- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Mobil flották
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
bzolika10
aktív tag
válasz
farkas63 #20733 üzenetére
Egy átlag usernek teljesen, bár ugye kérdés, hogy kit tekintünk álag usernek. A böngésző/netflixező userek megfelelnek ennek a kriériumnak, de aki pl használ valamilyen felhőtárhelyet, ami manapság már elég standard, annak elég idegőrlő lehet az 20Mbites uplink. És akkor még a hardcore userekről nem is volt szó, akik pl seedelnek, esetleg mellette még egy jellyfint/plexet futtatnak és szeretnék, ha ámenne a 4k-s stream az uplinkjükön.
-
ftamas0201
Topikgazda
válasz
farkas63 #20621 üzenetére
Ilyen az üzletpolitika. Ezt megtalálod a sarki kisboltban, az autókereskedésekben és a telekommunikációban is természetesen.
Viszont ha csak egy példát nézünk, egy Kombi kiscsomag 150M net + extra TV 9.890Ft, a Prémium kombi 150M + Extra tv pedig 10.390Ft. (Természetesen ezek az árak területenként eltérnek, én az itthoni címemhez áraztam, de nem hinném hogy arányaiban máshol is sokkal nagyobb összegek jönnének ki) Éves szinten 6.000Ft a különbség.
Nem azt mondom, hogy nem kéne beleférjenek az extra csomag kínálataiba, mert én is szívesen fizetnék kevesebbet, de ennél a plusz költségnyi havidíjnál (500ft) szinte ma már bármi jobban inflálódik majdnem, hogy havi szinten is.#20619 Robi1299
Az összefoglalóban találsz bejelentkezési lehetőségeket a különböző modem + router kombókhoz -
farkas63
aktív tag
-
Ubi
tag
válasz
farkas63 #19795 üzenetére
Szia!
Bocsánat, hogy nem válaszoltam de kicsit elhavaztam. Röviden nincs. Tegnap elvileg keresték a hibát. Azt tudom, hogy egész nap nem volt otthon net mert nem értem el a nast és a kamerákat. Tegnap mikor hazaértem mértem egyet és maradt a vezetékes sebesség 70-90 Mbps a saját routerükön. Este még kerestek, hogy mérjek egyet de ugyanaz lett az eredmény. Annyit mondtak, hogy akkor még dolgoznak rajta. Ami érdekes, hogy teszt elején "felszökik" olyan 200 környékére és onnan esik vissza. Ha ma sem lesz jó, rakok fel képet az értékekről, hátha nektek mondanak is valamit és valakinek lesz jó ötlete. -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
farkas63 #19719 üzenetére
Nekem TV sem kell, csak azért van, mert olcsóbb úgy a net.
Csak net kellene, de akkor meg még duplán drágább.
Ha mondjuk gigás netet megajanlottak volna még maradtam is volna...
De nekem most az a bajom, hogy előbb fog lejárni a hűség úgy néz ki, minthogy az optika éles lenne.. És azt a kis időt kéne valahogy kihuzni
-
bzolika10
aktív tag
válasz
farkas63 #19676 üzenetére
Telekomnál telefon+net re érdemes előfizetni, mert még így is olcsóbb, mint ha csak netre fizetnél elő. Pl 1000/1000 esetében 6360 vs 5136 (plusz 2 év hűség esetén kapsz 15k készülékkedvezményt, bár nem bitzos, hogy megérni, mert a tarr is bármikor csökkenthet árat). Szóval a tarrnál csak a TV-t érdemes hagyni optikai területen, koaxon meg pláne.
Tarrál az alap KTV 4090Ft, az extra pedig 4990Ft. így egy 1000/1000+tel és egy extra csomag 10126Ft. Ez a csomag csak a tarrtól 11500-ba kerül, éves szinten 16k-val több mint a telekom+ tarr kombóval.
De lehet lejjebb is menni netben, pl a tarrnál nálam (koax) a lélektani határt a tarr 250-es netje jelentette, 12k nál többet nem vagyok hajlandó fizetni ilyen uploadért. A 250/70 + telefon a telekomnál 3736Ft, így tarr extrával kijön 9736-ra. Persze ha telekomnál fizetek elő TV-re is, akkor még olcsóbb, de egyrészt se a boxos szívást nem akarom, se pedig azt, hogy a helyi adók ne jöjjenek be. Ekkor 7300 lenne az egész csomag.
-
-
ftamas0201
Topikgazda
válasz
farkas63 #19670 üzenetére
Hozzánk a faluba is december 23-án fejezték be az optika húzást, már el is érhető de osztottam szoroztam és nem kell nekem sem, főleg hogy előtte egy hónappal a tarr természetesen felhívott különleges ajánlattal az 500 megás net helyett gigabitest olcsóbban.
Telekom beltéris rendszere meg engem sem mozgat annyira, sőt iszonyatosan taszít is, jobb így kártyával használni a tv tulajdonságait mint hogy az összes falra fúrt tévém mellé még tegyek valami polcit is meg külön áramot hogy a nyamvadt boxnak jó legyen.
Igazából csak magentában lett volna olyan jobb a telekom árban, de úgy sem vészesen sokkal a jelenlegi helyzetnél tv (!) nélkül. Feltöltési sebesség persze vonzó, de simán megvagyok nélküle -
sch_a
addikt
válasz
farkas63 #19630 üzenetére
Szóval nem számít külön fióknak a felhasználó, akivel megosztod? Mert ez így nincs egyértelműen leírva. Kipróbálni még nem tudtam, egyelőre még mindig be tudok lépni a régi telefonszám/jelszó párossal... De ez nem jó hír.
Én ebből indultam ki:
4. Hány készüléken használhatom egyszerre a TARR Mobil TV-t?
Egy TARR MobilTV felhasználói bejelentkező egy időben csak 1 műsor nézésére jogosult.Én erről a hozzáadott felhasználókra asszociáltam...
-
sch_a
addikt
válasz
farkas63 #19611 üzenetére
Korábban sem lehetett egyszerre kettőnél több eszközről nézni. Ahogy más szolgáltatóknál sem. (Diginél pl. csak 1 eszközről van engedve.) Egyébként valami félremehetett most, mert tegnap és ma is ugyanezt a hibaüzenetet kaptam. LG TV app is frissült, azt elindítva láttam, hogy kb. 10 eszköz volt beregisztrálva, pedig 5 lenne a maximum. Kitöröltem mindet, most megint megy.
-
ftamas0201
Topikgazda
válasz
farkas63 #19578 üzenetére
Sajnos valóban nem működik a legjobban.
Néhány hete voltak nálam modemet cserélni, de bridge-be nem állítódott át a modem, a srác mondta is hogyha nem úgy lenne akkor ügyfélkapu. A beállítások menüpontban a Bridge üzemmód beállítása alatt is csak a fejlesztési szöveg van "Bridge üzemmód beállítása végpont szöveg." néven. Csak a szolgáltatások irányából tudtam átállítani, az internet csomag alatt szerencsére ott is van egy állítási lehetőség.
Illetve párom akart ügyintézni és írni ott nekik, de hibát dobott az elküldésnél is és így az info címre tudott csak emailt írni, de onnan is sikerült. Nem tudom ez azóta javítva lett-e.
Már megy pár hete ez a felület, nem tudom miért nem lett átnézve rendesen mielőtt kiadják, azért azt illő lenne, hogy működjön minden ami előtte ment. -
Bozek
nagyúr
válasz
farkas63 #19535 üzenetére
Már 2020 szeptembere óta így van és nem a helyén van, csak átvált arra bizonyos időszakokban. Amikor nincs VB, akkor hétvégén 14 és 22 óra között van M4 Sport+ a Duna World helyett, a többi időben meg marad Duna World. Most ugye meg csak így tudják megoldani a párhuzamos közvetítést.
-
bzolika10
aktív tag
válasz
farkas63 #19475 üzenetére
Én nem találom. Lassan lehet, hogy sajnos érdekelt leszek egy ilyen csomagban, mivel a T év végére ígérte az optikát, de meg neki se kezdtek. Remélem, hogy akkor az 500as ára legalább lejjebb megy, de nem lennék meglepve, ha nem menne lejjebb.
Szerk: Nálunk természetesen nincs, de Szekszárdon már van.
-
emre33
addikt
válasz
farkas63 #19475 üzenetére
Letöltésben egyszerű a Docsis 3.1, de feltöltésben már sokkal költség és időigényesebb a bevezetése.
Baromi drága. Duplájra egy 2Gbit/1Gbit telekom optikához képest. Pofátlanság! És enyhe voltam...
Ha nem lesz speciális ajánlat átmegyek a Telekomhoz. Ház elött áll és vár az optika
De tv marad tarr-nál -
-
margithid
veterán
-
farkas-j
őstag
válasz
farkas63 #18543 üzenetére
Az ASUS AC 65P-t 23eFt-ért vettem, és nem nevezném gyengének! Pont az elfogadható teljesítménye és a hardveres NAT-ja miatt választottam. Ráadásul az utolsó tranzisztorig és az utolsó bitig megegyezik az AC85P-vel.
Olvass bele az ASUS routerek topikba. Van olyan akinek a Gigabites PPPoE kapcsolatnál 2000 torrent mellett sem megy fel a prociterhelése 5%-ra. Nálam megy a torrent, fut a Samba megosztás és a router VPN szervere is, még sem emelkedik 10-15% fölé a prociterhelés. Szóval azt hiszem egy darabig kiszolgál. A kép egy WiFi-s sebességteszt közben készült:
-
meke11
aktív tag
-
emre33
addikt
válasz
farkas63 #18351 üzenetére
1080p már jó ideje van. Csak a régi alkalmazásban nem lehetett kiválasztani ezt a minőséget, berakta automatikusan. De 1080p nézted (ha volt elég sávszélességed)
Nekem 1 dolog hiányzik: Kikapcsolom a kijelzőt, akkor megáll a lejátszás.
Én sokszor csak a hangját hallgatnám. -
cfcfan30
tag
válasz
farkas63 #18298 üzenetére
Jo pelda a tidal. Lehet regisztralni neha ugy, hogy mondjuk 5 honap ingyenes es utana kell csak fizetni. De ha akar regisztracio napjan le is mondod, attol meg hasznalhatod 5 honapig utana megszunik es nem kell fizetni semmit. Itt is igy lehet ertelmezni, az meg, hogy kevesen bujjak az afsz-t, nem csak az elofizeto hibaja, irjak ki akkor rendesen hogy van ez az egesz.
Mondjuk en pont az ara miatt nem kertem platina mixet, a 11ezer ft-os extra tv es net melle nem fizetek + 2ezret havonta ra. Boven sok a 11k is, csak persze nem igen van mas szolgaltato, nem megyek bele a muholdas meg iptv-s marhasagokba, azok szart se ernek. Kabel masik nincs.
Zako: keped alapjan te nem ugy gondolod ahogy en?
Huseg nelkul es 2 honap ingyen, ha aszf-ben mas van miert nem azt irjak ki fooldalra is? Ez igy akkor is megteveszto. -
cs.david94
tag
válasz
farkas63 #18289 üzenetére
Baja nálam sincs, kétszer kellett berakni bridge módba mert úgy gondolta hogy ő lesz a router is. Papírján olvastam hogy állítva, puding próbája az evés, megy fektetve a régi helyére fektetve. A dupla fogyasztás meg dupla fogyasztás, a Cisco fogyasztott 6w-ot, ez pont a duplája, fillérbaszásnak fillérbaszás, de éves szinten 100KWh elfogy
-
-
francz'70
senior tag
válasz
farkas63 #18004 üzenetére
Hát most kíváncsi leszek, az itteni ajánlásra gondoltam teszek egy próbát és ma igényeltem egy ilyen Arris TG2492-t.
Végül is a két tévé közé kerül, az egyik 2 méterre a másik kb. 5 méterre lesz. A 2.4 GHz teljesen rendben van (azt már kipróbáltam) a 4k miatt az 5 GHz lesz érdekes ilyen távolságból -
-
-
korcsi
veterán
válasz
farkas63 #17933 üzenetére
A fel irányban a teljesítmény picit magas, de még belefér, amúgy rendben van, mindig csak két feltöltési csatorna volt?
(#17935) farkas63: Az majdnem nulla.
Infó:
"
Downstream (Rx) Signal Levels:
This is the amount of signal received by the modem from your ISP. For all modems DOCSIS 3.0 / 3.1:-7 dBmV to +7 dBmV are "Recommended" values.
-8 dBmV to -10 dBmV / +8 dBmV to +10 dBmV are "Acceptable" values but out of spec from ISP. A technician should still fix this to get to recommended levels.
-11 dBmV to -15 dBmV / +11 dBmV to +15 dBmV are "Maximum" values but out of spec from ISP. A technician should still fix this to get to recommended levels. It is strongly recommended for you to force ISP tech to fix it since your power levels are close to edge.
Lower than -15 dBmV & Higher than +15 dBmV are out of DOCSIS 3.0 specifications and modems may not work at all or cause lot of problems
SNR (signal to noise ratio) levels:
This is how clear the signal is at the modem receiver (downstream SNR) .DOCSIS specifications list minimum CNR (carrier to noise ratio) levels not SNR levels. The SNR levels listed here are based on commonly recommended MER levels for digital cable signals.
256 QAM: 30 dB minimum. 33 dB or higher is recommended. Most ISPs run 256-QAM in downstream.
64 QAM: 24 dB minimum. 27 dB or higher recommended. Some ISPs have 64-QAM in downstream but rare
16 QAM: 18 dB minimum. 21 dB or higher recommended. It is very rare for ISP to use 16-QAM on newer DOCSIS 3.0 networks.
QPSK: 12 dB minimum. 15 dB or higher recommended. It is very rare for ISP to use QPSK as performance on this modulation is very low.
Upstream (Tx) Transmit Power level:
This is the amount of signal transmitted by the modem to reach the receiver in the cable company head-end. This is a problem in most homes and most common cause of internet disconnects.These are generic recommended power levels
*Recommended Upstream signal levels are +35 dBmV to +49 dBmV (DOCSIS 3.1)
*Recommended Upstream signal levels are +35 dBmV to +49 dBmV (DOCSIS 3.0)However, Upstream power levels depend on number of upstream bonded channels and type of upstream modulation (64-QAM, 16-QAM, etc). Most ISPs use either 3 or 4 bonded channels and are mostly 64-QAM.
"
link -
-
korcsi
veterán
válasz
farkas63 #17744 üzenetére
Neo kérdezte a plusz TV-t és betett egy modem állapotot, most ezt hogy? Mert ha te érted elmondhatod?
A példádba nincs modem...
Nem mondtam, hogy dugja a modemét a hármas osztóba, azt mondtam cserélje ki négyesre ha kell a csatlakozás és próbálja ki.Az első osztó ami nem osztó hanem az első osztó, az leágazás mert a modem alacsonyabb jelszintet igényel mint a TV, TAP osztó
-
-
w.miki
veterán
válasz
farkas63 #17273 üzenetére
Én írnék egy mailt ezzel a kérdéssel a cégnek. Ott is csak emberek dolgoznak.
Mint utólag kiderült, mi is az értékesítési igazgató engedélyével kaptuk meg a Trió Extra 70M csomagot 6730 Ft havidíjért, újabb 1 évre.Napokban eltűnt a NatGeo, és a Discovery a TVről, nálatok is elment, vagy csak újra kéne hangolnom (megint) a csatornákat.
Ja nem, megvannak... csak máshova kerültek... kérdés, hogy a Tarr rendezte újra a csatornákat, vagy tényleg gyenge a jel 3 TV-nek, és ettől alkalmanként megzavarodnak? -
-
-
hamizoli
tag
válasz
farkas63 #16941 üzenetére
Nekem sms-t is írtak, hogy küldtek fontos emailt olvassam el. Most mehetek végig a lépcsőházba szólni az idős lakóknak , hogy náluk mi is a helyzet (egypárnál se email se ügyfélkapu sincs, tudom mert én vagyok a januári tv behangoló-sorbarendező szomszéd)
Amúgy ez az augusztusi "nagyon jelentős műszaki fejlesztés" -t észre fogjuk venni? Pl:gyorsabb net, jobb kép?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
- PlayStation 4
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Bluetooth hangszórók
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Milyen autót vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- HP ProBook 450 G7, 15,6" FHD IPS, I5-10210U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged