- Apple Watch
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- OnePlus One - Kína már itt One
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
FіkuszKukіsz #60607 üzenetére
upsz, ránézek a tőzsdére. vagy inkább ne?
Á, laza van
.
-
válasz
FіkuszKukіsz #60607 üzenetére
Nem tudom, hogy hol olvashattad. A fentebb linkelt cikk szerint március 26-án 2269 esetet jelentettek a városból, ami az összes kínai eset 40%-a.
-
balojazz
aktív tag
válasz
FіkuszKukіsz #60539 üzenetére
Abszolút értem, és hálás is vagyok magamnak, hogy nen kocsmában vagy szállodában dolgozom, vagy az idegenforgalomban általában (habár erről nem beszél). Na de azért azt delirálni, hogy minden megváltozott mindenki számára, meg hogy szembe kell nézni a konfliktusainkkal meg belső démonainkkal, az azért sok. Max a pályaválasztásunkkal meg a bankszámlánkkal kell szembenézni, oszt csókolom, meg kell oldani egy problémát. Hát minek van az ember agya, ha nem ilyesmire?
-
fatal`
titán
válasz
FіkuszKukіsz #60254 üzenetére
Az a probléma, hogy napi 8-15e tesztből semmilyen következtetést nem lehet levonni, még a trendeket se.
-
fatal`
titán
válasz
FіkuszKukіsz #60250 üzenetére
Ezt még ennyiből nem tudni, ez összesített adat.A részletes adatokból más látszik, legalábbis péntekhez képest. De annyira kevés a teszt, hogy nem tudni.
Durva, hogy mennyien nem kérik a harmadik oltást. Én valószínűleg beadatom hamarosan a negyediket is.
-
Drótszamár
őstag
válasz
FіkuszKukіsz #59999 üzenetére
A békementesek szétfertőztek mindenkit
-
Rage47
veterán
válasz
FіkuszKukіsz #59999 üzenetére
Erre azt mondják, hogy hiába nagyobbak az esetszámok, azok csak kis megfázásként nyilvánulnak meg.
-
Csatravi
senior tag
válasz
FіkuszKukіsz #55389 üzenetére
A hatóanyag tartalma is nagyobb lehet mint a szájvíznek vagy az ilyen szopogatós tablettáknak. Napi használatra írják akár megelőzés céljából.
"Fertőzésveszély esetén
Fontos még felhívni a figyelmet arra, hogy a szájüreg mindennapos ápolására készült a termék, és megelőzés céljából akár napi rendszerességgel használható (naponta 3×3-5 puff a szájba), de akkor kifejezetten érdemes alkalmazni, amennyiben valaki fertőzés veszélyének van kitéve. ...... "
Mi mondjuk a Virostop-ot használjuk már egy éve folyamatosan. -
Dare2Live
félisten
válasz
FіkuszKukіsz #53792 üzenetére
nem nyitok vitát, legyen. és? A szerencsétlen németet tanult máris alkalmatlan.
és ha aki nem tud érdemben alkalmatlan most fel lehet állítani az orvosok minimum felét. (A másik fele meg abban a pillanatban megy külföldre.)
Egy abszurd hülyeség azt mondani, hogy ettől vki alkalmatlan vagy nem. De csak kapaszkodj bele abba, hogy csak 59év az átlagéletkor. -
Gothmog
senior tag
válasz
FіkuszKukіsz #49023 üzenetére
Az eredeti hozzászólásodban Afrikáról/afrikai körülményekről beszéltél, én arra reflektáltam. Szerintem olvasd el még egyszer amit írtam. (Segítek: az utolsó mondatomban még mindig a természetes afrikai környezetre gondoltam. Azt evidensnek tartom, és ezért nem is emeltem ki, hogy ez az evolúciós alkalmazkodás erősen elütő környezetben, így egy skóciai vagy észak-norvégiai vidéken már hátrányként jelentkezhet.)
-
Gothmog
senior tag
válasz
FіkuszKukіsz #48990 üzenetére
A sötét bőr szelekciós faktorok okozta környezeti adaptáció eredménye, és oda (trópusi/szubtrópusi Afrika) pont tökéletes. Egy afrikai bennszülöttnek a saját természetes környezetében (amelyikhez (mikro)evolúciósan alkalmazkodott) a büdös életben nem lesz problémája a D vitamin szinttel. (Feltéve persze, hogy nem egy irodában ücsörög egész nap.)
A sötét bőr (sok melanin) véd a túlzó mértékű UV sugárzás károsító hatásaitól, de mellette elég megy át azért, hogy bőven megtermelődjön a szükséges D-vitamin mennyiség. -
tisn
addikt
válasz
FіkuszKukіsz #48486 üzenetére
a gazdasagi adatokat meg hagyjuk meg a hanyatlo nyugat opiumanak
szerk:
2020-ban austria gdp -6.7% mi -4.7% szoval vegul is igazad van
2021-ben is varhatoan jobbak leszunk -
tisn
addikt
válasz
FіkuszKukіsz #46940 üzenetére
ezen eddig meg csodalkoztam, hogy topfocistak mindig problema nelkul estek at. bar lehet hogy aguero szivproblemaja is ilyesmi miatt most jott elo. (vagy eriksene)
-
adalbert1
veterán
válasz
FіkuszKukіsz #46940 üzenetére
NBA-ből vett példának pedig ott van Kyrie Irving - simán benne van mondjuk a top tizenpár játékosban a jelenlegi aktív mezőnyből, de ebben a szezonban még nem játszott, mert nem akarta beoltatni magát, ő is hasonló nagyságrendű pénztől esik el (ő mondjuk alapból nagyon furcsa, pár éve volt valami laposföldes kijelentése is, szóval egyértelműen az a figura, akit a játéktudásáért lehet szeretni
).
-
válasz
FіkuszKukіsz #44747 üzenetére
jaja, úgy, hogy azért ők nyilván vigyáznak, tilos nekik bulikálni stb., mert ki kell tudni állni teljes létszámban a következő meccsen is. na, ők tudtak csak 9-en kiállni, félidőre már 7-en voltak csak, aztán a kapus is rosszu lett. végül a 11+11 főből 15-en omikronosak lettek.
minden fasza, gyerekek!
-
válasz
FіkuszKukіsz #44533 üzenetére
mindenképpen azt szeretném, hogy a te általad elképzelt hangsúlyok mentén legyen minden élethelyzet és mindenki megítélve
arra próbáltam finoman célozni, hogy amikor hazaérsz a fűtött lakásodba és mondjuk kb. bármi bajod van, az is 1st world problem
sőt, amíg lélegzel, minden mást 1st world problem
de a gyengébbek kedvéért: igen, szívesen utaztam volna egyet így két év itthonlét után, mert miért ne? és ha jövőre meghalunk, nem volna jó utazni egyet még előtte? a fiam évek óta tanul műfüvön, jó lenne, ha havat is látna. mi is a hegyekbe vágyódunk, egész évben, mindig, mert nekünk az az igazi boldogság
de köszönöm szépen a kioktatást, véleményed nagyon fontos számomra, kérlek, tartsd a vonalat
-
válasz
FіkuszKukіsz #44519 üzenetére
két vesével és két tüdőlebennyel sem kötelező élni covid után
-
Chesterfield
őstag
válasz
FіkuszKukіsz #43861 üzenetére
A csepegő infók alapján még lehet remény, hogy segít az oltás.
-
válasz
FіkuszKukіsz #43556 üzenetére
izé, ne csináljunk már statisztikát egyetlen (családi adatból). eddig sem ütötte agyon a populáció 90%-át semennyire sem.
-
fatal`
titán
válasz
FіkuszKukіsz #43556 üzenetére
Belinkeled a forrás cikket?
#43557: Bezzeg a kormány, ők okosakat mondanak.
-
Ispy
nagyúr
válasz
FіkuszKukіsz #43494 üzenetére
az oké, a kérdés, hogy mi a szar ami jön most és az ellen mikor lesz valami, ha lesz
-
Ringman
félisten
válasz
FіkuszKukіsz #43305 üzenetére
a bolondbácsi még mindig a sinót nyomatja?
-
Csatravi
senior tag
válasz
FіkuszKukіsz #43305 üzenetére
Dr. Kásler Miklós megint nem egyeztetett Dr. Merkely Bélával és Gulyás Gergellyel?
-
kw3v865
senior tag
válasz
FіkuszKukіsz #43298 üzenetére
A vakcinagyár nem pénzkidobás, sőt! Alapvetően jó ötlet, a gond az, hogy nem mRNS-es oltások gyártására építik fel, hanem az elavult és lassan, bonyolultan előállítható Sinopharm vakcinát akarják gyártani.
-
Csatravi
senior tag
válasz
FіkuszKukіsz #42877 üzenetére
Nem az volt a lényeg hogy a tesztek fel legyenek használva, hanem hogy a biznisz pörögjön.
[link] (ATV egyenes beszéd videó) -
mpo
veterán
válasz
FіkuszKukіsz #42898 üzenetére
Sajnos nem.
-
törölt tag
válasz
FіkuszKukіsz #42898 üzenetére
Ezek ilyenek. Képesek pókerarccal komolyan előadni ilyen dumákat:
Szijjártó: Magyarország az egyik legsikeresebb választ adta a járványra Európában -
bigdady
nagyúr
válasz
20ezres értéken az csak 250e db, nem annyira sok, de vmiért nem használták
-
válasz
ha volt teszt miért nem használták?
ha meg valójában nem volt teszt akkor hogy semmisítik meg? -
adalbert1
veterán
válasz
FіkuszKukіsz #42631 üzenetére
Erre hivatkoztam volna, de a zsémbes doktornéni nem is hagyta, hogy végigmondjam, amit szeretnék.
Ezért írtam, hogy stílusban és felkészültségben is megbukott a szememben. -
BlackV
őstag
válasz
FіkuszKukіsz #41060 üzenetére
Akkor iparkodnia kell a beadott oltasokkal, mert január 3 utan azzal nem vesz síberletet.
-
tisn
addikt
válasz
FіkuszKukіsz #40792 üzenetére
ja. meg a semmit sem ero online oktatas. aztan most hogy van eleg oltas, jon az antiwaxxer tuntetes...
-
válasz
FіkuszKukіsz #40568 üzenetére
a gazdaságra minimális hatása van (talán kicsivel csökken a vásárlási kedv) de politikailag nem néz ki jól és nem támogatják a szavazók többsége
-
Ringman
félisten
válasz
FіkuszKukіsz #40359 üzenetére
Helyes
-
Asbee
veterán
válasz
Hajrá, még több hasonlót, hogy kicsit észhez térjenek. Csak legyen is betartva, kemény büntetésekkel.
-
törölt tag
válasz
Még ott se tartanak mint mi …
egészségügyi dolgozók számára kötelezővé teszik az oltást. Egyelőre nem világos, erre mikortól kerül sor.
nalunk már rég oltva vannak az egészségügyiek
Csirák le vannak maradva -
törölt tag
válasz
FіkuszKukіsz #40351 üzenetére
A másik topikban is így kezdődött de utána az adminok hoztak rá szabályokat nagyon helyen ..mindenki be is tartja és mindenki érti is hogy mit ír a másik
-
válasz
FіkuszKukіsz #38049 üzenetére
azért nekem ez mindig is számított, törekedni kell rá, hogy ne pazaroljuk az ételt. sem. ahogy az oltást sem: már itt van, le fog járni a szavatossága, a tudomány mai állása szerint indokolt megkapni, tehát elmegyek érte nagy tisztelettel. és igen, közben örülök neki, hogy jutott nekem ennyi.
-
válasz
FіkuszKukіsz #38013 üzenetére
Csakhogy meg kell várni az igazolást, amit 15-20 perc után hoznak ki.
(Sokat cikkeznek róla, hogy nem haladnak az oltások. De jobban belegondolva, manapság egyáltalán nem egyszerű oltáshoz jutni. Tavasszal voltak ugyan kampányok, de aki akkor kimaradt (mert pl. a legnagyobb járvány idején nem szívesen járt emberek közé), annak erősen beszűkültek a lehetőségei. A háziorvos már nem nagyon olt (heti egy-két embert nem is nagyon éri meg), a megyénkénti néhány oltópontra meg macerás eljutni (főleg ha nincs autó), plusz online kell időpontot foglalni, ami nem mindenki számára evidencia.)
-
BlackV
őstag
válasz
FіkuszKukіsz #37684 üzenetére
Felelősség az van, az más kérdés, hogy vállalják-e érte.
Amivel összekeverted, az a jótállás.
Ha úgy csinálod, ahogy a pfizer mondta, az ő felelősségük, ha pancsolsz, akkor a tiéd, vagy az államé aki ezt jóváhagyta neked. -
BlackV
őstag
válasz
FіkuszKukіsz #37676 üzenetére
Azt jelenti kedves Kukisz, hogy pfizerre pfizerrel úgy jártál el, ahogy a gyógyszer gyártója beleírta a saját kézikönyvébe.
Pfizerre modernával pedig úgy jártál el, amit a medRxiv-en összeolvastál. -
bigdady
nagyúr
válasz
FіkuszKukіsz #27005 üzenetére
Ahogy nézem ez sima hullám lesz mint oltás előtt legalábbis így indul.. hátha korábban vége viszont
-
natë
nagyúr
válasz
FіkuszKukіsz #26962 üzenetére
Interjúkon van mindig hasonló válasz
-
natë
nagyúr
válasz
FіkuszKukіsz #26958 üzenetére
Savazó üzem. Van nálunk a cégnél. Tölts el bent egy negyed órát.
-
mpo
veterán
válasz
FіkuszKukіsz #12388 üzenetére
-
válasz
FіkuszKukіsz #11920 üzenetére
Ha ez igaz, és a Szputnyik vírusa tud emberről emberre terjedni, akkor a ruszkik megcsinálták az automata, önbeadó vakcinát, amiért jár a pacsi
-
fatal`
titán
válasz
"Figyelmeztetett arra, hogy az emberi testbe kerülve a szaporodó adenovírus vírusokat okozhat,
és felhalmozódhat a test meghatározott szöveteiben, például a vesében."Mi az, hogy az "adenovírus vírusokat okozhat"? Nem vagyok szakmabeli, de ezt nem tudom értelmezni. Vírus nem keletkezik a semmiből (pláne nem másmilyen).
Az adenovírust meg úgy gondolom, hogy az immunrendszer kitakarítja, akkor is, ha szaporodni tud.
Bármilyen is a politika, ha ez így lenne szerintem nálunk sem engedélyezték volna.
-
zilazil
őstag
válasz
FіkuszKukіsz #11925 üzenetére
Nem a magyar híreket néztem, de azokban is szerepel, igazad van.
-
zilazil
őstag
válasz
Erre én is azt mondom hogy blődli. Vagy a brazilok valami elcseszett szériát kaptak.
-
Rive
veterán
válasz
Szerintem ez kamu. Ha ez így lenne, akkor nálunk sem engedélyezték volna.
Lehet, hogy kamu: az is lehet, hogy nem. Egy ilyen komoly állításra várhatóan eléggé rá fognak repülni néhányan: olyanok is, akik ellenőrizni tudják.
Szerény vélemény: az sem túl nagy probléma, ha nem kamu.De! A második mondatból sajnos semmiképpen sem következik, hogy kamu lenne
-
Nimda
addikt
válasz
FіkuszKukіsz #11101 üzenetére
Nyilván, de ez elvi kérdés is. Ne egy munkáltató akarjon nyomást gyakorolni. Majd ha törvénybe lesz iktatva.
-
daneel_hu
addikt
válasz
FіkuszKukіsz #10762 üzenetére
"„A Sinopharm jobb, mint a Pfizer, a Szputnyik a legjobb” - mondta Gulyás prof."
A topikban kvázi 90%-ban megy a r***a a Fájzerre, néznének nagyot páran ha kiderülne, hogy nem ezek a legjobbak hosszútávon.
-
attiati
veterán
válasz
Magyarul a 3 közül a Pfizer a legrosszabb, Gulyás szerint.
-
válasz
Akkor oltsák végig a pártot sinopharmmal
. Ha játszanék az otthoni oltásokért, szívesen előreengedek bárkit, aki ilyet kér.
-
Ringman
félisten
válasz
a két nagy szaktekintély, dr szíjjártó és dr gulyás.
-
válasz
FіkuszKukіsz #10454 üzenetére
én kipróbálom a másik vállamat legközelebb
-
Vesa
veterán
válasz
FіkuszKukіsz #10239 üzenetére
"egyelőre nincs bizonyíték arra, hogy az oltások ne védenének az indiai variánssal szemben"
Örülök, hogy Rusvai így látja, de a korábban itt is linkelt tanulmányból sajnos nem ez derült ki. Természetesen 100%-ban abban sem bizonyítottak semmit, de a fáma arról szólt, hogy ez a variáns képes megkerülni a védelmet. Annak mértéke persze még kérdéses.
-
válasz
Nagyon meglepne, ha már nem lenne jelen az országban. Hány ezreléket is szekvenciálnak?
-
daneel_hu
addikt
válasz
Szuper, már várom.
-
Soulfly842
addikt
válasz
FіkuszKukіsz #10053 üzenetére
Egyik sem arra vonatkozott
" Na jó, húztam...." Rendben! -
Soulfly842
addikt
válasz
FіkuszKukіsz #10009 üzenetére
Tanultam nyelvészetet egyetemi szinten, de attól - mert úgy akarjuk 'látni és láttatni' - még nem lesz helyes
-
törölt tag
válasz
FіkuszKukіsz #9997 üzenetére
Attól még hülyén hangzik. Milyet nézne a doki csak felveszem az asztalról és viszlát. Az oltás belém kerül, a beadják a jobb kifejezés. Felveszem a sört. Ugyanolyan hülyén hangzik.
-
Soulfly842
addikt
válasz
FіkuszKukіsz #10003 üzenetére
Nem a gugli, a nyelvtani igényesség a barátom - s az a néhány egyedi találat ezt nagyon nem elégíti ki
Ez csak az adott 'szerkesztő' 'dícsérete', hogy ily' szépen míveli a nyelvet - nem több.Napjaink köznyelve nem Budáról származtatható
-
Krinyo
senior tag
válasz
FіkuszKukіsz #9375 üzenetére
A Moderna/Pfizer által felpiszkált immunrendszered még csak most kezd el igazán dolgozni a szervezetedben, nem csoda, hogy a gyorsteszt nem mutat semmit. A második után 1 héttel csinálj. Valószínűleg már a jövő heti is mutatná, de nem lőném el feleslegesen.
-
Kékes525
félisten
válasz
"Moderna első oltás után 17. nap."
A első után a 17. napon NEM érdemes, mert az egyéni szórás nagyon nagy.
"Ugye azt mondják, hogy 14. naptól már elméletileg védve vagy, az antitestek elkezdenek termelődni."
A védelemnek több szintje van, ezért ilyet senki nem mond. Csak azt, hogy elkezdődik az antitest termelődés és kis fokú védelem már lehet, de az ilyenkor még az nem sok. A gyorstesztek ezt nem biztos, hogy kimutatják. Pláne nem mindegyik.
-
bigdady
nagyúr
válasz
Vagy azt jelenti igazuk volt és gyorsteszttel tényleg nem érdemes. Rendes vervételesre menj
-
bigdady
nagyúr
válasz
FіkuszKukіsz #8920 üzenetére
A kérdés arra irányul, hogy én eddig csak olyannal találkoztam ahol dupla oltás után pfizeres betegszik le. Bár lehet azért, mert abból volt első körben oltás és csak azért hallok arról. Lehet 1-2 hónapon belül ezeknek többszöröse jön majd kínaival astrával (1 hónapos másodikkal) majd legkésőbb orosz és végül a 12 hetes astrások.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
FіkuszKukіsz #8721 üzenetére
Meg kell inditani valamivel a kovetkezo hullamot es a legjobb idopont erre, az elozo hullam teteje, nem?
-
válasz
FіkuszKukіsz #8695 üzenetére
úgy értettem, hogy miután leverik, bekebelezik
-
bazsi83vp
senior tag
válasz
FіkuszKukіsz #8677 üzenetére
Én tudom, hogy miképp megy. De sztem az ismerőse a "tablettás" gyógyszereket látta. Az tényleg sorozatgyártás.
-
Joker88
őstag
válasz
FіkuszKukіsz #8459 üzenetére
lessük is
meg is van .. -
Amur
addikt
válasz
FіkuszKukіsz #8419 üzenetére
"Hát azért a bolti korlátozások sokkal szigorúbbak mint a korábbi 0 rendelkezések. Gyakorlatilag a szigorítás egy része el lett adva úgy, mintha nyitottak volna."
Hát innen a kereskedelemből ez teljesen másképpen néz ki!
Én konkrétan húsvét után, akció első napján a Lidl-ben azt láttam hogy ugyan számolgatja valaki hányan vannak benn, de mindenkit beengedtek, merthogy ez a négyzetméter alapú korlátozás nagyon alul lett kalkulálva. Példa: egy Interspar itt 4000 m2, azaz 400 ember lehet benn egyszerre..Én egy 600m2-es boltban dolgozom. soha nem volt egyszerre benn még 60 ember, ki lett adva hogy figyeljük még március végén, nem-e lesz gond ha esetleg nem számolunk(nincs kapacítás létszámban rá), hát én is meglepődtem hogy annak ellenére hogy a napi vevőszámunk alapján 6 percenként blokkolunk, egyszer sem volt 27embernél több benn egyszerre! Vagyis ez a szigorítás TÉNYLEG lazítás! Vagy legalábbis hogy jól eladható látszatintézkedés. -
válasz
FіkuszKukіsz #8320 üzenetére
Corona-Variante seit Monaten in Belgien – Warum schlug niemand Alarm? (dec 21.-i cikk) Az, hogy a kontinensen (incl németek) telibeszarták a szekvenciálást, még nem csinál belőle brit eredetet.
Érdemes hozzánézni a belga járványgörbét, igencsak felcsapott már Októberben. Elég brutál volt náluk a helyzet, úgyhogy nem jött rá karácsony utáni plusz-hullám, azt kapták a britek.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
FіkuszKukіsz #8201 üzenetére
Csak arra utaltam, hogy nem tul biztato, ha a nalunk minden vakcina minden teszten atmegy elsore, mas orszagok laborjai meg tobb vakcinaval kapcsolatban is talaltak/talalnak problemat. Ez jelentheti azt is, hogy szerencsesek vagyunk vagy azt hogy nincs meg a szakertelem a mi oldalunkon, vagy ez a helyzet: https://www.youtube.com/watch?v=2N1gY5XqucM
Abba meg bele se megyek, hogy mi lehet a mogott, hogy orszagonkent eltero vakcinat szallitanak szputnyik neven, ami mar a szlovak vizsgalat ellott is kiderult mar joval korabban.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
FіkuszKukіsz #7980 üzenetére
Tényleg nem. Az NHS valamivel hivatalosabb infoforrásnak tűnik, mint a magyar wikipedia.
"If NSAIDs are not suitable, your pharmacist or doctor may suggest alternatives to NSAIDs, such as paracetamol."
De wikipedia-ból is az angolon azt írják, hogy nem NSAID: "Paracetamol (acetaminophen) is generally not considered an NSAID because it has only minor anti-inflammatory activity. Acetaminophen treats pain mainly by blocking COX-2 and inhibiting endocannabinoid reuptake almost exclusively within the brain, but not much in the rest of the body."A szokásos orvosi linkeken is tipikusan úgy merülnek fel a kérdések, hogy NSAID, vagy paracetamol az érdemesebb valamire.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
FіkuszKukіsz #7971 üzenetére
Elkövettél egy fontos hibát.
Való igaz, hogy a a paracetamol nem szteroid. DE: nem is gyulladáscsökkentő. Fájdalom- és lázcsillapító, de nincs érdemi gyulladáscsökkentő hatásai, így nem NSAID(non-steroid anti-inflammatory drug). Mivel nem anti-inflammatory, így nem is lehet NSAID. -
válasz
FіkuszKukіsz #7903 üzenetére
de csak a csippeseknek!
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
FіkuszKukіsz #7893 üzenetére
Nem nehéz? Én ennek örülök, de emberi adeno van összesen 88. Nem tűnik olyan soknak. Bár azt nem tudom még milyen egyéb vírusokat használnak vektornak, de az adeno nekem nem tűnik túl soknak ahhoz, hogy könnyű legyen olyat találni amivel biztossan nem találkoztál
-
Soulfly842
addikt
válasz
FіkuszKukіsz #7463 üzenetére
Majdnem belekötöttem, hogy nem is igaz: a pfizernél 35 nap! De aztán megtanultam számolni
-
sipi700
tag
válasz
FіkuszKukіsz #7382 üzenetére
Csak tanítóról tudok, aki visszautasította. Szerinte nem komoly a vírus és nem kell félni tőle. Pedig végigsöpört a sulijukon a vírus, halál is volt. Közel 40 éves.
-
daneel_hu
addikt
válasz
FіkuszKukіsz #7382 üzenetére
Humán?
-
válasz
FіkuszKukіsz #7334 üzenetére
szerintem t72killer tényleg túlaggódja, de a lényeg, hogy beszélgetünk, semmiképp se minősítsük egymás járványügyi
hozzáállását
-
Kékes525
félisten
válasz
FіkuszKukіsz #7321 üzenetére
"Az antitest csak az egyik pillére a védelemnek."
Igaz, de annak csökkenése már a védelem csökkenését jelenti. Az antitestek feladata zanzásítva(!) a fertőzés kivédése, a fertőzési esély, a fertőzés mértékének a csökkentése, míg a T sejteké a fertőzés eszkalációjának kivédése, a gyulladásos folyamatok és a B sejtek szabályozása. Kicsit bővebben: [(13) Virológia Pécs – bejegyzések | Facebook]
-
Ra3
őstag
válasz
FіkuszKukіsz #7334 üzenetére
Azért itt több összetevő van, nyilván a vektoros is többet ér mint a semmi, plusz még azt se tudjuk hogy mi lesz ha két jobban terjedő mutáns összecsap. Egyeltalán nem biztos hogy a dél-afrikai (vagy bármelyik) fog győzni. A brit azért lett ilyen gyorsan egyeduralkodó mert a "hagyományos"-al szemben ez volt a nagy előnye, ha az afrikai is csak ennyit tud nem biztos hogy domináns lesz az angollal szemben ami emiatt villámgyorsan leuralta a terepet.
-
válasz
FіkuszKukіsz #7321 üzenetére
izé. nem pánikol senki. szeretném, ha ez a beszéd minél távolabb maradna ettől a topiktól. a szakirodalom alapján próbálja belőni a topik, hogy mennyit érnek a jelenlegi vakcinák antitestes immunválaszai az új mutációk ellen.
-
bigdady
nagyúr
válasz
FіkuszKukіsz #7319 üzenetére
-500?
-
Ringman
félisten
válasz
FіkuszKukіsz #7177 üzenetére
az lett a vége, hogy gyak. átaludtak egy napot. (ill. húgomnál ez most van folyamatban)
-
Soulfly842
addikt
válasz
FіkuszKukіsz #7043 üzenetére
Úgy látom, hogy Debrecenben uniformis a batman logós oltóorvos
Nem nála voltam.
-
kw3v865
senior tag
válasz
FіkuszKukіsz #7052 üzenetére
Persze, simán le is tagadhatnám ilyen minimális tünetekkel (torkomat gondolom nem nézik, hangomon se hallatszik semmi rendellenes), viszont nem akarom, hogy a hatásosság rovására menjen. 1-2 hetet bevállalok, elvileg nem kerül9k a sor végére. Rögtön azt kérdezte az asszisztensnő is, hogy amúgy elfogadtam-e a felajánlott oltást. Mondom persze, csak a megfázás miatt problémázok. Ismerem magam, nem lennék nyugodt, ha így oltanak (a hatásosság esetleges csökkenése miatt).
-
kw3v865
senior tag
válasz
FіkuszKukіsz #7048 üzenetére
Elvileg nem vagyok allergiás. Most sikerült felhívni a háziorvos asszisztensét, ő már azt mondta halasszuk el, ő sem oltana be. Ez van, de nem baj, remélem nem kell sokat várnom a következő időpontra.
-
Krinyo
senior tag
válasz
FіkuszKukіsz #6996 üzenetére
Tegnap a tegnapelőtti számot láttad, amikor egy orvoshallgató sem volt behívva tesztelésre. 2 nappal korábbi adatot látsz.
-
kw3v865
senior tag
válasz
FіkuszKukіsz #6985 üzenetére
Pedig van benne logika, egy magyarázata van: 4 napos ünnep, kevesebben dolgoztak (főleg a magánszektorban), lassabb adatszolgáltatás. Hasonló volt a helyzet karácsonykor is. Néhány nap alatt normalizálódik.
-
válasz
FіkuszKukіsz #6977 üzenetére
311 / 1933, újabb negatív rekord
-
válasz
FіkuszKukіsz #6982 üzenetére
"de sikerült?"
-
válasz
FіkuszKukіsz #6977 üzenetére
311, b+!
(és brazíliában: 4195)
-
Cyrin
addikt
válasz
FіkuszKukіsz #6975 üzenetére
na de a vezír bejelentette hogy megvan a 2,5 millió oltás, és onnantól mindennek csökkenni kell...
-
válasz
FіkuszKukіsz #6940 üzenetére
Mondtam, h ismeros irta FB-n, sajat szavai (nem komuvesrol van szo). De ezt linkelte: https://www.theguardian.com/world/2021/apr/06/global-rollout-of-vaccines-is-no-longer-a-guarantee-of-victory-over-covid-19
Ping @aweriot
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Watch
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Spórolós topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- iPhone topik
- Bevonják az AI-t az atomreaktorok építésébe
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged