- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Yettel topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vhiktor
veterán
válasz Parmezan77 #27047 üzenetére
A 935 pár mosdpercre képes felmenni 2000 nit felé is.
Azért kédeztem, hogy használnád, hogy tudjam elég lesz e a nit.
De én biztosan a G2-t venném, ha csak 60K-val több.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Parmezan77
junior tag
-
Vhiktor
veterán
válasz Parmezan77 #27043 üzenetére
Ha azonos áron vannak vagy egy kicsit drágább akkor az oledet venném biztosan (dupla áron már nem), hacsak nem bazi nagy fényben lesz állandóan használva.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
veterán
válasz koncsik #27042 üzenetére
durva
-
Extremex
tag
Sziasztok!
C645-ön használ valaki v603-at?
Ha igen mik a tapasztalatok? -
MODERÁTOR
válasz Vhiktor #27041 üzenetére
Ez a Pana baja... (változatlan, gyerekeim szerint fehérnél lehet látni a kukacokat, majd ellenőrzöm)
...és lenne PS5 és XSX is, jó lenne a nagyobb freki, a Pana 100Hz-es.[ Szerkesztve ]
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
Vhiktor
veterán
válasz koncsik #27040 üzenetére
Szirentem a 935 a legjobb ezek közül, nem ismerem az említett boltot.
Aztán 845 majd 805.Mi baja a panának?
Mélnyomót szereintem egyikre sme tudsz kötni.
-
MODERÁTOR
válasz Vhiktor #26842 üzenetére
75"-ból 805, 845 vagy 935 ajánlott? Jelentős különbség van az árakban (kb. 450, 570, 688 (emag) illetve a 935 van 600k-ért is egy marketworld nevű boltban, nem tudom mennyire megbízható...) (amúgy legjobb lenne, ha a Pana OLED-emet (55GZ950E) az alza visszavenné még garanciában, de ott jóval drágább mind, csak akkor érnék meg, ha a Pana OLED-et beszámítanák 400k körül)
UHD és sima Blu-ray lemezek, UHD, BD remuxok, 1080p mkv, stream csatornák lenne a tartalom. (medialejátszásra vannak egyéb kütyük)
Lehet ezek közül közvetlenül mélynyomót kötni kiegészítésképpen valamelyikre, mint a Pana OLED esetében?
Gondolom a 935 a flagship... Előre is köszönömEladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
KZsoltii
csendes tag
Sziasztok. A streaming app-ok egyre többször akadoznak lejátszás közben, föleg hbo és disney. Gyorsindítás kikapcsolva, hálózat stabil. Valamikor többször újra kell indiíani a tv-t, hogy helyreálljon. Mi lehet a probléma. 55C728 Köszönöm
-
-
mikrofon
veterán
válasz kenicsab #27034 üzenetére
Ez így tök jól hangzik. Viszont ha innentől kezdve hibát észlelsz nem tudhatod hogy az tényleg hiba vagy csak a te esetedben van, mert kihagytál egy fontos lépést.
Ugyanis az IMG frissítés az egy teljes értékű FW. Minden szükséges részt tartalmaz és egyben csak a szükségesset. Nem is hagy meg semmit az előző FW-ből, hanem teljesen újra rakja az FW-t.
Ezzel szemben az OTA frissítés csak egy rész FW. Így OTA telepítésekor feltétételezi a szükséges előzményeket és rátelepül az előzőre így abból meg hagy részeket akár hibákat is.Szerintem amit te csináltál az a legrosszabb lehetőség. Ugyanis egy köztudottan teszt verzióra rátelepitettél egy nem tesztverzióra szánt kiegészítő FW frissítést.
A legjobb frissítési megoldás mindig az img. Pont azért mert amikor azt felteszed azt tudod hogy az pontosan azokat a fájlokat beállításokat és adatokat tartalmazza abban a verzióban és állapotban, ahogy azt a gyártó tervezte. Majd ezt érdemes a megfelelő lépésekben OTA-val frissíteni. Aztán ha jön egy img akkor azt újra felrakni. Ezzel biztosítható hogy a TV-d pontosan ugyan azzal az FW-vel lesz abban az állapotban amilyennek a gyártó éppen tervezte.
-
Zole95
csendes tag
Sziasztok!
Tcl805 készüléken dolby vision játék módhoz milyen beállításokat ajánlotok? :) -
kenicsab
tag
válasz pictigjis #27028 üzenetére
Sziasztok!
Én átneveztem a v101 et M999-re és rátöltöttem az M999_test_6-ra,
simán végigfutott, most nézem a szokásos "műsoraimat".
Ha észlelek vmit, akkor írok.Ui.: tény és való hogy OTA fw-el nem lehet downgradelni, viszont ha a build frisseb, akkor megy az update, nem is törli le a már megléőt mint az IMG. ill, PKG file!
[ Szerkesztve ]
-
pictigjis
senior tag
válasz Rolika109 #27032 üzenetére
a telegramos teszt fw-kre mondhatjuk, hogy nem hivatalosak, hiszen ezek egészen biztosan az update szerverek közelébe se kerülnek (mégis feltetted a tévédre a v6-ot), míg a végleges fw-k forrása a telegramos adminok szerint valamelyik update szerver (itt meg mégis felmerül benned, hogy várnál). a legutóbbi 098 felkerülése után is elég hamar lefrissítették magukat a tévék, így teljesen hihető, hogy valóban valamelyik update szerverről származnak ezek a file-ok, mert ilyen rövid átfutással valóban teljességgel kizárható, hogy különböző verziókról lenne szó
-
pictigjis
senior tag
válasz classic B #27026 üzenetére
nem kizárólag a verziószám a lényeg, hanem a build. ha simán átnevezte volna m999-re (mivel a v6 is m999, a kiadott verzió pedig újabb), fel tudta volna tenni különösebb macera nélkül
amit te írtál példának, az baromira nem is ugyanaz 098 - 062 vonalon
[ Szerkesztve ]
-
classic B
senior tag
válasz Solymi81 #27025 üzenetére
Az M999-re átnevezés az csak a fájl átnevezése... A firmware kisebb verziószámú, mint a jelenlegi szoftveré, ami szintén M999, az új OTA pedig 101, de persze attól lehet próbálkozni, hátha. De ha ilyen egyszerű lenne, akkor az OTA downgrade is működne pl. V098-ról V062-re, de tudtommal az sem járható út.
-
7Heads Drago
veterán
Akkor nálad olyan ez is, mint a női mell. Sokak szerint abból is a méret a lényeg.
Nekem meg jó az ami van. A 40 collos Samu az elég alap tv volt anno (UE40D5000), és nem is okos. Megy még, meg csinálja is dolgát a szobában, de a nappaliban eddig nem volt tv-nk. Sok helyen látom a nappaliban a nagy tv-ket. Nekem nem jön be. Az 55 coll még esetleg játszott, de mostmár egyértelmű, hogy nekem az csak pénzkidobás lett volna. És a család szerint is elég ez a méret.(50C805)Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
Rolika109
kezdő
Sziasztok. Ha nekem a 999v6 van most fent a c805 ön, és frissítenék a v101 re akkor az úgy működhet ha elsőnek IMG ként telepítem a v098 at és utána frissítem a v101 re?
-
Stealth
senior tag
Írtam korábban, hogy a Kodi tesztvideók közül lehetne kiválasztani párat, és azokon lehetne tesztelni.
-= Stealth =-
-
Imi1981
veterán
válasz Solymi81 #27018 üzenetére
Igen jó lenne pár minta videó amin előző fw-ken kijöttek a problémák. Így tényleg nehéz megállapítani, hogy milyen is az új fw. Én most nem szeretnék frissíteni (hétvégén talán de már nincs sok kedvem hozzá) de ha valaki kipróbálja és pozitív a tapasztalat akkor valószínű én is frissítenék.
-
Solymi81
aktív tag
válasz Imi1981 #27017 üzenetére
Annyit írnak rá, hogy a is based on V098 with some fixes for
Dolby Vision video colour pink/green...98-on alapul és javítottak valami a DV pink/green megjelenítésen.
"based on V098 with some fixes for Dolby Vision video colour pink/green..."A teszteléshez meg kellene állapodni, hogy mi a minta videó (van sok elérhető a neten) és h mit kellene figyelni, milyen beállításokkal és melyik TV-n, mert amúgy különböző eredményeket kapunk.
-
szana8
tag
Új OTA frissites jött telegramm-on.
New TCL T653T01 platform Google TV Update available in V101.
TV models ....98P745/ P755
C745X2/ C755
C805/ C845X2/ C855
C955/ X955
Full models list
V8-T653T01-LF1V101.000966V101 OTA
https://shorturl.at/svGP2
build date= Apr 18, 2024
build= 1713447967
security_patch= 2024-02-05
gmsversion= Android_12_GTV_S
product.build.fingerprint= TCL/G08_4K_GB/G08:12/STT2.221228.001/AS17:user/release-keys
revision= 000966
OTA size= 1.844 GB -
gycs02
tag
Szia!
Nekem is volt beragadt pixelem. A legfelső HDMI-n használtam a Set Top Box-t és egyszer véletlenül bekapcsoltam a játék módot, utána jött elő. Hiába állítottam vissza, nem tűnt el. Aztán egyszer átdugtam az Arc-os HDMI-re, s eltűnt, ezután megpróbáltam a felső HDMI-t, s nem jött vissza. -
Imi1981
veterán
A c745 is dobálta ezeket még V028 vagy v062 -n nem emlékszem pontosan mekyiken. Az újabb firmware-ken nem csinálja. Lassú bekapcsolással használom a tévét. Arra nem emlékszem amikor dobálta azokat az üzeneteket gyorsindítást használtam e vagy már a lassú indítást ( teljes kikapcsolás).
-
őstag
válasz phoenix1989 #27007 üzenetére
Az a normális sorrend , minden hangfal és lejátszó eszköz bekapcsolásakor hogy elsőnek az úgymond lejátszó,/keverőt/stb és utána az erősítő.Vagyis szerintem normális a pukkanás. Kikapcsoláskor pedig fordítva kell, elsőnek az erősítőt utána a lejátszót/keverő/ stb. Hangosítás esetén alapszabály, hogy az aktív hangfal/ végfok, amit utolsónak kapcsolunk be, pont a pukkanás miatt. Gondolom itt is sincs másként.
-
phoenix1989
őstag
Továbbra sem tudom mi okozza a korábban írt jelenséget ,valakinek ötlete? Illetve lenne még valami, hangfal van kötve a tv re Jack en keresztül, ha a tv kapcsolom be előbb és utána a hangfalat kis késéssel akkor nincs gond de ha a hangfalat elsőnek és utána a tv akkor pukkan egyet a hangfal, miért? Első alkalmakkor nem tapasztaltam és a régi tv nél se .
-
hm15
senior tag
válasz Vhiktor #26996 üzenetére
Modern technika. 😀 Rákötöttem az asztali pc-m, 24p 23 Hz ok. Vissza a HTPC, és most az is jo. Pedig előtte millió próba és reménytelenség. HDMI handshake-re gondolok, más értelmes magyarázat nincs erre. Lényeg, h nem kell viasszaküldenem. 1 halott pixelen kívül rendben van. Kicsit a vetítős világ után szokni kell ezt a képi világot.
[ Szerkesztve ]
-
Bogyi007
veterán
válasz Bogyi007 #27000 üzenetére
Megjegyzés Vhiktor beállításainál én a Brightness/Fényerő értéket 33 helyett 80-ra tettem mindenhol legyen szó akár SDR, HDR, DV tartalomról.
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
Bogyi007
veterán
Jó lenne egy megerősítés hogy az 599-ről érdemes-e váltani erre a 604-re. Az 599-es nálam minden korábbi problémát megoldott és elégedett is vagyok vele, ha nincs jelentősebb változás vele én nem piszkálnám a meglevőt.
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
vata666
tag
válasz Extremex #26999 üzenetére
Nem olyan régen lett véve és nincs is sokat nézve a tv. De ami volt rajta fw, azt először cseréltem 601-re, majd 604-re. Gyorsabb és fluidabb lett a rendszer. Nincs nagyon viszonyítási alap. Rosszabb biztos, hogy nem lett.
Vata666: Samsung 77S95D, LG OLED48A13, Asus vivobook S15, Xiaomi pad 5 256 GB, Apple iPad Air 2020 cellular, Yamaha RX-V6A, Dali spector 5.1, Dali atmos, Yamaha Yas-306, Yamaha musiccast 50, Yamaha musiccast 20, JBL tune 770nc, Zidoo Z9X, DS 918+ NAS, Samsung Galaxy S24 ultra, Xiaomi AX3600
Új hozzászólás Aktív témák
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- YouTube
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Mini-ITX
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Ukrajnai háború
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...