- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Poplacsek
senior tag
válasz
nyalifali #18881 üzenetére
Ahha, köszi!
Bár ettől még újra kell húzzam a fél lakást. Eleve a modem a koax becsatlakozási ponttól a legtávolabbi szobában van, de amíg eljut a modemig négy felé van ágaztatva a koax.. Bár a meglévő koax hálózat akkor elvileg felhasználható lesz, csak a modemtől megy majd visszafelé a jel és át kell kötözni a koax elosztókat fordított irányra. Akkor csak annyi, hogy az optikai szál ott fog éktelenkedni a járólapom sarkában.. -
-
-
larryhughes
csendes tag
válasz
nyalifali #17554 üzenetére
A legújabb szórólap szerint az M4 Sport az S28-as analóg csatornán van:
https://www.tarr.hu/sw/static/file/201911-A5-2oldal-szoro-koax-mixes-csatornakiosztas-200101-KOAXCS-intra.pdfA honlapon Szekszárd települést választva még mindig S20 csatorna szerepel az M4 Sportnál:
https://www.tarr.hu/csatornakiosztasA Tolnatáj TV-t beírják mindkét helyre (EPG: 19), az RTV Szekszárdot (EPG: ?) meg nem. Az ÁSZF mellékletében cserébe nincs se digitális, se analóg elérhetőség. Én meg rakjam össze mi van.
-
Crus
őstag
válasz
nyalifali #17364 üzenetére
Igen, de nem fura egy kicsit, hogy 1 év 1 hónapja adták át ezt az új rendszert úgy, hogy máris beázott? Jó, a Telekom baromságai után én már nem csodálkozom semmin, de azért abban bíztam, hogy ez a rendszer majd tovább húzza egy kicsit és ha itt a lekötésnél 1 ponton beázott, akkor élek a gyanúperrel, hogy máshol is befog, más lekötésnél, meg még ki tudja hol :-(
-
w.miki
veterán
válasz
nyalifali #17184 üzenetére
Voltam ma bent az ügyfélszolgálaton, ott is azt mondták, hogy marad a 6.730Ft-os havidíj hűség lejárta után is.
...hacsak... nem kapunk egy levelet, hogy az ÁSZF x.y.z pontja megváltozik. (találd ki magad, az melyik is...)
Mert akkor változhat a havidíjunk. Ez mennyire jellemző ennél a cégnél?
Mert amúgy elégedett vagyok a Tarr Kombi Trió Extra 70M csomaggal, csak ne dráguljon.Mindenesetre a Trió Extra 100M csomag 10490 Ft/hó helyett egyből felajánlott egy kis kedvezményt, azt 8.690Ft-ért oda tudná adni, 1 év hűségnél.
Szóval azért lehet alkudozni itt is.
Lehet megpróbálok nagyobb kedvezményt elérni, és bevállalunk 2 év hűséget, ha az lenne a biztosabb... -
-
devast
addikt
válasz
nyalifali #16918 üzenetére
Mi nemrég váltottunk tarr-ról telekom ftth-ra, és őszintén, iptv minőségben sokkal rosszabra számítottam. Ha nagyítóval nézed, tényleg látható, hogy kicsit alacsonyabb bitrátával tolják, de messze nem olyan szörnyű, mint ahogy azt beállítod. Másrészt nálunk jóval stabilabb mint a tarr dvb-c -je. Ezzel most sokkal többet kapok, olcsóbban... telekom iptv, internet, mobiltelefon, mobilinternet kombó olcsóbb mint tarr internet + tv.
-
válasz
nyalifali #16918 üzenetére
Nyilván nyílt IP hálón sajnos valóban bármikor lehet bitrátaesés. Viszont szerintem majd 5G-n (legalábbis a 3 GHz-es tartományban erős térerő esetén) lehet már dedikálni sávszélt IPTV-nek, külön VLAN-on. Viszont ez megint csak fix telepítést feltételez, és tartok tőle, hogy az 5G se fogja megoldani, hogy szabadon lehessen mozogni az országban minőségesés nélkül. Ahhoz gyakorlatilag országosan 200 méterenként kéne telepíteni 3 GHz-es bázisállomásokat.
-
farkas63
aktív tag
válasz
nyalifali #16914 üzenetére
SD-t nem kukázza csak az analógot.
+ Telekom-nál van a legtöbb 42HD, UPC 35HD, Tarr 34HD, Digi 33HD.
Ő arra értette, hogy ha a mobilnet lesz olyan jó mint a vezetékes internet akkor a Tarr internetet lehet kukába.
Mellesleg a korlátlan telekom mobilnet már most van olyan jó, néha azon vagyok gépen is.
Ha bejön az 5G simán leváltja a vezetékes netet. -
farkas-j
őstag
válasz
nyalifali #16657 üzenetére
Az, hogy nálad problémás a Mindig TVvétel az egy dolog. Ezen megfelelő eszközökkel lehet segíteni. Én pl. többek között egy "kisközösségi rendszert" is üzemeltetek és nincs gondom vele. Az igaz, hogy a rendszer egy 97 elemes Hirschmann yagival indul, majd az árbóc alján az antennától ~4 méterre egy LTE szűrős fejerősítő következik, ami egy TRIAX fejállomásban köt ki. A legmagasabb frekvenciájú E52-es csatornán is a fejállomáson a bejövő szint 82dBuV. Kifogástalan a vétel! Rossz vételi helyen sajnos némi pénz és munka szükséges a kifogástalan minőséghez.
-
-
ftamas0201
Topikgazda
válasz
nyalifali #16441 üzenetére
Én csak a saját tapasztalatomat írtam le. Ha ti így elégedettek vagytok nekem aztán mindegy meg szerintem farkas kollégának is
(ügyfélkapun kb 2 perc hosszabbítani egyébként)
Nekem külön számlázták ki pl tavasszal mikor lejárt a hűségem. De mondom én nem fogok senkit győzködni meg a pénztárcákban turkálniLehet hogy létezik ez a törvény de vannak mindig kiskapuk is amit mindenki kihasznál, főleg a távközlés..
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz
nyalifali #15635 üzenetére
Elvileg a 0 gyakorlatilag a pozitív vételi értéket szereti a modem tipustól függően 0-10között.
Van összefüggés a kettő között pl. ha minden adás akad és a modem érték -10akkor egyértelmű, hogy gyenge a bejövő jelerősség, összefoglalóba levan írva pár dolog.
fa4hu: Lehet csak átmeneti probléma volt. -
fa4hu
őstag
válasz
nyalifali #15633 üzenetére
Nem írtam sehol, hogy köze van, csak a környezeti paramétereket közöltem, hátha valaki hozzáértő abból valamire tud következtetni.
Semmibe sem nyúltam bele.
Most megint elkezdte, beléptem a tévén megnézni a jelerősséget (a jelerősség folyamatosan 90 %, jelminőség 100 %), de érdekes módon amíg a képernyőn volt a jelinformációs ablak, nem akart jelentkezni a hiba. Figyelem tovább, hogy jelentkezik-e még a szétesés és milyen gyakran.
-
ftamas0201
Topikgazda
válasz
nyalifali #15526 üzenetére
Tény hogy laborokban tökéletes, de azért nem biztos hogy cserélni kell bármit is. Nekem is ilyen routerem van, sőt digi 1000-nél sokan használják megelégedettséggel, és wifin is hozza jóval a 100 feletti sebességeket. Érdemes bekukkantani az N18U topicjába és rákérdezni, rengetegen használnak ilyet tomato rendszerrel is, 0-24ben
torrentezésreis stb.. De ez nem az a topic, folytassuk a helyné kérlek titeket -
nfsu17
veterán
válasz
nyalifali #15340 üzenetére
DVB-C...magyarán egy tévé, amibe bedugva a koaxot, a digitális (nem kódolt) adások foghatóak.
#1 sejtettem...sajnos
#2 jobb, mint a semmi
#3 fake standbye (az az állapot, amikor az órát mutatja a készülék, ilyenkor magasabb a fogyasztása
a real standby az, amikor csak a led világít, tehát ki van kapcsolva (nem áramtalanítva).
ilyenkor még működik az időzített felvétel is.egy másik boxom is sajnos így működik, hogy kikapcsolt állapotban alig ad át adást, csak bekapcsolva működik rendesen a továbbítás
-
farkas63
aktív tag
-
-
-
nfsu17
veterán
válasz
nyalifali #14398 üzenetére
szia
2.57.0.6
2015. febr.Közben annyit módosítanék az előzőn, hogy 15 perc után kikapcsol a készülék, szóval nem megy 3 órát fölöslegesen.
a műsorfüzetben a frissítés KI van kapcsolva.
beállítom XY órára, majd a sw frissítés menüpont alatt is ez az XY idő lesz beállítva.
egyszerűen lekopizza.mindegyik KI van kapcsolva mégis bekapcsol a gép. elmegy 97%-ig, majd 15 perc múlva kikapcsol.
most ideiglenes úgy oldottam meg, hogy 21:45-re tettem az időt.
ekkor amúgy is sokszor megy a gép, tehát már be van kapcsolva.
ilyenkor nem történik semmi, nem zavar be a tévézésbe.
cserébe éjjel 2-kor már nem kapcsol be többet. -
kabelmania27
Topikgazda
válasz
nyalifali #14366 üzenetére
Docsis szabvány szerint az értékeknek -12 és +12 közötti tartományban kell lenniük, van olyan modem ami -5alatt már akad és van ami 12-15-nél még nem akad (pl cisco 3208 3212 jóval magasabb 20-as értékkel is stabilan megy), hasonló a helyzet mint a tévéknél általában 60-70 szint ideális, ED3 rendszernél 30SNR alatt akad a kapcsolat, valóban az ideális érték a modem szerint nulla de ez nem azt jelenti hogy, ettől eltérő értékkel gond lesz. pl alacsony SNR értéket lehet látni -5ös értéknél és 15ös értéknél is amennyiben a hálózattal probléma van.
Azért lehet látni magasabb ds értékeket, mert Tarrnál általában 100Mhz-s tartományban vannak a letöltési csatornák, így ha messzebb van az erősítő is magasabb az érték mint az UHF es tartományban, ha megnézel egy Telekomos vagy egy UPC-s modem értékek lehet látni hogy a magasabb frekiknél területtől függően alacsonyabb az érték.
A rendben vannak a modemértékek alatt röviden azt értem, hogy 50 alatt van az upstream, SNR 30felett és a vételi érték nem túl alacsony (-5 alatt) és nem túl magas (12-15felett). -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
- Melyik tápegységet vegyem?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Apple MacBook
- Óvodások homokozója
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Metal topik
- OLED TV topic
- Beperelték az Apple-t a részvényesei, mert túlzott az AI-fejlesztések kapcsán
- További aktív témák...
- ROG Maximus Z790 Dark Hero
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest