- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
lezso6 #50774 üzenetére
2015 133 978
2016 126 293
2017 131 293
2018 130 624
2019 129 275 (5év átlag 130 292,6)
2020 143 219
2021 135 844 (47.hét-ig van meg eddig)39 000 van covid-ra könyvelve.
Ha berajzolod az utolsó hónapot akkor pont ott van valahol.Ergó, a magyar KSH teljesen stimmel. A többi országét kellene átnézni, ha kint lesznek az adatok.
Szerintem a 2-4% halálozás a lakosság 10-20%-os fertőzöttségét nézve teljesen jó. Ennyi van az orvosok teljesítménye, a betegek állapota, stb. között.Ha minden ország ott fog tartani, hogy a lakosságszám 70-90%-a körül lesz az 1x már átesettek száma, akkor szerintem k.ra be fog ez még szűkülni. Most is vannak országok, ahol eddig 2% körül volt, jött egy 4. hullám, és most már 3% felett vannak.
Időben mindenki máshol tart, ki mennyire fogta meg, engedte el a terjedést, orvosok, betegek, oltások, kit tesztelnek (szinte csak azokat, akiknek valami panasza van, van nagy arányban tesztelnek feleslegesen, és tele van az összes fertőzött arányuk tünetmentesekkel).MO: 130.000 fertőzött és 4% halál, főleg azokat tesztelik, akiknek covid gyanús panasza van
Románia: 95.000 fertőzött és 3% halál. Valszeg náluk még nem terjedt el annyira, mint nálunk. Amikor elérik a 130.000-et már ők is ott lehetnek a 4%-nál.
Szlovákia: 155.000 a fertőzött és 3% a halál, de ők teszteltek csak úgy egészséges embereket, amivel növelték az igazolt fertőzöttek számát, és nagymértékben fogták a korlátozásokkal a vírust, míg nem 1x elszabadult. -
válasz
lezso6 #50857 üzenetére
Ha másképp számolnák sem biztos, hogy nagy eltérést jelentene. Britek pl. háromféleképpen is számolnak - nagyságrendi különbség nincs:
(A legfelső számot szokták általában használni.)Nálunk a metodológiánál alighanem érdekesebb kérdés, hogy mennyire megbízhatóak az adatok, mert az nem igazán transzparens...
-
Vesa
veterán
válasz
lezso6 #50847 üzenetére
Szerintem itt egy félreértés van amiatt, mert ezzel a témával rendre a konteósok próbálkoznak be azt próbálván igazolni, hogy valójában nincs is annyi halott és a vírus nem is veszélyes, illetve nem veszélyesebb az influenzánál. Mivel ez a próbálkozás 2 éve megy folyamatosan, és nyilvánvalóan, bizonyítottan b*romság, ha ilyet látunk, sokszor már zsigerből jön a vetítés, hogy biztos most is ez a mögöttes indok a téma feszegetésére. Mivel odaírtad, hogy a "konteó igaznak bizonyult", kicsit ráerősítettél a félreértésre. Legalábbis én így értelmeztem.
-
-
Kékes525
félisten
válasz
lezso6 #50765 üzenetére
"Tehát van igazság azokban a konteókban, hogy azt is COVID halottnak számolják, aki nem (biztos hogy) az."
Nem, ennek a konteónak semmi alapja sincs, az ellenkezőjének viszont van.
Nincs olyan, hogy "tiszta" halál, azaz kizárólag csak egy tényező okozta a halált, legfeljebb, ha a balesetben azonnal meghal, mondjuk mint a Mester és Margarétában a villamos levágja valakinek a fejét. Azonban ha már nagyon erősen zúzódásos balesetet szenved, akkor a különböző egészségi problémái is felerősödnek és hozzájárulnak az illető halálához. Azaz az ilyen konteók úgy marhaságok, ahogy vannak.
Másrészt pont az ellenkezője igaz a konteónak. Sokkal több embert kellene koronavírus által okozott halálnak venni, mint azt bárhol a világon teszik, mert a posztcovid-nak jócskán egészségkárosító hatása van és hozzájárulhat egy ember halálához. [COVID-19 survivors have an increased risk of death 12 months post infection] , [Study: COVID-19 Can Kill Months After Infection] , [16-year-old Israeli dies from post-COVID complications] , [10% mortality in post-Covid serious patients seen: Doctors]
-
Dare2Live
félisten
válasz
lezso6 #50765 üzenetére
Ez alapján mindkét irányba lehetséges... ami viszont nagyon elüt a hivatalos "TV PR"től, hogy aki +ív volt az covid halott.
Erre nagyon rájön az, hogy nálunk nem dívik a szűrés. Főleg az első két hullámban. Aki pedig nincs szűrve az pneumoniaban... halt meg és nem covidban. -
-
-
Vesa
veterán
válasz
lezso6 #49161 üzenetére
Közéleti kérdésekben szokott mondani jókat is, de itt kibújt a szög a zsákból, amikor kijavítottam a video alatt pár marhaságát, de 10 perc után törölte. Pedig semmi sértő nem volt benne, csak helyre tettem az oltásos dolgokat. Vagyis ennyit a hiteles, szabadságharcosról. Pont úgy nem tűri a kritikát, mint a NER. Sajnos ugyanazzal a határozottsággal mondják a teljesen fake hülyeségeket, mint közéleti témákban, csak abban legalább otthon vannak, ebben meg alap szinten sem.
Azzal egyébként egyet tudtam érteni, hogy Kóbor esetén kegyeleti okokból illett volna nem azonnal az oltásával foglalkoznia a sajtónak.
Dare2Live
+1 -
Vesa
veterán
válasz
lezso6 #48824 üzenetére
Többségében de, ez a lényege, de azért a halálozás elleni védelem sem 100%, mivel 100% hatékonyságú vakcina nem létezik. Illetve, mindez irreleváns a sokkal lényegesebb problémakörnél, tehát a nyájimmunitás elérésénél. A fekete himlőt is csak azért lehetett oltásokkal kinyírni, mert kíméletlenül beoltottak mindenkit. Ugyanez a kanyaró és a többinél. Ez az, amit ezek a sült bolondok nem értenek meg.
A vuhani 1.0 vírusnál, sőt, talán még a Britnél is, az oltások még a továbbadást is masszívan fogták. Tehát ha azonnal mindenkit oltottak volna, akkor sokkal nagyobb esélyünk lett volna a további variánsok kialakulásának elejét venni. De ment a szabadságharc, és most itt az eredménye.
-
-
Vesa
veterán
válasz
lezso6 #48817 üzenetére
Úgy, hogy az oltás sem jelent 100% védelmet, illetve hozzájárulnak a járványhullámokhoz ami olyanokat is elér, akiket valamilyen okból nem lehet oltani. Közvetetten pedig akkor, ha miattuk leterhelődik az EÜ, és más szakellátást sem tudnak igénybevenni az oltottak. Ugye itthon is látjuk mi megy a lassan egy éves várakozási időkkel, 50ezres várólistákkal.
Az oltás akkor hatékony a járvány visszaszorításában, ha el lehet vele érni a nyájimmunitást. Amíg ezek büntetlenül grasszálnak, addig ez nem lehetséges, így egy végeláthatatlan spirálba kerül az egész társadalom, beleértve azokat is, akik felelősségteljesen jártak el! Ahogy senkinek nincs joga rád fújni a cigifüstöt és a te tüdődet veszélyeztetni, úgy nekik sincs -illetve nem lenne szabad, hogy legyen- joguk arra, hogy mások egészségét veszélyeztessék a butaságukkal.
-
-
-
válasz
lezso6 #47375 üzenetére
Nehéz felbecsülni, hogy a különböző hitvilágok követőtábora mekkora. A FB-on nyilván a legőrültebb elmék a leghangosabbak, de ezek mögött a profilok mögött én sem a többséget sejtem.
Bár gyanús, hogy bizonyos értelmi szint alatt a korábbi "mérsékelt antivaxxer" inkább egy kognitív dissznonacia-spirálba ugrik fejest és a legvadabb grafénoxidos bandát támogatja, hogy a saját korábbi döntéseit igazolja és képzelt egóját mentse.
#47377: próbáltam párral finoman-messziről kezdve-türelmesen "eszmét cserélni" - teljes időpocséklás, hamarabb győzöd meg a Jehovás prédikátort arról, hogy evolúcióelméletről tartson tudományosan korrekt előadásokat a híveinek. A dogmáikból akkor sem engednek fél mm-t, ha ott áll előttük 1:1-ben a cáfolat.
-
Vesa
veterán
válasz
lezso6 #47375 üzenetére
Én itt különválasztanám a tényleges antivaxereket és a fake news miatt bizonytalanokat. Az antivaxernek akkor sem fog felnyílni a szeme, ha a fél ország belehal a járványba, mert szektaként működnek és minden bajra valamilyen "sötét összeesküvés" lesz a nagy megfejtésük, nem pedig a saját hülyeségük felismerése. A bizonytalanoknál pedig nem tudom hol az a pont ahol felfogja, hogy a vírus már most lényegesen -összehasonlíthatatlanul- nagyobb kockázatot jelent, mint a vakcina. Az oltás kezdetén még el lehetett ezt fogadni valamelyest, de egy évvel, és több milliárd adag beadását követően -a követésük, adatelemzéseük által összegyűlt tonnányi bizonyíték alapján- ez már nem igazán valid érv.
-
Vesa
veterán
válasz
lezso6 #47084 üzenetére
Valóban a kultúra része, de a többség esetén csak elvben. A tudományt meg kell tudni érteni ami nehéz, bemagolni nem lehet. Ezért véreznek el sokan a suliban fizikán, matekon stb. Törit, irodalmat be tudod magolni, ennél fogva később is több marad meg belőle, tehát az átlagember kulturáltsága a gyakorlatban elsősorban humán jellegű, és nem részei a tudományos ismeretek. A terászettudományos tárgyakat legtöbben csak lezavarják valahogy a suliban, mert egy szót se értenek az egészből. Ez nem az ő hibájuk, genetikai skill kell hozzá.
(Hogy a tudomány bárki vallása lenne, értelmezhetetlen! A tudomány az egy zseniálisan felépített, a világ és a környezetünk megismerését célzó, bizonyítékokon alapuló módszertan. A valláshoz érintőlegesen sincsen semmi köze! A Covid ezt szépen felszínre hozta. Akik nem képesek elemző gondolkodásra, csak hisznek valamiben, többnyire azok dőlnek be a konteóknak)
-
Vesa
veterán
válasz
lezso6 #47067 üzenetére
Én értem amit mondasz, részben egyet is értek, de ez azért nem ilyen egyszerű. Rengeteg egyetemet végzett értelmiségi -persze főleg humán végzettséggel-, és sok olyan ember is konteós, akik a kultúra területén magas minőséget képviselve alkotnak, tehát még csak nem is az igényes kultúra fogyasztó, hanem az előállító.
Ebben a kérdéskörben most pont nem a kultúra számít, hanem a természettudományos ismeretek, illetve természettudományos gondolkodásmód. Ez pl. szinte az összes vallásos embernél hiányzik, mert a vallásos nevelés az aztán mindent csinál, csak pont elemző gondolkodásra nem tanít meg gyermekkorban, sőt, direkt bűnnek számít a tanok vagy a szentírások megkérdőjelezése, azok logikus végiggondolása, az ellentmondások felismerése! Ebből viszont olyan felnőtt lesz, aki olvas valamit azonnal elhiszi. Nem igényel mellé bizonyítást, mert úgy tanulta és úgy szokta meg, hogy ami le van írva, az igaz és period, bizonyítani se kell, sőt, az ilyen igény egyenesen bűn!.
-
balojazz
aktív tag
válasz
lezso6 #47044 üzenetére
A példád 2 okból sem áll meg. Egyrészt gyerekekről beszélsz (osztálytársak), én meg autonóm felnőttekről, ahol nincs csoportnyomás. Másrészt ugyan én is néztem és hallgattam azokat, amiket a társaim, de ha betettem a fülesbe zenét, akkor jazzt hallgattam, metált meg komolyzenét, amit én szeretek: a csoportnyomás csak kicsiknél/kamaszoknál, és csak ideiglenesen működik, amíg ott vannak, plusz csökkentett módban is, hiszen ugyan ott voltam velük a koncerten, de inkább ismerkedtem, csajoztam, nem a színpad előtt tomboltam.
-
balojazz
aktív tag
válasz
lezso6 #47018 üzenetére
Én viszont hiszek az egyén végső felelősségében. Abban, hogy ilyen szar, nulla celebjeink, politikusaink, tévéműsoraink stb vannak, annak a felelőse végső soron és épp ezért kizárólag a szavazópolgár és a tévénéző. Ez nem áldozathibáztatás, mert nem kényszerít semmi arra, hogy ezt hallgasd, oda kapcsolj, azt ikszeld be a lapon. Épp ellenkezőleg: te döntesz. Ha van egy szerved, amit agynak hívnak, azt bizonyos mértékig erkölcsi felelősséged használni, döntési algoritmusokat futtatni rajta, ha már képes rá. Nem hibáztathatsz másokat vagy a körülményeket. Az "aki hülye, haljon meg" elvben nem kell hinni, magától is működik, csak hát nem valami hatékony elv, csak pár százalékot csippent le. Ha elég hatékony lenne, alig maradna ember a bolygón, magyar meg csak mutatóban, kiállításokra, vitrinben mutogatni.
-
Vesa
veterán
-
Vesa
veterán
válasz
lezso6 #47018 üzenetére
Szerintem nincs szó arról, hogy "aki hülye, haljon meg", ezt nem kívánja senki (más kérdés, hogy sajnálatot sem ébresztenek már sok emberben ami szintén érthető). Egyetértek abban, hogy a megvezetettek szimplán csak buták de nem ők az igazi felelősök. Az említett két ismert embert sem kárörvendő módon "szedték szét", hanem csak a helyzet súlyosságának demózására használták fel őket. Ebben van is valami, mert ha napi 150-300 ismeretlen halott nem lépteti át az ingerküszöböt konteóséknál, akkor jogosan merül fel, hogy talán az ismert emberek példáján keresztül talán majd át fogja....persze tudjuk, hogy sajnos többségében ez sem fogja.
Egyébként igen, minden konteózás egyértelmű szektás viselkedés-mintákat mutat, és a faccebook buborék rendszere csak olaj a tűzre mert ott már egymást hülyítik a végtelenségig, és egyre inkább fanatizálódnak.
-
válasz
lezso6 #47024 üzenetére
Most beszéltem nagynénémmel, az lett a benyomásom, hogy óriási áttörést lehetne elérni a falvakat végigjáró regisztráció, minden hivatalos marhaság nélkül fogadó oltóbuszokkal. Első körben azt a 10eFt-ot ezek beüzemelésére kellene befektetni.
(nem mellesleg, én az értelmiségi nyugati, aki azt se tudja, hány e-mail címe van, én is regisztráció nélküli oltósátorban vettem fel az első dózist és nem voltam egyedül).A regisztráció arra jó, ha nagyon hiány van valamiből és sorba kell állítani az érdeklődőket. Omikron oltóanyagra lehet megint szükség lesz ilyenre, de jelenleg az elajándékozások, kölcsönbeadások, szerződéses periódus vége ellenére raktáron rottyadnak a készletek Vuhaniból.
-
Chesterfield
őstag
-
-
tisn
addikt
válasz
lezso6 #46638 üzenetére
ha tippelni kellene inkabb a rettenetes eu allapotunkra tippelnek. erdemes neha olvasni a koronavirus halalozasi listajat, gyakran az a csoda, hogy ezek az emberek meg eltek. aki meg egeszsegesebbnek tunik az valoszinuleg oltatlan (vagy nagyon szerencsetlen volt)
mit mondanak alatta? bele akartam hallgatni, erre az usb fulesem radugv avalamiert nem detektalja a winfos10, ilyen se volt meg eddig
-
-
Ringman
félisten
válasz
lezso6 #45989 üzenetére
leírás szerint egy emberé.
Ein Foto der Rottal-Inn Kliniken: Diese Medikamente, Infusionen und Flüssigkeiten erhält ein #Corona-Intensivpatient.
#45988 Viktoár
nagy része infúzió meg folyékony táplálék (azok a színes flakonok hátul)
de majd ha jár erre szakmabeli, akkor megerősíti vagy megcáfolja, hogy így van-e. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
lezso6 #45951 üzenetére
<ironia>
ha oltott ket meteres korzetebe mesz atugrik rad is az mrns esketharomnegy ev mulva meghalsz rakban!!!44!negy!!! es a haz vedhet meg egyebkent is csak az 5G hullamoktol, es milyen elgondolkodtato, hogy a vaccine is pont 5+1 betu, mint az 5G! sakkmatt vakcinatalibok, eber szemeinkkel at latunk rajt atok!
</ironia>btw ha van Netflixed inside job ajanlott, az kb pontosan hasonlo poenokat jatszik. kb a rakemberes South Park epizod, csak szteroidon.
Parci: van masik jarvany is, lehet azt kaptak el a gyerekek. szokasos szezonalis cuccok is mennek.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hobby elektronika
- Autós topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Opel topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged