-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
fogtunder
nagyúr
válasz
MrSealRD #3220 üzenetére
azért 50K sincs 100 fölött, de még 70-80 sem. brazosnál nem kell túlzásba esni, a táp legyen jó, de abból se kell nagy, a ház lehet bontott. ha nem asztali oprendszert akarsz rárakni, elég 1 giga ram, kivéve a zfs-t, de annak a világ memóriája se sok. de egy használt c2d dell optiplex se drága, szerzel bele egy celeront, és akkor nem is fog annyit zabálni.
belépő szintű nasra szerintem kérdezz rá a milyen nast vegyek topicban, nekem egy netgear stora volt, nem volt rossz, de szerintem van jobb már.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
MrSealRD #3196 üzenetére
"Ez csak pár dolog...de ha céleszközt szeretnél venni már bőven százezer fölött kell számolni..."
miért is? egy belépő nas is tudja már ezeket, ha van otthon egy szgép ház, meg táp, egy brazos lap és memória bele nem drága kifejezetten, HP Microserver szintén bőven 100K alatt van. az egy dolog, hogy router úgyis kell, és ha nincsenek nagy igények, jobban megéri így megoldani a torrent/samba/dlna kérdéskört, de ha ezen túlmutató dolgok kellenek, meg nagyobb olvasási sebesség, teljesítmény, akkor sem kell ennyit beletolni feltétlenül.
-
vadászcsiga
félisten
válasz
MrSealRD #3153 üzenetére
Eddig még nem lőtte el a wifi-t.
Ez nem túl jo hír, mármint az hogy gyári fw-vel eldobja a wifit. Bár ha jobban belegondolok a mostanit is rendszeresen ki be kell kapcsolni mert elmegy a net csak mivel közös kapcsolós elosztón van a UPC modem meg a router meg voltam győződve hogy az előbbivel volt a hiba de most elbizonytalanodtam, kivéve amikor egyértelműen látni a modemen a ledekből hogy valami gubanc van a szolgáltatónál.
-
-
MrSealRD
veterán
válasz
MrSealRD #2568 üzenetére
Folytatódik a történet. Ismét 1 hét telt el majdnem és egyszerűen a semmiből kifagy a router...időnként
Eddig azt hittem, hogy csak a rádiós rész pusztul meg, de tegnap esete megint ledobott minden eszközt mindkét frekvenciáról. Majd rádugtam egy ethernet kábelt, de azon keresztül sem adott IP és elérhetetlen volt az eszköz. Kikapcs-bekapcs után megint jó. Érdekesség, hogy csak estefelé fordul elő, és csak akkor ha mindkét gép és telefon rajta ül. Egész nap amíg csak a párom gépe lóg rajta egyszer sem fagyott még le.
Nagy forgalom csak a torrent részéről lehet, de 20/10-es kapcsolatot azért bírnia kéne. Mindkét gépen fut torrent kliens ilyenkor...Gyári FW...egyelőre csak tippelek, de majd próbálgatom mitől lehet.... -
vargalex
félisten
válasz
MrSealRD #2461 üzenetére
Szia!
Nem tudom, hogy mennyire a közeljövőben. Egyrészt nagyon el vagyok havazva melóval, másrészt a block-mountot kiváltó ubox csomaggal extroot esetén vannak még gondok.
Egyébként igen, bármilyen másik netkapcsolat (lehet ez vezetékes, wifi, 3G) használható a multiwan-al (maximum 7 wan kapcsolat) akár failover, akár load balancing módban.
-
válasz
MrSealRD #2438 üzenetére
Igen bármikor elvégezhető, de újra kell konfigolnod mindent, a beállítások elvesznek majd, tehát amikor első ízben indul a router extroot-al, akkor egy szűz rendszer fog fogadni! Illetőleg talán, az /overlay tartalmának extroot-ra másolásával ez is megoldható, de erről inkább kérdezd meg Alex-et!
-
-
chab7
addikt
válasz
MrSealRD #1848 üzenetére
Mivel más hálózatokon nem jelentkezik ez a hiba így nehéz a kliensekre gyanakodni. Viszont nem azt tapasztalom, hogy elbírna sok klienst, mert egyesével minddel tökéletes, de ha már 2 laptop van akkor problémás. Ettől függetlenül nem lehetetlen hogy mégis kliens hiba, de ha az is nem szoftveres hanem hardveres, mert már elég régi a laptop. De nekem akkor is furcsának tűnik hogy magában a "hibás" klienssel is jó, de már ha van másik laptop akkor anomáliák jönnek elő.
Mivel régi a laptop, szeretném már lecserélni, ha úgy jön össze anyagilag akkor le is fogom. Meglátjuk akkor mi változik. Vagy ha nem sikerülne lecserélni a közeljövöben akkor megpróbálom egy usb-s antennás klienssel is , hátha azzal javul a helyzet. Addig is marad a kábel keresztülhúzva, mert mikor nagyon b*szkódik a wifi akkor rádugom és nem kell az ideg öljön meg hogy nem tudok netezni
Nektek meg kösz a segítségeket és a türelmet. -
chab7
addikt
válasz
MrSealRD #1801 üzenetére
Mivel más hálózatokra rácsatlakozva sem a laptop sem a telefonnal sosem volt gond, így nem hiszem.
Ma már a harmadik skype videóhíváson is túl vagyok akadozó kép és hang nélkül, tehát egyelőre jónak néz ki minden.
Közben lesegetem a router webes felületén a valós idejű grafikonokat.
Mikor a telót wifin keresztül használom webkameraként (azaz telóból routerbe, routerből a laptopra a skypeba, aztán onnan vissza a routerbe és ki az internetre megy a videostream) akkor 10 megabit/sec forgalmat mutat a grafikon (ennyi a bejövő internetem is, 10 megabites)
Most a három hívás alatt stabil volt félórákig is így a hálózat (közben a pc nem ment csak a settopbox van rákötve kábelen, az is minimális kilobites forgalmat generál).
Mikor megérkezett a router, még ennyire sem volt stabil a dolog, most meg igen.
Majd akkor lesz lehet megint valami gubanc, ha még valami eszköz idekerül és újra előjön a wifi megtorpanás.
A feleségem cuccai is csak hétvégén lesznek itt legközelebb, addig nem igen lesz más terhelés rajta, max ki lehet próbálni hogy a pc is ha használatban van akkor mi a helyzet - de azon is igen ritkán van forgalom generálva mert nem nagyon használjuk. Édesanyám szokott rajta a többi gyerekével kommunikálni, meg böngészgetni néha.
Ja, meg a héten megjön a settopboxhoz a wifi adapter, majd még arra leszek kiváncsi, azt ha beüzemelem és még egy wifis cucc lesz a hálón akkor mi a helyzet. Eddig hosszú kábellel jött át a routertől, ezt akarom megszüntetni. Magát az adaptert már próbáltam mikor valaki adott egy ilyet kölcsön, hogy megnézzem használható-e a boxhoz. Ezzel is lesz egy teszt, hogy a boxból streamelve a felvételeket hogyan viselkedik a vezeték nélküli háló.
Most viszont egyelőre míg minden oké nem tudok nagyon továbbhaladni a rejtély felderítésében sem így a topic résztvevői is fellélegezhetnek a hosszú szösszeneteim miattaz eddig segítségeket pedig köszönöm mindenkinek
-
-
-
válasz
MrSealRD #1630 üzenetére
Hát az "improved security" rá is fért, bár itt konkrétan 4300-ról van szó...
http://sekurak.pl/tp-link-httptftp-backdoor/
http://sekurak.pl/more-information-about-tp-link-backdoor/De jó a history!
History of the bug
12.02.2013 – TP-Link e-mailed with details – no response
22.02.2013 – TP-Link again e-mailed with details – no response
12.03.2013 – public disclosure
14.03.2013 – UPDATE: contact from TP-Link Poland. They asked for some more detailed information. Additional PoC sent.
15.03.2013 – UDPATE: confirmation of the issue (it is WAN exploitable if http admin is available from WAN side) -
válasz
MrSealRD #1547 üzenetére
Hmm, tehát azt mondod, hogy nem menne egyszerre? Kár.
Esetleg érdemes úgy próbálkozni, hogy lemondok a webes kiszolgálásról?
Csak net megosztás URL szűréssel, torrent és 3db kamera?Sejtem, hogy nehéz megjósolni, hogy mit bír el a készülék, de addig nem merem kipróbálni, amíg egyértelműen azt mondjátok, hogy esélytelen.
-
brumi1024
veterán
válasz
MrSealRD #1522 üzenetére
A csatornaszélességet(20/40mhz, ugye a 300mbites elméleti max csak 40-en megy át, ami két nem fedő, azaz 2 db egymástól 4 távolság lévő csatorna) a wi-fi szabvány szerint 2.4 Ghz-en csak auto vagy 20mhz-es módra lehetne állítani. A gyári firmware azt hiszem így is teszi, a vargalex féle buildben már lehet kényszeríteni a 40mhz-et, de ez sokszor csak ront a helyzeten az interferencia miatt. Ha mondjuk vagy egy 40mhz-re beállított router a 3-as csatornán, mert mondjuk az "üres", és a második csatorna kötelezően felette van(7), akkor ha valaki a környéken az 1-estől a 9-esig használ routert, már zavarja az átviteledet és kikényszeríti a visszaállást 20mhz-re.
Viszont, ha a router elsődleges vagy másodlagos csatornája ugyanaz, mint a szomszéd router elsődlegese vagy másodlagosa, akkor mivel tudnak "kommunikálni" ezért engedélyezett és használható a 40mhz-es mód.Itt az előző linkemnek a második fele ezt érdemes lehet elolvasni.
Illetve itt pedig egy cikk a wifi helyes beállításáról.
-
-
vargalex
félisten
válasz
MrSealRD #1218 üzenetére
Szia!
Számomra az a meglepő, hogy ezen meglepődtél.
Ez is csak egy interface, mint bármelyik másik. Ennek is a maximális átviteli sebessége definiált. Gondolom egy 100 Mbps-es LAN porttal rendelkező PC-től sem várod el, hogy legalább néhány másik eszközt kiszolgáljon szimultán 100 Mbps-en. Vagy ahogyan a notebookodtól sem várod el, hogy több AP-hez csatlakozzon szimultán 300 Mbps-en. Pedig abban is és a routerben is egy normál (akár azonos) WiFi chip kapott helyet.
-
vargalex
félisten
válasz
MrSealRD #1214 üzenetére
Szia!
A 2,4 GHz-en mért adatokról inkább nem nyilatkozom, de az 5 GHz-es értékek szerintem teljesen normálisak. Ugyanis a 65-70 Mbps a router WiFi-jének ugye már 130-140 Mbps-t jelent (mindkét klienst annyival szolgálja ki), ami erősen a gyakorlati sebesség felső határa 300 Mbps esetén.
-
vargalex
félisten
válasz
MrSealRD #1207 üzenetére
Szia!
Nos, megnéztem a sebességeket. Nem volt 2 WiFi-s eszközöm, így az egyik oldal a GoFlex Net-em volt gigabiten csatlakoztatva, a másik oldal a notebook Intel 4965AGN-el.
2,4 GHz-en (130 Mbps kapcsolati sebesség):
[gavarga@GoFlex ~]$ iperf -c 192.168.22.63 -i 1
------------------------------------------------------------
Client connecting to 192.168.22.63, TCP port 5001
TCP window size: 16.0 KByte (default)
[ 3] local 192.168.22.200 port 53772 connected with 192.168.22.63 port 5001
[ ID] Interval Transfer Bandwidth
[ 3] 0.0- 1.0 sec 9.38 MBytes 78.6 Mbits/sec
[ 3] 1.0- 2.0 sec 9.38 MBytes 78.6 Mbits/sec
[ 3] 2.0- 3.0 sec 8.50 MBytes 71.3 Mbits/sec
[ 3] 3.0- 4.0 sec 8.62 MBytes 72.4 Mbits/sec
[ 3] 4.0- 5.0 sec 9.38 MBytes 78.6 Mbits/sec
[ 3] 5.0- 6.0 sec 9.38 MBytes 78.6 Mbits/sec
[ 3] 6.0- 7.0 sec 9.50 MBytes 79.7 Mbits/sec
[ 3] 7.0- 8.0 sec 8.62 MBytes 72.4 Mbits/sec
[ 3] 8.0- 9.0 sec 8.75 MBytes 73.4 Mbits/sec
[ 3] 9.0-10.0 sec 9.12 MBytes 76.5 Mbits/sec
[ 3] 0.0-10.0 sec 90.8 MBytes 75.9 Mbits/sec5 GHz-en (300 Mbps kapcsolati sebesség):
[gavarga@GoFlex ~]$ iperf -c 192.168.22.63 -i 1
Client connecting to 192.168.22.63, TCP port 5001
TCP window size: 16.0 KByte (default)
[ 3] local 192.168.22.200 port 53720 connected with 192.168.22.63 port 5001
[ ID] Interval Transfer Bandwidth
[ 3] 0.0- 1.0 sec 13.9 MBytes 116 Mbits/sec
[ 3] 1.0- 2.0 sec 17.8 MBytes 149 Mbits/sec
[ 3] 2.0- 3.0 sec 18.0 MBytes 151 Mbits/sec
[ 3] 3.0- 4.0 sec 15.6 MBytes 131 Mbits/sec
[ 3] 4.0- 5.0 sec 16.2 MBytes 136 Mbits/sec
[ 3] 5.0- 6.0 sec 15.1 MBytes 127 Mbits/sec
[ 3] 6.0- 7.0 sec 17.8 MBytes 149 Mbits/sec
[ 3] 7.0- 8.0 sec 17.8 MBytes 149 Mbits/sec
[ 3] 8.0- 9.0 sec 16.6 MBytes 139 Mbits/sec
[ 3] 9.0-10.0 sec 14.1 MBytes 118 Mbits/sec
[ 3] 0.0-10.0 sec 163 MBytes 137 Mbits/sec -
hudyfiu
senior tag
válasz
MrSealRD #1202 üzenetére
Először is a 4965 tudja az 5ghz-et szval jobban jársz azzal sztem...
Amúgy meg nézd meg a routeren a wifi résznél milyen sebességgel kapcsolódik a kártya a routerre.
Nekem is ilyen kártyám van és van amikor meghülyül.
Múltkor pl csak az segített ha a hálókártyáknál letiltottam aztán engedélyeztem a kártyát.
300Mb-et tudja szval valami biztos hogy nem jó. -
urbanjozsi
senior tag
válasz
MrSealRD #250 üzenetére
Természetesen még megpróbálom majd higgadtan, egy reset után.
Közben elkezdtem olvasni erről az openwrt dologról....................
Addig értem, hogy rakjuk fel a firmware-t. És innen se kép se hang"Elindítjuk a putty programot"
Tehát, ha gyári fw-vel nem sikerül normális tempót kihozni belőle, akkor lesz egy eladó routerem -
nyikszi
őstag
válasz
MrSealRD #214 üzenetére
Nem hiszem, bár én nem használok minden funkciót
Feltettem a Vargalex féle OpenWRT-t és onnan a beépített dolgokat használtam, bár próbálkoztam puttyon keresztül is.
A telepítés után a HDD-t a beépített utilitivel formáztam, a transmission-t beállítottam és kész is volt ami nekem kellett. Torrent, dlna, router. Még az FTP-t nem bírom belőni, mert nem találtam olyan dinamikus DNS szervert, ami free lenne és működne. Mondjuk még nem zongoráztam végig az összes lehetőséget ami Luciban van, de a javát igen.
-
nyikszi
őstag
válasz
MrSealRD #188 üzenetére
Egyetértek, üresek a polcok, ezt tegnap is és ma is tapasztaltam. Még jó, hogy már szinte mindent megvettem
Kérdés: meg lehet oldani, hogy jelszóval levédjek egy-egy mappát? Vagy valahol olvastam, hogy lehet különböző usereket adni, jogokat is lehet? Nem szeretném, hogy a Kisfiam (4,5 éves) elkezdjen nézni véletlenül, mondjuk egy krimit
Most ugyan nem kardinális még, de szerintem 1 év és simán kezelni fogja, aztán nem vagyunk benn 1-2 percet, az is elég ha rossz filmet néz.
-
SteveBeard
senior tag
válasz
MrSealRD #138 üzenetére
Szia!
Több, mint egy hete használom, én is 1043-ról váltottam.
Rengeteg mindent futtatok a routeren és teljesen stabil.
Az erősebb proci is biztosan számít, de igazán jelentős különbség a négyszeres mennyiségű ram.
Szerintem nem fogsz csalódni benne. Az ára meg hihetetlenül alacsonyan van, most. -
Sebiferi
tag
válasz
MrSealRD #131 üzenetére
Én már kb. egy hónapja nyúzom - 1043-ast váltott le.
Nem lehet elmondani a különbséget, mert olyan sok!
Az egyetlen nyűgöm vele mostanában, hogy 2-3-4 naponta a TM egyszerűen megszűnik futni, a log-ban semmi nincs.
Újraindítom és megint megy napokig.
De ezen kívül eszméletlen gyors és stabil. (Vargalex 1.1.5 { természetesen})
-
hudyfiu
senior tag
válasz
MrSealRD #131 üzenetére
Kb. hetente állítok be 1-1 ilyet ismerősöknek.
Sztem kb 25-30k tól vannak másik gyártóknak olyan ami felveszi ezzel a versenyt.Persze csak vargalex fw-t teszek mindenhova.
Senkinél nem volt még semmi probléma.
Viszont nem nagyon lehet kapni, rendelni ilyet szval ha valahol látsz polcon gyorsan vedd meg mert ha kifogynak lehet nem lesz vagy 2 hétig sem.
Én még arra gondolok hogy az ára is emelkedni fog.
Ár/Értékben túl jó a cucc.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TP-Link EAP Wifi AP-k (225, 245, 615)
- Mars Gaming ML-LCD240 2x ARGB 120mm FDB Fan LCD Display (Alkatrésznek) INGYEN FOXPOST
- CORSAIR K55 RGB PRO XT (Kartámasz nélküli) INGYEN FOXPOST
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Philips 32E1N1800LA/00 4K monitor
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest