- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Fotók, videók mobillal
- Érkezik a Samsung Health előfizetés?
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Azonnali mobilos kérdések órája
- iPhone topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
vzozo
senior tag
válasz
ReFleXx #16626 üzenetére
Az RPI nem egy izmos gép, meg annak is megvannak a hátrányai, de igazából működik, eddig kb. az összes generációból volt / van gépem a legújabb 4-est leszámítva. Olcsó, és adja, amit ígér. Ezzel szemben mindenféle egyéb olcsó és drága SBC-vel csak szíííííííííívtam.
Ahová pedig a router és egy vinyó elfér, nagy eséllyel lesz hely annak a pici RPI-nek. Nálunk a lakásban gyárilag egy nagyon kicsi helyet alakított ki a kivitelező, ott van végeztetve az üveg + épp van hely egy Tplink 4300-asnak, egy 3.5-ös vinyónak és a raspinak. Plusz ugy így nem kell aggódnom a router korlátos RAM és CPU-ja miatt, igazából minden mást ami nem NAT meg DNS azt az RPI csinálja.
-
Wajk
addikt
válasz
ReFleXx #16617 üzenetére
így van, OpenWRT alapú és amihez nekem kell a router az rajta is van: Transmission, MiniDLNA. Felesleges dolgok nemigazán. Én nem is telepítettem rá extra csomagot és a meglévőket sem frissítettem. Szabad hely is van amennyi elvárható. Működnek ahogy kell.
kb 10p alatt bekonfigoltam és használható is volt a router.
A Readme-ket feltétlen olvasd el ami érint mielőtt nekiálsz (winyó mount/automount/formázás/miniDLNA...)
(#16615) vzozo : ahogy fentebb is írtam, hagytam minden alapon, pár alapbeállítást eszközöltem csak. kb. 1500 videó van a 2TB-s Winyón (EXT4-re formázva). A TV 5Ghz-en csatlakozik a routerre. Max 1080p-s videókat szoktam nézni, 4K-t valószínűleg már nemigazán vinne vígan. 1080p-ig viszont pöc/röff.
De nem vagyok nagy letöltő az igaz, egyszerre max 10 torrentem ha van, és csak este működtetem amikor a ház alszik. Viszont DLNA-n keresztül a winyó az van pörgetve, a gyerkőcök is amikor nézek valami mesét az azon keresztül megy. Filmeket sorozatokat én is innen nézem.
(#16616) woodworm : igen, nálam semmi egyéb extra nem fut. Ez a fő prioritás: fixIPn egy Desktop, 2 laptop, egy porszívó, 3 telefon, 1 TV (csak ez utóbbi 5Ghz-en), ezek mellett Transmission és MiniDLNA. Slusz/passz
-
Wajk
addikt
válasz
ReFleXx #16601 üzenetére
én pont erre használom a sajátomat az aláírásomban lévő FW-el. Transmissionnal töltés az USB-re. miniDLNA-n keresztül pedig a TV-n megnézem, ami WiFin csatlakozik a hálózathoz. Napközben a töltés korlátozva, éjszaka meg el van eresztve. Évek óta használom így.
Egy tipp: ez a MiniDLNA beállításom. Ez azért jó, mert pár kattintást spórolsz amikor a TV-n rámész a DLNA szerverre. (Egyből a mappák látszanak a gyökérben)
-
vzozo
senior tag
válasz
ReFleXx #16611 üzenetére
van egy usbs kulso hddm, azt szeretnem rakotni, arra menne a torrent a routerrol.
A tvn meg szeretnem lejatszani a hddn levo tartalmakat.Persze ugye a válasz attól függ, hogy "attól függ".
Mennyi torrent, milyen sávszélességgel, párhuzamos használat, kell-e transcode-olni, stb, stb.
-
vzozo
senior tag
válasz
ReFleXx #16609 üzenetére
Szerintem ilyesmire ez a 3600-os felejtős. Ellenben még a legósdibb Raspi 1-es is elvinné, az újabbak főleg.
Épp most akartam beirni véleményt kérni: nálam minden hajnali 3-kor frissül az adblock lista (OpenWRT), és bizony éjszakázásokkor megérzem ezt: 2-3 percre ledöglik minden. Pedig ez talán annyira nem kellene, hogy sok legyen?
Blocked Domains 77,951
Active Sources adaway, adguard, bitcoin, disconnect, malwaredomains, malwarelist, openphish, reg_cn, reg_ru, yoyo
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Milyen notebookot vegyek?
- Gitáros topic
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- ASUS notebook topic
- Fotók, videók mobillal
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Érkezik a Samsung Health előfizetés?
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Új - Macbook Pro 13" M1 - 2020, 16GB RAM, 1 TERA, touchbar - Apple garancia (106)
- Macbook Pro 13" M1 - 2021 gyártás, 16/512GB, touchbar - garancia (56)
- Macbook Pro 13" M1 - 2021 gyártás, 512GB, touchbar - garancia (63)
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Cooler Master CK550 RGB mechanikus (barna switch/magyar kiosztás)
- DELL Universal Dock D6000 dokkolók, RTX Legion Pro laptopok 4 év Lenovo garanciával, licencek
- ASUS TUF Gaming F16 FX607JV-QT212 Notebook
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest