- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
adamka16 #7290 üzenetére
Hi!
Az opkg remove biztosan törli a file-okat, azaz felszabadul a hely. Mondjuk a block-mount összesen 10 KB, úgyhogy nehéz a felszabadult helyet észrevenni.
Viszont érdemes azopkg remove --autoremove
parancsot használni, ugyanis így a függőségek miatt feltelepített csomagokat is leszedi.
-
-
válasz
adamka16 #7287 üzenetére
Ezért kell beüzemelni egy külső tárolót... Nekem is úgy van, 1GB, és így nem kell nézni, hogy mikor milyen file marad fent véletlenül, ami elfoglal feleslegesen 152 kb-ot. Még ha valaki pendrive-ot is használ, 100 MB hely akad mindenhol, és már az is bőven elég...
Át kell nevezni (azt hiszem) tar.gz-nek, és akár mc-vel, akár Win alatt egy Total Commanderrel, amiben megvan az ehhez szükséges plugin.
-
válasz
adamka16 #7285 üzenetére
Így érthető... Nem tudom, akkor miért nem szedi le. Maximum annyit tudsz csinálni, hogy leszeded a repo-ról a kérdéses csomagot, és belenézel (az ugyanis egy csomagolt file), hogy milyen file-okat és hova pakol, majd manuálisan törlöd. De persze ha valaminek a függőségét letörlöd, akkor az sem fog működni. Egyéb ötletem viszont nincsen...
-
-
válasz
adamka16 #7278 üzenetére
Nem lehet... Csak elérhetetlenné teszi a szolgáltatást, de a file-okat törölni nem tudja, így a hely nem szabadul fel. Ezt szintén csak úgy tudod megoldani, ha saját fw-t buildelsz, amiből ezt kihagyod.
Ilyenkor jönne jól az RT-N16 32MB Flash-e, csak az a baj, hogy egyrészt nem szeretem az OpenWrt-t, másrészt egyelőre nem is megy RT-N16-on.
-
CS_D
senior tag
válasz
adamka16 #7271 üzenetére
Azért villogott, mert akkor futott valószínűleg a lemezellenőrzés. Nekem is amikor induláskor az e2fsck fut, akkor kb 15 percig elérhetetlen a router. (1TB-os partíción sokáig dolgozik).
Jó az fstab, csak ilyen esetben kapcsold ki az e2fsck-t, és akkor minden oké lesz.
-
válasz
adamka16 #7252 üzenetére
Ahhoz kell egy megfelelő firmware, ami azt támogatja is. A legújabb RC-re már utólag is lehet telepíteni az extroot-hoz szükséges csomagokat, a régebbi verziókba viszont bele kell fordítani, ahogy pl. r3pl4y build-jében is benne van. Ezen kívül be kell állítani az fstab-ban szükséges dolgokat. A részletek már többször, több helyen le vannak írva, így ebbe most nem mennék bele. Ráadásul fejből én sem tudom ezeket, max a keresőt tudnám használni, vagy ellátogatni mondjuk speeedfire oldalára. Ha mostani /overlay mappa tartalmát átmásolod a kérdéses particióra, akkor még telepítened sem kell semmit, mivel az extroot csatolása után minden ott folytatódik, ahol előtte abbahagytad, csak jóval több lesz a szabad hely.
-
Keresztapper
senior tag
válasz
adamka16 #7218 üzenetére
Speedfire oldalának volatkozó bejegyzését olvastad már?
-
válasz
adamka16 #7191 üzenetére
Ezt már vargalex is megerősítette régebben...
-
tlac
nagyúr
válasz
adamka16 #7147 üzenetére
a kernelmodulhoz ezt a csomagot rakd fel: kmod-fs-ext4
megformázhatod a routerrel is, nem kell ahhoz win
mkfs.ext4 /dev/valami
(e2fsprogs csomaggal már felraktad)de azt maximum csak kábelen, ha az elég ?!
uh, elveszettem a fonalat, most jöttem rá, hogy nem értem a grafikonjaidat
-
lakatosturbo
aktív tag
válasz
adamka16 #7133 üzenetére
Az ext2-ről azt hallottam hogy nem naplóz.
Ext3-nak meg annyi hátránya van hogy ha elakarod vinni a winyót akkor windows-os gép nem látja.Én már csak annyit szeretnék hogy tudjak dd-wrt-n torrentezni.
Annyi baj ezzel nagyon láma vagyok a linuxhoz úgyhogy elhatároztam hogy megtanulom a linuxot használni és ha még teccik is a dolog akkor lehet áttérek mert nekem a windows 7 nem tetszik. -
CS_D
senior tag
válasz
adamka16 #7123 üzenetére
Sokat számít, hogy ha van swap, mert például, ha az fstab-ban be van állítva, hogy lefusson néha az e2fsck (lemezellenőrző), akkor bizony jól jöhet egy kis swap.
Nekem DIR-825-öm van, 64 MB RAM-mal, de amikor az 1 TB-os partíciómon megy végig az e2fsck, akkor kb 60-90 MB swapet használ. Így is kb 15 perc mire végez.
Szegénynek több munkája lenne, ha nem lenne swap, pláne 32 MB RAM-mal.
Torrentezésnél szintén nem árt, ha van swap.
-
-
válasz
adamka16 #7046 üzenetére
A lassú írás lehet esetleg a "noatime" paraméter hiánya miatt. Mit ad vissza a "mount" parancs? Amúgy meg az FTP és a Samba memóriahasználatát már kifejtette itt valaki nemrégiben, csak most nem tudom pontosan, hogy hol is van ez... Valami olyasmi eredmény született, hogy az FTP összességében 1,5MB memóriát használ, míg a Samba alapban 3MB-ot, illetve minden további szál újabb 3MB-ot visz el. Ezt belekalkulálva a Samba-nak még akár RAM hiánya is lehet, előfordul, hogy használna neki egy kis swap.
-
adamka16
őstag
válasz
adamka16 #7034 üzenetére
A külső merevlemezen nincs SWAP partíció és NTFS fájlrendszert használ.
Ha a routerre kötött USB wincsiről akarok másolni FTP-n keresztül, akkor kb 9MB/s -el tudok másolni. Írni ugyan ide 2 MB/s FTP-vel.Ha a routerre kötött USB wincsiről akarok másolni SAMBA segítségével, akkor kvesebb mint 8, de átlag 7 MB/s fölött egy picivel tudok másolni. Írni ugyan ide 3 MB/s SAMBA-val.
De miért van ekkora differencia a két átvitel módja között?
Remélem így ÉRTHETŐ volt.
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
adamka16 #6923 üzenetére
Hi!
A saját build-elésű 2.12-essel.
-
válasz
adamka16 #6915 üzenetére
Ezt Te érzed, más nem fogja tudni megmondani neked... Nagyban függ a neted sebességétől is, na meg a seed-erek minőségétől, sebességétől, ahonnan tölteni szoktál. Szóval, az uptime, illetve a top paranccsal látod a router terhelését, a sebességet meg ugye a transmissionben, és ezt a kettőt hozd össze valahogy. Ha még nem érted el a maximum sebességet, és van még szabad erőforrás, akkor nyithatsz további slotokat. Ez persze már torrentenként is változhat, általánosítani nem lehet, maximum átlagolni.
-
válasz
adamka16 #6702 üzenetére
Milyen választ vársz erre? Kinek a pap, kinek a papné...! Nézőpont kérdése...
Nekem pl. rtorrent, és erről senki sem fog lebeszélni!
De van akinek transmisssion, és én őket is megértem, az Ő véleményük az...Te meg döntsd el, hogy melyik jobb neked... Mind a kettő tökéletesen használható, és természetesen mind a kettőnek van előnye, és hátránya is.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
adamka16 #6631 üzenetére
Hi!
Pedig nekem a transmission-remote-gui és a transmission-remote-dotnet is tökéletesen megy.
A /etc/config/transmission-ban az rpc_enabled, rpc_whitelist, rpc_whitelist_enabled megfelelő értékeken állnak? -
válasz
adamka16 #6589 üzenetére
Minden esetben javasolt 3 felé osztani a háttértárat, legyen HDD, vagy akár PenDrive.
1. 1GB hely a programoknak
2. 256 vagy 512 MB swap
3. fennmaradó hely az adatoknak.Aztán, hogy az első particiót csak simán becsatolod mondjuk az /opt alá, vagy extroot-ként használod, az már részletkérdés, de az elosztás így mindenképpen jó lesz.
-
-
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
adamka16 #6339 üzenetére
Hi!
A Luci hibával kapcsolatban már válaszoltam neked!
-
-
gabipaci
őstag
válasz
adamka16 #6352 üzenetére
Én nem költséghatékonyság miatt vettem ezt, nem nagyon érdekel, hogy valami 20ezer, vagy 25.
Ha valamire mindenképp szükségem van, akkor megveszem.
Erre esett a választásom, mert figyelmetlen voltam, és nem olvastam, hogy WAN portja van, nem pedig ADSL. Igazából ez minden szívásom alapja.
És OpenWRT miatt nincs is "fizetett" supportja a dolognak.
Beszéltem a DLink ügyfélszolgálatával, és komolyan mondom, ilyen segítőkész bandával még nem találkoztam, pedig a Logitech-ről is van egy írás a blogomban.
Mindegy, veszek egy NAS-t a régi helyett, az 1TB samsung garis csere lesz, ezt a routert meg lecserélem egy számomra egyszerűbbre.Szerk: de hétfőig még sok idő van, először is teszek egy próbát az IP cserével.
Szerk2: Most pl ezt írja ki amikor megnyitnám a luci-t:
XML feldolgozási hiba: token nincs bezárva
Hely: http://192.168.1.1/cgi-bin/luci
32. sor, 1. oszlop:<h2 class="nav -
gabipaci
őstag
válasz
adamka16 #6349 üzenetére
Ez: http://prohardver.hu/tema/tp-link_wr1043nd_router/hsz_6340-6340.html
Egyébként elküldeném én Neked szívesen, mert arra járni nem fogok mostanában.
De elméletben most is jó, de net még sincs. Az egyetlen megoldás az lenne, ha Te jönnél házhoz, és beállítanád, hogy ebben a környezetben működjön helyesen.
De gondolom ezt nem vállalodAz árat azért tettem ilyen magasra, mer a holnapot még rászánom, hétfő este ha hazajövök melóból, szerintem felteszem nyócfélé.
-
laolaj
aktív tag
válasz
adamka16 #6272 üzenetére
az a baj h az írás nem olyan gyors...
egyiknél sem.
ntfs-ben annyival könnyebb h csak csatolom win7en a hálózaton lévő gépekre.. és akár a család azon rész is kezeli akik nem sokat konyítanak a dologhoz..
jelenleg TC-vel másolok a csatolt vinyóra... 24,5GB filmet.. és több mint 2 óra 3MB/s
-
vargalex
Topikgazda
válasz
adamka16 #6260 üzenetére
Mondom, hogy az a baj, hogy olyan opciók szerepelnek a config file-ban, amik nem léteznek.
Szóval, szerintem helyesen a /etc/config/samba tartalma:config 'samba'
option 'name' 'openwrt'
option 'workgroup' 'openwrt'
option 'description' 'openwrt'
option 'homes' '1'
config 'sambashare'
option 'name' 'hdd'
option 'path' '/mnt/hdd'
option 'read_only' 'no'
option 'guest_ok' 'yes'
option 'create_mask' '0744'
option 'dir_mask' '0744'Illetve a /etc/samba/smb.conf.template tartalma:
[global]
netbios name = |NAME|
workgroup = |WORKGROUP|
server string = |DESCRIPTION|
syslog = 10
encrypt passwords = true
passdb backend = smbpasswd
obey pam restrictions = yes
socket options = IPTOS_LOWDELAY TCP_NODELAY
preferred master = yes
os level = 20
security = share
guest account = nobody
invalid users = root
smb passwd file = /etc/samba/smbpasswd
unix charset = UTF-8
client code page = 852
dos charset = 852
display charset = UTF-8
character set = ISO8859-2Most az NTFS partíciót fstab-ból csatolod? Vagy külön scriptből? Mi a mount kimenete?
-
[Misel]
tag
válasz
adamka16 #6248 üzenetére
/etc/config/samba
config 'samba'
option 'name' 'openwrt'
option 'workgroup' 'openwrt'
option 'description' 'openwrt'
option 'homes' '1'
option 'unix charset' 'utf-8'
option 'client code page' '852'
option 'dos charset' '852'
option 'display charset' 'UTF-8'
option 'character set' 'ISO8859-2'config 'sambashare'
option 'name' 'hdd'
option 'path' '/mnt/hdd'
option 'read_only' 'no'
option 'guest_ok' 'yes'
option 'create_mask' '0744'
option 'dir_mask' '0744'szerintem így mennie kell, /mnt/hdd-re pedig egy chmod 755 menjen...miután szerkesztetted, futtass egy
/etc/init.d/samba restart
-ot
-
-
-
gabipaci
őstag
válasz
adamka16 #5993 üzenetére
Nos, igen, az alapján csinálgattam, de mivel nem jött össze a net elsőre (modem híjján) így több részletben csináltam meg.
De elvileg fent van az USB-s és a Transmissions-os dolog is, bár egyik sem volt enabled-re állítva.
Most így néz ki:
Elvileg a beállítása is jó:
De mégis ezt a hibaüzit kapom:
És FTP-n sem tudok csatlakozni rá.
Az üzenet: Kapcsolathívási hiba!Azt a szoftvert amit linkeltél, köszönöm, hasznos lesz (egyszer
)
-
N_A_S
veterán
válasz
adamka16 #5986 üzenetére
5 m
vevő: TL-WN821NC
-
válasz
adamka16 #5978 üzenetére
Amolyan átmeneti megoldásként tudom javasolni neked, hogy a gépeken állíts be fix ip címet, ez minden bizonnyal megoldja a problémádat, mert így nem fogja tudni átdobni a gépnek a külső ip címet. Amiket be kell állítanod:
IP cím: 192.168.1.xxx
Alhálózati maszk: 255.255.255.0
Alapértelmezett átjáró: 192.168.1.1
Elsődleges DNS: 192.168.1.1Értelemszerűen ezek a beállítások az "alapesetet" feltételezik, de ha Te elállítottad a routered IP címét, akkor annak megfelelően ezt is módosítsd.
-
válasz
adamka16 #5978 üzenetére
Igen, minden bizonnyal ezzel...
Ha ellátogatsz ide, akkor láthatod, hogy van dhcp-relay csomag, tehát telepíthető is. De mivel én sem vagyok OpenWrt guru, így többet nem tudok segíteni sajnos. Még az is lehet, hogy ez benne van a firmware-ben, viszont pont, hogy nem lenne rá szükség, tehát el kéne távolítani. Ezt egy "opkg list_installed" paranccsal megnézheted gyorsan.
szerk.:
Meg lehet, hogy a dhcp-forwarder-nek is köze lesz a dologhoz... -
-
r3pl4y
aktív tag
válasz
adamka16 #5887 üzenetére
Szia!
Ha alapból nem az én firmware -met használod akkor nincs ilyen lehetőség benne... telepíteni kell...opkg update
opkg install miniupnpd
opkg install luci-app-upnpÉs ezután be tudod állítani LuCi -ban. Amennyiben az enyémet használod ott kell lennie LuCi -ban a beállításnak.
-
r3pl4y
aktív tag
válasz
adamka16 #5675 üzenetére
Nem figyeltem az előzményeket, de annyit mondok, hogy olyan hdd -t ne akarj rákötni amihez nem kell külső táp... hidd el, jobb az, hogy ha nem a router-nek kell táplálni még a hdd-t is... a tápok ezt nem nagyon szokták bírni... faszán kiszáradnak az elektrolit kondik benne... bár nem tudom ennél mennyire szokott ez előfordúlni.. lehet, hogy normális lowesr kondik vannak meg stb... nem néztem.
Asus -nál nem nagyon szeretik a routerek ha táp nélküli cucc van rajtuk... meg minek az mikor elosztó van és már meg is van oldva a táp probléma.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Léghűtés topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen légkondit a lakásba?
- REpont és hulladékgazdálkodás
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- OLED TV topic
- Ford topik
- Steam Deck
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- ÚJ bontatlan S9 45mm Silver Stainless steel Cellular milanese fémszíj 199.900 azonnal átvehető Deák
- ÚJ kipróbálásra felbontott MacBook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azon
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
- Lenovo Legion 5 15ACH6 Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest