- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ruszki
senior tag
válasz
DamianB #4319 üzenetére
Hatalmas gratula!
Az publikus, milyen anyag(ok)ból készültél?!
Ha igen akkor megosztanád velünk!?
Cambridge English for Engineering
Elkezdtem tanulmányozni, olvasgatni, forgatni az alábbi könyvet.
Eddig úgy néz ki rendben van.
Vannak Unit-ok (10 db) azon belül van Listening és Reading!
Témákat vet fel amiket párban meg lehetne beszélni!
Jár hozzá 2 CD.
Bátran ajánlom mindenkinek aki angollal foglalkozik illetve tanul de erősen ajánlott aki valamilyen műszaki területen szeretne ugyan ezt. -
-
Mátyás300
újonc
válasz
DamianB #4160 üzenetére
Tisztában vagyok vele, hogy mennyi órába telik eljutni különböző szintekig, ezt már múltkor tisztáztuk ki.
Nem vagyok türelmetlen, nem akarok egyből nagy fejlődést, ahogy korábban is írtam:
"Inkább szép lassan haladok, nagyon alaposan megtanulva és begyakorolva mindent."
Több éves tanulásban gondolkodom, jelenleg a napi 1 óra az, ami kényelmesen vállalható.
Nem sietek sehova. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
DamianB #3919 üzenetére
Hát végül is franciázni sokkal kellemesebb, mint angolozni...
-
BonFire
veterán
válasz
DamianB #2525 üzenetére
Az unokahúgom cirka két év alatt nulláról tanult meg angolul, mert a folyamatos költözések és iskolaváltások miatt mindig némettagozatos suliba volt kénytelen járni. 16 évesen került gimi 2. osztályba, most lesz 18 éves, és angolból előrehozott emelt szintű érettségit fog tenni, mert jövőre érettségi után Finnországban készül továbbtanulni. Én kezdtem el angolul tanítgatni, és már rég lehagyott engem. Miért? Mert érdekelte, és már 16 évesen volt célja vele. Igaz, hogy én is elég sokat sulykoltam a fejébe az angol fontosságát. (Ha már az apja le se sz*rta, vagy ha igen, leginkább hátráltatta mindenben). Az a gyerek hallgatott rám, és nem bánta meg.
Jövőre, ha érettségizik, az angollal már nem kell foglalkoznia, és már idén előfelvételizhet a Helsinki egyetemre. Mondtam neki, ha nagyon elhatározta magát, még a repjegyét is fizetem, mert az apja biztos nem fogja.
-
Narxis
nagyúr
válasz
DamianB #2518 üzenetére
Igen, 1500 nem elég egy magabiztos társalgáshoz külföldiekkel de ahhoz elég-e, hogy valakivel gyakorold a beszélgetést? Nekem erre vonatkozott ez a meglátásom. Erwin Tschirner 4000 leggyakoribb szógyűjteménynek előszavaz azzal kezdődik, hogy ezt a 4000 szót megtanulva a hétköznapi írott szöveg 98%-a megérthető. Tehát akkor mondhatnám azt is, hogy amíg nem tudom fejből azt a 4 ezer szót addig a beszéddel nem is kell foglalkozni.
(#2513) BonFire: igen csak engem szorít az idő, ezért is gondolom, hogy magántanárral gyorsabban haladnék csak ugye azért nem akarom fizetni a magántanárt, hogy megmondja, hogy hánytól hány oldalig olvassam el a tankönyvet hanem tényleg szeretném kihasználni, hogy ha már 3-4 ezer forintot kell fizetnem 1 óráért akkor komolyabb szinten műveljük a tanulást. Türelmetlen vagyok mert nekem ez a nyelvtanulás munkahelyváltást jelenthet és ezért keresem folyamatosan a legjobb, leggyorsabb módszereket a nyelvtanulásra és ezért is gondolkodom csak magántanárban. Viszont úgy akarok tanár elé állni, hogy már elég felkészült legyek az érdemi beszélgetéshez is.
-
Mercutio_
félisten
válasz
DamianB #2518 üzenetére
Egyébként azt vettem észre, hogy túl választékosan és bővített mondatokban akarunk kommunikálni - amihez persze általában még kevés a nyelvtani tudásunk és a szókincsünk - és emiatt blokkolunk le, tartunk a megszólalástól.
Bár nehéz, de valahogy át kell állni fejben, hogy egyszerűbb tőmondatokra bontva közöljük amit akarunk, akkor sokkal nagyobb lesz a sikerélmény. -
b0bcat
addikt
válasz
DamianB #2484 üzenetére
Alapfokról középfokú szintre nem lehet 3 hónap alatt felkészülni. Vagy indokolatlan elmenned az alapfokúra (mert már eleve túl magas a tudásszinted).
(Az alapfokú nyelvvizsgát amúgy is semmibe veszik manapság - megjegyzem, helytelenül -, úgyhogy azt nincs is sok értelme letenni...)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest