- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bivalyerős Snapdragon a láthatáron
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Tényleg helyettem elpakol ez a porszívó? - Roborock Saros Z70 teszt
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lenry
félisten
válasz
Intruder2k5 #46699 üzenetére
-
Lenry
félisten
válasz
Intruder2k5 #46696 üzenetére
root@AlphaPoint:/mnt/www# opkg list_installed php5*
php5 - 5.4.11-1
php5-cgi - 5.4.11-1
php5-fastcgi - 5.4.11-1
php5-mod-gd - 5.4.11-1érdekes, hogy php*-ra nincs találat, php5*-ra viszont van... de legalább jól emlékeztem, hogy nekem ezek fönn vannak.
a hiányzó lighttpd modokat pótoltam, de sajnos ez sem segített -
Lenry
félisten
válasz
Intruder2k5 #46694 üzenetére
root@AlphaPoint:/mnt/www# opkg list_installed lighttpd*
lighttpd - 1.4.30-2
lighttpd-mod-access - 1.4.30-2
lighttpd-mod-accesslog - 1.4.30-2
lighttpd-mod-auth - 1.4.30-2
lighttpd-mod-fastcgi - 1.4.30-2
lighttpd-mod-scgi - 1.4.30-2
root@AlphaPoint:/mnt/www# opkg list_installed php*
root@AlphaPoint:/mnt/www#hmmm... pedig tisztán emlékszem, hogy egyszer feltelepítettem egy vagon php-s cuccot
-
Lenry
félisten
válasz
Intruder2k5 #46692 üzenetére
változatlan...
egyébként érdekes módon akkor is pontosan ennyit mutat a ruTorrent, ha az rTorrent egyáltalán nem fut, szóval még valahol azelőtt dobhatja el magát, hogy kapcsolatot próbálna teremteni az rTorrenttel -
Lenry
félisten
válasz
Intruder2k5 #46690 üzenetére
-
Lenry
félisten
válasz
Intruder2k5 #46687 üzenetére
eredmény ugyanaz
de legalább létrejött egy =rpc.socket fájl a /tmp/var-ban -
Lenry
félisten
válasz
Intruder2k5 #46685 üzenetére
mostmár van...
a tartalma az, amit leírtál -
Lenry
félisten
válasz
Intruder2k5 #46683 üzenetére
hmmm... nem
hogyan hozom létre? -
Lenry
félisten
válasz
Intruder2k5 #46681 üzenetére
csak az rpc
mod: közben megtaláltam, hogy melyik konfigra gondoltál, az /etc/lighttpd-ben benne van az általad leírt részlet
(#46683) Intruder2k5 igen
-
Lenry
félisten
válasz
Intruder2k5 #46679 üzenetére
-
fausto
addikt
válasz
Intruder2k5 #46665 üzenetére
Köszi
-
fausto
addikt
válasz
Intruder2k5 #46663 üzenetére
Bocs az amatőr kérdésért , de azt hogy érem el?
-
fausto
addikt
válasz
Intruder2k5 #46661 üzenetére
Igen, az lesz a baj, köszi!
Hogyan tudok hozzáférni a flash-hez? Azt hiszem egy torrent-et véletlenül oda kezdtem el tölteni. -
zambozoli
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #46635 üzenetére
Köszi, ezzel el leszek!
(link nem jó) -
Lacics25
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #46593 üzenetére
Köszönöm, holnap végigpróbálom szúrópróbával. Ha akadás lesz jelentkezem.
-
Lacics25
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #46585 üzenetére
"mappaneve" lehet másodiknak csatolt önálló hdd?
Pl: chmod -R 777 /hdd2
Bocs a dupla beirásért!
Megcsináltam gyorsan, az eddig láthatatlan mappák is megjelentek, a képek letölthetők!!!!
Ezer hála! -
Lacics25
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #46584 üzenetére
Korán örültem! FTP megosztásnál üresnek látszanak a mappák Vissza lehet ezt valahogy csinálni?
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #46569 üzenetére
Igen, van.
Akkor elméletileg a port forwarding jó. Kipróbálom broadcastolt címre forwardolni, és MAC-re ébreszteni, hátha.
-
zsijaf
újonc
válasz
Intruder2k5 #46566 üzenetére
Nem
Valószínű én nem értek hozzá eléggé..., mára feladtamköszi mégegyszer
-
zsijaf
újonc
válasz
Intruder2k5 #46564 üzenetére
köszi
-
zsijaf
újonc
válasz
Intruder2k5 #46561 üzenetére
Alapértelmezett ugyanaz.
Egyszer már sikerült, pár hónapja.
Össze van kötve. Lan1
Wifi jel van. Mobilnet most PC-ben van. Már mindenhogy próbáltam. Hol kéne lennie? Papír leírását követve biztos nem ok. -
zsijaf
újonc
válasz
Intruder2k5 #46559 üzenetére
134.255.8.66
-
k_miso
tag
válasz
Intruder2k5 #46532 üzenetére
elszöntyömpörödtem...
-
k_miso
tag
válasz
Intruder2k5 #46530 üzenetére
Ezzel nem nyugtattál meg
Így most nagy a bajom: a gyári fw sajnos nem ismeri az IPDNS-t. Mindössze három szolgáltató került a listájába.
miso -
k_miso
tag
válasz
Intruder2k5 #46522 üzenetére
Köszi a gyors választ, de én nem ftp-vel szeretnék kapcsolódni. Fájl-t szeretnék onnan megnyitni. Ftp-vel ez csak úgy megy, ha lehúzom a fájlt, és megnyitom. Jó lenne ezt a lépést kihagyni.
miso -
doberman
senior tag
válasz
Intruder2k5 #46467 üzenetére
ahhoz képest nem csak a PH!-s titulusod "szakértő" ...
azért egyet kérdeznék: van egy switch módban működő 1043-am -egyéb szolgáltatásokkal vargalex v1.1.7 r35342 ), ennek a wifi-ét is lehet repeater módba kapcsolni? ( tehát ne kelljen utp-n összekötni a "fő" routeremmel)
-
poffsoft
veterán
válasz
Intruder2k5 #46469 üzenetére
igen, azt én is láttam már, köszi.
Csak azt nem tudtam eddig, hogy az fstab-ot kell újraindítani.
Most jó megint, az a lényeg (közben az overlay disabled lett, de a fórumban megtaláltam a megoldást, és helyreállítottam)
köszi!
-
poffsoft
veterán
válasz
Intruder2k5 #46467 üzenetére
Sajna nem értek a linuxhoz, ezt a mount-ot is csak "loptam"
A te parancsodat luci parancssorból próbáljam?már látom, igen
(Luciban ennek sincsen kimenete...)Úgyis lassan jöhet a hubon keresztüli csatolás, kíváncsi vagyok, az stabil lesz-e....
-
poffsoft
veterán
válasz
Intruder2k5 #46463 üzenetére
beírtam, elküldtem, nem történt semmi.
mount paranccsal kilistáztam a mountolt partíciókat, de nem csatolta fel őket. -
SteveBeard
senior tag
válasz
Intruder2k5 #46457 üzenetére
-
sulu1701
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #46449 üzenetére
ismét csak köszönöm
Én csak az IP címes dologra emlékeztem de azzal nagyon nem hozott be semmit.
Sikerült elérnem és frissítettem isköszi még1x
-
sulu1701
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #46436 üzenetére
Szia !
Elsőnek köszi a tegnap esti segítséget
Másodiknak: valamit igazán sikerült elrontanom mert most se LuCi se gyári fw nem érhető el. próbáltam a Puttyal azzal sem sikerül semmi. Sys led viszonylag lassan villog mint eddig, nem tudom ,hogy ez jelent-e valami jót?
Sikerült hazavágnom mit gondolsz? Esetleg valami megoldás van ,hogy életre keltsem? -
sulu1701
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #46433 üzenetére
Köszönöm a választ de a Tp Link oldalán csak olyan van aminek a nevében van boot.
Iyenkor mit tudok csinálni?
-
woodworm
veterán
válasz
Intruder2k5 #46421 üzenetére
Gyakorlatilag friss regem van, tehát tudom prezentálni a minimum helyzetet. Arra céloztam, hogy a vas nem akadály.
-
poffsoft
veterán
válasz
Intruder2k5 #46414 üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
A vargalex-szel kezdek .
Még egy kérdés: ha jól értem, openwrt-ben alapból a wifi tiltott. vargalex-ben is? Mivel pillanatnyilag csak wifin csatlakozom a routerre, kissé macerás lenne a szerelés... -
k_miso
tag
válasz
Intruder2k5 #46388 üzenetére
Segítsél nekem légyszíves. Netről kell elérnem egy ip kamerát. A beállítás már működött egy ideje, de resetelnem kellett, és most valamit nem állítok be jól. A DDNS beállítása szerintem egyszerű, a port továbbítása sem túl bonyolult. Valahol mégis van egy banán héj. Mit tanácsolsz. Hol keresgéljek?
miso -
fnsteam
tag
válasz
Intruder2k5 #46370 üzenetére
na most visszaállítottam alapra a routert , a z-n azt írja hogy hasznalatban van , az i-re meg valami pár kb-os meghajtót rak ki
szerkeztve:
U, meghajtóként sikerült , a torrentet hogy állítom be erre?
-
fnsteam
tag
válasz
Intruder2k5 #46370 üzenetére
felhasználónevet is kér , de amit megadtam magának a routernak azt se fogadja el :S ja és a Z: helyett az I: meghajtót fogadta el a többségre azt írta hogy hogy már használatba van
-
fnsteam
tag
válasz
Intruder2k5 #46368 üzenetére
sikerült , viszont a jelszó itt mi lenne?
-
fnsteam
tag
válasz
Intruder2k5 #46285 üzenetére
megcsináltam a particionálás részt , a másodikat választottam , 3at csinált , remélem hogy jót választottam , viszont most akkor mi a teendőm hogy lássam a vinyót hálózatba , meg a torrentes részbe mit írjak be hogy oda töltse le ??
-
k_miso
tag
válasz
Intruder2k5 #46340 üzenetére
Igen, létre is jöttek...
-
k_miso
tag
válasz
Intruder2k5 #46338 üzenetére
Pontosan ezt teszem a parancssorról, és nincs hatása. A felhasználók létrejöttek (ugyaninnen), de a jelszavak nem jönnek létre. Azt hittem eddig, valamit rosszul paraméterezek. Egyenlőre csak az ftp felhasználó él.
Kezdem feladni.
Azért köszi, hogy próbáltál segíteni.
Miso -
k_miso
tag
válasz
Intruder2k5 #46335 üzenetére
Azt gondoltam egyszerű kérdést tettem fel. A két linuxos parancsot (users, passwd) jól ismerem. Ha én írom a programot, tudom is használni, mert én definiálom. De EZT a programot nem én írtam: tehát nem tudom, hogy milyen sintaxissal ágyazodik. Röviden: a parancs (passwd) után hogyan adom meg a user nevet és a jelszót. Szükséges-e valamilyen írásjel (pl. aposztrof, szóköz stb.) Lehet hogy nem vagyok túl leleményes, de most kifogytam az ötletekből. Amilyen változat elképzelhető, azt mind kipróbáltam. Persze a jó megoldást még nem. Ezt várnám tőled.
-
k_miso
tag
válasz
Intruder2k5 #46332 üzenetére
Még mindig nem értem. Melyik a parancs és melyik az érték. Írnál példát?
-
k_miso
tag
válasz
Intruder2k5 #46330 üzenetére
Nem értem pontosan. Ha több felhasználó is van, hogyan rendelem egymáshoz a jelszavakat és a felhasználó neveket. 8081-es porton melyik jelszót tudom állítani. Mindig a default ftp jelszavát?
-
fnsteam
tag
válasz
Intruder2k5 #46283 üzenetére
vagy még gondolom a másik lehetőség az hogyha átmentem róla a cuccokat aztán meg vissza ha ez kész
-
fnsteam
tag
válasz
Intruder2k5 #46281 üzenetére
nekem már vannak rajta adatok és ha jol látom itt partíciot akar létrehozni :S
-
Truman
senior tag
válasz
Intruder2k5 #46277 üzenetére
Értem, köszi. Ennek majd úgy is holnap esek neki.
Addig is 2 kérdés:
Jelenleg ext3-mam van, érdemes átformázni ext4 -re?
A formázás előtt ki kell kapcsolnom A transmissoin -t meg a Samba -t?szerk:
"És esetleg ajánlott még ez is...
tune2fs -m 0 /dev/sda1"Ez a parancs mit csinál?
-
Truman
senior tag
válasz
Intruder2k5 #46275 üzenetére
Nincs, azt a 2-3 torrentet amit azóta leszedtem át tudom rakni a gép vinyójára, csak a Trassmission -nak vannak rajta ilyen konfig fájljai. És most a 100 Ft -os kérdés: Hogyan formázok partíciót Linux alól?
-
Truman
senior tag
válasz
Intruder2k5 #46271 üzenetére
Miután kicseréltem a jogokat, az rm -r -el töröltem őket. Igen ám, de csak a szóközöket nem tartalmazó mappákat.
Mert azoknál ugyanis heveny agyvérzést kapott a parancs, minden szót külön fájlként/mappaként értelmezett. Ötlet?
-
poli27
veterán
válasz
Intruder2k5 #46272 üzenetére
ott nincs fent ez a csomag....
-
poli27
veterán
válasz
Intruder2k5 #46269 üzenetére
de ebből nem engedi feltenni az ifenslavet pl mert ezt adja : Collected errors:
* satisfy_dependencies_for: Cannot satisfy the following dependencies for ifenslave:
* kernel (= 3.10.18-1-0de2f8afeb2eecb34eeca6f54bvalszeg a kernel száma nem tetszik,vargalexéhez hol találok modulokat?
-
Truman
senior tag
válasz
Intruder2k5 #46264 üzenetére
Örülök, hogy jól szórakoztok, de Linux -ot nem rázom a kisujjamból. Mindenkiének vannak gyengébb területei az életben ahol meg talán én vagyok az erősebb, nyilván nektek is fordítva, ettől viszont még nem kell cinkelni a másikat.
Erre az Oprendszerre csakis a router miatt van szükségem, asztali gépre fel nem raknám, ha géppuskával állnának a hátam mögött akkor se.
Az MS-DOS-t annak idején jól kentem, de ez teljesen más. Inkább kérdezek, mint hogy tovább rontsak a helyzeten.Tehát tételezzük fel van egy xy nevű mappám az /mnt/hdd/torrent/xy útvonalon.
Ha putty -be kiadok egy ilyen parancsot: chown -R root:root /mnt/hdd/torrent/xy
Akkor ha ráállok total commanderrel tudom majd törölni? Vagy máshogy kell paraméterezzek? -
nagyfejü
őstag
válasz
Intruder2k5 #46255 üzenetére
köszönöm.
-
spider23
senior tag
válasz
Intruder2k5 #46222 üzenetére
Igen, az is jó lenne csak ott meg a felirat a probléma
Sehogy se jó.
-
Truman
senior tag
válasz
Intruder2k5 #46209 üzenetére
Eddig mindegy egyes fájlt a routeren keresztül raktam rá. Most mikor mentettem róla le az adatokat, hogy gyorsabb legyen közvetlenül a gépre kötöttem a vinyót, és a DiskInternals Linux Reader programmal csináltam a másolást, de nem hiszem hogy az kontárkodott volna bele, elvégre az csak egy sima olvasó.
Megnéztem ezt a chown parancsot, de ennek használata nekem magas, mint tyúknak az abc.
Nos, a vinyó az /mnt/hdd -hez van csatolva. A vinyón belül van egy torrent mappa, és azon belül néhány mappa, amit nem tudok törölni. El tudnád magyarázni hogyan alkalmazzam rá? -
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #46191 üzenetére
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #46159 üzenetére
Szia!
Érdekes állásfoglalás, mivel nálad Asus-on Tomato-val is jön a hiba.
Biztos, hogy nem a gyári firmware oldotta meg, csak éppen olyan kedvében volt az nCore.
-
parkasz
senior tag
válasz
Intruder2k5 #46172 üzenetére
A kernel logban dma faild bejegyzés nincs
Amúgy a jelenség már az 1.1.5 alatt jelentkezett, reméltem a frissítéssel kigyógyul, de nem.
Próbáljam meg a gyári firmware-t visszarakni? aztán ismét vissza a vargalex-et?
A gyári firm-et amúgy hogy lehet rá visszabiggyeszteni?
Esetleg valami lehetőség komolyabb resetelésre? -
woodworm
veterán
válasz
Intruder2k5 #46167 üzenetére
Már egyszer célzott rá, hogy a gyári fw eltüntette a hibaüzenetet.
-
parkasz
senior tag
válasz
Intruder2k5 #46169 üzenetére
Igen a wifiről
Az a fura, hogy a system logban kb az utolsó 1 percet látom, meg szeptember 8-ai bejegyzéseket
meg ilyeneket látok:
Nov 24 23:33:30 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA 20:64:32:d4:f8:53 IEEE 802.11: deauthenticated due to local deauth request
Nov 24 23:33:39 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA 20:64:32:d4:f8:53 IEEE 802.11: authenticated
Nov 24 23:33:39 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA 20:64:32:d4:f8:53 IEEE 802.11: associated (aid 4)
Nov 24 23:33:39 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA 20:64:32:d4:f8:53 WPA: pairwise key handshake completed (RSN) -
spider23
senior tag
válasz
Intruder2k5 #46164 üzenetére
Ezaz, megtörtént. Minden ok, köszönöm.
-
redlingg
tag
válasz
Intruder2k5 #46161 üzenetére
igen
pedig ez a megoldas már működött.Csak a transmissiont akartuk upgradelni és azóta nem áll össze az egész
-
redlingg
tag
válasz
Intruder2k5 #46159 üzenetére
ok
-
redlingg
tag
válasz
Intruder2k5 #46155 üzenetére
hát az öröm eddig tartott. wifi van. lan van.A routerre ra van csatlakoztatva repeaterkent 2 masik router.Ahogy radugom a kabeleket a1043ra összeomlik a net.
-
McSzaby
őstag
válasz
Intruder2k5 #46155 üzenetére
Nekem a gyári szoftver ezt megoldotta.
Szvsz Owrt-ben van a hiba, nem?
-
redlingg
tag
válasz
Intruder2k5 #46147 üzenetére
haver megoldotta(nemtom hogyan)
viszont a transmission ezt íja ki néha:tracker returned an error:tracker gave http response code 0 ( no response)
ez mi? és hogy lehetne tőle megszabadulni?(leáll a le és feltöltés az adott torrentnél) -
Truman
senior tag
válasz
Intruder2k5 #46150 üzenetére
Hát nekem csak ez van, nincs lehetőségem más géppel más op rendszerrel kipróbálni. Előtte a Backfire volt rajta, nem volt stabil, de működött úgy ahogy. ÁÁÁÁ lészívesebben kihajítanám már az egészet az ablakon a büdös francba, és beállítanák egy Windows -os gépet éjjel nappali torrentre, azt legalább ismerem.
Ez a Linux tényleg csak komoly szakembereknek, meg mániákusoknak való ! -
Truman
senior tag
válasz
Intruder2k5 #46147 üzenetére
Mindegy, azért köszi. Hogy rohadna meg ez a sz@r szemét Linux!
Olyan "biztonságos" hogy még a tulajdonost se engedi be.
-
Truman
senior tag
válasz
Intruder2k5 #46143 üzenetére
Megcsináltam, de a probléma nem szűnt meg.
-
redlingg
tag
válasz
Intruder2k5 #46143 üzenetére
fogalmam sincs.
a tempfs 6%used -
redlingg
tag
válasz
Intruder2k5 #46140 üzenetére
szabad memoria 8%
ha ezt kerdezted
és nincs swap eszkoz engedelyezve -
amstro555
tag
válasz
Intruder2k5 #46104 üzenetére
Bar a fizikai részéhez elég keveset értek, nekem az AP-n 3 beállítás van
1. csak az egyik antenna, ad is, vesz is (vagy ugyanez a másikon)
2. egyik adó, másik vevő
3. diversity, állítólag mind2 ad/vesz, attól függően melyiken jobb a vétel. -
amstro555
tag
válasz
Intruder2k5 #46102 üzenetére
Nem, bár épp most elővettem a régi hahotákat meg kockásokat.
Pedig határozottan emlékszem, hogy valahol hallottam. Amúgy gyanús, hogy pont egy hullámhossznyi (12,5 cm) távolságra van a két antenna. Mert így durva interferenciák alakulhatnak ki, sőt függőegesen teljesen leárnyékolják egymást (dipólus térerőssége a távolság 3. hatványával fordítottan arányos, míg a monopólusé a 2-al)
-
amstro555
tag
válasz
Intruder2k5 #46021 üzenetére
Már a két antenna sem tudom, mire való
Valahol mintha azt hallottam volna, hogy azért van a 2., hogy a repülőket ne zavarja a wifi.
-
válasz
Intruder2k5 #46096 üzenetére
Átnyomtam egyesre, tényleg jobb a helyzet! DE még mindig visszaesik valamiért a teszt közepefelé...
-
suste
veterán
válasz
Intruder2k5 #46096 üzenetére
Én még hozzátenném, az hogy ilyen környezetben ilyen sebességet produkál stabilan a 1043-as wifije, az állati nagy mázli. Őrült szerencsélye van, nagyon jó példányt fogott ki belőle, és a kliensei is pont olyanok, amivel nincsen gondja a routernek. Jópáran irigykednek itt rá szerintem
És hogy gyárin miért lehetett jobb,az meg végképpen X-akta. Egyedül talán az automatikus csatorna váltás a gyáriban, ami beleszólhat, ha használta. Mert az a sok környékbeli AP biztos, hogy nem ment mindíg, és a csatornák is változhattak.
-
válasz
Intruder2k5 #46094 üzenetére
-
suste
veterán
válasz
Intruder2k5 #46044 üzenetére
ezt írtam én is: 2,4 vs 2,4+5
-
suste
veterán
válasz
Intruder2k5 #46042 üzenetére
akkor nincsen miről beszélni....
-
cimp
senior tag
válasz
Intruder2k5 #46033 üzenetére
És a jótállási jegy sem, ha megvan a számla (nyugta)! Vagy az egyik vagy a másik kell. Fogyasztóvédelem álláspontja szerint azt kell igazolni, hogy mikor vetted, és hol. Doboz sem kell.
-
McSzaby
őstag
válasz
Intruder2k5 #46033 üzenetére
Értem, köszönöm
-
McSzaby
őstag
válasz
Intruder2k5 #46031 üzenetére
Hibás és azt mondták, ha kiderül, hogy hibás, akkor kérhetek újat, vagy értékegyeztetéssel kicserélik egy másikra... A nagyobbik gond, hogy a dobozon volt egy fóliában a jótállási jegy is, szóval igen, én vagyok a hülye... elismerem, nem vigyáztam rá eléggé, én hibám, de azért szeretnék megpróbálni mindent... így már ugye végképp áshatom?
-
spider23
senior tag
válasz
Intruder2k5 #46021 üzenetére
Akkor valószínű marad a WDR3600-as. Már csak ezt kell eladnom. Mit lehet most kérni egy WR1043-ért dobozában papírjaival karcmentesen hibátlanul? Még garancia is van vagy 3év.
-
ozz
tag
válasz
Intruder2k5 #46022 üzenetére
Nem szeretnék venni egy ismerősömnek van ilyen azért volt a kérdés...
Ha garizzák akkor marad a 1043nd, ha nem végülis akkor is csak akkor Alex kell, hogy feltámassza -
ozz
tag
válasz
Intruder2k5 #46012 üzenetére
Igen wifin szeretném elérni a routerrel kötött hdd tartalmát , így Alex megoldását kell használnom akkor.
Köszönöm mindkettőtöknek az építő jellegű kommenteket részemről ma is tanultam valami újat.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #46014 üzenetére
Szia!
Igen, még van az a lehetőség, amit te írsz, azaz a wifi-n kapcsolódó eszköz publikus IP-t kap (ha van még a kiosztható 3-ból). Így nem is kell port forward (én konkrétan arra gondoltam, hogy bridge módba állítva gondolom nincs is ilyen lehetőség).
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #46009 üzenetére
Szia!
Ezt olvastam én is, de valamit nem értek. Akkor ebben az esetben a Technicolor is kénytelen NAT-olni a wifi miatt? Viszont a rá akasztott router ugyan úgy publikus IP-t kap (a bridge mód miatt), tehát akkor a Technicolor-ra és a routerre kapcsolódó klienseknek különböző publikus IP-jük lesz (azaz a Technicolor is kér egyet DHCP-n)?
Valamint ha jól értem, ebben az esetben esélyed nincs port forwardot beállítani a Technicolor-ra kapcsolódó wifi kliensekhez...
-
ozz
tag
válasz
Intruder2k5 #46009 üzenetére
A hsz-edből fakad még egy lehet laikus kérdés, lényeges hogy egy hálózatban legyen a két router?
magyarán nekem hogy lenne a legjobb beállítani ezt a kombót (technicolor+1043nd) ?
-
spider23
senior tag
válasz
Intruder2k5 #45980 üzenetére
Semmi gond!
Ha én adom meg a statikus ip-t neki ami 192.168.11.102
Akkor a részleteknél nem ad default gateway-t se dhcp se dns kiszolgálót. De ha átállítom az ip cím automatikus kérésére akkor mindent szépen kitölt és a gépnek ad egy ilyen ip-t wifin: 192.168.11.12
Lan -on pedig 192.168.11.26
hülyét kapok tőle. -
spider23
senior tag
válasz
Intruder2k5 #45976 üzenetére
Ezt már ez előtt megbeszéltük hogy nem működik ez a cím.
-
Gare2
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #45896 üzenetére
-
Gare2
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #45882 üzenetére
Na, rászántam magam nagy dühömben és feltettem Vargalex 1.17-et az itteni irodában a router-re. Láss csodát, a wifi nem okádta még össze magát. Viszont nem akar menni a port forward. Ebben van tapasztalat? Az IP kamerákat akarom ugye kilőni a DynDNS felé fix porton, hogy elérjem külső hálózatról is. De hiába adom hozzá, nem akar működni. Ugye nem azt mondjátok, hogy nem működika port forwarding ebben a release-ben?! XD
-
Gare2
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #45879 üzenetére
Köszi!
Ez komoly? Veszek egy routert ami nem használható? Semmi megoldás?
Gyakorlatilag hasznavehetetlenek, mert összeomlanak 5 percenként. Majd eldurran a fejem.... -
ozz
tag
válasz
Intruder2k5 #45864 üzenetére
Nálam minden bizonnyal járatosabb vagy a témában
Köszönöm a tanácsod, megpróbálok utánna olvasni a témának...
-
ozz
tag
válasz
Intruder2k5 #45862 üzenetére
Ha fw-t kell cserélni a routeren akkor mit ajánlanál?
Ami fontos lenne
- megbizható, gyors router gyárival megegyező
- hdd tartalma a tv-n lejátszható legyen
- nem szeretnék torrentezni vele, más extrára nincs szükség -
ozz
tag
válasz
Intruder2k5 #45860 üzenetére
Szia,
Ez tuti? Nincs más lehetőség?
Régebben használtam vargalex firmware-t, de valahogy nem volt stabil... nem szeretném újból kezdeni
-
Szabie93
tag
válasz
Intruder2k5 #45845 üzenetére
-
SteveL
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #45848 üzenetére
Nálam ugyanez van a TM 2.81 verzió óta, az az előttiek sz.rakodtak csak.
-
norbsz
újonc
válasz
Intruder2k5 #45827 üzenetére
Szia
biztos,h ez a wds a jó megoldás? mármint amit a neten találtam abból nem pont ez jött le.
nálam a routerek össze vannak kötve egy utp-vel és mindkettő szórja a wifi jelet.
a kábelmodemes d-link oszt dhcp-t, a másik tp-link csak sugároz.
ha mindkettőre azonos ssid-t és wpa2-t állítok attól még nem lép át a készülék az erősebb jelre, csak ha nincs fedés és megszakad a kapcsolat.
(de ezt különböző ssid-vel is megcsinálja)
viszont nálam a nagy fedés miatt sosem szakad meg a kapcsolat.
mi lehet erre a megholdás?
Új hozzászólás Aktív témák
- Motoros topic
- Nők, nőügyek (18+)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Elemlámpa, zseblámpa
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Z Flip 4 felújított új 2026.01.08. gyártói jótállás
- Lenovo IdeaPad V15 Ryzen 5 5500U / 16GB RAM / 512GB SSD / FHD
- IPhone 12 64GB gyári független 2 év RJ jótállás
- IPhone 11 128GB gyári független új akku
- Dell XPS 13 i5-8365U / 8GB RAM / 256GB SSD / 13,3" FHD / HUN bill. / 12 hó garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Bezámítás! Lenovo Thinkpad T14 Gen 5 üzleti - Ultra 7 165U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN11
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 1000GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest