- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
Topikgazda
válasz
SteveBeard #34223 üzenetére
Hi!
Többek között erre is jó az ftpbackup funkció. Keress rá, le van írva, hogy kell beállítani. Sőt, a blogomon található ftpbackup példában a teljes eth0.2 ifconfig kimenete feltöltésre kerül.
-
Kicsirics77
veterán
válasz
SteveBeard #34223 üzenetére
Megoldódott,utólag kiderült,hogy a vodafone mobilnettel nem nagyon akart ma menni,még az itthoni mobilnetes kártyával nem néztem de mindjárt rálesek azzal is.
-
Kicsirics77
veterán
válasz
SteveBeard #34198 üzenetére
a changeip-t valami miatt nem ette meg a 3600
-
soultrapp
senior tag
válasz
SteveBeard #34193 üzenetére
hát majd kipróbálom,de nem hinném,hogy az a baja...
mert mindegy,hogy 10méter vagy 0.5méter ugyanannyi a jel. -
soultrapp
senior tag
válasz
SteveBeard #34190 üzenetére
nem néztem semmit.
Lát egy másikat a szomszédban,de mondjuk az belkin router.
Nem lehet,hogy van valami olyan opció hogy térerő erősség állítás?vagy ne automatikus csatornán legyen?
pedig ebben azért gondolom erős a wifi. -
soultrapp
senior tag
válasz
SteveBeard #34188 üzenetére
nem lehet,mert annak a helyére lett kötve.
-
libus
őstag
válasz
SteveBeard #34177 üzenetére
Kiadtam a parancsot, és már a Hálózatok/OPENWRT/mnt mappán belül már van transmission mappa is!
Már csatlakozni is tudtam a Transmission Remote GUI programmal.
Megy ez neked!
Közben megtaláltam, hogyan kell törölni, azaz mi a Linux-os parancs. -
libus
őstag
válasz
SteveBeard #34175 üzenetére
Igen, fút a transmission!
A processzor 83%-on a memória 50%-on van. Sok nem?
Azért futtassam azt a parancsot? -
libus
őstag
válasz
SteveBeard #34173 üzenetére
De olvasd csak el a folytatást! Írtam még a hsz-hez.
-
libus
őstag
válasz
SteveBeard #34170 üzenetére
Igen, itt már könnyebb volt, s meg is találtam a z: könyvtárat s töröltem.
Utána megnéztem a LuCi-ban a Csatolási pontokat és ez fogadott!De túl ügyesen töröltem.
Ugyanis a total commanderben a Hálózatok/OPENWRT/mnt/ s innentől nincs mappa.
Gondolom újra kell telepítenem a Transmission programot. Ezt hol/hogyan tudom megtenni?
A Transmission Remote GUI program sem tud csatlakozni. -
libus
őstag
válasz
SteveBeard #34168 üzenetére
De nem engedi!
Ezt a parancsot kell kiadni ugye? rmdir z: -
Zavo
tag
válasz
SteveBeard #34163 üzenetére
Köszi, gyűjtöm a bátorságot... ;-)
-
libus
őstag
válasz
SteveBeard #34164 üzenetére
Ilyen könyvtár van.
Gondolom, akkor a z: -t törölhetem nyugodtan? -
libus
őstag
válasz
SteveBeard #34163 üzenetére
Oké.
De ez már rám vonatkozik, ugye?
Töröld ki onnan... jobbat nem tudok
Mivel tudok kitörölni az overlay-ból? -
libus
őstag
válasz
SteveBeard #34159 üzenetére
Légyszíves keresd meg azt a parancsot.
Ugye Wifi-n keresztül is megtudom csinálni, s nem fogja a rendszert alapra tenni, mert ugye alapba nincs bekapcsolva a Wifi.
Az az 1db torrent meg nem érdekelne, ha törlődik is.Zol77 Igaz, tényleg felesleges erőforrás. Ki is kapcsolom én is.
-
libus
őstag
válasz
SteveBeard #34156 üzenetére
Ezért is töltötte olyan lassan a torrentet?
Alapon kellett volna hagynom (/mnt/transmission/done)?
Hogy tudom kipucolni az overlay-ból, meg a többiből a nem oda tartozó fájlokat?
1 torrentről van szó, úgyhogy nem gond, ha eltűnik. -
Zavo
tag
válasz
SteveBeard #34149 üzenetére
Gondolom teljesen elöről kellene konfigolni az egészet... a seedelt torrentjeimnek is annyi?
-
Sebiferi
tag
válasz
SteveBeard #34132 üzenetére
Köszi!
Most már ezt is tudom. -
libus
őstag
válasz
SteveBeard #34122 üzenetére
Ahogy beírtam ide az este, hogy visszajött a Wifi a Windowsos hibaelhárítás után, rá 5 percre megint nem volt.
Nem világított a Wlan ledje sem. Még vissza kapcsolni sem tudtam a Hálózat/Wifi menü pontban.
Mikor itt rányomtam a "Engedélyezésre", 1mp-re felvillant a Wlan ledje és ennyi.
Én újra raknám ezt az Fw-t, mert szerintem itt ez a ludas. Valami történhetett vele.
Korlátozott kapcsolatot ír a kábeles csatlakozáshoz.
Ma reggel meg egyszer csak bekapcsolt a Wifi-je, Pedig akkor nem is nyomtam az engedélyezésre.
És itt is Korlátozott kapcsolatot ír a csatlakozás.
Hogy tudom újra rakni a rendszert? Mert ennek az kell (szerintem)!
Melyik fájt kell betallóznom?
Ezt:
openwrt-ar71xx-generic-tl-wr1043nd-v1-squashfs-factory_vargalex_1.1.5
vagy ezt:
openwrt-ar71xx-generic-tl-wr1043nd-v1-squashfs-sysupgrade_vargalex_1.1.5
Vagy hogy kell újra rakni? -
libus
őstag
válasz
SteveBeard #34118 üzenetére
Köszönjük!
Na tessék még 1 hiba, pedig már azt hittem minden oké, erre eltűnt a Wifi.
A Wlan ledje világít, de nincs Wifi. Kábelesen összekötve pedig "korlátozott kapcsolatot" ír.
Ez meg mitől járt így? Nem megy a tm sem, meg van hely a memóriában is. -
libus
őstag
válasz
SteveBeard #34093 üzenetére
Fentebb van 3 kép a tm mentési helyéről. Nézd meg légyszíves. Rossz lenne valami? Mindent alapon hagytam.
Hogy tudom letörölni a tm által elmentett fájlt vagy fájlokat? mc-be kitodom? -
vargalex
Topikgazda
válasz
SteveBeard #34008 üzenetére
Hi!
Nem, a wshaper nem fut, csak tc (traffic control) parancsokkal operál.
-
Bill Haley
csendes tag
válasz
SteveBeard #34002 üzenetére
Igen?Abban még nem néztem,de a régiben nem találtam.Azért jó lenne szavakat .ill URL korlátozni ill napokra,ip-re szabályokat adni.Milyen fül alatt találom a LUCI-ban??Köszi
-
cimp
senior tag
válasz
SteveBeard #33986 üzenetére
Nekem az rm -r "könyvtár" törli.
Ja bocs már Alex is írta.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
SteveBeard #33982 üzenetére
Hi!
rm - rf könyvtárnév
-
cimp
senior tag
válasz
SteveBeard #33982 üzenetére
Van, de a legegyszerűbb ha elindítod a mc-t. Ez egy két paneles filekezelő. Olyan mint a norton commander volt régen, vagy mostanság a total commander. Ezzel egy szerűen elintézhetsz mindenféle file műveletet.
-
válasz
SteveBeard #33967 üzenetére
De, mondjuk az md5sum-ot sem ártana ellenőrizni flashelés előtt!
Köszönöm!
-
Osiris
őstag
válasz
SteveBeard #33907 üzenetére
Pontosan már nem tudom melyik verzióm volt, de ennek a mostani "vargalex v1.1.5 r33777" fw-nek a közvetlen elődjéről frissítettem. (Otthoni gépemen talán megvan még a régi fw is.) Mindenesetre remek alkalom, hogy ismerkedjek a bsd alapú routerek lelkivilágával. Egy ideje már egész stabil a routerem, de azért a végén úgyis kipróbálom milyen ha a nulláról telepítem és úgy állítom be. Az egyetlen dolog ami még visszatart, hogy a transmission újra végig kell majd ellenőrizze az összes letöltött cuccot.
-
Osiris
őstag
válasz
SteveBeard #33902 üzenetére
Biztos az fw frissítéskor megtartott konfig miatt volt ez nálam. Legközelebb inkább újra beállítom azt a pár dolgot a frissítés után, mert egyszerűbb mint a hibákat javítgatni. ...viszont elég tanulságos.
-
libus
őstag
válasz
SteveBeard #33745 üzenetére
Köszönöm !
-
DoItYourself
addikt
válasz
SteveBeard #33640 üzenetére
"A Brute Force védelem SSH-ra is és FTP-re is ott van Alex firmware-ben..."
Hálózat > Tűzfal > Egyéni szabályok << itt van egy script, ez az? Kell piszkálni vagy jó az alapállapot is?
-
válasz
SteveBeard #33640 üzenetére
Szia!
Persze, minden megoldható... Meg aztán ilyen helyen nem kell pótolhatatlan file-okat tárolni egyetlen példányban! Az meg, hogy esetleg elveszik egy-két torrent, mert megzuhan a filerendszer, senkit sem érdekel...
-
válasz
SteveBeard #33487 üzenetére
Köszönöm a fáradozást!
A mysql nyilván megfogja, oda szerintem ram kell leginkább!
(a videót majd otthon megnézem, melóban lassú a net, és sokan vagyunk rá)
-
SteveBeard
senior tag
válasz
SteveBeard #33396 üzenetére
Intruder2k5
Alex javaslatára megcsináltam újra a tesztet úgy, hogy leállítottam a mysqld-t és lighttpd-t.
Íme az eredmény:Így már egészen más.
Készítettem egy kis videót, hogy mikor beír az adatbázisba az mennyivel növeli meg a loadot.
13:30-nál indul az egész, a putty meg is akad pár pillanatra és a következő képen már igen magas a load.
Mivel az előző tesztnél 2 percenként írt az adatbázisba, ezért a loadot folyamatosan magasan tartotta.Nekem a videóból úgy tűnik, hogy nem is a proci a gyenge láncszem...
-
válasz
SteveBeard #33454 üzenetére
Én is úgy sejtem, hogy van LuCI-s felülete, de nekem nincs OpenWrt-m, hogy biztosra menjek, ezért is kérdeztem vissza!
-
vargalex
Topikgazda
válasz
SteveBeard #33396 üzenetére
Hi!
Alap mount opciókat használsz? Nem túl töredezett a HDD? Ugyanis ekkora letöltési sebességhez nagyon magas az a load.
-
Boby77
csendes tag
válasz
SteveBeard #33400 üzenetére
Csatoltam egy külső meghajtót a routerhez. Csatolási pontnak /mnt választottam. Hogyan tudnám , azt beállítani , hogy az általam telepített csomagok ennek a meghajtónak a memória területét használják tárhelynek?
-
Boby77
csendes tag
válasz
SteveBeard #33397 üzenetére
Rendben már működik nekem is. Köszi!
Még egy kérdésem lenne.Hogyan törölhetek számomra fölösleges csomagokat, hogy valóban csökkenjen az elfoglalt memória területe? Azért , hogy legyen elegendő helyem plusz csomagokat telepíteni. Töröltem már egy-kettő csomagot .De ahelyett , hogy csökkenne a memória hely a lefoglalt memória területe növekszik.
-
válasz
SteveBeard #33344 üzenetére
Igen, ennek a magyarázatát én sem tudom, de én is tapasztaltam RT-N16-on, hogy amíg 16/2-es netem volt, ami ugye 2MB/sec, és ez gépen meg is volt, addig routeren torrentezve valahol 1,6MB/sec körül volt a vége, viszont most az 50/5-ös nettel elérem a 3MB/sec-et is akár...
-
válasz
SteveBeard #33342 üzenetére
Emiatt nehogy elkezd telepakolni összeomlásig, ezt csak úgy tájékozódásképpen kérdeztem, majd biztosan lesznek többen akik válaszolnak, és akkor csak kialakul egy átlagos kép!
Különben meg nem akarok TP-LINK-et venni továbbra sem, csak tényleg elég szórt a kép ezen a téren, mert többnyire olyan emlékeim vannak, hogy elég visszafogottan használható, viszonylag kevés torrenttel és csak lassan, viszont volt egy-két emberke, aki meg 2-300 darabos torrent mennyiségről beszélt!
Ezért érdekelne, hogy akkor most mi az átlagos érték, ahol a többség még stabilnak találja!
-
válasz
SteveBeard #33340 üzenetére
"Mindegy, rendesen lekorlátoztam, nekem ennyi is elég"
Tényleg, ha már itt tartunk, egy kis közvélemény kutatás... Erre azért kíváncsi lennék, hogy mostanában, hogy alakul ez TP-LINK 1043-on, általában ki milyen értékekkel használja...?! Persze én nagyon jól tudom, hogy itt nincsenek szent és sérthetetlen értékek, de úgy mégis...
- up / down slot limit globálisan, vagy torrentenként
- up / down speed limit
- futó torrentek max számaÉs esetleg a betöltött és elindított (nem feltétlenül aktív) torrentek száma, össz adatfile mérete... Tehát, hogy mennyi van összesen a kliensben éppen, vagy mennyi volt a legtöbb!
-
vargalex
Topikgazda
válasz
SteveBeard #33334 üzenetére
Hi!
A stop-ra le kell állnia, csak nyilván szabályosan, azaz először lezárja a kapcsolatokat (esetleg befejezi az aktuális szelet le/feltöltését), így az ehhez szükséges idő mindenképpen függ a neted sebességétől is.
-
RexpecT
addikt
válasz
SteveBeard #33323 üzenetére
Így használom már vagy 1 hete mióta felraktam a legújabb vargalex firmet.
Tegnap este hülyült meg, telóról sem tudtam a Transmissionhoz csatlakozni, pedig nem nyúltam semmilyen beállításhoz.Annyit még hozzáteszek, hogy az upgradenál a beállításaimat megtartottam, de nem is lett ebből probléma, ment minden szépen(Transmisson statisztikában írt egyedül az futott időre hülyeséget).
Most nézem miniDLNA-nál hogy az eddigi 300+ videó helyett most csak 92-t ír
-
Tomi_Sci
őstag
válasz
SteveBeard #33275 üzenetére
Nézd, 2 hete ment anélkül
De akkor beáldozom ezt a pent, hátha.
Szerk: Sőt, akkor még egy uMurmur is futott rajta. -
Tomi_Sci
őstag
válasz
SteveBeard #33272 üzenetére
Üdv!
A swap ki van kapcsolva, mivel pendriveot használok, és a flashnek nem hinném, hogy jót tesz.
A load mennyire kúszhat fel?
Most amikor legutóbb újraindult, egy torrent jött 130-al, egy meg 80-al, pedig seedelték bőven. Feltöltés nem volt. Ez szerintem eléggé harmatos teljesítmény. Még ennyit sem szabadna? -
netudki74
csendes tag
válasz
SteveBeard #33256 üzenetére
Köszi, működik.
-
válasz
SteveBeard #33232 üzenetére
Igen, már a feltűnése is elég érdekes! Rangja szerint szakértő, bár gondolom nem ebben a témában, mivel itt csak ez az egy hsz-e van, amiben is önkéntes moderátorrá lépteti elő magát!
-
vargalex
Topikgazda
válasz
SteveBeard #33227 üzenetére
Hi!
Az első hibát eltüntettem. A másodikat viszont az okozza, hogy 1.1.5-re frissítésnél az overlay partíciót valószínűleg meghagytad (legalábbis a /usr/lib/opkg/status file alapján ez látszik). A /usr/lib/opkg/status file szerkesztésével (sed-el lecseréltem benne a kernel verzió hash-ét az újra mindenhol, mert úgyis az van telepítve) ez is megoldva. Fel is tettem a kérdéses csomagot.
Szerk.: Jobban belegondolva az első problémát is ugyan ez okozta.
-
Kicsirics77
veterán
válasz
SteveBeard #33154 üzenetére
ezzel ellentmondanék mert nekem előtte cseréltek modemet mielőtt betettem a routert a hálózatba
és nem hozott használt volt hanem előttem lett kibontva még a belső zacskóból is,szóval ez nem mérvadó
egyszerűen a gyári firmware nem valami jó és ennyi
mindenesetre megpróbálnék hosszas olvasgatás után egy alex féle firmware-t csak nehogy téglásítás legyen belőle. -
suste
veterán
válasz
SteveBeard #33116 üzenetére
A transmission-ban a totál arány 0,2 körül volt....most már 0,43....így hamar utolérem magam
ncore-ra tippeltem én is a hit'n'run-os fejlesztések miatt....
köszi az infót! -
nimfas
addikt
válasz
SteveBeard #33116 üzenetére
Transmission-ben be tudod állítani, hogy milyen arányig seed-elje vissza... nálam pl. 1.6-os arányig van belőve, utána leállítja.... ennyi....
-
parkasz
senior tag
válasz
SteveBeard #33098 üzenetére
Aham, és hogy tudok helyet felszabadítani?
Hol tudom meglesni, mennyi helyem van? -
vargalex
Topikgazda
válasz
SteveBeard #32863 üzenetére
Hi!
Az 1.00 verzió óta DROP a WAN zone default input policy-je REJECT helyett. Egyszerűen csak azért mert néhányan jelezték, hogy a port scannerek a REJECT-ből tudják, hogy valamilyen eszköz van azon az IP-n. A DROP-nál nem tudják kijelenteni, mert semmilyen választ nem kapnak. Engem különösebben a REJECT sem zavart.
A problémához viszont nincs köze, mivel az ugye pont az ellenkező irány. LAN->WAN irányban pedig alapértelmezetten minden engedélyezett, így pont tiltásokat van értelme megadni extra szabályként. De látom, hogy rájöttél.
-
tobias40
veterán
válasz
SteveBeard #32863 üzenetére
OpenWrt | vargalex v1.1 (trunk, r30817)
Ez van fent és a "drop" van beállítva,reject volt alapból de átállítottam.
Gondolom így jó...Üdv!
-
tobias40
veterán
válasz
SteveBeard #32858 üzenetére
Megcsináltam úgy ahogy beírtad de pont az is volt a baj hogy hétvégén egyáltalán nem volt tiltva!
Kipróbálom így!Üdv!
-
Winne
nagyúr
válasz
SteveBeard #32788 üzenetére
Szia!
Most értem haza, megnéztem, a törlés sem és ez a megoldás sem oldotta meg sajnos a problémát.
Továbbra sem megy a kliens: "Hoppá! A Google Chrome nem tudott csatlakozni a 192.168.1.1:9091 webhelyhez"
-
Winne
nagyúr
válasz
SteveBeard #32756 üzenetére
Elolvastam, de nálam nem ez a gond, aztán meg ha kitörlöm lehet nagyobb kárt okozok vele csak.
-
Action01
csendes tag
válasz
SteveBeard #32756 üzenetére
Köszi de nekem ez így kínai. Nem igazán vagyok járatok ezek szerkesztésében. Ha esetleg kicsit részletesebb leírás lenne akkor szívesen belevágnék, de mivel nem értek hozzá, elbaltázni sem szeretném. Nincs egy részletesebb leírás valahol? A tegnap estémet azzal töltöttem hogy millió appot kipróbáltam hogy működjön, de egyik sem működik. Köszönöm előre is a segítséget.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
SteveBeard #32696 üzenetére
Hi!
Igen, alap vsftpd configgal is megy. Én nem változtattam semmit.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
SteveBeard #32688 üzenetére
Hi!
Kipróbáltam, működik. Az alábbi a config-om:
A routerem LAN IP-je 192.168.2.1, ezért látod ezt az IP-t a gépnévnél. A config szerint a /etc/config könyvtár tartalmát menti percenként az ftp user home/backup/config* néven tömörítve. Az ftp user home-ja a /mnt. Az eredmény:
root@OpenWrt:/# ls -la /mnt/backup/
drwxrwxr-x 2 ftp users 4096 Oct 18 11:46 .
drwxrwxr-x 10 root users 4096 Oct 18 11:34 ..
-rw-rw-r-- 1 ftp users 13506 Oct 18 11:34 config20121018113401.tar.gz
-rw-rw-r-- 1 ftp users 13502 Oct 18 11:35 config20121018113501.tar.gz
-rw-rw-r-- 1 ftp users 13548 Oct 18 11:36 config20121018113601.tar.gz
-rw-rw-r-- 1 ftp users 13515 Oct 18 11:37 config20121018113701.tar.gz
-rw-rw-r-- 1 ftp users 13516 Oct 18 11:38 config20121018113801.tar.gz
-rw-rw-r-- 1 ftp users 13520 Oct 18 11:39 config20121018113901.tar.gz
-rw-rw-r-- 1 ftp users 13550 Oct 18 11:40 config20121018114001.tar.gz
-rw-rw-r-- 1 ftp users 13512 Oct 18 11:41 config20121018114101.tar.gz
-rw-rw-r-- 1 ftp users 13512 Oct 18 11:42 config20121018114201.tar.gz
-rw-rw-r-- 1 ftp users 13510 Oct 18 11:43 config20121018114301.tar.gz
-rw-rw-r-- 1 ftp users 13508 Oct 18 11:44 config20121018114401.tar.gz
-rw-rw-r-- 1 ftp users 13513 Oct 18 11:45 config20121018114502.tar.gz
-rw-rw-r-- 1 ftp users 13503 Oct 18 11:46 config20121018114601.tar.gz -
vargalex
Topikgazda
válasz
SteveBeard #32682 üzenetére
Hi!
Hogy próbáltad beállítani?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
SteveBeard #32679 üzenetére
Hi!
A kernel alap verziója megegyezik, de build-eléskor egy checksum-ot hozzáfűz, így különbözőnek látja.
Mit töltesz fel? Egy egész könyvtárat?
Egyébként, ha HDD-re akarod menteni, akkor a feltöltés mehet a routeren futó vsftpd-re is.
-
SteveBeard
senior tag
válasz
SteveBeard #32587 üzenetére
Ezt gyönyörűen sikerült megfogalmaznom..bocs
-
fjanos951
tag
válasz
SteveBeard #32563 üzenetére
Köszi, nagyjából én is erre gondoltam.
-
cimp
senior tag
válasz
SteveBeard #32508 üzenetére
Nem.
/etc/config/firewall -
suste
veterán
válasz
SteveBeard #32485 üzenetére
Gyakorlati haszna csak annyi, hogy soha nem szeretek feleslegesen telepítgetni semmit, és lehet, hogy ezért megy a windows-om is 4 éve a gépemen hibátlanul
De látod, ami kellett, arra milyen egyszerű a megoldás. Aztán persze lehet, hogy egyszer majd muszály lesz az extroot.
Csalódtam volna a linuxban, ha erre nem lett volna valami egyszerű parancssor -
vargalex
Topikgazda
válasz
SteveBeard #32412 üzenetére
Hi!
Nem kell számozni, de nem is okoz gondot. Illetve, ha így számozással oldod meg, akkor akár azt is lehetne tenni, hogy ezeket a "konstansokat" definiálod egymás után, és az iptables szabályt egy ciklusban csinálod (azaz csak egy iptables szabály lenne, ami a ciklus változó értékétől függően az egyes konstansokat dolgozná fel).
-
Bélaaaa
őstag
válasz
SteveBeard #32408 üzenetére
-
Bélaaaa
őstag
válasz
SteveBeard #32408 üzenetére
Áhhhá, elkerülte a figyelmem, köszi!
-
Bélaaaa
őstag
válasz
SteveBeard #32401 üzenetére
Köszi, megpróbálom...
Nem jó sajnos, a 192.168.1.2-192.168.1.255 nem érti. Ide csak 1 ip címet fogad el...
-
suste
veterán
válasz
SteveBeard #32319 üzenetére
így könnyű
főleg ha nem realtek eszközeid vannak -
vargalex
Topikgazda
válasz
SteveBeard #32188 üzenetére
Hi!
Az overlay másolása nem gond. Fel kell mountolni a pendrive-ot pl. a /mnt/pendrive könyvtárba, majd:
tar -C /overlay -cvf - . | tar -C /mnt/pendrive -xf -
A mountolást viszont valóban érdemes label, vagy UUID alapúra módosítani, mert az eszközök felismerésének sorrendje nem garantált.
Természetesen a QSS gombhoz tartozó script módosítható úgy, hogy az extroot-ot nem umontolja. -
suste
veterán
válasz
SteveBeard #32186 üzenetére
ugye most van egy működő vinyós beállításod
szerintem router leállít, aztán vinyó ki, hub be, pen be, pent megformázod extroot-osra
a mountolás át kell állítanod label alapúra, hogy tuti ne keveredjen majd a vinyóval,
utána felteszed a szükséges + csomagokat a pen-re
ha ez meg van, akkor feldugod a vinyót és kézzel beállítod a mount opciókat (label+swap+mnt)
aztán már csak a qss gombos leállítást kell kinyomozn, de szerintem tuti megoldható, hogy a meghatározott label-ű eszközt állítja csak le....de ezt majd alexék megmondjákmeg azt nemtom, hogy a gombos leállítás lelövi-e a swap-ot, vagy kell e külön "swap off" parancs (akár luciban)
-
suste
veterán
válasz
SteveBeard #32186 üzenetére
szerintem dugj rá egy hub-ot, arra meg a vinyót és a pendrive-ot
pendrive-ot beállítod az extroot-ra, vinyóra meg mehet a letöltés + dlna, és ha levennéd a vinyót, akkor meg beállítod az alex blogjában szereplő qss gombot vinyó leválasztásra...
na ide viszont kéne segítség, hogy megadható-e, hogy csak a vinyót válassza le, és a pent ne
ezt majd valaki más megmondja
ja, a swap termszetesen a vinyóra menne. -
vargalex
Topikgazda
válasz
SteveBeard #32100 üzenetére
Hi!
A boot-oláskor az extroot miatt 20 másodpercet vár a HDD inicializálására. Ez elég kell hogy legyen (ebbe a 20 másodpercbe nyilván nem számít bele az esetleges lemezellenőrzés).
A lemezellenőrzést igazából az extroot partíción érdemes bekapcsolni, a többin mindegy. Gondolom a legutóbbi áramszünetnél szerencséd volt és éppen nem szakadt félbe semmilyen írás, azaz nem volt szükség javításra.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
SteveBeard #31832 üzenetére
16000 Ft környékén már elvileg lehet kapni TP-Link TL-WDR3600-at. Az is jó választás. Ugyan az a vas, mint a TL-WDR4300, de nem 3x3, hanem 2x2 MIMO-t tud (450 Mbps-es WiFi helyett 300 Mbps-es van). A 128 MB RAM és az erősebb CPU sokat számíthat.
-
válasz
SteveBeard #31825 üzenetére
A WiFi nem is torrentezésre való, még 5GHz-en sem!
-
válasz
SteveBeard #31821 üzenetére
De ez nem a TP-LINK hibája, ilyen környezetbe tök mindegy milyen routert teszel, mind katasztrófa lesz! Mondom ezt úgy, hogy köztudottan nem a szívem csücske a TP-LINK!
-
xxSanchez
őstag
válasz
SteveBeard #31821 üzenetére
Nekem nem a Wifivel van baj, közvetlen mellettem van a router és kábellel van a gépbe kötve. Elindítok egy torrent kliens és egyből meghal az egész net. Semmilyen oldal nem töltődik be, skype ki-be jelentkezik stb...Ezáltal egyértelműen a másik szobába is használhatatlan lesz a wifi.
(wifi nem a főbb szempont, de szükséges)
-
xxSanchez
őstag
válasz
SteveBeard #31819 üzenetére
Budapesten,
-
vargalex
Topikgazda
válasz
SteveBeard #31793 üzenetére
Nem, csak a letöltés, ahogy a 12.09-é is. Gondolom friss build jön. Transmission 2.71, stb.
-
miroon
aktív tag
válasz
SteveBeard #31432 üzenetére
Sajnos így sem jó,megpróbáltam
De azért köszi. Majd hátha vargalex,vagy valaki okos
-
Sebiferi
tag
válasz
SteveBeard #31093 üzenetére
Köszönöm!
Ha esetleg majd ráérsz, akkor írd le lééééccci! -
Sebiferi
tag
válasz
SteveBeard #31091 üzenetére
Szia!
Köszi a gyors választ!
És az 1.02.1-et tudom frissíteni 1.1.4-re úgy, hogy nem kell mindent újra konfigolni?
És egyáltalán érdemes?
Na és mi a különbség akkor a két build között?
Ha túl sok a kérdés akkor nyugodtan ignoráld! -
vargalex
Topikgazda
válasz
SteveBeard #30986 üzenetére
Hi!
A buildemben a 443 és a 21234 valóban nyitva van. A 443-as porton a LuCI érhető el (https), a 21234-en a transmission. Mindkettőt csak akkor fogják a port tesztek nyitottnak mutatni, ha fut is mögötte a szolgáltatás.
Mit is szeretnél pontosan? -
válasz
SteveBeard #30982 üzenetére
Nagyon gyorsan, és csak rövid időre!
-
vargalex
Topikgazda
válasz
SteveBeard #30982 üzenetére
Hi!
Milyen az a port, amit kinyitsz és mégis láthatatlan? Ez szerintem nem kis ellentmondás!
-
Mazsika
őstag
válasz
SteveBeard #30744 üzenetére
köszi így jó lett!
-
Speeedfire
félisten
válasz
SteveBeard #30746 üzenetére
Ha gondolod szerkesztheted te is, csak előbb áruld el, hogy ez miért van. Semmi factory resetre nem reagál. 5sec reset gomb, újraindul és semmit sem csinál.
-
devil2k
tag
válasz
SteveBeard #30546 üzenetére
Köszönöm, megtaláltam.
-
devil2k
tag
válasz
SteveBeard #30542 üzenetére
Hi!
Az említett log fájlt hol lehet megtalálni?
Nálam kábelnet van, de mostanában sűrűn előfordul, hogy órákig nincs net.
Persze a szolgáltató (T)szerint náluk minden rendben. -
válasz
SteveBeard #29850 üzenetére
Szia!
Ja értem... Azt hittem, hogy ez egy most újonnan felmerült igény!
-
vargalex
Topikgazda
válasz
SteveBeard #29844 üzenetére
Hi!
Nem tudom. Ki kell próbálni, ugyanis nekem nincs ADSL modemem. A kábelmodemet a http://192.168.100.1-es IP-n minden módosítás nélkül el tudom érni.
-
suste
veterán
válasz
SteveBeard #29646 üzenetére
Vargalex blog:
Készült egy nagyon egyszerű kiegészítő felület a külső meghajtó formázásához, illetve az ftp felhasználó jelszavának beállításához is.
Ez a felület csak a belső hálózatról a http://192.168.1.1:8081-es címen érhető el.
Itt megformázod a 2 partíciós verzióval (swap+ext4), és ez fel is csatolja ahova kell.
Az NTFS-t felejtsd el a routeren.
Ne Explorerrel csináld, hanem ,más bőngészővel!!! -
vargalex
Topikgazda
válasz
SteveBeard #29644 üzenetére
Mondom, biztos, hogy már beállítottad a root jelszavát. Természetesen minden parancsot elég másolni.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
SteveBeard #29637 üzenetére
Hi!
Nem tudom, hogy milyen leírás alapján csináltad? Ezt követve simán működik.
Bár, a hibaüzenetből én azt gondolom, hogy már copy-ztál egy jelszó megváltoztató parancsot (olyat, ami a példában van) és így most az ott beállított jelszó érvényes (a példában new-password). Tehát már van jelszava a root-nak. -
válasz
SteveBeard #29625 üzenetére
Nem tudom ez lehet-e megoldás, de az OLEG-es leírásban van még chown parancs is...
-
Bem Utat
csendes tag
válasz
SteveBeard #29619 üzenetére
A mysql-hez alapértelmezetten nem fér hozzá a root, azt külön [be kell állítani].
Gondolom, itt is hasonló a helyzet. -
Uchiha Obito
csendes tag
válasz
SteveBeard #29505 üzenetére
Áhh... bocsánat
Most már ezt is tudom.
-
suste
veterán
válasz
SteveBeard #29499 üzenetére
szia
nekemis voltak samba írási gondjaim, és akkor vargalex a luciban a samba/sablon szerkesztésben itt állított át valamit:
"security = share
guest account = samba
force user = root"Valamelyik sor nálad máshogy néz ki, azt javítsd ilyenre, és elvileg rendben lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus ROG STRIX Z370-F GAMING Alaplap
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS érintő Ryzen 5 PRO 7540U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- Asus Rog Gamer PC /Ryzen 9 5900X/RX 7900XT/32GB DDR4/1TB M.2/beszámítás van
- bontatlan MSI GeForce RTX 5090 32G VENTUS 3X OC 3 év Alza garival
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest