fáradt vagyok... ha hasonló vagy durvább lesz a 2. Hát nem tudom...
-
attiati
veterán
Ha kell, akkor kell.
Prevenciós jelleggel jobb lenne a történet.
1. Emberek egy része csak akkor hiszi el a medvét, ha látja. Oltási kedv kb 10%ponttal nőtt itthon, mióta itt a medve. Szóval ahhoz bajnak kell történni, hogy az emberek csak úgy menjenek szúratni. Békeidőben ~1 év távlatából nem fonak / akarnak emlékezni a medvére. (Így működik a psziché)
Az egészből kinézhet egy olyan történet, hogy
a) újra és újra megnézzük vagy
b) megelőzzük.
Ez utóbbiban nehéz bízni. Csak akkor, ha kötelező lesz vagy ha hosszútávú hatása van az oltásnak. Vagy ha örökre eltűnik a cucc.2. USA-ban azt mondják, hogy 8% nem ment el a második oltásra.
-
Depression
veterán
Szombaton kaptam a 2nd shotot, azóta a kapott vállamban folyamatosan idegrángás van, a vádlim meg görcsöl ezerrel. ízlés és szaglás problémáim is voltak, a vérnyomásom is felment 160-ra, ami előtte sosem volt 130 felett. Tudok vele élni, és munkából sem estem ki, de azért kellemetlen.
Pedig az elsőnél csak néha volt egy kis arczsibbadás, és ennyi. -
blakey
titán
Ez a második erősebb, 4 óra elteltével már erősen érzem, hogy "másnapos" vagyok.
Most még gördülékenyebb volt az oltás menete mint 3 héttel ezelőtt, akkor is pikk-pakk ment minden, most 1,5x gyorsabb volt, majdnem ua. a doki oltott, feleségemnél ua. volt. Gyakorlatilag tökéletes volt mindkét alkalom. -
FіkuszKukіsz
őstag
Valami olyasmi az indok by google fordító, hogy aszongya:
Az adenovírus olyan vírus, amely természetes módon képes szaporodni az emberi testben, de immunizálószerként ezt a szaporodási képességet semlegesíteni kell, ami az Anvisa által értékelt Sputnik-tételek esetében nem történt volna meg.
"Az egyik kritikus, kritikus pont az adenovírus replikációjának jelenléte volt a vakcinában. Ez azt jelenti, hogy a vírus, amelyet csak a koronavírus genetikai anyagának az emberi sejtekbe történő betöltésére és az immunválasz elősegítésére szabad felhasználni, önmagát replikálja. Ez súlyos meg nem felelés "- mondta Mendes. "Ezt a replikáló adenovírust a Sputnik vakcina összes bemutatott tételében kimutatták",
Ez az eljárás - magyarázta a vezérigazgató - ellentmond bármely vírusvektor-vakcina kifejlesztésének, az Egyesült Államok és az Európai Unió szabályozó hatóságainak paraméterei szerint. Figyelmeztetett arra, hogy az emberi testbe kerülve a szaporodó adenovírus vírusokat okozhat, és felhalmozódhat a test meghatározott szöveteiben, például a vesében.
[link]Szerintem ez kamu. Ha ez így lenne, akkor nálunk sem engedélyezték volna.
-
zilazil
őstag
Úgy néz ki igen.
Brazíliában a CoronaVac az oltási hadjárat fő vakcinája, amelyet a kínai Sinovac Biotech cég fejlesztett ki, de oltanak az amerikai Pfizer és a német BioNTech cég közös fejlesztésű vakcinájával is. Mindazonáltal kevés az oltóanyag az országban, emiatt a brazil vezetés már az ENSZ-től is kért segítséget.
-
blakey
titán
A teória némileg helyes, szerintem is lassan el kell fogadni, hogy együtt kell élni ezzel. Élni kell az életünket egy kis csavarral, oda kell figyelni másokra, ha betegek vagyunk akkor ne menjünk közösségbe. A politikai kommunikációt csak óvatosan kezeljük, ne dőljünk be mindennek. A nyitás sok ember megélhetését teszi lehetővé, azért ugye azon azon az oldalon is vannak emberek. Engem nem zavar a nyitás de a felelőtlenség annál inkább. A politikai oldalt hagyjuk, azt itt nem szeretném kommentálni de az emberi oldal elkeserítő, nem fejvesztve kellene menni sörözni, "teraszozni".
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ingatlanos topic!
- Gumi és felni topik
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Ùj - DJI FPV Drone - 0h repülési idő
- DJI Mavic Air 2 Fly More szett Friss vásárlás, aktív DJI Care, újszerű állapot (AZ ÁR ALKUDHATÓ)
- Xiaomi Yunmai Fascial masszázs pisztoly (Massage Gun)
- DJI AVATA 2 Fly More Combo 1 akku - drón szett DJI Goggles N3 FPV szemüveggel
- DJI FPV Fly More Combo drón + Goggles V2 szemüveg - 3 akkuval
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged