- Érkezik a Samsung Health előfizetés?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Magisk
- Fotók, videók mobillal
Aktív témák
-
TOZ
addikt
Laptopinfot csak ajanlani tudom. (Nalam az utolso 7661-ZZN ;-) )
Novemberben viszont emlitette a srac, hogy erkeznek T500asok és T400asok (ezek ugye mot nincsenek), egy telefont meger, hatha par honapon belul 400asai lesznek, a szokott joarasitott konstrukcioban... a szokott ceges ajandek keszletekbol ... (kozben latom rakerdeztel te is)
Az IWS-rol meg annyit, hogy az konnyel lehet, hogy on-site-repaires garanciasak ezek is. (A t61-ek azok voltak) ami azert megint nem egy rossz feature. -
Scalpel
senior tag
Akkor most már tiszta a pelus.
Mondjuk érdekes, hogy pont ott nincs full rollcage, ahol kéne...
Az a videó tényleg nagyon kemény. Még emlékszem a pH! hírre, amikor az IBM-es faszi rááll a gépre. Az se volt semmi.
Tim82: akkor megnyugodtam, jó az a T60.
eddie1978: Én az olcsóbbikat venném, ha nincs köztük különbség más olyan szolgáltatásban, tudásban, ami indokolna plusz 80ezret. Akksi meg legyen minél nagyobb
.
-
fotel
aktív tag
Valami elnézhettél, eBay tényleg nem bonyolult, különben nem tudnák sokan használni. EU-n belül a vám és áfa miatt lenne érdemes. Nekem német a billentyűzetem, ezen leglaább ugyanannyi gomb van ugyanott, mint a magyaron (ííííííí) ami azt hiszem az USA modellekre nem igaz. Egyébként egy új magyar billentyázet 40-60USD, ezt mondták a Neumann János utca 1.-ben a szervizesek.
Országnak ne az USA-t válaszd, és egyből nem kell state.
-
fotel
aktív tag
Fogyasztásban jobb az integrált, de Vista alatt tudsz újraindítás nélkül váltani az integrált és dedikált között, szóval az ati magasabb fogyasztása ha nem kell a teljesítmény közben nem is jelentkezik.
Itthon is hirdetnek magánszemélyek olcsón T sorozatú gépeket, valaki itt a ph-n ajánlott egy _nagyon_ szép W500-ast is 300e Ft alatt, csak nekem már van gépem
Garancia ilyen esetben is sima ügy, sorozatszám alapján megy.
www.usanotebook.hu pl, én egyébként a német ebay-en vettem meg a gépet. Az amerikai lenovonál szállítanak egyáltalán hozzánk?
Más téma: T400/T500-ba épített DVD íróval senkinek nem akadt gondja a kétrétegű lemezek írásánál?
-
fotel
aktív tag
A LED-en én is vacilálnék, de az átkapcsolhjató VGA szerintem nagy előny, 60USD-t mindenképp megér, pláne egy 1000USD-s gépnél...
Az én T500-am is XP-vel előretelepítve érkezett, de pont múlt héten hozta a postás az ingyenes Vista Business recovery lemezeket, mivel alapból ezeket a gépeket Vista licensz-szel árulják és az XP egy downgrade lehetőség! Alapból járna ozzá, de a lenovo újabban nem szereti mellécsomagolni.
Beépítet mikrofon alapból van minden ThinkPad-ban. Régebben a billentyűzet jobb alsó sarkánál volt, mostanság átkerült a kijelző keretébe, bal oldalra
-
fotel
aktív tag
T400-ból érdemes lehet LED-es kijelzőt választani és a variálható VGA szerintem mindenképp előny. A RAM fizikailag lehet, hogy 8Gb-ig bővíthető, de 32 bites operációs rendszer alatt csak 3Gb-ot fogsz belőle látni.
Nekem egy T500 van, ebből a LED hiányzik, egyébként 15ˇwide-ra szerintem az 1680x1050-es felbontás ideális, 14-en a 900 soros is elég éles lehet szerintem.
-
fokukac
nagyúr
Szerény nyomott véleményem szerint pedig a szélesvászon miatt kevesebbet látok, mint amúgy látnék. A szöveg fentről lefele megy, és így kevesebb fér ki. Ha bizonyos fejléceket (pl. az office-ban) át lehetne pakolni mondjuk oldalra, akkor talán jobb lenne a helyzet.
Ráadásul én a munkám során egy csomó táblázatot kell, hogy buzeráljak, és abból is kevesebbet látnék a wide monitoron.Szóval, a filmnézésen kívül a szélesvásznú képernyő szerintem semmire se jó...
Továbbá szerintem aránytalanná teszi az egész gépet. Egy 4:3-as notebook nekem sokkal kecsesebbnek, arányosabbnak tűnik, mint egy wide.
A világításról : nekem T60-am van, és hozzá elég érzékeny szemem (nemrég volt szemműtétem pl.). Nekem nem világít a szemembe.
Amúgy egy ötlet : mivel a wide monitornak kisebb a magassága, nagyobb szögben kell állnia a lámpának, hogy a billentyűre menjen a fény, és így már el tudom képzelni, hogy vakíthat is.
-
Nand_i
tag
Hát igen, x200 árral nem voltam tisztában, mondjuk azt sejtettem hogy nem épp netbook kategória.
Akksi lötyögéssel kapcsolatban: t61 akksimon (6 cellás) van egy kis pukli, ezért helyre tenni is alig bírom, de e miatt legalább stabilan áll
t41ben a 9 cellás oldalra egyáltalán nem mozog, föl-le 1-2 millimétert szándékosan lehet mozgatni, de használat közben nekem ez észrevehetetlen. -
Nand_i
tag
Szerintem ha mar HD film, akkor érdemesebb az újabb vas mellett dönteni, mert abban van elvileg hardveres támogatás a dekódoláshoz, ergo nem a procit fogja tekerni (más kérdés hogy a proci helyett más fog melegedni), vagyis T400. Ami engem a HP-ben zavart (nem konkrétan a 2510p-ben, de a design ugyan az), az az hogy gépelés közben a gép széle nyomta az alkaromat. Lehet, hogy hülyeségnek hangzik, de baromira zavart valami gépelés közben, és csak akkor jöttem rá mi volt az mikor lecseréltem az nc6400at T61re, aminek ugye szépen le van kerekítve az első fele. Másik, hogy a HP-s pöcökegér szerintem használhatatlan, mert nincs scroll gomb, és a kék pöcök is szeretett leesni a gépemen, kérdés, hogy a pöcökegér mennyire lenne nálad szempont.
Amit én vennék, az X200, vagy X200s, pl itt van egy konkrét teszt, de ahogy láttam van még azon az oldalon róla több teszt is, és X200s-t lehet venni 1440x900as felbontással. Azt mondjuk nem tudom, mibe kerülhet mostanában egy ilyen. -
Dottore
addikt
Azt ajánlanám, olvasd el ennek a fórumnak az utolsó pár oldalát.
Vannak természetesen a Thinkpadnak is hibái, ezeket tagadni ostobaság lenne. Viszont semmi nem tökéletes, hogy mást ne mondjak a választásodban nagy szerepet kell játszania annak, hogy milyen hibákat vagy képes tolerálni és miket nem. Mint ahogy írtam régebben, magam is az említett HP és a Thinkpad között vergődtem heteken át kétségek között.
A döntésem indoka nagy vonalakban a következő volt. Inkább a T61 brutális szépsége (hihi), hosszútávon való igazolt megbízhatósága, alkatrész és szerviz ellátottsága, sem mint a HP fura formáiba ágyazott még furább billentyűzete, bár az a kis dög nem recseg mint a Thinkpad.Szóval ha teheted, élőben kellene találkoznod velük. Az eldöntené melyikre van szükséged.
-
Tim82
félisten
Evone kollégának inkább némi személyes rossz tapasztalata van a T61-vel, ami nem jelenti azt, hogy a T-széria átment volna gagyiba.
720p-t egy 1.7 Ghz-es Banias proci is röccenésmentesen lejátszik, desktop gépben pedig állítólag egy Northwood 2.4 GHz-től felfelé nincs akadás.
A Dell D630 14' wide mérete azért nem olyan nagy.
-
evone
őstag
lehet 1.2vel 720pt nezni.
probaltam. egyebkent az csak annyi hogy ultra low voltage. azert 6-7 orat ez megy. t400 max 9 cellas aksival megy annyit. jaes thinkpadban alapbol mozog, fura hangot ad ki az aksi, ebben nem. nekem kb fel eves a t61em, eshat, en ennel jobbat vartam. a hpnek nagyon minosegi uzleti gepei vannak, elhiheteted. a d630as dell az nagy. gondolom nem veletlenul vettel msi subnotit.
http://www.coreavc.com/
egyebkent ezzel a programmal allitolag nagyon sok gepet ralehet venni az 1080 lejatszasara, azt hiszem azert jo mert mind a 2 magot ki hasznalja. probald meg
-
evone
őstag
ha ram hallgatsz, es kisseb is jo, akkor inkabb vedd ezt:
[link]subnoti, es brutalisan jol ossze van rakva. t400 is elkezd majd recsegni ropogni mint az msi. ezt fogtam a kezembe, es ebbe telleg van anyag, raadasul jack csatlakozok is gep oldalan vannak, es fembol vannak, nem muanyagbol. es mindent tud amit a t400. a billzethattervilagitast kiveve.
Aktív témák
Hirdetés
- Gyúrósok ide!
- Elektromos autók - motorok
- Három éven belül megelőzheti a szerverprocesszorok piacán az Intelt az AMD
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- PlayStation 5
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Gitáros topic
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel dokkolóval
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest