- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bivalyerős Snapdragon a láthatáron
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Tényleg helyettem elpakol ez a porszívó? - Roborock Saros Z70 teszt
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kris87
aktív tag
válasz
vargalex #40685 üzenetére
Köszi, de mehet ide domain név is? Nincs fix külső ip-je a kamerának, no-ip-vel oldottam meg. Illetve nem oldottam meg, mert fél napja nem elérhető a router amin a kamera van, valószínűleg nem frissült ip váltáskor. Újra kéne indítani csak 250 Km-re van és nincs ott senki.
-
dzoli87
aktív tag
válasz
vargalex #40587 üzenetére
Nem, én nem nyomom 0-24-be.
Akkor kicsit megnyugodtam.
Igen valóban félreérthető,de a "van olyan napot" én nem 0-24-nek értettem csak max 8 órának H-P, a SZO-V az olyan 12-15 óra. Viszont a 8óra seed alatt is kevés a max 3GB,bár ez függ attól is,hogy mit tölt az ember,hát ez van,biztos a UPC korlátozza kicsit nap közben. -
-
rankesz
veterán
válasz
vargalex #40526 üzenetére
Őőő, lehet hogy akkor valamit nagyon keverek, (messziről ugatom a témát csak) de nekem abban a szövegdobozban csak annyi van hogy
# This file is interpreted as shell script.
# Put your custom iptables rules here, they will
# be executed with each firewall (re-)start.Ennek a végére jó ha beírom a lejjebb idézett sort?
Illetve nekem még 0.7 build van, gondolom érdemes lenne akkor frissíteni -
Tosee
őstag
válasz
vargalex #40521 üzenetére
Mindig a Save & Apply-t használom ha módosítok valamit! Viszont legutóbb hiába állítottam Enabled-re és kattintottam a Save & Apply-ra! Láttam, hogy végbement az engedélyezés, de akkor sem értem el! Ebből gondoltam, hogy lehet szükséges utána egy reboot is!
Mindenesetre köszönöm szépen a felvilágosítást és a segítséget! -
buvartacsko
addikt
válasz
vargalex #40523 üzenetére
Közben belőttem, igen.
ftp.fsn.hu-ról a testfile ilyen 3-4M-el jön lefele.
Így ez az eredmény. Esetleg valami más?
root@OpenWrt:~# cat /etc/config/wireless
config wifi-device 'radio0'
option type 'mac80211'
option hwmode '11ng'
list ht_capab 'SHORT-GI-40'
list ht_capab 'DSSS_CCK-40'
option txpower '27'
option channel '1'
option country 'HU'
option htmode 'HT40+' -
Tosee
őstag
válasz
vargalex #40518 üzenetére
Valószínűnek tartottam, hogy ez így nem jó, viszont így sikerült elérni távolról!
Most töröltem a forwardodt, és átállítottam a rule-nál pedig a destination address-t átállítottam any-re!
Először az általad leírt módon volt beállítva hiszen akkoriban mikor letiltottam ezt a rule-t akkor más beállítást nem módosítottam, csak disabledre állítottam! Mikor engedélyeztem akkor viszont nem működött! Lehet, hogy vannak esetek mikod nem elég a save & apply ra kattintani a módosítások utána hanem érdemes újraindítani a routert? Mert ebből az jön le! -
Tosee
őstag
válasz
vargalex #40516 üzenetére
Változtattam... Néztem, és az engedélyezett szabályt le is tiltottam! Majd most pár napja engedélyeztem újra, de nem ment... kénytelen voltam még egy port forwardot is alkalmazni, ami után "működött"!
A szabályok így néznek ki:
Traffic Rules:Most, hogy csináltam a képeket és átléptem volna a másik szabályra megint az Internal Server Error hibaüzenet fogadott...
A jelszavam a jelszavam 11 karakter, és kis-nagy betűket, számokat egyaránt tartalmaz! De ha ezen múlik megváltoztatom...
Viszont az hozzá tartozik, hogy a kezdetektől az általad készített OpenWRT-t használom, és általában úgy frissítettem, hogy megtartottam a beállításaim... ez nem tudom mennyire befolyásolja! Ebből eddig egyszer adódott gondom mégpedig a print szervernél, de az megoldódott! -
Tosee
őstag
válasz
vargalex #40514 üzenetére
Igen! Pár napja, miután engedélyeztem a távoli elérést HTTPS-en (eddig tiltottam)! Most is csak azért van rá szükség, hogy az itthoni gépet bár mikor be tudjam kapcsolni! Gondoltam Luci alól egyszerűbb mintha külön appot használnék erre is mobilon!
Logot néztem... nincs támadásra utaló jel! Olvastam itt a kolléga bruteforce-os problémáját, de nálam szerencsére nincs ilyen! -
sunnylife
csendes tag
válasz
vargalex #40484 üzenetére
Szia!
A tartomány ugyanaz. Ezért kellett lemennem a 192.168.0 tartományba. Vannak más eszközök is a DHCP címkiosztás (100-) alatt, és azokat látom. WIFI-n nem jelenik meg az ARP listában sem. Már volt hasonló tapasztalatom egy másik típusú routerrel, de ott gyárilag nem ment. Azért (is) cseréltem azt le. Az openwrt-nek viszont az egyéb tudása kellene. Hol tudom megnézni a bridge-t? Ott nem lehet valamit állítani? Köszi -
dzoli87
aktív tag
válasz
vargalex #40476 üzenetére
Hát csak azért gondoltam,mert kb. mindenhol parancssorosan konfigolják meg telepítenek ezt azt.
Akkor, ha a gyárira ráteszem az open-wrt-t,akkor ugyan úgy a legelejétől be tudok lépni a kezelőfelületen is?!
Ha mondjuk még is meggondolnám magam és az open-wrt-re vissza szeretném tenni a gyári fw. akkor ugyan úgy működhet a open-wrt->webrevert verzió->gyári fw. ?! -
pankotain
tag
válasz
vargalex #40411 üzenetére
Szia!
Előtte vonyoval próbáltam.
De igaz, a puffer mérete 2 volt ez volt a baj 0 szépen megy 2 napja.
Remélem más is okul a hibámbol.
Még annyit hozzá tennék, a 128-ram egy idő után elfogy,
ez a jelenség volt nekem a Linksys 160NL-en is.
De viszont az 512-vel már nincs ilyen probléma. -
wwenigma
Jómunkásember
-
Magnat
veterán
válasz
vargalex #40424 üzenetére
Szia,
köszi a gyors választ, az overlay 46%-on áll, és nem voltam bent ssh-n. 1ébként ssh alól kiadva az umountot megcsinálja szépen. Ha nem tudná a változtatásokat kiírni, akkor Luci alatt sem tűnne el a pipa, nem?
Szerk: a /dev/root van 100%-on egyedül, az okozhat vmi gondot?
-
Hende
tag
válasz
vargalex #40344 üzenetére
Felmerült még egy problémám
mielőtt újra raktam a gépem
akkor megcsináltam hogy windows intézéből ment az ftp-m
ott rákattintottam a filmre és ment (mintha live stream lett volna engedélyezve)
most meg le akarja tölteni
és nem úgy viselkedik mint egy helyi mappa
pedig ilyen volt eddig -
choco01
addikt
-
-
DeLu_01
csendes tag
válasz
vargalex #40301 üzenetére
Igen, a beépített formázóval formáztam. Pont a Samba-t próbálom egyelőre megtalálni, azt látom hogy benne van a firmware-ben, sőt a "luci-app-samba" csomag révén elvileg a LuCI-ban is lehet szerkeszteni, de nem találom hol, és ha megtaláltam akkor mit kell rajta állítani? Köszi
-
DeLu_01
csendes tag
válasz
vargalex #40297 üzenetére
Köszi, épp ezt próbálom, következő hibaüzenetet kapom:
"A következő hiba miatt nem lehetett létrehozni a csatlakoztatott hálózati meghajtót:
A megadott hálózatnév már nem érhető el."Pedig az fdisk szerint ott van:
Disk /dev/sda: 320.1 GB, 320072932864 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 38913 cylinders, total 625142447 sectors
Units = sectors of 1 * 512 = 512 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Disk identifier: 0x0527136aTallózással sem látszik.
-
-
-
Magnat
veterán
válasz
vargalex #40208 üzenetére
De akkor viszont nem értem, miért nem műxik a 22-es porton (és bármlyik másikon) a wanról való ssh? Lehet, h én értem félre, de nekem ez a szabály azt mondja, h a wan felől bármilyen címről bármilyen porton jövő kérést küldjön rá a router lan oldali lábának a 22-es portjára..
-
obligat
senior tag
válasz
vargalex #40141 üzenetére
a tűzfalon egyetlen portot engedtem át, a többi változatlan, a hálózatban protokollváltással beállítottam a pppoe-t.
Éjszaka összedrótoltam a PC-t (alaplapcsere, eddig nem volt hozzá hangulat), Peppermint LIVE alól az első amit kiszúrtam kb. fél ötkor, hogy a checkip-domain címében egy pont helyett kettő van. 24''-on megláttam, viszont a konfig androidos teló alól ment, ahol meg nem.Kedden talán már újra tudok röhögni a "mindig a juzer a hülye"-típusú poénokon.
-
devil2k
tag
válasz
vargalex #40038 üzenetére
Hi!
Tegnap este csináltam meg, azóta még megy.
Cisco Bridge módban, DHCP, WIFI kikapcsolva, TP-Link kapott IP-t és DHCP-n osztja tovább.Az alábbi képet most lőttem távoli belépéssel.
Most még megy. Remélem így is marad, bár előtte már megoldottam a két routeres felállást is.
Hála a fórumtársak segítségének! -
LamagraPyro
csendes tag
válasz
vargalex #39772 üzenetére
Köszönöm, így már jó lett
Igazad van , 2 Hdd van csatlakoztatva, és ügye az egyik 3 felé formázva szóval nem csodálom hogy összekeveredik.
de így mostmár stabil amit szintén neked köszönhetek.
Ha egyszerű akkor elmondod hogy hogy mountoljam fel label vagy UUID alapon?
Köszönöm még egyszer.
-
LamagraPyro
csendes tag
válasz
vargalex #39766 üzenetére
Helló!
Közben rájöttem mi a hiba, ha ftp-n keresztül lépek be akkor a /mnt-be lép be viszont nekem a /khdd-be (ide mountoltam az egyik HDD-t /volume2-be a másikat) kellene, ezt meg lehet változtatni valahol?
Bocsánat a késői válaszért csak befagyott a router úgy hogy a luci sem volt elérhető és kihúztam majd vissza aztán megint fel kellett mountolni mindent mert összekeverte.
-
LamagraPyro
csendes tag
válasz
vargalex #39707 üzenetére
Teljesen igazad van, azért állítottam be kézzel mert az első újraindulása után elfelejtette, én meg nem tudtam beállítani. Szerintem lehúzom az ntfs HDD-t és megcsinálom megint a formázást akkor felmountolja jól?
Jelenleg ide tölt le /volume1/transmission/done
Köszi a türelmedet 3 napja foglalkozom intezívebben linux-al. -
SteveBeard
senior tag
válasz
vargalex #39697 üzenetére
Én csak éjszakára hagyom, hogy 1MB/s töltsön, de akkor bírja.
Egyébként, ha jól számolom nem kell egy hónap, hogy megteljen egy 1 Terrás HDD 500kb/s letöltési sebességgel is. De javítsatok ki, ha tévedek.
Ha hirtelen kell valami, akkor úgyis a pc-re szedem le. Legfeljebb visszarakom a routerre, ha nagyon kell seedelni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- iPhone topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- OTP Bank topic
- Viccrovat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Path of Exile (ARPG)
- Futás, futópályák
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Z Flip 4 felújított új 2026.01.08. gyártói jótállás
- Lenovo IdeaPad V15 Ryzen 5 5500U / 16GB RAM / 512GB SSD / FHD
- IPhone 12 64GB gyári független 2 év RJ jótállás
- IPhone 11 128GB gyári független új akku
- Dell XPS 13 i5-8365U / 8GB RAM / 256GB SSD / 13,3" FHD / HUN bill. / 12 hó garancia
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- ÚJ Lenovo Yoga 7 2-in-1 - 14"WUXGA - Ryzen 7 8840HS - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- AKCIÓ! Asus ROG Flow Z13 +ROG XG RTX 3070- i9 12900H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3050Ti 4GB + RTX 3070 W11
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest