-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
közben látom, hogy eleve 7 napos intervallumban vizsgálják és a legfrissebb riport szerint 5-11 éves fiúknál a második shot után 1:250.000-hez a myocarditis.
azért kérdezem, mert holnap kapja a fiam a másodikat, és lehet, ha nem is valószínű, de lehet, hogy vasárnap last minute jelleggel elhúznánk a hegyekbe síelni egy hétre.
-
Floyd80
addikt
Tehát a 30-40 amit írnak, annyi lehet, csak személyzet nincs hozzá?
Mint a Blikk írja, létezik egy olyan különleges lélegeztetőgép, amellyel a tornászhoz hasonló, fiatalabb, súlyos állapotban lévő koronavírusos betegeket tarthatják életben. Ebből az egész országban 30-40 darab található.
https://www.kozbeszerzes.hu/ertesito/2020/0/targy/portal_403/megtekint/portal_0930_2020/
-
SOAD19
addikt
-
Floyd80
addikt
Kérdés nálunk mikor pakolják ECMO-ra a beteget, amikor már nincs más út vagy időben.
Although ECMO has already shown to be a promising way to save lives, Dr. Durham urges medical professionals to get patients to ECMO teams earlier, as this could save even more. Getting certain patients on ECMO sooner rather than later can avoid organ failure that physicians are seeing with COVID-19.
-
Dare2Live
félisten
6év 18kg
közbe rájöttem feleségem reggelente ad nekik +Dt csepben. A kicsi is kapja.Béres Kidsbe 23 vitamin+ásványi anyag van azt ize miatt imádják. Lehet felváltva lesz juniorral abban mégpicit több van mondjuk nem tudom egy pl rutin, bór jó e bármire... mondjuk ha nem cukorka mint kids lehet bukás lesz.
-
daneel_hu
addikt
"amit például most magatokról írsz, arra simán illik a covid, mert:
- asszonynál stimmelhet
- a gyerekeknél tök jellemző, hogy az emésztőrendszerre megy rá, így náluk is
- téged meg anno szarrá rángatott és oltottál rá, simán lehet, hogy lehoztad tünetmentesen"Annyi azért volt, hogy néha fájt a bal hónaljam, és az ízületeim mintha érzékenyebbek lettek volna. De amúgy még csak szarul sem éreztem magam, meg a gyorsteszt is nega volt múlt hét kedden. Persze a fene tudja.
Teniszben meg kikaptam, kibaszottul le voltam valamiért lassulva. -
Stanlee
őstag
Itt ugyis az lesz, hogy minden mindegy alapon, nyomjak a folyamatos tesztelest, kapcsolatoknal a karantenozast. Szoval ha valamelyik gyerek pozitiv lesz, megy az egesz osztaly tanarostol karantenba, szulok megkergulnek, mert nem tudjak hogy a gyerek pozitiv vagy negativ, mehetnek tesztelni magukat is meg a gyereket is.
En nagyon orulok annak, hogy nem kell meg ezzel is foglalkoznom, eleg csak a gyerekes munkabol kiesok miatti extra szervezest levezenyelni.
-
daneel_hu
addikt
Szerintem ezen ne pörögj, símán lehet, hogy a X db légúti szarból valamelyik covid volt nálatok csak nem vettétek észre a tünetekből.
Mi most dec 30-án jöttünk meg Balatonról, asszony azért utána szarul volt, hőhullámai voltak, a két gyerek fosott 1-2 napig. Nálam nulla, semmi.
Fene tudja mi volt az.
1 tesztet csinált múlt héten, de az nega lett... -
AsakuraDave
őstag
Röntgen volt rögtön covid után ahogy negativ tesztem lett és azon minden rendben volt, viszont van kollégám aki nem röntgenre küldték hanem azt hiszem CT-re (ehhez full hülye vagyok de talán MR az tüdőre nem jó így szerintem CT lehetett)
De mint írtam igazából ez az asztma mióta haza költöztem és ebbe a légkondis szobába vagyok van, meg persze eléggé kivagyok a szakítás, meló miatt szinte folyamatosan feszülök és ezerrel pörög az agyam, asztma nélkül se alszom sokat. De viszont van hogy napközbe is mikor nem itthon vagyok érzem hogy kicsit kezd az asztma tünete elő jönni tehát nehezebb légzés, csak mivel egész nap ezen is kattogok, hogy jaj ne fulladjak ne fulladjak lehet csak belehajszolom magam illetve alapból a sok köhögés, tüsszögés is ki tudja váltani legalábbis régen mikor erősen asztmás voltam így volt. -
-
Ringman
félisten
az egy dolog, hogy mit lát, az meg egy másik, hogy mit közöl.
---
usában rekordot döntött a szumma kórházi ápoltak száma: 133k.---
[link]
Sources tell me there are now 62,150 staff absent from the NHS due to Covid reasons today - 120,003 absences in total - roughly 9% total.
briteknél minden tizenegyedik (!) eü-dolgozó kiesett a munkából covid miatt. -
-
Emögött nem lehet egy kis Bp vs vidék eltérés? A Neumann az egész országban tevékenykedik
?
#51916: az utódnak mindenképp életképesnek kell lenni
. Persze 100%, h nem ez lesz az első gyerekcsinálás a két törzs között, a briteknél napi kb 180e omi és 15-20e deltaplusz eset lehet, az esély simán adott a randira.
-
Volt egy érdekes cikk tegnap a The Guardianen, ami felveti, hogy Djoković nem egyszerűen oltásellenes, hanem egyfajta fanatikus egészség hívő, aki lényegben "vallási" okból utasít(hat)ja el a vakcinát.
"For Djokovic physical control is a kind of religion in itself, the superpower that transformed him into a miracle of sporting middle age, a marvel of twang and flex and tensile energy. This is an all-time athlete who has kicked gluten, dairy, sugar and meat, who starts the day with celery juice and yoga before dawn, who believes it is us, those still slaughtering animals, eating chemicals, pumping out the carbon, who are, frankly, the problem, who says things like “our entire body is a harmonic system that is perfectly managing all its metabolic functions”."
Ez felveti azt a kérdést, hogy mi lesz vele, mint sportolóval, ha mégis rákényszerül az oltásra, milyen érzés lesz neki "megmérgezve" kilépni a pályára, mennyire fogja ez befolyásolni a sportolói karrierjét? És ha negatívan, akkor mennyire lesz ez majd muníció az oltásellenesek kezében?
-
-
-
Ringman
félisten
én csak arra akartam utalni, meg kell nézni az adatokat, nem kell legyinteni, hogy a gyerekeket úgyse bántja a vírus. (még mindig ez a közvélekedés, mert ezt tolják szinte mindenütt a kormányok - itt elég jól össze van foglalva ez, kb mindennel egyetértek: [link] )
---
te nem tudsz csinálni szinte semmit (főleg hogy legóbácsi gyak. betiltotta a magántanulói státuszt), az intézményrendszernek és a kormánynak kellene kockázatot csökkentenie, de nem teszi. (sok más országban sem) -
Igen, az omi oltottak számára lazítós változatnak tűnik, és ez egyáltalán nem garantált a következő körre. A vuhani raktárkészlet nyomatása orrvérzésig bár nem kergeti imprint-katasztrófába a népet, igencsak kontraproduktív. Asszonypajti felvette a 3.at, én így friss 2.-al tuti megvárok valami egyéb gyártót.
-
hellboy
csendes tag
"Szputnyik Light vakcinák érkeztek Magyarországra"
Parci megvan a 4. oltás, keretbe foglalhatod a Modernát
Ezt nem értem: jó lesz a lightosan az omicron ellen?
Kell ez nekünk mint egy falat kenyér.
Esetleg egy felmérést is készítetnének, hogy ki is adtná be magának.
mielőtt újból 2 milliót rendelnek.Nem fogunk kapni még Janssent?
4,3 millióból eddig csak 1.8 millió érkezett meg: [Lekötött, megérkezett és beadott oltóanyagok száma Magyarországon gyártók szerint]
Mi lesz a maradék 3 millió sinóval? Vagy az a cél, hogy elsők legyünk
a legtöbb vakcínát elajándékozó országok között? -
Gothmog
senior tag
Annyira nagyon komolyan szakmai az én magyarázatom sem volt. Például a tüdőhámsejtek felszínének vércsoporttal összefüggő specifikusságáról, amit kolopele az alatt írt, míg a saját hsz-emet fogalmaztam, fogalmam sem volt. (Sőt, még most sincs, mert nem kerestem rá. Inkább játszani fogok hamarosan, ha már leültem a gép elé így péntek estefelé.)
Igazából én is művelődni, okosakat olvasni járok ide. Csak néha belekotnyeleskedem a magam véleményével, vagy kijavítok ezt-azt, ha éppen látom, hogy nem jól volt, és még emlékszem rá a biológiai tanulmányaimból. -
BlackV
őstag
Én mar az előző posztodat is jóváhagytam hallgatás beleegyezés alapon, jelentsen ez nekünk bármit is.
Szubjektív:
Egyébként a két vuhani oltás abbotton 700au/ml erősen semlegesítette a hírhedten vakcinakerulő betat in vitro. (Lancet) A három vuhani ennel sokkal jobb keresztreakciora. Figyelgetve a neutralizacios eredményeket omikronra most a tippem hogy kb 1-2000 au/ml talan kevesebb is, semlegesitheti lent az omikront ha lejut. Mivel az omi inkább fent szaporodik az az iga felsegterulete mi viszont igg merünk ami nekünk fontosabb szerintem. Ezért optimista vagyok hogy 3 vuhani oltas esetén nem kell elkeseredni ha nincs sok tízezer au/ml. Párszáz au/ml is segíthet azzal ha lassít/fékez.hétköznapi emberek okoskodása orvoslás témakörben. de egy kényszer szülte
Jaja sarlatánkodunk hát ez van. Itt es most kell dönteni sok mindenben. Nincs idő megvárni az utólagos igazságokat. De egyébként tök mindegy mit okoskodunk. Úgyis az oltóorvosé az utolsó szó. Hivatalos ajánlásokkal meg nem igazán szoktunk szerintem ellenkezni semmilyen témában. Sőt pl kategorikusan elutasítottuk pl itt valamennyien t72 egyéni oltásköz akcióját, a cheatelt 4 oltásokat stbstb..
-
kolopele
nagyúr
"A vörösvérsejtek felszínén az úgynevezett A vércsoport antigénekhez kissé módosult formában a tüdő hámsejtjein, a légzőfelületen hozzá tud kapcsolódni a vírus, így nagyobb támadási felületet okoz. Legvédettebbek ebből a szempontból a 0-ás vércsoportúak, nekik nincs ilyen A vércsoport antigénjük." Nyilván ez nem azt jelenti, hogy nyald meg a korlátot, de ne kerüljük meg mindenáron a tudományos megközelítés minden egyéb formáját az oltáson kívül.
lacafaca: Senki nem azt mondta, hogy mindenkit megvéd, csak a kutatások szerint nagyobb az esély rá. Nyilván neked jönnöd kellett gyorsan rám tromfolni, kár hogy a saját termesztésű káposztából készült levet nem említetted. -
-
kolopele
nagyúr
Nem írom le, priviben viszont akikkel eddig beszélgettem mindenki nullás aki nem kapta el, ráadásul az összes ismerősöm kivétel nélkül az, akik között van olyan szerencsés, aki még pluszban RH negatív is, amelyekhez így nem tud kötődni a vírusfehérje antigének hiányában. Most pont egy prof. beszél a tévében erről, plusz a Faviról is, amely az első héten használva hozhat pozitív eredményeket. Én nem vagyok oltásellenes, ezt jól tudod azt hiszem, de szemellenzős sem
-
törölt tag
Előre félek mi lesz ha bemegyek, most, hogy párom oltottan pozitív lett.
Egyelőre én jól vagyok, mivel friss oltásom van, így az üzemorvos, háziorvos, és főnököm is azt mondta mehetek dolgozni, csak csináljak egy patikai gyorstesztet.Így is tettem: Negatív lett.
Ahogy írtátok vettem Allergodilt, meg nyomom a vitamint, remélem nem kapom el! -
PuMbA
titán
Az elején szerintem se volt felesleges, de aztán sokan fiatalon is elkezdték méregetni vagy a 3. oltás előtt, 3. oltás után, mikor akkor már tutira kellett lennie antitestnek. Nana... engem lehet, hogy a Sino sejtes védett meg a delta ellen, hiszen 5 hónapra a szuri után már valószínűleg semmilyen készenléti antitestem nem volt
-
Ringman
félisten
szerintem ez a honfoglalás 2000 egyesületnek lesz jó
-
-
fatal`
titán
de az igazi az úgy jön, mint az úthenger, és a torokfájás a legkevesebb.
Szerintem az influenza összes variánsa sem ver oda ugyanannyira. A 18-19-es szezon tényleg retek volt, engem 19 márciusában vágott oda rendesen.
Azóta szerencsére csak az őszi takonykór volt 2021-ben, láz nélkül.
De én is beoltattam magam ősszel, ne verjen a földhöz teljesen, már csak azért is, mert rég "találkoztam" vele.
-
-
-
Kékes525
félisten
Szerintem ez nem fog megtörténni. Teljesen rezisztens csak akkor lehet, ha a Spike fehérje mindkét alegysége lényegesen megváltozik, annak minden epitópjával együtt. Ez pedig anélkül nem lehetséges, hogy a vírus fertőzőképességét ne csökkentse. Vagy nem fog tudni az ACE2 receptorhoz kötődni az RBD erős változása miatt, és/vagy nem fog tudni a sejtbe bejutni az S2 alegység megváltozása miatt. Továbbá a delta és az omicron már létrehozta az összes olyan lehetséges mutációt többször is, ami a teljes rezisztenciát lehetővé teszi, de nem tudott elterjedni, mert sokkal nehezebben, vagy egyáltalán nem fertőz.
Ha mégis lehetséges, akkor az sem akkora probléma, mert addig a föld teljes lakossága legalább 1x, de valószínűleg már 2x immunizálva lesz a delta és az omikron által. Ezek keresztimmunitása pedig nem fogja engedni az újabb erős járvány kialakulását.
Meglátjuk.
-
BlackV
őstag
Ezért kell mindenképpen omikron ellen most már vakcina. Mert ez a legjobban elmutalodott változat ráadásul nagon terjed ezért minden valószínűség szerint a későbbi uralkodó variánsok is ebből fognak kiválni.
Nyilván amit mond be fog következni, előbb utóbb teljesen elhagyja a vuhanit, már most is csak éppenhogy nem.
Remélem ezúttal nem kummantják el a vakcina frissítést,. már a deltara is illett volna. -
daneel_hu
addikt
Elég sokan elkapták most a környezetemben. Van aki már másodszorra.
Lehet mi is, csak nem vettük észre.
(asszonynak volt pár durva hőhulláma, rosszulléte dec 30 után – előtte voltunk Balatonon –, a két gyerek pedig 1-2 napig fosott)Nálam semmi, zéró. (Sputnik V = örökélet
)
-
Amit valóban tolhatnának a kampányban, az a D-vitamin-szint egészséges szinten tartása, fogyás azoknak, akik rászorulnak, a fentihez hasonló orrspray-k rendszeres használata tömegnyomor szituk előtt és után. Van egy csomó dolog, amit az oltás mellett meg lehet lépni és tényleg számít.
#51565: jobbulást
. Javaslom nektek is a mebucain(torok)-allergodil orrspray-D-vitamin triót
az omikron-booster "oltási reakciói" enyhítésére. Nálatok mélyebbre ez nem fog menni, "ideális oltásközzel" vettétek fel az oltást az áteséshez képest, a belső részek védelme esélyesen maxon van.
-
-
lacos001
senior tag
Lehet, hogy kicsit felerősítette a szuri a bajomat, ami pár éve derült ki. FSHD
Előtte sosem volt ilyen érzésem.
Doki is mondta, várjak. Várok. Még csak 19-20 napja van gebasz, lehet hónapokra értette.
Azért sokkal jobb, mint 2 hete, de nem vagyok még mindíg 100%.------------------------------------------
Elvileg a szuri nem csinálhat gebaszt, elvileg... -
-
-
-
syberia
veterán
És hogy ne érezzétek biztonságban magatokat még a tundrán sem
:
Viruses -- lots of them -- are falling from the sky
Megdöbbentően sok vírus kering a Föld légkörében - és esik le onnan"Naponta több mint 800 millió vírus csapódik le négyzetméterenként a bolygó határfelszíne felett - ezzel minden egyes kanadai lakosra 25 vírus jut" - mondta Curtis Suttle, a Brit Columbia Egyetem virológusa, az International Society for Microbial Ecology Journal című folyóiratban megjelent, az eredményeket ismertető tanulmány egyik vezető szerzője.
"Nagyjából 20 évvel ezelőtt kezdtünk genetikailag hasonló vírusokat találni, amelyek nagyon különböző környezetben fordulnak elő világszerte" - mondja Suttle. "A légkörben utazó, régóta jelenlévő vírusok túlsúlya valószínűleg megmagyarázza ezt -- teljesen elképzelhető, hogy egy vírus az egyik kontinensen a légkörbe kerülve egy másik kontinensen lerakódik."
A baktériumok és vírusok a talajporból és a tengeri permetekből származó apró részecskékben sodródnak fel a légkörbe.
https://www.sciencedaily.com/releases/2018/02/180206090650.htm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest