- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Fotók, videók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
gr8tjoey
aktív tag
válasz
gr8tjoey #59617 üzenetére
Újabb próba volt:
A HDD-t Win7 alatt töröltem (partíciók törlése), majd egybe leformáztam NTFS-re.
Ezután csatlakoztattam a routerre, unmountoltam, és leformáztam a 3.1-ben.Továbbra sincs extroot,
root@TpLinkWR1043ND:~# opkg install mc
Installing mc (4.8.10-1) to root...
Collected errors:
* verify_pkg_installable: Only have 152kb available on filesystem /overlay, pkg mc needs 362
* opkg_install_cmd: Cannot install package mc.
root@TpLinkWR1043ND:~#nem megy fel az mc, és semmilyen extroot-os utility.
Nem mondanám, hogy sokkal jobb lett a helyzet, de legalább leugrasztottam a mentésemet a HDD-ről.
Ha van kedve hibát vadászni valakinek rajta, akkor megköszönöm, egyébként nagyon húz vissza a szívem a vargalex 1.1-re. Az minden rigojájával sok éve üzemelt különösebb gond nélkül, csak hajtott a kíváncsiság valami új felé.
-
Headless
őstag
válasz
gr8tjoey #59617 üzenetére
Privátba küldj egy skype vagy egyéb elérést. Muszáj ránézni jobban erre... Esetleg gyorsabb lenne team viewer, de azt már megbeszéljük skypeon inkább.
Alex FW-jéhez képest rengeteg minden máshogy, kezdjük ott hogy bár suste kérésére de két csatolási könyvtár van, Van a /mnt és a /share/${LABEL} az mnt-be nyilván csak egy partició megy, viszont a többit is felcsatolja az automount /share-be, ahogyan most is látszik, hogy az extroot partició ide kerül valamiért nekem nagyon gyanús, hogy hibás valamiért az uuid vagy egyéb probléma van. De mondom ránéznék részletesebben.
És a két csatolási könyvtárhoz tartozik egy-egy samba/DLNA megosztás, legegyszerűbb samba meghajtót csatolni:
windows intéző:
\\192.168.1.1
vagy egyéb router ip. És megjelennek a megosztott meghajtók. Jobbklikk hálózati meghajtó csatolása. kész.MC-t továbbra sem értem minek akarsz a routerre, de ahhoz még ügye kell extroot, addig nem fog menni. Én két végletet támogatok, Egyszerűen gyorsan kliens nélkül, Webcommander, vagy lassú, de azért jobb scriptíráshoz, mert külső szövegszerkesztőt lehet használni WINSCP.
-
suste
veterán
válasz
gr8tjoey #59604 üzenetére
igazából csak kicsit kéne visszaolvasnod, mert nem te vagy az első aki túlkonfigolja az új rendszerű 0.6-os fw-t
ha jól látom megint beletúrtál kézzel az fstab-ba (kézzel felvetted az mnt -t?)
ha betartottad volna az elején a readme-kben leírtakat, már rég minden a helyén lenne
a formázó megcsinálja a formázást ahogy kel, és egy script intézi a felcsatolásokat
tehát neked semmi dolgod a luci/csatolási pontoknál!!! (max leellenőrizheted, hogy mit látsz ott)szóval most megint az a teendőd, hogy kitörlöd a luci/csatolási pontokból a /mnt-s csatolást
, és restart
vagy újrakezded megint -
suste
veterán
válasz
gr8tjoey #59601 üzenetére
az overlay méret sem stimmelt szerintem, mert a 0.6-ban még nincsen ennyi....talán 200k
szóval egy factory reset mindenképpen ajánlott
újraflashelés teljesen értelmetlen, és felesleges rizikó, ahogy már írták isa vargalexes mentésedet nyisd meg TC-ben, és törölj ki belőle mindent, csak az /etc/config/network, wireless, dhcp maradjon, és utána ezt a csonkított mentést töltsd vissza luciban
-
válasz
gr8tjoey #59600 üzenetére
Lehet célszerű lenne akkor csinálnod egy mentést, amiben csak a pppoe login adatok vannak benne (azt hiszem az /etc/config/network file), semmi más, mert ha visszatöltöd a korábbi mentést, akkor sajnos értelmetlen a reset, de még az esetleges újraflashelés is, ami már magában is értelmetlen.
-
válasz
gr8tjoey #59598 üzenetére
Live CD-n többnyire van MC, fentebb azt írtad, azzal tudsz jogokat beállítani.
Mappát birtokba venni a chown paranccsal tudsz.
chown -R username:usergroup /mnt
Ne flasheld újra a routert, elég ha LuCI menüből törlöd a beállításokat, vagy nyomsz neki áram alatt 10mp reset-et.
-
suste
veterán
válasz
gr8tjoey #59589 üzenetére
valszeg beálítások megtartásával tettef fel az fw-t, vagy visszaraktál valami mentést, ezért van így öszekutyulva az fstab:
-mnt-be irányítva a 2. partíció, ami 128MB
-2db extroot.
Szerencséd hogy működik egyáltalán így....vagyis köszönd az automountnak.
Első feladat hogy töröld a /mnt bejegyzést a csatolási pontokból. Majd jó lenne kideríteni, hogy melyik a jó extroot bejegyzés. Gondolom a 2-at hozta létre a formázás, ezért az elsőt kéne törölni abból is.
utána kéne egy újraindítás.Másolásra szerintem is az a legjobb módszer, hogy feldugod rá a 2 HDD-t egy aktív hubbal (vagy passzív hub, de külső tápos HDD-k), aztán webcommanderben elindítod. Ha este lefekvés elött indítod, akor regelre kész, és nem kell hogy menjen más eszköz......
Ilyenkor mivel a routeren van közvetlenül a 2 meghajtó, így kb 20MB/s-sel képes másolni a router. Esetleg lehet kicsit kevesebb a V1-400Mhz miatt, de biztos hogy sokkal gyorsabb mint hálózaton. -
-
válasz
gr8tjoey #59594 üzenetére
Igen a /dev/sda3 valóban csatolva van az /mnt alá, 137,56GB, de az /overlay mérete csak 384kb, amiből már csak 64kb szabad, és a telepítések ide mennének.
Illetőleg a csatolási pontok alatt két eszköz is be van állítva UUID alapon az /overlay-be, pontosabban ugyanaz az eszköz kétszer, de a root opció egyiknél sincs bekapcsolva.
-
-
-
Headless
őstag
válasz
gr8tjoey #59586 üzenetére
140 GB nálam kb 1,5-2 óra volt és ügye nem kell hogy mennyen semmi más a 3-4-es load az másolás közbn átlagos... Igaz v2-vel. De akkor ott van a pc-s megoldás parancssorba, ahogy írtam.
Amire az MC képes kb pont ugyanarra használható a webcommander is. Jogok, másolás fájlba/mappába nézés stb. Szerintem még többre is mert pdf, képfájlokat is megtudz nyitni, mp3-at is lejátszik (persze értelme nincs
). Persze nincs visszajelzés hol áll. Csak folyamatoknál tudod lecsekkolni, hogy fut-e még a másolás.
-
-
válasz
gr8tjoey #59583 üzenetére
Persze, /overlay az van mindenképpen, de hely nincs benne, mert nem használ extroot-ot. Sőt, ha jól látom most lassan sikerül már elérned azt az állapotot a 64kb szabad hellyel, hogy nem fogsz tudni még beállítást sem módosítani a routeren, mert nem lesz hely a mentésre. Ha telepítgetni szeretnél a csomagban lévő alkalmazások mellé, akkor mindenképpen extroot lenne javasolt, mert így nehéz lesz az életed.
-
-
suste
veterán
válasz
gr8tjoey #59001 üzenetére
Igen, a HDD így tökéletes, a router fel fogja csatolni rendesen!
Ami változik, hogy a samba megoszási név más nálunk.
Vargalexnél "mnt" volt, nálunk meg asszem "TplinkSMB", de majd ellenőrizd le a luci/szolgáltatások/hálózati megosztások alatt, és aszerint módosítsd a klienseken (pc, telefon, tablet) a hálózati meghajtó felcsatolást. -
suste
veterán
válasz
gr8tjoey #58998 üzenetére
ha vargalexen formáztad a HDD-t, akkor az a lényeg, hogy ne csinálj semmi beállítást, és ne konfig megtartással frissíts!
ugyanis a 0.6-ban már alaphelyzetben engedélyezve van az automount, ami a HDD-t automatikusan felcsatolja
az a lényeg, hogy a vargalex formázó az adatpartíciót "mnt" -nek nevezi el, a mi rendszerünk meg az "mnt" nevű partíciót felcsatolja a /mnt -be (ahol vargalexen is volt)ip kizárásra: /etc/firewall.user -be:
iptables -I INPUT -s 222.186.59.91 -j DROP -
válasz
gr8tjoey #46929 üzenetére
Igen transmission van ebben is, de természetesen telepíthető rá rtorrent is akár, vagy entware alól bármi! Képeket nem nagyon tudok mutatni neked, egy-két darabot talál a google! EZ a fajta lenne az! De ha bővebben érdekel a router, akkor a topikjában tudsz kérdezni a tulajdonosokról!
-
-
-
gr8tjoey
aktív tag
válasz
gr8tjoey #46889 üzenetére
Mindenkinek jók működik a 3600-asa, csak nekem nem?
Ma este talán megint lesz egy fél órám, bekapcsolom mind a két routert, és mérem a térerőt a házban. Ha a 3600-as sokkal gyengébb lesz, akkor megy vissza a boltba*.
Korábban linksys wrt54gl-em volt, az 2 antennával ugyanilyen adóteljesítménnyel úgy beszórta a házat, hogy öröm volt nézni. A 1043 ehhez képest kevésbé, de az N-es wifi miatt mégis gyorsabb volt, a 3600-as meg sehogyse. Azért ez röhej...*hogyan kell a gyári fw-t visszarakni 3600asra? Nem akarok ilyen bootloop problémába belefutni...
EIK
-
zsolt501
nagyúr
válasz
gr8tjoey #46886 üzenetére
Nem tudom milyen szerkezetű a falad, de ne csodálkozz nagyon ha a fal beton (panel), de mivel van néhány router a környezetedben ami megint gyengíti a jelet, 3 szobával a routertől már érdemes AC-s routert használni, vagy kábelezni kell, főleg olyankor amikor videót is néznénk és a routertől távol vagyunk.
A másik hiába erős a router, ha a vevő oldal gyenge, erre is érdemes odafigyelni. -
gr8tjoey
aktív tag
válasz
gr8tjoey #46851 üzenetére
Ja, és még valami - érdekesség.
A 3600-as ha csak úgy be van kapcsolva, és nem csinál semmit (nem torrentezik, nincs rajta extra feladat, csak fenntartja a netet, és kiszolgálja a wifi klienseket), akkor is sokkal nagyobb proci terhelése van.
0.82, 0.55, 0.44
Pl most ezt látom. A 1043-as 0.04-0.1 között elüzemelgetett
Ha megnézem top-pal, akkor látszólag csend van, de segíthetnétek értelmezni amit látokKöszi!
-
gr8tjoey
aktív tag
válasz
gr8tjoey #41612 üzenetére
Ez volt a kiinduló hozzászólás:
FLV probléma -
gr8tjoey
aktív tag
válasz
gr8tjoey #41226 üzenetére
Sziasztok,
Nézegettem az eseménynaplót is, de semmi hibát nem látok. Ez egy audit success event a security logban:
A logon was attempted using explicit credentials.
Subject:
Security ID: xxxxxx\xxxxx
Account Name: xxxxxx
Account Domain: xxxxxx
Logon ID: 0x386EC
Logon GUID: {00000000-0000-0000-0000-000000000000}
Account Whose Credentials Were Used:
Account Name: guest
Account Domain: 192.168.1.1
Logon GUID: {00000000-0000-0000-0000-000000000000}
Target Server:
Target Server Name: 1
Additional Information: 1
Process Information:
Process ID: 0x864
Process Name: C:\Windows\explorer.exe
Network Information:
Network Address: -
Port: -
This event is generated when a process attempts to log on an account by explicitly specifying that account’s credentials. This most commonly occurs in batch-type configurations such as scheduled tasks, or when using the RUNAS command.Tegyek fel wiresharkot és nézzem ott hol hasal el?
Találkozott már valaki ilyen hibával?Köszi!
-
vargalex
Topikgazda
válasz
gr8tjoey #26316 üzenetére
Hi!
Valószínűleg csak annyi a baj, hogy mióta beraktad a crontab-ba, nem volt reboot. Ugyanis, ha a crontab üres, akkor a cron-t el sem indítja, mert ez van a /etc/init.d/cron-ban:
[ -z "$(ls /etc/crontabs/)" ] && exit 1
Tehát indítsd el a cron-t:
/etc/init.d/cron start
Mondjuk, ha azóta volt egy manuális reboot, akkor már fut, azaz holnap 4-kor lesz reboot. (Ha mégsem lenne, akkor reboot helyett /sbin/reboot-ot írj.)
De szerintem felesleges a reboot, elég ha a wifit indítod újra:
0 4 * * * /sbin/wifi
-
vargalex
Topikgazda
válasz
gr8tjoey #20862 üzenetére
Hi!
A miniDLNA config-on nem változtattál? Mert több routeren is megnéztem, ha a config nem volt változtatva (azaz a /tmp van media_dir-nek beállítva), akkor stabilan 0 % a CPU használat.
Leállítani/automatikus indítást letiltani úgy tudod, ahogy Intruder2k5 megírta.
Leszedni pedig nem lehet, sőt, ahogy látod, mivel a firmware része, így a remove helyigénnyel járna, amiből te valamiért teljesen kifogytál. -
válasz
gr8tjoey #20862 üzenetére
Bár nekem nincs vargalex OpenWrt-m, de gondolom, hogy az init scriptek közt megtalálod, és ott STOP, majd DISABLE.
-
vargalex
Topikgazda
-
-
vargalex
Topikgazda
-
vargalex
Topikgazda
válasz
gr8tjoey #18509 üzenetére
Hi!
Editálni tudsz:
- vi
- nano
- mcWindows-ból editálást én nem preferálom.
A szabály jónak tűnik. Illetve a kép alapján azt mondja, hogy online vagy. Egyszerre nézted a két routeren keresztül? A Destination-nál egyébként nem kell portot megadni, ha ugyan arra szeretnéd forwardolni.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
gr8tjoey #18506 üzenetére
Hi!
A legegyszerűbb megoldás az lenne, ha az ssh-t a 8080-as portra teszed, mert ugye azt alapból úgysem használja semmi. Ehhez egyszerűen a 2222-es porthoz tartozó redirect-nél (ssh_WAN) kell a portot módosítani 8080-ra.
Ha mindenképpen a 443-on akarod elérni kívülről, akkor ezt a 2222-őt 443-ra módosítod, majd a 443-ra vonatkozó rule-t pedig átírod 8080-ra. Ugyanakkor a /etc/config/uhttpd-ben a list listen_https értékénél a portot 443-ról 8080-ra módosítod.
Így belülről az ssh továbbra is a 22-es porton lesz elérhető, kívülről pedig a fenti lehetőségek függvényében vagy 8080, vagy 443-as porton.
Az XLINK KAI-nál ugye a 30000-es UDP portot forwardoltad? Milyen szabályt hoztál pontosan létre?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
gr8tjoey #18318 üzenetére
Hi!
Csomag nem létezik, de forrásból szerintem fordítható. A leírásban valóban van szó DD-Wrt-ről, de egy Linksys WRT54G kapcsán. Ami MIPS little endian. Míg a TP-Link TL-WR1043ND MIPS big endian. Azaz binárisan nem kompatibilisek, tehát ugyan az a verzió nem fog futni.
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
gr8tjoey #17733 üzenetére
Hi!
WiFi-re nem tudok mit mondani, nálam a teszt alatt a 11-es csatornán ment gond nélkül.
Nem ismerem a DD-Wrt WOL megvalósítását (igazából a DD-Wrt-t sem annyira), leírnád, hogy pontosan hogy megy. Fel tudsz venni MAC címeket fixen, vagy megjegyzi a korábban csatlakozott eszközöket?
Ha jól emlékszem, az OpenWrt az éppen érvényes DHCP kiosztásból veszi a MAC címet. (Ami természetesen a /tmp-ben van, tehát újraindításra törlődik.) Statikus DHCP címkiosztás nem oldja meg ezt a problémát?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest