- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
Új hozzászólás Aktív témák
-
AttyVin
aktív tag
Na, csereakku ügyben megint bonyolódik a helyzet.
A "váci úti fiúkkal" is gond van.
Kedvesek, meg minden, de megoldás nincs. Bemérték, teszt szerint OK (amit a gép mutat az is 100 %-os állapot)
Az új akku így sem teljesen 100-as. És egy mobil eszköznél stabil működésre számítanék.
Nagyon hamar elkezd merülni, ha ki van kapcsolva a gép.
Teljesen feltöltve kb. 12-14 óra alatt 1-2 % (vagy néha semmi). Ez még elviselhető lenne, de egy hétvége
alatt (péntek du-hétfő reggel) használat nélkül eldob 15-20 %-ot (volt már 26 % is, ha merülőben volt). 5-7 % még elviselhető lenne, de itt minimum a duplája "fogy el"...Merüléskor az a javaslatuk, hogy 3 %-ra vegyük a Kritikus töltést (ekkor elméletileg hibernál a gép). Na, ez eleve nem megy, mert 7 % alatt olyan gyoran merül, hogy már nem tudja a hibernálást végigvinni.
Javaslatuk, hogy mégis ezt állítsam be, de 20 % töltöttségnél tegyem töltőre (ilyenkor kb. 1 óra a hátralévő idő) és 5 ciklust így csináljak, majd a hatodiknál hagyjam a kritikus töltésig. Mer', ez "tesz jót" az akkunak, meg a kalibrálásnak...
Ha így számolom, akkor vagy 2+ óra akkuidőt "veszítek" minden ciklusban, holott éppen azért vettem nagyobb kapacitásút, hogy időt "nyerjek"...Mondom nekik, hogy az eredeti Toshiba akkunál (amíg nem adta meg magát) ilyen jelenségek nem voltak.
Válasz: Hát, a gép szívja le, öregedik az is, többet fogyaszt, tisztítani kellene, stb.... Na, persze. Akkor a "gyárival" mindez miért nem történt?Ja, én meg 20 éve használok laptopokat, de egyikkel sem volt (korábbi Toshiba) sem ennyi gond az akkukkal, meg egyiknek sem kellett ennyit szórakozni a "lelkével"...
Mint felhasználónak az kell, hogy "beteszem" és "működik", nem az, hogy még számolgassak, meg figyelgessem folyamatosan, ugyan milyen "egészségi" állapotban van az akku...
Miért nem lehet kimondani, hogy ezek bizonytalan működésűek? Lehet, hogy az 1+1 év jótállás+garancia miatt ez kellemetlen terep...
Küzdök még valamennyit, aztán lehet, hogy irány vissza.
Bocsánat, egy kicsit hosszú lett, de talán más is "okulhat" belőle...
-
AttyVin
aktív tag
Nos, jó régóta küzdöttem az akkuval.
Az első forgalmazónál ("körúti bányászok") 3 próbálkozás volt, mindhárom kb. ugyanazzal a hibával.
Az induló kapacitás messze nem a specifikáció szerinti, majd néhány töltés után horribilis (9-17 %) elhasználódást mutatott az akkuteszt...
Nem mondom, igyekeztek megdolgozni a pénzükért (2x cserélték a hibásat zokszó nélkül), de ez akármennyire is olcsóbb lenne, meg "ügyfélbarát", vállalhatatlan...
Most az utolsó visszavitele és a pénz visszaszerzése van soron.Végül kikötöttem a váci úti akkusoknál.
Itt pár kFt-tal drágább, viszont raktáron is van (nem kell a konténerre várni). Egyelőre nyoma sincs a korábbi hibáknak, az alapkapacitása is +10 %-kal eleve nagyobb. Persze ez is kínai gyártás, de szerintük legalább Samsung cellák vannak benne és 1+1 év jótállás+garancia jár hozzá...Meglátjuk.
Hozzáteszem, hogy az elmúlt sok évben minden laptopomhoz kellett csereakku (Clevo, Asus, korábbi Toshiba, Sony, stb.), de így még egyikkel sem jártam, pedig azokat mind külföldi netes áruházból vettem. Hát ennyit a magyar "importsikerekről"...
-
Anubis_9
addikt
-
Lacuss20
senior tag
Szétszedés üsszerakás nem okozott gondot. Ellenben nem ad képet elsőre pár mp után leáll másodikra nem áll le de nincs kép :/. Foglalatba bele ment. Ugyanaz a proci család T xxxx t3500 helyett t9600 csak kicsit erősebb. Most vissza teszem a régit megprobálok eg ybios frissitést hátha az segít.
-
dada0
újonc
Load Default Settings próbáltam de semmi! a BIOS frissítést meg nem tudom el végezni mivel sem a hdd sem a dvd olvasót nem ismeri fel de viszont usb-t fel ismeri söt a telepítő is el indult csak nincs ismert merevlemez, ugy hogy a bios frissítést egyenlőre nem tudom el végezni :s vagy lehet más módon is?
-
mzso
veterán
Gyárilag win7 volt rajta. Azóta upgradelve lett win 10-re.
Drivert próbáltam nézni, de nem találtam hivatalos Conexant driver oldalt. Ami drivert meg felleltem a softpedia-n az meg nem volt újabb mint a windows által betöltött.
Az eredeti driverek nem hinném, hogy meg vannak.Kicsit keresgéltem a neten, de megoldást nem találtam. Valahol azt hiszem firmware hibát emlegettek, bár akkor meg nem tudom miért volt jó win7 alatt.
-
intensa_man
tag
Nekem sajnos most ugyanezt csinálja egy ősöreg Asus. Ping visszajön, kezdőoldalt megnyitja, de pl a firefox, vagy chrome letöltése hálózati hibára hivatkozva már nem indul el... Én is csak szívok vele...
Valszeg valami driver hiba lesz nála is. Hiányzik valami hotkey vezérlő, vagy ATK, vagy valami hasonló dolog... -
törölt tag
Szia!
Van még egy probléma amire nem tudok rájönni hogy mi lehet a megoldása!Wi-fi bekapcsol,látja a hálózatokat,rámegyek a kiválasztottra,beírom a jelszót és nem enged be!Sem ottohon sem a munkahelyen,sem máshol!A wi-fi működik mert látja a hálózatot,a jelszó jól van beírva és egyszerűen nem csatlakozik,azt írja hibás jelszó!Mi lehet a probléma?Köszönöm! -
somasz
addikt
Stresszteszt alatt is 832mhz. Ma szétkaptam és kitakarítottam, masszív portakaró volt a hűtőn. Szerintem egyszer megfőzték, azóta nem akaródzik turbózni.
Híg fostenger, nem kell bemutatni ezeket a szarokat. Csak azért vállalom el, mert ismerős gépek... Még pénzt sem kérek értük, csak üveg bort
lehet jobban járnék a pénzzel, akkor kevesebb fost hordanának hozzám.
-
somasz
addikt
Elejével egyetértek, ráadásul agyancsapták a lassú vinyóval. Gondolom tesco akciós gép volt anno.
Eredeti vinyóval toshibás driverek vannak fent, 100/100-as. Kiegyensúlyozotton belenéztem az energiagazdálkodásba, nincs elállítva 100-ról. Ránézek teljesítménycentrikusra hnap.
Toshiba honlap kalap szar driver szempontból, nem találja meg product nr. alapján a gépet. Wifit is valami atheros gyűjtő oldalról vadásztam. Lehet, hogy egyedi hardverhiba lenne?
Töltővel és nélküle is korlátoz a proci. Kifogytam... -
Rodzser Mór
senior tag
Az újratelepített változatnál sem látom a partition manager programmal ama bizonyos 100 MB-os MBR-ot.
És mielőtt töröltem azt a partíciót, oda a windows telepítő programot másoltma be, gondolván, hogy onnan is tudok telepíteni. (De ez nem jött össze, pendrive-ról telepítettem).Ez a net-hiány igaz lehet. Mert a LAN drivert feltelepítve már volt internet és a Slimdriver is lefutott.
Viszont ez a Value Added Package nem hozta meg az FN gombok működését
Pedig legalább a kijelző fényerejét jó lenne vele állítani (meg a hangerőt, némítást, wifi-t).
-
Rodzser Mór
senior tag
Köszönöm szépen.
Ma már nem küzdök vele. Holnap (vagy holnapután) innen folytatom.Az FN funkciók nem működésének is lehet oka nem megfelelő driver?
Új billentyűzet van a gépben (ez a mostani angol nyelvű, az eredeti francia kiosztású ha jól tudom) de az eredeti billentyűzetnél is ugyanott voltak az FN-es lehetőségek. Nem nálam volt a gép, nem tudom, hogy működtek-e, de gyanítom, hogy igen, mert gyári állapot volt, gyári windows telepítéssel. -
nRu3
addikt
Azért csak nem bírtam magammal,( az L670 )kicseréltem csak azért is a procit
A gyári i3 350M 2,2ghz helyet egy i7 640M 2,8ghz operáltam bele, persze látványos javulás nem lett, de ezt mondtátok is , de így kielégültebben alszom .
A ram toldás megvolt 4+4 lett, késöbb ha majd kezd meghalni a merevlemez akkor azt kicserélem egy SSD.re.
Maga a proci csere nem is volt vészes, találtam videót fent, így már nehéz lett volna elrontani.
-
geckowize
őstag
Szia,
Előzmény, hogy ne kelljen kattintani:
Sziasztok,
Toshiba Satellite A500-134-rol van szo, a hiba pedig az, hogy egyszer csak elsotetult a kijelzo. Azt gondoltam alvoba ment, de nem, megmozgatva a fedelet, ujra elojott a kep, azonban most mar ugy se jon elo. Mar tobb eve hardver csatlakoztatasa/lecsatlakoztatasa hang van (illetve systrayrol popup uzenet h az usb eszkoz gyorsabb mukodesre is kepes) fedelnyitaskor, azt irtam is ide, mondtatok, hogy szalagkabel, ami a webkamerae, az tort meg, gondolom most a kijelzoe is.
Mar nem garis persze, a kerdesem, hogy hazilag otthon meg lehet javitani, ha pl ebayrol veszek alkatreszt hozza?Azóta nem volt időm foglalkozni a dologgal és csak otthon áll papírnehezékként, viszont ismerősömnek kellene olcsón egy gép és el szeretném neki adni.
Később kiderült, hogy nem ment el a kép, hanem csak a háttérvilágítás, mivel rávilágítottam lámpával és úgy látszott már, hogy megjeleníti, amit kell
Mit tudok csinálni ezzel? Leszerelni a teljes fedelet és akkor egy kompakt kis gépként eladni, amihez kell monitor, vagy megérné valahogy megjavítani ezt a kijelzőhibát? 25-öt ér a noti beárazós topicban, úgyhogy ha 5k-ért nem javítható, nem nagyon bajlódnék vele...
-
dodopek
addikt
-
törölt tag
Esetleg tudnál ebben segíteni?
A regisztrációval 3 év a garancia?
REGISTRATION CONFIRMATION EMAIL
Dear Customer,
Thank you for your registration. Your registration is now complete. Should you need to make use of your Toshiba warranty or Service, you will be asked to provide the information in this email.
PLEASE KEEP A COPY OF THIS EMAIL FOR YOUR RECORDS.PRODUCT INFORMATION
Serial number: 4F073923C
Model part number: PSKTNE-00700CHU
Series: SATELLITE L50-B-23N
Date of purchase: 2015-12-04
Standard warranty: 2 years European WarrantySERVICE INFORMATION
Service name: 1 year No Matter What Guarantee incl. Accidental Damage & Theft Insurance and Data Recovery Service
Service part number: NMWG111EU-B
Service name: 3 years International Warranty for Laptops
Service part number: EXT103I-B -
Ric4m0nd
aktív tag
Szia! Köszi a gyors választ!
Windows 7 volt rajta, előzőleg, azzal is működött, majd Win 10-el is tökéletes volt.
Az összes frissítés le lett töltve a rendszerhez. Pontosan már nem emlékszem mikor vesztette el a kapcsolatot az USB-kkel, de frissítés után újraindult többször is, aztán észrevettem, hogy az egér nem reagál.
Onnantól hiába töröltem az eszközkezelőben az ismeretlen usb-s hardvert, nem ismerte fel magától.Keresgéltem az Intel oldalán USB driverek után, de csak a 3.0-shoz adtak ki. Intel Mobill 945 Chipset-re emlékszem, hogy azt mutatta a Speccy.
Slimdrivers és Driver Navigator-t nem ismerem.
-
Raymond
titán
Memoria nelkul is ugyanazt csinalja, van valahol egy 19V tolto, meg talan megprobalom azzal, de oszinten szolva a mostanival is a power LED vilagit es a venti is felporog 3mp-re aztan leall ugyhogy sokat nem varok tole. Az akku mar halott. Nem akkora tragedia, majd 9 evet lehuzott, azt a $400-at megerte kiadni erte anno. Koszi!
-
ufonauta
aktív tag
Végül is csak az óra üzemelésére kellene és egy 2032 elem évekig ellátná ezt a feladatot. 10 éves L30-at az asszony használja és még az eredeti akksival is működik, vagy 1 órát ha kell. Mégpedig úgy, hogy az akksi most is a fiókban pihen, hiszen javarészt hálózatról megy a gép. Amikor megvettem a C50-et az volt az első, hogy kivettem az akksit, hogy kímélésképpen a fiókban pihenjen, de jött a meglepetés és minden indításnál kérte a BIOS beállításokat. Így rövid időn belül visszakerült az akksi. És bár van a Toshibának Eco utility-e, amivel 80%-nál leállítja a töltést, gyanítom ez az akksi nem fog 10 év múlva működni.
-
tomama
aktív tag
driver nem sárga,esközkezelőbe látszik,Win 7 32bit.amennyire szét tudtam szedni nem láttam,hogy el lenne törve.Hotkey utility nincs fent.az mire jó?amugy eddig működött minden,csak egyik pillanatról a másikra megadta magát.Az usb-s wifi vevőt miért nem ismeri fel?mást mindent felismer,csak pont ezt nem
-
FeZ...
aktív tag
Két led világít, (power és aksi), úgy néz ki, mitha néha töltene is, mert az aksi led néha sárga, viszont se venti nem indul, se kép, se hang. :-(
A szétszedés, kitisztítás (sőt újrapasztázás) már megvolt. A lapon látszatra semmi rendellenesség sincsen. :-(
Vagy csak én nem látok.
Köszi azért az ötleteket. :-)Most kiszedtem belőle mindent, még a billentyűzetet is lehúztam, mert úgy lehet hozzáférni a bekapcsológomb csatijához, mert lemértem azt is, hogy működik-e (igen), és egy nap állás után, úgy felpörgette a ventit. Persze leállítottam rögtön hülye fejjel, mivel nem tudtam volna rajta semmit csinálni a bill. nélkül, visszatettem a cuccokat, de most nem indul megint. :-(
-
Sniper196510
csendes tag
Folytatódik az L300-as noti kálváriája.
Szereztem olcsón egy komplett alaplapot-nem is működik-ez más lapra tartozik,viszont az eredeti lapban ugye eredtileg T2390-es procival ment-ezzel kezdte a kikapcs-újraindul mizériát-a nem működő vett alaplapban benne hagytak egy pentium 575-ös procit ha jól emlékszem ,a lényeg hogy 1 magos és 31W-os fogyasztást ír az adatlap a 35W-os T2390-esel szemben.Na ezzel az 1 magos procival megy gond nélkül most már 2 napja-megpróbáltam még egy 2 magos T3200-assal is -ott is jön a hiba jelenség...
Valakinek volt már ilyen tapasztalata.A 4W teljesítmény különbség a különbség?
Vagy egyéb ötlet?Köszi
-
ufonauta
aktív tag
"Bootoláshoz állítsd be Legacyba a boot módot (más néven CSM boot). Ha előtte UEFI-be volt törölj minden beállított boot sorrendet. Ments, újraindít, biosba visszalép. Secure boot legyen kikapcsolva (mondjuk legelőször ezt kell kikapcsolnod, mert addig nem tudod átállítani CSM-re. Fast bootot szintén kapcsold ki ha lehet."
Köszi!
Közben sikerült. CSM-ben bebootolt, de nem a rufussal csinált USB, mert azt gpt-re csináltam, mint anno a 64 bitest. Viszont a melóhelyi 32 bites gépen letöltöttem a Media Creation Tool-al a cuccot és csinált egy AIO USB-t. Rajta van a 64 bites és a 32 bites is. Viszont a 32 bites nem hajlandó UEFI-n bootolni.
Mindegy most tesztelem, hogy gyorsabb lesz e. 1 Giga RAM-ot már buktam a 4-ből, tehát ez mindenképpen negatívum lehet, de itthon nem futtatok olyan sokszor memóriaigényes progikat. Most sokkal fürgébbnek tűnik, de ez lehet akár a szűz telepítés miatti placebo hatás is. Minden esetre tesztelem egy darabig, aztán lehet, hogy visszamegy a 64 bites rendszer, ha nem tapasztalok jelentős eredményt. -
Sniper196510
csendes tag
Szia!
Szóval próbáltam ,hogy kivettem az újra indítás pipát ez után 2x normálban indulás után amikor már bebootolt és bejelentkezett a win7,olyan merevre fagyott hogy kikapcsra tért vissza ill egyszer a kijelző ekezdett futni
(A Mátrix film ugrott be róla) próbáltam lefényképezni lsd.fotó
Még annyit hogy memtastet még nem futtattam le de a memória kártyát csréltem tuti jóra azzal is ezt produkálta
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xbox Series X|S
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Villanyszerelés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- LENOVO Legion 5 16IRX9 83DG0035HV
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Dell Latitude 7410
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z170 i7 7700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA 500W Zalman
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest