- Azonnali mobilos kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Mobil flották
- iPhone topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Google Pixel topik
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kolopele
nagyúr
válasz
ubyegon2 #57520 üzenetére
Én nem kötök beléd meg másba sem soha, csak eleve úgy írt kolléga, hogy az orvosa javasolta neki, aki eleve ismeri. Amúgy nálam már évek óta megy a napi 5 mg, plusz olyan 1,5 mg frontin is, ez már így is marad 54 évesen, inkább éljek megvonási tünetek nélkül jól érezve magam mondjuk 76 évig mint remegve, idegesen a leszokási tünetektől (is) 80 évig.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
ubyegon2 #57514 üzenetére
De ha visszaolvasol, éppen onnan indult a beszélgetés, hogy Soulfly842-nek felírta a háziorvosa. És látatlanban írta fel, emailben leírt tünetek alapján.
Ettől függetlenül nem támogatom én sem azt, hogy a topicban ajánlgassunk vényköteles gyógyszereket, ha valóban szükséges, azt az orvosunk felírja mérlegelve a kockázatokat és a várható hasznot.
(Amúgy nekem is telefonos konzultáció alapján felírtak anno Betalocot(ami más, de szintén beta blokkoló). Én nem vettem be, mert előbb azt akartam, hogy ki legyen vizsgálva a probléma. Később kardiológus vizsgálaton felírta a Bisoprololt, de azt mondta rám bízza beveszem-e, inkább próbálkozzak stressz-csökkentéssel, több sporttal, relaxációval, stb. De nálam ismeretlen eredetű tachicardia volt, szívritmuszavar nem. Azóta sokat javult is.) -
kolopele
nagyúr
válasz
ubyegon2 #57514 üzenetére
Nem vagyok orvos, de sógornőm és bátyám immunológusok, rákkutatók, mikrobiológusok, stb., és a béta blokkolók az első szerek, amelyeket magas pulzus esetén adnak, még akkor is, amennyiben idegi eredetű a probléma. Nyilván mindenki vizsgáltassa ki magát első körben, de a felgyorsult pulzusra bevett minimális adag nem fog senkit a temetőbe vinni. Én pl. a frontint is beveszem hosszú évek óta amikor ideges vagyok vagy pánikolok olykor, erre vannak kitalálva. Hozzáteszem viszont, ez csak átmeneti addig, amíg nem történt meg az alapos kivizsgálás.
-
válasz
ubyegon2 #57235 üzenetére
nekünk egyik tesztünk sem volt igazán erős csíkos, ilyen erős közel sem. elvileg a csík erőssége, illetve hogy milyen gyorsan jelenik meg is arányos a vírusterheléseddel. de hát elvileg ugye bármilyen halvány csík is pozitív, és influenzára egyáltalán nem lenne szabad bejeleznie......
-
Vesa
veterán
válasz
ubyegon2 #55848 üzenetére
Pontosan értettük mit mondasz, de ha az orvos pl. mai napig Favit ajánlgat a betegnek, miközben ezt már hónapokkal ezelőtt érkeztek adatok arról, hogy nincs arányban a hatás/mellékhatás arány, akkor szerinted nem lehet ezt leírni? Ez nem másodvéleményezés, hanem egy konkrét információ megosztása. Abban különbözik a laza topiktól és a "látóasszonytól", hogy itt van mellé hiteles study, szakfolyóiratban publikált cikk és egyéb adat is, nem csak random be van mondva. Ráadásul -legalábbis a magam részéről-, soha nem írok le olyat, hogy az orvosi tanács ellenében ezt vagy azt csináljon bárki, de az infót attól még megosztom akkor is, ha az más tartalmat hordoz. Az itt jelenlévők többsége is így jár el. Aki pedig kéri az infót, az vélhetően kíváncsi, szeretne képbe kerülni. Felnőtt emberek, dönteni is tudnak.
-
válasz
átment, de nem igazán foglalkozol a válaszokkal. és általánosítasz, nem tetszőleges kérdésre adott minden válaszról beszélünk épp, hanem két tök konkrét kérdés volt:
- oltásköz
- favisajnálom, de ezekre a kérdésekre a választ a topik kifejezetten megalapozottan tudja. és hidd el, hogy amikor jó nagy spéttel majd kivezetik a favit a f.szba, akkor jogosan húzza ki majd magát a törzsgárda.
és nem, nem azért, mert értünk mindenhez is -- ezt te húzod rá az általánosítással. konkrét kérdéseknél lehet konkrétan mérlegelni.
-
mpo
veterán
válasz
Én nem emlékszem arra, (amióta itt vagyok) hogy valaki itt olyan tanácsot adott volna, ami a kérdezőnek az egészségét vagy az életét veszélyeztette volna.
Ennyire senki sem beképzelt.
Ha kétséges volt az orvosi javaslat, akkor másik orvost ajánlottak, ahogy a hozzászólásokban is előfordult, hogy másik háziorvost keresnének, mert nem elégedettek.
Ez itt nem orvosi konzultáció, receptet sem írunk. -
BlackV
őstag
válasz
ubyegon2 #55829 üzenetére
Mentegetőzöl, visszakozol? Miért? Eleg egyértelműen érződött a kritika amiket írtál nem kérdés, hogy a "sarlatánság" szó volt körülírva cinikus szóvirágokkal jó néhány utóbbi hozzaszolasodban. Mégsem vallalod? Pedig tulajdonképpen igazad van. Én tök helyt adok és ezentúl tök elvagyok azzal, ha tanulmányokat atbeszélem a topik öreg motorosaival es a szerzett infót magamnak es a csaladomnak megtartom. Ha pedig betéved valaki es kérdez, nem válaszolok. Mondom. Ott a híradó meg a házidoki. Nem érti az ellenanyag leletét miért negatív az N es miért van egekben az S? Házidoki..
-
mpo
veterán
válasz
Felejtsük el az egészségügyet.
Újíts fel egy fürdőszobát és rájössz, hogy a szakiknál jobb ötleteid vannak, pláne, ha előre megtervezed teljeskörűen és mindent beszereztél.
Ha ott vagy folyamatosan, bele fogsz szólni, hogy nem így kellene.
Így voltam a burkolóval, vízszerelővel is, a villanyszerelővel nem.
Az étteremben meg botcsinálta szakácsok dolgoznak, de ez ne zavarjon.Amit erőltetsz abban az a hiba, hogy ha az egyik orvos levágatná a lábad, azonnal másikat keresel, aki jobb megoldást kínál és neki fogsz hinni, pedig ugyanazon szakterületen van mindkettő.
Egyébként meg nem nekem kell bizonygatnom a topik hasznosságát, aki hülyeségnek tartja az nézzen M1 híradót.
-
válasz
én értem, amit mondasz, és odáig egyetértek vele, hogy a szemész/urológus is orvos, elvégzett egy egyetemet és pont százszor műveltebb azokban a dolgokban, amit mi itt csak ugatunk. szóval igenis releváns a véleménye, amiért ráadásul felelős is..
..de..
..tényleg lehet, hogy:
- nincs képben a legaktuálisabb dolgokkal (mert olykor napi szinten változnak, ő meg épp másfél éve 20 órázik)
- hülye nézeteket vall (lásd szadai háziorvost, aki "nem olt azzal a méreggel, tessék kifeküdni a covidot)
- a topikban sok amatőr ugatja a holdat, de azért a magunk módján próbáljuk validálni a bedogott dolgokat. akár szakembereknél is megfuttatva a kérdéseket. vagy tényleg nyakig belemerülve a szakirodalombaés szerintem blackv totál fején találta a szöget: amiben itt konszenzus lett, abból nem volt még lukra futás. hovatovább, amikor anyámmal dumálok és mond pár új infót covid fronton, egyenesen a kórházból/orvosi közegből, rendre az van, hogy igen, ringman már belinkelte egy hónapja, megfutott a topikban, itt is erre jutott a nép (és mellesleg meg is van a megerősítés szakmaibb oldalról is hozzá akkor)
te a maximális óvatosság felől közelíted meg a dolgot, és kétségtelen, hogy ha senki sem mond semmit, akkor felelős, az nem lesz
de fordítsuk meg: és ha valakivel jót tett, ami tanácsot itt a tanácsadók végzettségén túlterjeszkedve kapott..?
-
mpo
veterán
válasz
ubyegon2 #55823 üzenetére
Az oltópontra kirendelt orvos, az EMMI ajánlása szerint jár el, ha akarja kinyomtatja és maga elé teszi.
Mire mit lehet, kinek mit lehet és mit nem, meg éppen mi van.
Nincs erre továbbképzés, belecsöppen, aztán megy vissza a munkájához.
A háziorvosoknak meg se idejük, se kedvük tanulmányokat olvasgatni, ráadásul őket is szabályok kötik, még ha a tanulmányok más eredményre jutottak (favipiravir).
Ha a topik nem tetszik, válassz a másik kettőből. (laza, tudományos). -
Vesa
veterán
válasz
ubyegon2 #55803 üzenetére
Rosszul látod. Úgy képzeld el, hogy pl. toronyházat akarsz építtetni, de Te az építészmérnök helyett a gépészmérnököt tartod releváns szakembernek a témában, mivel Ő is az építőiparban dolgozik mérnökként. A gépész nem fog neked házat építeni, mert nem ért hozzá! Nyilván ez pont akkora tévedés, mint a munkaerőhiány miatti kényszerből, oltópontra vezényelt szemész szakorvost összekeverni a virológus/immunológus szakorvossal. Kb. egyik sem ért szinte semmit a másik szakterületéhez.És bizony simán előfordulhat, hogy valaki egyszerű -de szakmailag hiteles forrásból tájékozódó- érdeklődő naprakészebb, járatosabb lesz konkrét kérdésekben.
Magyarországon 1 hónap késéssel vezették be az Astra oltások közötti szünet változását is, miközben itt már mindenki tudta, hogy Angliában más protokoll fut és a tesztek is azt mutatják, hogy sokkal jobb hatásfok érhető el a módosított időközzel. Ehhez képest itt még simán tolták a gyengébb protokollt...
-
Vesa
veterán
válasz
ubyegon2 #55784 üzenetére
Csak egy példa: Favipiavirt mai napig írogatják fel egyes háziorvosok a Covid betegeknek, akkor is, ha májproblémái vannak/voltak. Holott, nyugaton több országban már leálltak vele, mert a tanulmányok szerint haszna szinte alig, ellenben durván képes károsítani a májat. Az említett tanulmányokat mi itt a topikban naprakészen olvastuk, és bár eltanácsolni senkit nem fogunk mert erre nincs is jogunk, de szubjektív véleményként le szoktuk írni, hogy mi nem szednénk, és a study-kra is szoktunk linkelni, hogy a delikvens el tudja dönteni, mit csinál. Az orvosok egy jelentős része egyszerűen nem naprakész! Vagyis inkább a minisztérium nem az, aki a szakmai ajánlást teszi, amiből a háziorvos dolgozik.
-
Антей
tag
válasz
ubyegon2 #55794 üzenetére
Semmilyen formában n céloztam arra, h "eccerű" orvosok - hanem arra, h épp odaültettek valakit. A feleségemnél pl szemész is volt oltóponti orvos. Neki biztos nagy "gyakorlata", tapasztalata lehetett a covidról - de hát ugye tapasztalata senkinek se volt, 1 éve az oltásokról meg pláne n.
-
válasz
ubyegon2 #55784 üzenetére
értelek, igazad van, de... szóval azért ez a járvány azt is megmutatta, hogy egyszerűen nem lehetsz akármilyen hülye, mert egy-egy ilyen helyzetben, amilyen ez is, ad abszurdum az életedbe kerül. csóri csollány is lehet, hogy még élne, ha nem a rossz prókátorok mellé húzza az x-et.
magyarán, felnőtt itt mindenki, ha annyi esze sincs, hogy egy fórumról tudja, hogy egy fórum, az tényleg veszélyes önmagára.
...de egyébként nem adunk olyan tanácsot, amit ne úgy gondolnánk.
(viccet félretéve: szerintem belefér, hogy páran elmondják a véleményüket. ha utána meghal és dühében minket perelne, akkor rosszul súlyozta a kapott infót)
-
Z.É.T.
őstag
válasz
ubyegon2 #55773 üzenetére
(A végére: nem, de egy politológia, hadászati és kulturális linkgyűjteménnyel már lehet, hogy össze tudnál zavarni egy ágyútölteléknek és/vagy bűnözőnek használt afrikai gyerekkatonát - amire az egészségügyi dolgozóink egy része jelenleg hajaz, megfeleltetve a 80-90 órás munkaheteket abszolváló kizsigerelt nővérkét, vagy a homeopátiás bogyókkal "gyógyító" oltásellenes háziorvosokat is...)
Háziorvostól, fogorvostól is hallottam már a köbö hasonló mondatot: "reggelente átfutom az index/telex/akármi covid híreit, másra nincs időm'
-
válasz
ubyegon2 #55773 üzenetére
te igyekszed ezt a kérdést általános síkra tolni, ott nyilván röhejes is lenne egy "doktor topik" okoskodás... de itt most egy konkrét kérdés hangzott el, és arra tudhatja a választ a kollektíva. és máskor is konkrét kérdések lesznek, és majd arra is tudni fogja és így tovább
(ez nyilván csak tréfa volt)
-
Z.É.T.
őstag
válasz
ubyegon2 #55763 üzenetére
Mondjuk lehet viccelődni ezen, de néhány covid kisokos website, tudományos fb oldal mellett ennek a topiknak a linkjét is dobtam már át olyan doki ismerősömnek, aki két-háromszor megköszönte, hogy megdobtam pár hasznos infóval, azt persze nem tudom, hogy melyiket milyen gyakran látogatja, de később már sokkal jobban képben volt
-
válasz
ubyegon2 #55763 üzenetére
mielőtt agyvérzést kapsz, annyit azért tegyünk hozzá, hogy a topikban nem "fórumos pisti véleménye" az, ami ilyenkor elhangzik. hanem korábban linkelt és megemésztett tanulmányok eredményei, miszerint az elnyújtott oltásköz hatékony. mivel nála ez már adottság, így alakult, ezért a kérdés az volt, hogy ez baj-e, bé köll-e verni gyorsan a hiányzó szurikat sörétessel.
és hát a jelenlegi tudásunk (mármint a todományé) szerint nem
-
válasz
ubyegon2 #55595 üzenetére
beszélgetni csak tán szabad róla... másrészt, azért nem kell agyonmisztifikálni sem: ez egy antikoaguláns, "vérhigító". vérrög ellen adják. a korona okozhat ilyesmit és része ez már a kórházi terápiáknak is. van értelme.
...de azért jellemzően nem kap vérhigító szurit a teljes magyar lakosság. szerintem érhető, hogy miért írja fel egy doki. ugyanakkor én inkább a kontraindikáció miatt aggódnék picit, azért minimális kockázata lehet egy vérzésnek például. vérzékeny embernek biztos nem akarnék heparint felírni.
anyway, az orvossal kellene ezt megbeszélni, ha lenne még itthon orvos, hahahaha
-
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
ubyegon2 #55185 üzenetére
Modernában 100 mikrogramm mRNS van, a Pfizerben csak 30. Persze tök más a kettő, nyilván nem 3x jobb, már, ha jobb egyáltalán.
Muterom a 2. Moderna után volt 1 napig rosszul, a 3. oltásra Pfizert kért, semmi baja nem volt tőle.
Szomszéd vele volt egyszerre az első két Moderna-n, és ő a 2.-tól nagyon oda volt, kb. 3-4 napig. Azóta sem vette fel a 3.-at. Fiatalabb egyébként.Én meg még fiatalabbként 2 Szputnyikot kaptam, az 1.-nél kb. 4 órát voltam szarul másnap, a 2.-nál már egész másnap láz, a vállam ráfeküdve napokig éreztem, és erre jött be egy Pfizer, ami nagyjából hasonló volt a 2.-hoz.
Bátyám tavaly elkapta a vírust, 9,5 napig volt egyfolytában magas láza, nagyon ledöntötte, és erre kapott 2 szputnyikot, és szinte semmi nem volt neki az oltástól.
Szembe a szomszéd vagy 80 éves, oltás után nekiállt kapálni, semmi nem volt neki másnap sem.
Totál véletlenszerű a dolog. Az a csávó aki felvett vagy 8 adagot, állítólag annak sem volt semmi baja egyik után sem.
-
-
válasz
ubyegon2 #55181 üzenetére
ennyit kombinálni egy q oltás mellékhatásain... tele van a topik hipochonderekkel, itt figyelgetik magukat, hogy mintha a jobb szemem alsó sarka picit másképp tikkelne pont 349 percre rá, hogy megkaptam az oltást pont az átellenes vállamba. vajon jól adták be? videót csináltam róla, kikockáztam, most nézem át századszorra és bazm.g mintha ott, igen, a tizedik másodpercben egy picit meggyűrné a bőrömet, ami köztudottan tilos.
(to be continued
)
-
Soulfly842
addikt
válasz
ubyegon2 #55158 üzenetére
Az már jó, hogy ha tudtál aludni egyet.
A második bekezdést olyan volt olvasni, mint ha adtak volna hozzá valami füves cigi is... Az elefánt rózsaszín, zöld, vagy sárga volt?
Az nem baj, ha van hatás, lehet csak már régen volt az a második (nem időtartalomban, hanem úgy ánblokk neked), s legalább tudod, hogy dolgozik az immunrendszer.
-
válasz
ubyegon2 #55158 üzenetére
családban mindenkit kiütött a 3. úgy, hogy a második még alig. megkaptam délelőtt, estére rohadtul fájt a karom és jól esett lefeküdni, éjjel vacak volt, másnap "beteg" voltam, alvás után 100%.
anyám meg szinte covid tüneteket produkált: fájt mindene, felkelni sem bírt, minden baja volt, tényleg agyonverte másnapra. rá következő nap ő is 100%-on volt megint. annyit mondott, hogy ha a covid bármennyire is hasonlít erre, nem kéri
-
PuMbA
titán
-
válasz
ubyegon2 #54394 üzenetére
Igen, a delta még nincs teljesen kinyiffantva, és én min 0.02£-ot teszek rá, hogy bár pincébe gyepálva de túléli az omikronos világpucolást és fogjuk még látni.
Az oltásra omikron politika amúgy nem feltétlen öngól döntéshozói részről, mert a vuhani oltás+tőle igen messze járó omi kombója az eddig ismert kb 2.legjobb-legszélesebb körű védelmet adja. (A csúcs ebből a szempontból a 10évvel ezelőtti SARS átesés és a sima mRNS kombó volt, ezt ugye elég rázós lenne kipróbálni
).
#54404: nagy a csönd a kínaiak részéről, hogy készül-e már az omikron-speckó sino. Korábbi akármire ráoltva az is jó lenne.
-
-
-
Kékes525
félisten
válasz
ubyegon2 #54389 üzenetére
""Hát ugye éppen ez az, ami jó ideje aggasztja a zembert! :D Merthogy kiszűrni ezt lehetetlenm ahogy elejétől fogva így volt."
Ha valaki követi az eseményeket és releváns helyről szerez információt, akkor a sok zajból kilehet szűrni "az igazat, nemcsak a valódit, a fényt amelytől világlik agyunk" a lényeget. Nem kel felülni botcsinálta "tudósok" ócska dumájának.
Hű, de szépen mondtam.
-
válasz
ubyegon2 #54364 üzenetére
Ha még az elején van a sz.rnak, vödör orrspray+mebucain a virnyákok jelenlegi főhadiszállására, h minél kevesebb költözzön tovább.
#54383: ezért remélem, hogy legalább valami delta-omikron keverékféle lesz az új oltás. Ha nálunk llyen ütemben csökken tovább, akkor 3-4hét múlva keresve se lehet találni "angol beteg"et. A mackósabb delta valamelyik utódja viszont jövő őszre simán visszajöhet. Karácsony előtt tartok tőle 50 alatt nem lesz senkinek se újfajta oltás, bele fognak nyomni a népbe egy 4.kör vuhanit
.
-
Kékes525
félisten
válasz
ubyegon2 #54381 üzenetére
Mire az omikron elleni kijön, addigra az omikron 10x körülszaladja a földet.
Az csak azért jön, mert sok politikus akarja, mert ezzel lehet nyugtatni a népet. Sajnos az már "halottnak a csók" lesz. Nem tudni, hogy az omikron után mi lesz, melyik új variáns jön, és arra hogy fog hatni az új, vagy a régi vakcina. Az események nagyon felgyorsultak.
-
daneel_hu
addikt
válasz
ubyegon2 #54374 üzenetére
Csoda nincsen.
Sok-sok folyadék... lehetőleg napi 3 liter minimum de ha tud akkor többet igyon.
Sok pihenés, no parázás... vitaminok.
Ha van étvágy ha nincs, enni is kell.Szóval semmiképpen ne hagyja el magát. Ha van láz akkor 38,5-ig azért hagyja, ne csillapítson csak ha nagyon nem bírja. (szerintem)
-
Kékes525
félisten
-
válasz
ubyegon2 #18568 üzenetére
Kétségbeesetten kapaszkodik a rektori szék lábába. Minimálisan hozzáértők körében is elvesztette már minden hitelét (nálam tavaly december elején, amikor szerinte 2M magyar átesett a covidon - azóta kb 20milliónál járhatunk...)
#18570: és még mindíg mozog a szája, és a posztján van. Én akkora ívben repültem volna a munkahelyemről ekkora ferdítések után, hogy az utca túloldala is közeli lett volna a landoláshoz.
-
válasz
ubyegon2 #18568 üzenetére
Véleményem szerint teljesen felesleges azzal foglalkozni, hogy Merkely Béla miket beszél. Jellemzően nem szoktak bejönni, amiket jósol. Az pedig, hogy az antitest labormérés nem jó semmire, szimplán csak kormányporpaganda, amivel a Sinopharm-ot igyekeznek védeni.
Itt van két példa arra, hogy miket tippelgetett annak idején:
- "Ez egy egyszeri történet lesz, mert nem történnek lényeges mutációk a vírusban. Az influenza esetében ez nincs így, ott folytonos a változás."
- "A második hullám nem lehet nagyobb, mint az első volt"Egyik se jött be. Nagyon nem.
-
Vesa
veterán
válasz
ubyegon2 #18263 üzenetére
"Az építési pénzek nyilván már lefolynak a NERetván, de mire beindul a gyártás, hol lesz ez a nagyszerű társaság?"
Csak teoretikusn, de mi van akkor, ha éppen ez a cél? Jól megszedik még magukat a gyárépítésen, ahova egy elavult tech-et építenek be, majd ha jön a másik -sajnos pont ilyen rossz- brigád, akkor ott lesz nekik egy semmire se jó vakcinagyár egy olyan termékkel, ami Bangladesh-en kívül senkinek nem fognak tudni eladni. Vagyis lehet majd ellenzékből fröcsögni, hogy az oltásellenes baloldal elcseszte az egészet. Ki emlékszik már addigra arra, hogy ők építették és ők döntöttek így? Az emberek kb. fél évet képesek visszaemlékezi.
-
-
-
Cs1csó
titán
válasz
ubyegon2 #18252 üzenetére
Nemrég még azt olvastam, hogy Sinopharm licenc alapján lesz gyártva.
Amúgy szánalmas és vicces is egyben: a legmodernebb technológiájú, nyugati, sőt magyar vonatkozású, világszerte is a legnépszerűbb vakcinát NEM hanem a legkisebb reputációval rendelkezőt gyártanánk, az orosz sem bír túl nagy reputációval. -
batagy
őstag
válasz
ubyegon2 #17777 üzenetére
Én is csak laikus vagyok.
Mérnökként, gondoltam, 3 hetente van egy mintavétel, az úgy egységes.
Az utolsót csak azért nézném, hogy mennyire cseng le. A második oltás után a 6 hét az korai?
De lehet , hogy igazad van, akkor több értelme lenne 2 vagy akár 3 hónapra. Melyiket javasoljátok? -
Vesa
veterán
válasz
ubyegon2 #17740 üzenetére
"bunsenlabs-ot használva fogják kifőzni macskagyökér, cickányfül, etc. felhasználásával a csodaszereket."
Akár. A varázsfőzetek ideológigi okokból is közelebb állnak hozzájuk, a macskagyökeret megtermelhetik a tulajdonukban lévő földeken, a főzéshez a saját tulajdonú kutakból szedik majd a vizet hatvanszoros áron, vágülis teljesen mindegy, mit gyártanak, csak nyúlni lehessen. Sőt, még a vallásos mantrába is jobban illik a "természetes" macskagyökér, mint a "csúnyagonosztudomány", általuk felfoghatatlan működésű mRNS-e.
-
-
Vesa
veterán
válasz
ubyegon2 #17713 üzenetére
"Egyébként valami oka csak van, hogy még nem mrns gyártóbázisokat kezdenek el mindenütt építgetni, mivel az amúgy is egy jóval nagyobb léptékű dolog, kb mellékterméke a mostani vakcina a teljes mrns kutatásnak"
Valójában pont nem, mivel az mRNS vakcina gyártása jóval egyszerűbb és olcsóbb, mint az elölt vírusos verzióké. A másik előny, hogy sokkal hamarabb állítható át egy új variáns, vagy másik vírus esetén a gyártás, sokkal gyorsabban reagálható le egy esemény, mint az elavult technológiával.
Harmadrészt pedig, mivel számos egyéb területen is ezerrel indultak meg a kutatások mRNS technológia felhasználásával (rák gyógyítás pl.), csak ezzel a technológiával lehetne, illetve ezzel lenne értelme igazán a jövőbe befektetni. Más kérdés, hogy a király aki mindent eldönt, nem szakmai alapon hoz döntéseket, így teljesen mindegy, mit diktál a logika. Mert ő most megmutatja, hogy neki van igaza és kész...Csak ez számít. -
Chesterfield
őstag
válasz
ubyegon2 #17710 üzenetére
Synlabba érdemes menni, az emberek nagyrésze ott csináltatja, rengeteg városban van vérvételi helyük.
SARS-CoV-2 IgG antitest vizsgálat -
válasz
ubyegon2 #17714 üzenetére
"túl jó érték" = az ember a már működő oltásra valahol rátett egy lapát élő virnyákot, az is lehet, hogy a mérés közben épp megy még a meccs.
Valaki linkelt már a topikba igencsak magas antitest-értékeket, bár kb lehetetlen utólag lenyomozni, igen valószínű az oka. Védettség szempontjából szuper. -
válasz
ubyegon2 #17710 üzenetére
a táblázatnak semmi értelme, minimum a határérték hiányzik róla. a skálázás sem tudott ezeknél, magyarán, egy 1-es határértékű teszten elért számot nem lehet megszorozni 50-nel, hogy megkapd, hogy egy másik, 50-es határértékű teszteredményhez viszonyítsd. szóval ezek elsősorban önmagukban értelmezhetők.
én annyi okoskodási engedményt tettem magunknak, hogy: a 0,8-as határérték melletti 134-es eredmény (asszony) tuti tök jó, mert a határérték 150x-ese kb. az én 1105-ös eredményem meg nyilván ugyanolyan fantasztikus és egyedi és mindennél jobbabb, mint az avatarom.
-
-
válasz
ubyegon2 #17701 üzenetére
minden teszt más, van egy határérték, ami fölött pozitív. nálam ez 0,8, szóval például a 2-es érték már "jó" (azért szerény). az ilyen 10-20 ezer körüli értékek meg inkább olyan tesztnél jönnek ki, ahol 50 a határérték.
én mindenképp meg akartam nézetni, mert kíváncsi is voltam, meg az a biztos, akkor is, nyunyónéni morog miatta. a fél ország így van ezzel
(az ubyegon2 kontra Narxis szellemi párharcot töröltem, egy élmény volt olvasni, de mennie kellett)
-
Chesterfield
őstag
válasz
ubyegon2 #17697 üzenetére
Itt nézegethetsz eredményeket.
Lapozható a táblázat. -
Vesa
veterán
válasz
ubyegon2 #16015 üzenetére
Nekem ez azért "tetszik" különösen, mert 2020 februárjában még a komplett konzi oldal, Trump-al az élen, baloldali hoaxnak minősítette a vírust, ami szerintük nem létezett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Trollok komolyan
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- Gaming notebook topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Proxmox VE
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- További aktív témák...
- DJI AVATA 2 drón - 2026.05.20-ig DJI garancia
- DJI Avata drón +Motion controller - hibátlan, karcmentes állapotban
- DJI AVATA 2 Fly More Combo 1 akku - drón szett DJI Goggles N3 FPV szemüveggel
- DJI AVATA 2 Fly More Combo drón - 3 akku, garancia, FPV RC 3, ND szűrők
- DJI RC RM330 drón távirányító +napellenző +nyakpánt +színes joystick
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest