- Kicsomagolták a Vivo X Fold 5-öt (videó és fotók)
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- iPhone topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
-
Mobilarena
Tomato firmware
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
kojak27 #8175 üzenetére
"Majdnem minden rendben volt, de jött a /nas/optware-install.sh parancs aztán a hátradőlés nem tartott sokáig."
De a leírásban nem ez van, hanem:
cd /tmp
wget http://asusrouterforum.besaba.com/files/arm/optware-install-arm.sh
chmod +x /tmp/optware-install-arm.sh
/tmp/optware-install-arm.shSzerk.: na látom hol csúszott el a dolog, neked a fenti ARM leírás kellene, de te a régi, MIPS alapút használtad, az nem lesz jó neked.
Én egyébként a beépített /usr/sbin/optware-install.sh scriptet használtam, annak feltétele csak annyi hogy legyen /opt (ez lehet jffs vagy külső USB eszköz is).
A leírás egyébként 2014-es, nem tudom mennyire aktuális, majd jön a topicgazda és megválaszolja, lévén ő írta
-
válasz
kojak27 #8175 üzenetére
Először is a Tomato-nak van saját optware-install.sh parancsa:
/usr/sbin/optware-install.sh
Ehhez azonban először kell lennie egy /opt/ könyvtárnak, vagy az USB HDD-ről, vagy jffs-ből bemountolva.
Van ilyened?root@tomato:/opt# df -h
Filesystem Size Used Available Use% Mounted on
/dev/root 19.8M 19.8M 0 100% /
devtmpfs 124.8M 0 124.8M 0% /dev
tmpfs 124.8M 3.1M 121.7M 3% /tmp
devfs 124.8M 0 124.8M 0% /dev
/dev/mtdblock5 64.0M 7.1M 56.9M 11% /jffs
/dev/mtdblock5 64.0M 7.1M 56.9M 11% /opt
/dev/sda1 986.2M 166.1M 770.1M 18% /tmp/mnt/sda1
root@tomato:/opt# mount
rootfs on / type rootfs (rw)
/dev/root on / type squashfs (ro,relatime)
devtmpfs on /dev type devtmpfs (rw,relatime,size=127708k,nr_inodes=31927,mode=755)
proc on /proc type proc (rw,relatime)
tmpfs on /tmp type tmpfs (rw,relatime)
devfs on /dev type tmpfs (rw,noatime)
sysfs on /sys type sysfs (rw,relatime)
devpts on /dev/pts type devpts (rw,relatime,mode=600)
/dev/mtdblock5 on /jffs type jffs2 (rw,noatime)
[B]/dev/mtdblock5 on /opt type jffs2 (rw,noatime)[/B]
usbfs on /proc/bus/usb type usbfs (rw,relatime)
/dev/sda1 on /tmp/mnt/sda1 type ext3 (rw,nodev,noatime,barrier=1,nodelalloc,data=ordered)
root@tomato:/opt#Az a /nas/optware-install.sh honnan van? Volt előtte bármilyen optware verzió fent?
-
-
-
-
válasz
kojak27 #7619 üzenetére
Ezek szerint GPT partíció van létrehozva rajta, amit nem a routeren csináltál, mert ha jól tudom azt használni ugyan tudja, de létrehozni nem. Szerintem akaszd át PC-re a winyót, és ott törölj róla minden partíciót, és amikor üres a lemez, akkor kell működjön majd a leírás szerint.
-
válasz
kojak27 #7616 üzenetére
Érdekes, én itt egy darab partíció adatait nem látom kiírva, ráadásul nekem teljesen más a formátum is amiben kiírja a dolgokat...
Command (m for help): p
Disk /dev/sda: 500.1 GB, 500107862016 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 60801 cylinders
Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytes
Device Boot Start End Blocks Id System
/dev/sda1 1 63 506016 83 Linux
/dev/sda2 64 95 257040 83 Linux
/dev/sda3 96 60801 487620945 83 LinuxHa kilépsz az fdisk-ből (q gombbal), és kiadod az fdisk -l /dev/sda parancsot, ott miként listázza a partíciókat?
-
-
-
-
-
válasz
kojak27 #7570 üzenetére
A system log-ban nincs semmi érdemleges infó? Szokott bejegyzést írni, ha valamiért nem megy a mount.
Valamelyik HDD szerintem "leszakadt" már korábban, mert nincs sda jelű lemez, csak sdb és sdc. A filerendszer épségét ezzel tudod ellenőrizni:
e2fsck -pfv /dev/sdax
A végén az sdax helyére annak a partíciónak a jelét kell írni, amit ellenőrizni szeretnél. Mondjuk lehet régebbi fw-ben nincs még benne az e2fsck, nem tudom mikor, de nem olyan régen került bele.
-
-
-
-
válasz
kojak27 #2398 üzenetére
Szia!
Mindezt távolról gondoltad? Csak mert a téhóm köcsögsége miatt ez nem biztos, hogy menni fog, mivel a hgw-t nem tudod bridge módba tenni, és abban pedig nem biztos, hogy be tudsz állítani ddns-t, mert elég korlátozottak benne a lehetőségek!
szerk.
Bár, mondjuk tomato-ban van lehetőség így is a ddns frissítésre, tehát mégis mennie kell!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest