- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Mindenki Z Fold7-et akar
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Magisk
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
SteveBeard
senior tag
válasz
vargalex #37875 üzenetére
Nincs.
Az 1.1.5-ről volt mentésem. De nem az egészet akartam visszarakni, csak néhány dolgot belőle.
A ddns, firewall, network visszaállításáig még megvolt minden, majd a wireless visszaállításánál tűnt el egy-két dolog.
Lehet, hogy megint átkerült egy beállítás egy másik mappába... vagy a csillagok... legfeljebb nem nézegetem, valahogy most nincs kedvem mindent újra gépelni...Szerk: most meg jó... akkor a csillagok
-
He-Nike
aktív tag
válasz
vargalex #37873 üzenetére
Akkor ezzel megvolnánk:
-feltettem a legújabb 1.1.7-es Firmware-t
-feltelepítettem rá az általam választott webcam "kmod-video-gspca" driverét
-feltelepítettem a luci-app-mjpeg-streamer-tVan még valami teendőm mielőtt rádugnám a kamerát és beállítanám a mjpeg streamert?
-
klrt
tag
válasz
vargalex #37816 üzenetére
Szia!
Próbáltam tegnap este is meg ma is, de nem sikerült failsafe-be tenni a routert. Amikor felvillannak a ledek nyomkodtam a QSS-t de nem kezdett gyorsan villogni a sys led.Találtam egy leírást a soros élesztéshez. Úgy gondoltam megpróbálom. Ha, megragadok kereshetlek privátba vagy msm-en?
-
suste
veterán
válasz
vargalex #37812 üzenetére
már lehet kérdezte más is, de ha csak sysupgrade-et csinál valaki,akkor az mennyire tud félremenni a legrosszabb esetben?
1: SSH-n elérhető mindenképpen
2: Telneten érhető csak el
3: ugyan úgy mint a factory, féltégla, soros port(elöttem szóló is lehet factory-t csinált, pedig elég let volna a sysupgrade, és akkor.....?)
-
Celtis
veterán
válasz
vargalex #37740 üzenetére
Alex!
Hogyan menjek fel 1.0.2-ről 1.1.7-re, hogy ne menjen el megint az internet elérés?
Nem szeretném újra konfigurálni a routert. Viszont elég ha az IP beállítások,Wifi, DHC fix IP kiosztások, hostnevek, tűzfal beállítások megmaradnak, vagy könnyen helyreállíthatók.
Semmilyen extra szolgáltatást nem használok már. -
Jamboo529
senior tag
válasz
vargalex #37735 üzenetére
Köszi mester!Belefér az 1.1.7 verzióba, hogy különböző méretűre lehessen particionálni a felcsatolt lemezeket/pendriveot a belső "partition magic" oldaladdal?
Megoldom úgy is, hogy átírom kézzel a számokat a html-ben vagy hol, csak ugye a lustaság nagy úr.
BTW Köszöntet még 1x a 2 új verzióért, főleg a mjpg-streamerért, és a fájlba logolásért. -
válasz
vargalex #37715 üzenetére
Én az előtte lévő reset-et azért írtam, mert ugye ha nekiállsz flashelni, és közben meg megy a samba, torrent, dlna, stb.. esetleg valaki még terhelni is elkezdi ezeket, az nem biztos, hogy egészséges! De lehet egy befagyott processz is a háttérben, és sok minden más, ami nincs jótékony hatással az egészre! Bár kétségtelen, hogy elvileg ezek sem okozhatnának gondot, de ugyebár az elmélet és a gyakorlat nem mindig fedi egymást! Biztonságosabb mindezt egy reset-elt szűz rendszeren, vagy ha valaki meg szeretné tartani a konfigokat, akkor is egy leválasztott HDD-s, és frissen újraindított routeren végezni! Szerintem...
-
Celtis
veterán
válasz
vargalex #37644 üzenetére
Szia Alex!
Köszi a segítséget. Hosszas küzdés után valahogy sikerült megcsinálni. Viszont jóval nagyobb bajom lett.
Mivel a linkelt megoldás úgy értelmeztem, hogy a firmware frissítés után az md5sum változik, és a mountolás nem lesz jó, ezért először egy upgrade-et csináltam 1.0.2-ről 1.1.6-ra.
Na ez nagy hiba volt, ugyanis az internet elérés ezek után gyakorlatilag megszűnt. Hébe-hóba valami bejött. Időnként meg tudtam pingetni ezt-azt. Már a kábelmodem elérése is instabil volt. a pingek negyede válasz nélkül maradt.
Biztosan router gond volt, mert a kábelmodemre direktben csatlakozva működött a net. Downgrade után helyreállt a rend.
Az 1.1.6 sysupgrade-es bin volt, az 1.0.2 factory. Itt ronthattam el talán?Közben meg a prohardver fórum sem ment, hogy kérdezni tudjak.
-
suste
veterán
válasz
vargalex #37470 üzenetére
na a resetet szeretném elkerülni....most be van állítva minden, ráadásul nem a közelemben van switch-ként.....
ez a parancs mehet a luciban is?
ilyen félig sikerült telepítésnél is látszódni kell, hogy mik mentek fel félig? pl luci/rendszer/szoftver/telepített csomagok-nál is?
-
hhx
tag
válasz
vargalex #37348 üzenetére
Szia!
Nálam lesz valami probléma a rendszernél, mert unokatestvéremnél most konfigoltam be mindent (1043ND v1.10), "szűz" 1.1.5-ös fw-el, és minden oké volt. Transmission egyből ment a dns címmel külső ipvel. Volt olyan probléma előzőleg, hogy nem mentette el a változtatásokat Luci-n keresztül, Szoftverek / Műveletek résznél csak 25kb hely volt neki, gyanús, hogy van köze hozzá. Most egy 250 Gb-os hdd rá lett kötve és kiterjesztve a kapacitás, tehát van hely dögivel, nincs is probléma.
Otthon is újra rakom majd a fw-t, mert valami nagyon összekuszálódott, aztán nem lesz gond a külső ip címen Transmission elérésével.
Várjuk az új rilízt!
Üdv.
hhx -
Grobee
csendes tag
válasz
vargalex #37314 üzenetére
Igen. Örülök, hogy tudtam újat mondani
Néhány androidos klienst már próbáltam és ki lehetett választani a lejátszó eszközt.
De windowsos szoftverek is tudnak ilyet. Igazából nekem csak zenelejátszásra kellene.
Összekötném a routerbe dugott usb-s hangkártyát az erősítővel és telefonon választanám ki a kívánt zenét,
amit majd az erősítőn halgatok.
Szóval a kérdés még mindig nyitott.
Köszi -
Grobee
csendes tag
-
Grobee
csendes tag
válasz
vargalex #37308 üzenetére
Szia!
Igen, tudom hogy mpd-vel is megoldható, de jobban szeretném DLNA-val mert szabványos (pesze tudjuk mennyire...
és a mai eszközökben (android, iphone, phone8, windows8, stb) benne van már a lehetőség "gyárilag", nem kell hozzá külön mpd-t kezelő kliens.
Keresgéltem egy kicsit, de más sem nagyon talált megoldást. Állítólag a gstreamer framework-ben benne van a lehetőség de még senki nem csinálta meg. Ebben az irányban még nézelődök egy kicsit.
Köszi -
-
Hunsaman
tag
válasz
vargalex #37280 üzenetére
Hi!
Nálam is ez van 1.1.5-el.
Jan 18 03:22:02 OpenWrt daemon.info pppd[22313]: LCP terminated by peer
Jan 18 03:22:02 OpenWrt daemon.info pppd[22313]: Connect time 7.1 minutes.
Jan 18 03:22:02 OpenWrt daemon.info pppd[22313]: Sent 19990281 bytes, received 210923124 bytes.
Jan 18 03:22:02 OpenWrt daemon.notice netifd: Interface 'wan' has lost the connection
Jan 18 03:22:02 OpenWrt user.info firewall: removing wan (pppoe-wan) from zone wan
Jan 18 03:22:05 OpenWrt daemon.notice pppd[22313]: Connection terminated.
Jan 18 03:22:05 OpenWrt daemon.notice pppd[22313]: Modem hangup
Jan 18 03:22:35 OpenWrt daemon.info pppd[22313]: PPP session is 15095torrentezés közben 10percenként, torrent nélkül 4-5x naponta.
Modemben a DSL uptime folytonos, szakadást nem mutat. -
SteveBeard
senior tag
válasz
vargalex #37252 üzenetére
Szia!
Egyszer ezt a virtual host-ot nem akarod magyarul is? Én régebben megpróbáltam a statisztikák készítését így megcsinálni, de valami miatt nem sikerült.
-
JKalo
tag
válasz
vargalex #37240 üzenetére
Egyenlöre nem a szépség számít :-), hanem, hogy müködjön :-)
Utánna ráérek szépitgetni.A sambán egyenlöre root joggal is akartam felvenni, majd utánna módosítom az újonnan létrehozott felhasználói könyvtárakra és jelszavas belépésre.
Amúgy a Luciban hol és hogyan lehet a conf. szerkeszteni? Én csak SSH-n ismerem :-(. -
JKalo
tag
válasz
vargalex #37240 üzenetére
Kösz Alex,
a "force user = root" legalább addig legyen jó, míg rámásolok valamit aztán kap elé # -t
Utánna már ssh-n tudnám módosítani.[global]
netbios name = openwrt
workgroup = openwrt
server string = openwrt
syslog = 10
encrypt passwords = true
passdb backend = smbpasswd
obey pam restrictions = yes
socket options = TCP_NODELAY
unix charset = UTF-8
preferred master = yes
os level = 20
security = share
guest account = nobody
# invalid users = root
smb passwd file = /etc/samba/smbpasswd[hdd]
path = /mnt/hdd
valid users = root
read only = no
guest ok = no
create mask = 0700
directory mask = 0700[usb]
path = /mnt/usb
valid users = root
read only = no
force user = root
guest ok = no
create mask = 0700
directory mask = 0700és
/dev/sda2 on /mnt/usb type ext3 (rw,relatime,errors=continue,data=writeback)Kösz
Kalo -
pityu8
tag
válasz
vargalex #37211 üzenetére
Köszönöm a választ!
Felraktam a Gargoyle fw., semmi probléma nem volt.
Használgatom, de nem érzem, hogy adna valami + a Vargalex-hez képest. Talán az, hogy a GUI sokkal barátságosabb, az egyszerűbb dolgokat könnyebb beállítani, pl. QoS...stb.
Milyen változások lesznek az 1.1.6-ban? Egy kis előzetest nem kaphatunk? -
lasarus1988
tag
válasz
vargalex #37216 üzenetére
Szia vargalex!
config minidlna config
option 'enabled' '0'
option port '8200'
option interface 'br-lan'
option friendly_name 'OpenWrt DLNA Server'
option db_dir '/var/run/minidlna'
option log_dir '/var/log'
option inotify '1'
option enable_tivo '0'
option strict_dlna '0'
option presentation_url ''
option notify_interval '900'
option serial '12345678'
option model_number '1'
option root_container '.'
list media_dir '/mnt'
list media_dir=A,/mnt/Music
list media_dir=P,/mnt/Photo
list media_dir=V,/mnt/Video
option album_art_names 'Cover.jpg/cover.jpg/AlbumArtSmall.jpg/albumartsmall.jpg/AlbumArt.jpg/albumart.jpg/Album.jpg/album.jpg/Folder.jpg/folder.jpg/Thumb.jpg/thumb.jpg'És ha már úgyis ennél a config-nál járunk:
-ha az adatbázist át szeretném helyezni a /mnt/'valahová', akkor az option db_dir '/var/run/minidlna' sort kell átírnom a megfelelő helyre?
-ha a log-ot raknám, akkor a fentihez hasonlóan a option log_dir '/var/log' sort változtassam meg?
-ha ezt a két file-t átteszem máshová, az gondot fog okozni vagy csak sokáig építi újra az adatbázist?Köszönöm a segítséget.
-
-
mimey
tag
válasz
vargalex #35223 üzenetére
Kedves Alex!
Engem nagyon érdekelne ez IPTV/UDP multicast, de németes lévén, nekem ez a szakszöveg már nagyon "kínai"
Nálam így nézne ki:
T-Home-os Cisco EPC3925 (router+modem) --> TP-Link 1043ND (1.1.5-ös firmware-eddel) --> IPTV Set-top box.
1. kérdésem, hogy szerinted a TP-Link-et milyen módba (Switch, WDS, Bridge) kellene állítanom, hogy működjön az IPTV box?
2. Ha jól értem, tudnom kell a szolgáltatóm forrás IP-jét?
3. A végén azt írja a howto: "you can tell your player to connect to http://192.168.2.1:8080/udp/239.64.64.58:1234 and it'll just work", csakhogy a Set-Top Box-on nincs ilyen beállítási lehetőség, ki lehet ezt küszöbölni, például ezzel, amit írtál?Előre is köszönöm: mimey
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
vargalex #36956 üzenetére
Sziasztok!
Utólag belegondolva a port továbbításos megoldás mégsem jó, mert azt is megelőzik a Brute Force védelem miatt létrehozott szabályok.
Egyébként, ha a 2222-es porton ennyire megnőtt a próbálkozások száma, valóban célszerű azt egyedire állítani. Ezt egyszerűen a LuCI-ban a Hálózat->Tűzfal->Egyéni szabályok oldalon található
PROTECTEDPORT=2222
módosításával megtehető. Ezt mindenki átírhatja egyedire, majd újra kell indítani a tűzfalat. Ezután már az új porton lesz elérhető a router SSH-n.
-
suste
veterán
válasz
vargalex #36929 üzenetére
én most megpróbáltam kitiltani azt az ip-t, meglátjuk mi lesz
1.1.5-ben ugye itt kell:
luci/hálózat/tűzfal/forgalmi szabályok/ és az "új továbítási szabály" , és a művelet "eldobás" ?
IP-t csak akkor eszi meg, ha a "protokoll"-t "bármelyik" -re állítottam.szerk
valamit nemjól csinálok mert továbbra is látszik a logban a próbálkozás -
suste
veterán
válasz
vargalex #36909 üzenetére
na most az igazi
leállítottam a dropbear-t, mondom még véletlenül se találjon be
elötte csak az ssh bejelentkezési próba látszott ip-vel
most ezzel van tele a log:
Jan 11 11:05:28 OpenWrt kern.warn kernel: [548698.900000] BruteForce-SSH IN=eth0.2 OUT= MAC=00:50:8d:60:9c:ca:00:01:5c:33:e7:01:08:00:45:00:00:3c SRC=116.229.239.242 DST=xxx.xxx.xxx.xxx LEN=60 TOS=0x00 PREC=0x00 TTL=35 ID=48600 DF PROTO=TCP SPT=17607 DPT=2222 WINDOW=5840és állandóan ugyan az a MAC és az IP is
hogy lehet kitiltani örökre?(116.229.239.242 )
-
doberman
senior tag
válasz
vargalex #36878 üzenetére
szia.
úgy olvastam most jött el a "kívánságok" ideje:
- formázáskor bekapcsolódó, külső eszközre való logolás...(logrotate..?)
- webcam grafikus felület ( esetleg 2 kamera támogatással), az mjpg-streamer paraméterezéssel (?)
ja igen...- leválasztott extroot-os eszköz visszacsatolása....
előre is
a munkádért.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP, Dell és Lenovo BIOS jelszó eltávolítás, 1 hét próba garival
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- ÚJSZERŰ! HP ProDesk 600 G6 SFF - i5-10500 (6 mag!) / 16GB DDR4 / ÚJ! 512GB NVMe SSD / HDMI / USB C
- Minőségi üzleti! HP EliteDesk 705 G1 SFF - AMD A8 7600B / 8GB DDR3 / 128 SSD + 500 HDD / Radeon R7
- PC - Hardcore Gamer - Snowflake Edition - i7-14700K / RTX 4070Ti SUPER / 64GB DDR5 RAM / 2TB SSD
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Microsoft Surface Laptop 3 - i7-10G I 16GB I 256SSD I 13,5" Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Apple iPhone 14 Pro / Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 88% akku
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3042, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest