- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Google Pixel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Motorola Edge 40 - jó bőr
-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
mpo
veterán
Ha a busmanok és az eszkimók is meg tudják oldani az életüket, akkor mi se szégyenkezzünk utólag.
Globálisan se a jó irányba mennek a dolgok és még atomháború sem kell hozzá, egy kis műtrágyahiány meg aszály is elég hozzá.
A kis törpék (Marine Le Pen magasabb náluk) az időjárásra meg nem lesznek hatással.
-
mpo
veterán
Olyan study itt még nem volt, hogy a felnőttek nem terjesztik.
Képzeld el, hogy hajnalban beszállsz a buszba, párszor megálltok, közben előkerül a kisüsti, utána órákig séta Pesten, majd ugyanez haza, pár kocsmával megfűszerezve, a végén nóta a buszban.
Ennél nincs jobb forgatókönyv. -
mpo
veterán
A búza, kukorica, stb. legnagyobb exportőrei között ott van Oroszország és Ukrajna.
Az egyiket tiltják, a másik meg nem tud vetni, aratni.
16 éve sütök kenyeret (nem kenyérsütő géppel), másnak is ajánlom (neked már nem).#59937 pjen
Ez egy 70 ezres megyeszékhely 50 maszek fogorvossal.#59936 Parci
Sajnos a baráti fogorvosunk meghalt pár éve, most újat kell keresni.
Azt hiszem megtaláltuk.
Mondtam a feleségemnek ezentúl a rendőrséget ne szidja, mert ha kimegyek az utcára ribilliózni, negyedóra múlva itt vannak, az egészségügyben meg heteket vagy hónapokat kell várni. -
-
Ringman
félisten
az.
---
[link]
Even after a mild case of COVID, some people suffer breathing problems that last for months. Now, a new study suggests many of them may have abnormalities in the small airways of their lungs.
Researchers found that of 100 patients with "long COVID" symptoms, more than half had signs of small-airway disease on CT scans. And people who'd been mildly ill at home were just as affected as those who'd been hospitalized. -
pjen
félisten
Bocs már tegnap is akartam írni, megint a tudomány . A világ egyik legfejlettebb országában annyit fejlődött a tudomány, hogy két évvel ezelőtt rá hegesztették az ajtót húsz millió kinaira. Most csavarozzák. Tudom, hogy sarkítok, de ez a valóság. Több várost lezártak, 37 millió embertelvágtak a külvilágtól.
-
mozso
senior tag
-
-
Neki kell ugrani egy kivizsgálásnak, ha bármi 2ség felmerül. A fehérvérsejtek éberségvizsgálatára vannak már egész 1xerű tesztek, pl coviddal szemben.
Nálunk mondjuk annyi könnyítés van, h a kisebbik nem jár bölcsibe, így az egész család nyert egy óriási pihenőt az ott terjedő pestisektől. +az 1hét kanári hő+napterápia is jól+jókor jött. Covid után sztem akár van ez a mini-leukémia, akár nincs, a <3 alattiaknak szervezett biofegyverkereskedéseket tényleg kerülni kéne 1-2hónapig.
-
-
-
-
Coyot
őstag
Ennél csak a saját családodban levő ilyen barmok az legidegesítőbbek. Én azon agyaltam hogy elmegyünk pár hétre valamerre, vagy csak simán itthon maradunk.
Betegségről: 2nap ovi, 1,5 hét itthon. Nálunk most a fosatós verzió megy, nekem 1,5 hete volt most a piciknek van de már mennek kifele belőle. Elleben brutál elhúzódó egy cucc volt ez. Covid tesztek negatívak. -
Ringman
félisten
átérzem.
úgyis igyekszem mindenkit megnyugtatni a topikban
, unokaöcsém kb. mindent elkap, amit csak lehet az óvodában április óta - kovid előtt annyira nem volt ez jellemző. (most is lázas, elvileg pár nap múlva mennének 1 hétre "nyaralni" húgomék)
sajnos mindig megvan a lehetőség, hogy teljesen rottyra vágja az immunrendszert a covid.
---
a folyamatos újrafertőződés nem fenntartható egészségügyi szempontból (szerintem a kiesett munkaórák, kisebb hatékonyság miatt gazdasági szempontból sem, de az másik kérdés) -
-
Viszont arról volt szó, hogy eddig EGYETLEN ismert komolyabb variáns sem oltott emberben fejlődött ki, sőt az omikron valószínű egér-eredetű.
#59802: a mutációhoz vírus durván (=valószínű nem linearis) életidő×létszám kell. Az eddigi infók szerint a covidnál az egész akkor ér valamit, ha az életidő faktor több hét-hónap.
-
pjen
félisten
-
Ringman
félisten
tehát már akkor adják, mikor gyak késő, csodálatos.
közben meg az usában (bár itt is kevés a darabszám még): [link]
Starting this week, high-risk patients with COVID symptoms will be able to walk into hundreds of pharmacy-based clinics for a free test – and walk out with a free course of COVID treatment pills.
-
Ringman
félisten
az, ráadásul semmi nem utal arra, hogy ez majd jobb lesz, mindaddig, amíg a v2-es vakcinák meg nem jelennek (pl. nasal vaccine) - ennyi fertőzöttnél milyen eséllyel jön majd a még szarabb variáns?
via twitter - hol a vége?
amúgy paxklovid van már Mo-n, vagy drága, aztán minek?
a hörcsögökről emberre visszatérő delta variáns - hongkongi helyzet is tök megnyugtató:
Transmission of SARS-CoV-2 delta variant (AY.127) from pet hamsters to humans, leading to onward human-to-human transmission: a case study -
-
-
Drizzt
nagyúr
Eppen ez tortent most meg. Persze kultursokk is volt picit, de amugy jo volt a tobbiekkel talalkozni. Sosem szerettem itthonrol dolgozni, de most en is fontosnak tartottam, a munkahely is eddig volt zarva. Mostantol onkentes alapon be lehet jarni. De az elso par heten kotelezo egyszer bemenni. A friss gyermekes apuka kollega el a dologgal serenyen, mar masodszor van benn a heten. :) Bar o mar tul van alfan, 3 oltason, omikronon. En is azert bizom benne, hogy jo lesz a 3 oltas, covidilag fiatal vagyok, anyam is itt lakik viszont. Bar o nagyon jo egeszsegnek orvend, mult heten majd 20km-es turat tolt, meg minden nap setal legalabb 6 kilometert. De azert a kor az kor.
Persze siman lehet nem kovid, sok emberi korokozoval nem talalkoztam egy ideje.
-
Apollyon
Korrektor
Akármilyen hihetetlen, egyik napról a másikra jobbra fordulhat minden (rosszra is, de ne arra koncentráljunk). A lent leírtakkal szemben így gondolom.
Erre a szürkeállományos tanulmányra reflektálva, lassan egy éve, hogy mi is covidosok voltunk párommal. Anyukám kórházba került tavaly, egy más problémával, bent volt 10 napot, és covidosan engedték ki, ő fertőzött meg minket.
Nem volt már önmaga, olyan volt, mintha be lenne rúgva, valami nagy gáz volt. Amikor újra mentőket hívtunk rá, kiderült, hogy covidos, ezért be is vitték őt megint. (Így derült ki hogy minden bizonnyal mi is azok vagyunk)
Súlyos demenciája volt, egyszer meglátogathattam a covid osztályon, nem ismert meg, csak nagyon basic módon kommunikált. Gépre nem került, oxigént kapott, de kigyógyult végül a covidból, de sosem volt már önmaga. Átkerült egy másik osztályra, mert a demencia miatt nem evett-ivott rendesen stb. Végül 5 eszmélet nélküli nap után elhunyt, a magyarázat az volt, hogy a covid legyengítette az idegrendszerét, ami miatt leállt a légzése, és végül az vitte el. Pedig a covidot önmagában legyőzte.
Szóval ez a covid és demencia téma valóban nem vicc.Mindeközben mi végigszenvedtük párommal a covidot, soha nem voltam olyan beteg még, mint akkor. Kórházba ugyan nem kerültünk, de eléggé kellemetlen volt, létezni alig bírtunk (főleg én). Viszont se a szaglásunk, se az ízlelésünk nem ment el egyáltalán.
Viszont párom egy barátnője szintén átesett a covidon, még valamikor ősszel kapta el tavaly, és azóta se tért vissza az ízlése-szaglása.A fentiek nagyon megtörtek amúgy, de ennek ellenére muszáj pozitívan gondolkodni és hozzáállni, mert ez visz előre.
Jobbulást mindenkinek. -
Vesa
veterán
Egyébként nekem volt pont ilyen lefolyás gyerekkoromban, minden szart állandóan elkaptam, krupp nem volt, viszont állandóan begyulladt a fülem, legalább 12x fel kellett szúrni. Végül kivették a mandulámat, utána megszűnt, azóta egyszer sem kellett felszúrni és be sem gyulladt.
Ezzel együtt, életem egyik legrosszabb "élménye" volt a mandulaműtét, de én már vén f*sz vagyok, ma már bizonyára máshogy végzik, sokkal emberbarátibb módon, mint anno a kőkorszakban. Illetve ha jól tudom, ma már nem kapkodják ki olyan hévvel, mint régen, mert nem ok nélkül van az ott.
Kíváncsi lennék egy olyan study-ra is, ami pl. ilyen összefüggést is néz. Lehet, hogy mandula nélkül könnyebben vándorol a tüdőbe bármilyen kórokozó, így a Covid is.
-
Vesa
veterán
Na ez jó hír! Vasból van a srác!
(és milyen jó, hogy vannak ilyen "csúnya gonosz" BigPharma gyógyszerek, amik tényleg hatnak is)
Párod bírja még idegekkel ezt a folyamatos betegeskedést?Nekem most anyósom borult meg, magas láz meg minden. PCR negatív lett, szóval nem Covid.
Én nem tudom örüljek-e, hogy eddig valahogy elkerült ez a sz*r, a harmadik oltásom is már 7 hónapos és kvázi itt a vége, nincs tovább. -
-
Tudom, sokadjára nyaggatlak ezzel, nem akarjátok télire vmi tengerpartfélére telepíteni, szabadságoló anyukával vagy unatkozó nagyival? Már egy egészhónapos szünetblokk is sokat segíthet, és ahol nincs szezon, az ember gatyája se megy rá. Tudom közösség meg minden, de amikor betegen otthon van, úgysincs közösségben (mi az egyik évben ezzel az érvvel toldottuk meg a februári suliszünetet 2héttel, igazgatónéni elfogadta). Amikor nem vagy ethernet-csatiba dugva még te is dolgozhatsz lent/fent, nejem is csinálta több téli szünetünk kb felében.
Jobbulást természetesen.
-
A teszteléssel mi is felhagytunk, múlt héten kapart a torkom, meg lázas is voltam kb. 3 napig de már hidegen hagy. Amit tudok megteszek, vitaminok magas szinten, minden gyógyszer van itthon amit be lehet szerezni, 3 oltáson túl vagyok - belefáradtam kicsit, azt kell mondjam
-
Nálunk van még pár doboz teszt, de nem tervezem minden orrfújásnál fogyasztani. A "szüzességelvesztésnek" ebben a formában HA a nagyfiúnak tleg nem lesz semmi baja, még örülök is, variáns oltóanyagot uis idén kétlem, hogy látunk. Csináltattam pcr-t is, ahol 3 oltást várnak el, hátha jó lesz majd 3.nak.
#59517: megszavazva, decembertől febr végéig mindenkinek szabi
-
mpo
veterán
Ha túléli valaki a támadást, de az otthona és a kocsija is megsemmisül, akkor ez vár rá.
Nem sokan olvassák el az otthonbiztosítás feltételeit, az itt fölsorolt kizárások a Cascónál is szerepelnek.
Nem téríti a biztosító azokat a károkat, amelyek oka közvet-
lenül, vagy közvetve, egészben, vagy részben:
a) háború, polgárháború, katonai erô nemzetközi alkalmazá-
sa, harci eszköz, vagy hadianyag felhasználásának követ-
kezménye;
b) polgári zavargás, sztrájk, felkelés, zendülés, fosztogatás,
egyéb erôszakos cselekmény következménye;
c) bármely tüntetés, terrorizmus, ideértve minden olyan cse-
lekményt is, melyet valamely tényleges, vagy várhatóan
bekövetkezô terrorcselekmény meghiúsítása, vagy az az
elleni védekezés során tesznek;
d) nukleáris, mérgezô biológiai, vagy vegyi anyagok olyan ki-
bocsátása, kiszökése, amely közvetlenül, vagy közvetve
nukleáris sugárzást, radioaktív vegyi, biológiai szennye-
zést eredményez. -
Vesa
veterán
"ha meg is jön európa esze, nem tudom, hogy mi abban benne leszünk-e."
Nekem is ez a fő problémám. Az embereket itthon hülyítheti, de a nyugati vezetőket nem. Pontosan tudják, mivel állnak szemben. Egy perc alatt kitesznek minket ha akarnak. Az oroszok elleni gazdasági atom pedig jó demo volt arra, hogy milyen szinten lehet összezárni egy ország ellen, pusztán gazdasági szankciókkal.
Minket kb. 2 nap alatt bedöntenének, aztán mehetne a szittya dumájával, ahova akar. Mondjuk idegeskednie nincs mit, a családját már elhelyezte...a gonosz nyugaton. -
mpo
veterán
Már akartam írni, hogy empátia.
Sajnos sok embernek szegényes a képzelőereje, bárki elveszítheti az otthonát (földrengés, villámcsapás, tűzvész) és pillanatok oda lesz minden.
Nincs senki a topikban, aki átélt volna egy háborút (kivéve, ha katona), ezért nehéz elképzelni, hogy mindenünket hátrahagyjuk és az életünket mentjük. -
-
proci985
MODERÁTOR
dehat erted az S betut nem?
ja es bonuszkent meg el is hinned magadrol, hogy ertesz a korintegralokrol, es a tarsadalom hasznos tagja vagy mert fontos informaciokat osztasz meg roluk. meg az S beturol.
t72killer: ja gondolom. az megvolt amikor az UK eü 60 oldalas pdfjet linkeltek mindenhova, csak valamelyik ponton nem tudtak olvasni, es kb volt a szabvany "vakcina haszontalan" allaspont, mikozben a dokument ennek pont az ellenkezojet allitotta, adatokkal megspekelve.
na ott latszott, hogy kb kizarolag trollkodas az egesz, a 60 oldalas dokumentum linkelese meg pusztan a masik idejenek a pazarlasa.
-
-
-
mozso
senior tag
Nem volt pozitiv igaz tegnap es ma nem is tudtam volna erre ravenni senkit sem. Kislanyom es felesegem pont ugyanazt tolja, mint amikor Deltas voltak. 100% azonos tunetek, csak picit nehezebben veszik most.
Nekem még billeg a dolog, vannak apro “furcsaságok”, de egyertelmuen nem lettem beteg eddig, Deltanal sem. 2 nap es kiderul mi a szitu nalam. Az oltasaim helye (bal kar) ismet jelzett, mint eddig minden covid gyanus esetnel (amit utolag fel tudtunk deriteni). Ezt most sem ertem
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xbox Series X|S
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Fujifilm X
- Milyen lézer nyomtatót vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged