Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Apollyon

    Korrektor

    válasz Parci #59571 üzenetére

    Akármilyen hihetetlen, egyik napról a másikra jobbra fordulhat minden (rosszra is, de ne arra koncentráljunk). A lent leírtakkal szemben így gondolom.

    Erre a szürkeállományos tanulmányra reflektálva, lassan egy éve, hogy mi is covidosok voltunk párommal. Anyukám kórházba került tavaly, egy más problémával, bent volt 10 napot, és covidosan engedték ki, ő fertőzött meg minket.
    Nem volt már önmaga, olyan volt, mintha be lenne rúgva, valami nagy gáz volt. Amikor újra mentőket hívtunk rá, kiderült, hogy covidos, ezért be is vitték őt megint. (Így derült ki hogy minden bizonnyal mi is azok vagyunk)
    Súlyos demenciája volt, egyszer meglátogathattam a covid osztályon, nem ismert meg, csak nagyon basic módon kommunikált. Gépre nem került, oxigént kapott, de kigyógyult végül a covidból, de sosem volt már önmaga. Átkerült egy másik osztályra, mert a demencia miatt nem evett-ivott rendesen stb. Végül 5 eszmélet nélküli nap után elhunyt, a magyarázat az volt, hogy a covid legyengítette az idegrendszerét, ami miatt leállt a légzése, és végül az vitte el. Pedig a covidot önmagában legyőzte.
    Szóval ez a covid és demencia téma valóban nem vicc.

    Mindeközben mi végigszenvedtük párommal a covidot, soha nem voltam olyan beteg még, mint akkor. Kórházba ugyan nem kerültünk, de eléggé kellemetlen volt, létezni alig bírtunk (főleg én). Viszont se a szaglásunk, se az ízlelésünk nem ment el egyáltalán.
    Viszont párom egy barátnője szintén átesett a covidon, még valamikor ősszel kapta el tavaly, és azóta se tért vissza az ízlése-szaglása.

    A fentiek nagyon megtörtek amúgy, de ennek ellenére muszáj pozitívan gondolkodni és hozzáállni, mert ez visz előre.
    Jobbulást mindenkinek.

    [ Szerkesztve ]

    #1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

Új hozzászólás Aktív témák