- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
quex
tag
válasz
inf3rno #3898 üzenetére
(#3898) inf3rno, köszönöm a tippeket.
(#3905) BonFire, olvasok napi rendszerességgel, és Memrise-ozom is. Gondolom, ismered. Van már 70 millió pontom, és több mint 16 ezer tanult szavam/kifejezésem angolból, aminek az ismétlődéseket figyelembevéve is elegendőnek kellene lennie legalább a legegyszerűbbek megértéséhez. Szóval nálam valami más probléma van. A nyelvtan viszonylag jól megy.
-
arcsin
senior tag
válasz
inf3rno #3902 üzenetére
Nincs érdekeltségem. Ha lenne, nem osztottam volna meg kb 20 ezer Ft-nyi felkészítő könyvet. Szerintem sokkal gyorsabb a szótár mint egy hagyományos vizsgán fizikai szótárral tötyörészni. Szimplán én ezt a vizsgát választottam sok előnye van a hagyományos (többi) nyelvvizsgához képest, ezért is ajánlom, tartom jónak, modernnek.
Ja és én nem fizettem semmiért, de toltam keményen mert végig akartam csinálni. Leírtam a tapasztalataimat, amikre én jöttem rá mondjuk az első felkészítőkiadvány, sok próbavizsga, kutakodás után, plusz egy éles, sikeres vizsga után.... Hogyan lehet TUTI átmenni, mi a pattern... az általad kétségesnek gondolt szóbelin. Szerintem máshol is így működik, hogy ha fizetsz kapsz mankót. A tippes pdfben benne van hogy a többi feladatnak hogy érdemes nekiállni, a szóbelihez is.Szerettem volna alapvetően segíteni az idő szűke miatt is, főleg hogy érintett voltam ebben a konkrét nyelvvizsga típusban, de mindennel csak a problémázás meg a MIÉRT NEM megy neked ez az egéész, és egyáltalán miért szar az amire befizettél....mintha csak egy rosszindulatú, károgó 80 éves nyugger lennél a saját nyelvvizsgádban.
Mindenesetre sok sikert kívánok neked, valószínűleg megfogod ütni a szintet, ha nem parázol rá. Különben meg ha tutira akartál volna menni akkor tolsz egy csak szóbelis próbavizsgát, ahol pénzért kiértékelik neked még a jelentkezésed előtt és akkor nem lennél kétségek között. Minden ott van az oldalon, a facebook csoportban. -
arcsin
senior tag
válasz
inf3rno #3900 üzenetére
Most már nincs minden nap mint anno volt, hanem csak hetente. Amúgy a weboldalukon van ez bekeretezett menüpontként kiemelve hogy "ONLINE PRÓBAVIZSGA". Lehet ezzel kellett volna kezdeni, még jelentkezés előtt.
Lehet hupákolni, hogy MEKKORASZAAAAR, de neki is lehet állni tanulni, megszerezni a papírt az általuk elvárt szempontok szerint, utána meg elmenni egy beszédorientált képzésre.
Nem tudom mit vártál, minden nyelviskolának megvannak a rigolyái, azok a dolgok amikre jobban rámennek. Mivel valamit csak kell kérdezniük, egy felkészítő tanfolyam az iskola saját szervezésében pont erre irányul. Az a lényeg minél többen sikeres vizsgát tegyenek. Rohadtul nem arról szól, hogy józsika mennyire szépen beszél és jajj az az ákcentus..... ez egy futószalag, ami azt fémjelzi, hogy nem adnak el, ha külföldön jársz, meg mondjuk más, nem natív english speakereknek ki tudod fejezni a gondod bajod. Munkahelyen pld az angol nyelvű meetingek felében tudj okosan bólogatni az első fél évben, ha kell írni valamit angolul, akkor tudj.
Aminek van értelme az egy IELTS, TOEFL de ezek más kategóriák. Lehet azt kellett volna megpróbálnod.
Őszintén nem tartom magas lécnek ezt az iTolcot. Én azért jelentkeztem rá, mert egyetemen is minden vizsga számítógépes volt, könnyebbnek éreztem, mint papíron baszakodni, javítgatni magam, kitörölgetni amit írtam. A beépített szótár is amúgy kurvajó iTolcon, gyors az alap és a bővített szótár is. Lehet szóbelin is használni a felkészülésnél, vagy ha nem tiszta a feladat, szituleírásnál valami, de gondolom a kötelező próbavizsgán ezt te is észrevetted. Aztán bejött a covid, elmaradt a márciusi vizsga és lett egy online, itthoni vizsgám májusban. Mondjuk mondhattam is volna hogy leszarom, mert a diploma átvételéhez lett volna szükséges, amit jan. végén szereztem meg, de pártunk és kormányunk odaadta anélkül is. Mindenesetre nekimentem, ennek ellenére is és azt kell mondjam PITE volt az egész.Az hogy minden rendszert, készüléket programot angolul használok, tanultam 1évig business angolt, sokat jártam külföldön. ÍGY...magabiztosnak érzem magam ahhoz, hogy megszólaljak a legtöbb helyen és ne basszon át egy ATM sem, vagy leírjam azt hogy mit szeretnék, mi a helyzet. Embere válogatja persze.
-
arcsin
senior tag
válasz
inf3rno #3897 üzenetére
Monológ 100% ig van benne. Az pont az a rész, amikor nem te indítod a felvételt, hanem magátol elindul 1p után. Nem tudom hogy neked most tényleg kell a papiros vagy sem?
Nézd, amikor 5napig Londonban voltam, hogy na most aztán jól megértek mdenkit, az lett, hogy a pubokban mindenki valami kaloz angolt berregett az orra alatt. Elöször egy jobb módú, idösebb fekete férfit hallottam BBC -s angolsággal beszélni, de utána Richmondba mentünk aztán csak azt hallottam.
Valahogy determinálja a társadalmi/ anyagi helyzeted az, hogy hogyan is beszéled az angolt. Persze nem minden esetben, de érezhetö a különbség.
Ha teljesen elakarsz keveredni, próbálj cockney angolt értelmezni, az az igazi londoner stílus. Azt sem kérik a nyelvvizsgán, pld.A papír akkor jâr, ha az itt oktatott angolt sajátitod el, nem pedig a "valódit". Deal with it.
Gondolom ha befizetted a pénzt meg is kívánod szerezni, meg vissza is szándékozod igényelni. Nem tudom hányadik neked de 2-3 - n db próbálkozás után ez erösen minuszos történet, akkor föleg érdemes a tutia menni, bemagolni a monolog paneleket, meg a többit. Én csak ezt a saját felkészitöfüztüket csináltam meg 1hét alatt. Vannak angol tanárok közt, leirások közt is eltérések. Nyelvtani szabályok használhatóságára vonatkozóan, de az iTolcosat tanultam meg és jó is volt....hogyhogy nem.
Én sem adtam elö magam nagy business angolsággal, meg túl sok szakszóval, mert felesleges. Volt amit körülírtam angolul de volt hogy elmagyaráztam a társalgában hogy mit értettem eddig félre és abszolut igazat adok neki ezek utân. A tippek tanácsos pdf-ben is ez van meg a webuni vagy uniweb-es felkészítöben. Az a lényeg hogy adott szituba bele tudj böfögni valamit ha kérdeznek. Nekem pld egyszer szorakozohelyet kellett ajanlani egyik probavizsgán, megmondtam ne menjen sehova mert pandémia van xD de ha vége lenne ide meg ide elmehet nyugodtan. Meg vagy 4 iTolcos probavizsgát megcsináltam elötte. -
BonFire
veterán
válasz
inf3rno #3889 üzenetére
Ez a lökni a rizsát (fecsegni) bármilyen témáról azért még az anyanyelveden is megakasztana. A minap egy vásárló meg volt róla győződve, hogy tudom, hogy hogyan szigetelik a kéményeket. És mikor megmondtam neki, hogy soha életemben nem láttam még kéményt belülről, teljesen el volt ámulva.
Nincs olyan, hogy az ember bármiről tud improvizálni. Például a focihoz se értek. Nem tudnék róla öt-hat mondatnál többet elmondani, és azok is triviális dolgok, mint a 2×45 perces játékidő, meg a csapatonként 11 játékos. -
arcsin
senior tag
válasz
inf3rno #3876 üzenetére
Emiatt igyekeztem akár bemagolható, de hasznos tippeket adni, elmondani, hogy mire is kell figyelj.
Esetleg az segíthet még, hogy külön számolják a beszédkészséget és a beszédértést, majd ezek átlaga lesz a szóbeli %-a, + az írásbeli is 2 részes, olvasáskészség , íráskészség részek %os átlagából átlagolódik ki a végső %.. Csak meglesz...Sok sikert az iTolchoz! Nekem is sikerült, szóval nem para. Őszintén én effektíve erre a nyelvvizsgára készülnék, nem pedig kapkodnék hogy ez meg az nem megy. Megtanulni rendesen angolul ráérsz a papír után is. Ha megvan, utána beiratkozol egy don't panic -ra vagy egyéb kiscsoportos, akár magán beszéd orientált iskolába, és kész.
-
arcsin
senior tag
válasz
inf3rno #3867 üzenetére
Igen azt értem. Írásban, szóban dob a pontokon szerintem. Minél több igeidöt használj(jól).
Itt gondolok az iTOLC Felkészítő Könyv – Angol B2 I. rész-re. Ez aminek a vége releváns.
Nekem anno ingyen adták a jelentkezésem mellé pdf-ben. -
arcsin
senior tag
válasz
inf3rno #3863 üzenetére
iTolcnàl leginkább arra mennek hogy tudd kb az elöidejüséget meg a paneleket az egyes beszédhelyzetekhez, feladatokhoz.
Az iTolc-os angol felkészítö végén vannak ezek összegyüjtve, neked csak jókor kell használni. Egyet(nem)értésnél igy v ugy kell indítanod a mondatot. Vagypld az elsö szóbelis feladatrésznél amikor pld mesélned kell akkor is azt is nézik hogy milyen szavakkal füzöd össze a topikjaidat, az elején el-e mondod hogy miröl fogsz beszélni stb. Ezek kb mind benne vannak hátul tényleg.
B2 v c1? Írj egy pm-et, ha nincs meg a felkészitö kiadványuk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ROG Maximus Z790 Dark Hero
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged