- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Mindenki Z Fold7-et akar
- One mobilszolgáltatások
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tajcsi
őstag
Remelem ez csaka zert van mert annal az egy boltnal lehet vasarolni...annyira gyorsan azert nem hinnem hogy elfogy a 2600k keszlet
Csak szornyu ilyet latni, marmint, hogy egyes boltok mennyire pofatlanok - az ilyenek meg hirbol sem hallottak olyasmirol, hogy uzleti etika...
Aztan majd par nap mulva 20ezerrel olcsobban fogjak adni ha a tobbi bolt is atadja az arlistat... -
-
Luighi
senior tag
Azé' aranyos gyerek vagy te is, csak itt a fórumon vagyunk egy páran, akik foglalkoznak noti javítással (akár bevizsgálással is) és te egy külsőshöz viszed a melót?
Nem azt mondom, hogy pont hozzám hozd, pedig olcsóbban foglalkozunk reballozással, de legalább ismerősnek vidd.
Mondjuk hozzám is hozhattad volna - hány gépet vettem tőletek az idén? 100+?
-
ErőVarázsló
aktív tag
hát jelenleg ezt láttom a két jó barát középiskolai matektanárbarátomnál(exosztálytárs)
De Botka papa is megtámogatta a gyermeke középiskoláját amikor nem vették fel (de tudok Toller elvtárssal is példát erre...)ha tévedek akkor ennyi, amit az ő expresszsióik adtak.
Mondjuk az tény, hoy túlképzés van és semmilyen kontroll nincs, hogy kiből lehet orvos, pedagógus vagy pszichológus. A velem végző orvosok 80%-át nem engedném emberekkel foglalkozni , a tanároknál sincs másképp...végig nézve a volt tanáraimatamúgy nem érdekel a politika az EU végre elsüllyed utána majd gondolkodok rajta hogy kire szavazzak
aztán majd jön egy kisebb-nagyobb háború és végül nyugalom
-
ErőVarázsló
aktív tag
az emberek elvannak tévedve Európában és itthon is:
az elmúlt félévben a "ez nekem jár" szót többször hallottam mint köszönömöt
nem értem, mit vár az az ország ahol 3.5m nyugdíjas, 800e rokkant járadékos, 3m munkás és a maradék diák vagy munkakerülő (ja meg 100-200.000 GYES-GYEDEN lévő korábban soha nem dolgozott ember van)
ja és ne feledjük, hogy többmint 1m embert az alkalmazz az állam...
a para vagy hálapénz vagy zsebpénz létező dolog és a betegek nem azért adják mert kell hanem mert sokkal jobban bíznak az orvosban és a kezelésben utána (akkor is ugyanazt kapják, ha lenne egy számla vagy doboz ahová bárki bedobhatja a pénzt amit utána egységesen minden ki eloszt akkor senki nem dobna mert nem lenne meg aplacebo hatás)....
Igen, kaptam parát mint medikus és igen visszaadtam de feltétel szabtam mellé ami a betegen áll (pl: a tegnap született lányának nyisson számlát és minden hónapban próbáljon meg annyit rá berakni neki, vagy hozzon a férjének valami finoma azon a pénzen amit nekem adna mert hát a kórházi koszt...)Egy átlag pedagógus aki szívvel lélekkel és ésszel csinálja nagyon jól tud keresni:
0., a kezdő fizu 110 és
a., egy év neki 9hónap munkát jelent de 12 hónapra kapnak fizut
b., egy nap 8-14 között telik el ha végig van órája de általában nincs
c., a szülők hasonlóan szponzorálják őket is zsebbe (megéri?)
d., végül de ne utoljára különóra tartás: 500-3000Ft.-/óra között keresnek (16-20 között)a képlet egyszerű az orvosok mindenhol rosszabbul fizetettek más diplomásokhoz képest, Németországban is, egy info vagy egy gépész 4-5x keresi akár csak itthon
ÉS IGEN orvosok leszünk sokan itthon a fizetéstől függetlenül, igen életünk végig tanulunk.. ÉS igen azon kevés pedagógus aki elhivatott ugyan így tesz mint mi (saját tanítványok és ismeretségi kört felmérve)
-
ErőVarázsló
aktív tag
kezdek egyetérteni a kormánnyal jelenleg nincs lehetőség erre vagy türelmesen vártok vagy ide köttünk....
a., a rezidens szövetségben olyanok tárgyalnak akik inkább politikusok mint orvosok
amúgy egyetemen végig búgdácsolt HÖK-ösökről beszélünk akik most is nagy arccal képviselik magukatb., jelenleg 27milliárdot emelnének de az ügyelet megszűnne:
alap rezidens fizetés: 82e + ügyeleti pénz havi 8 ügyelettel: 60e + egyéb: jutatás 5k
ez mondjuk most 150k amit nehezen de meglehet keresniúj rendszerben:
béremelés 27M egy évre, 30.000orvos (27-el számoljunk)
2.700.000.000 / 27000=1.000.000
1.000.000 / 12= 84.5e -adók --> legyen 70
azaz összesen
82k + 70 = 152e viszont minden második hónapban minden este 'ingyen' dolgozhatunk
és nincs ügyeleti pénznah akkor miről is beszélünk?
jah és ha parát kapsz akkor feljelentenek utána...a bérezéshez kb 200M kéne és akkor csak az orvosok és a diplomás ápolok, laborosok béréről beszélünk
aztán mégegyszer ennyi a többieknek asszisztens, irnok, betehordó, műtős, takarító, rendszergazda (mert azért vicc hogy egy egyetemi intézeti rendszergazda 60k-t keres, mertúgye egy kkv -nak megfelelő ember és gép van ahol ennyiért a takarítót sem alkalmazzák)tehát aki nem bírja az ne várjon 3 hónapot hanem menjen innen mert akkor a maradék fizetését 10%-kal lehet emelni a maradék része a dolgonak már csak logisztikai kérdés
-
maláj
addikt
én + már öreg vagyok mókázni
a kipihenten rákészülés a hétfői napra az nálam is meglesz
és hétfő reggel 6:00-kor indulhat a móqskerékszerk: előállítás, fogda, stb. de azzal nem lesznek előrébb mivel akkor sem fogok katonásdit játszani a kedvükért
a fogdán + jó idő van, a kaja az olyan-amilyen
régi szép idők a MH kötelékében -
-
Nerd
aktív tag
Magántulajdon védelmét is kivették a tákolmányból -> kész a recept a számlákon lévő pénz elvételére... és a szemét EU lesz a felelős ezért is...
Egy dolog, hogy bebetonozzák magukat, de az araboknál is voltak diktátor buktatások, "kivégzés" mostanában... lesz itt még nagy balhé, sajnálom, hogy 24 évesen egyetemen most végzek és így kezdhetek neki az életnek... bár én még "mobil" vagyok szal legroszabb esetben én fogom magam és elmegyek a pics@ba...
-
ShadowX
őstag
Amit felvázoltam (de igazad van, mert nem írtam oda), az egy igen erős, amolyan apokaliptikus forgatókönyv. Mellesleg nem én találtam ki, hanem
Békesi László volt az, aki elmondta az esetleges államcsőd következményeit, így pld. zárolják az ország külföldi követeléseit, beleértve a magánszemélyek követeléseit is. Ez vélhetően akkor történne meg, ha a külföldi kormányokkal szembeni adósságainkat mondanánk fel. Márpedig kisebb-nagyobb gondunk is lesz annál, minthogy törlesztgessünk jobbra-balra.Amúgy a görögök is évekig elhitették, hogy minden rendben van. Aztán egy nap jött a szép bejelentés. Az más kérdés, hogy Ausztriával olyasmi nem történhet szerintem se, de még csak hasonló sem, annak ellenére, hogy nincs ott sem kolbászból a kerítés.
Amúgy itthon is magán pénzek vannak, de ha befagyasztják a számládat, akkor az már nem magánpénz. És elvileg még mindig demokráciában üzemel az ország itt is. -
ShadowX
őstag
Ez a nem tudja lenyúlni Viktorka egy picit harmatos...ugyanis ha államcsőd következik be Magyarországon, akkor az Ausztria felé lévő tartozásainkat sem tudjuk majd törleszteni, így az osztrákok a Te (mint magyar állampolgár) külföldi (jelen példában osztrák) számládat is zárolni fogják, ugyanis a követelést mindenféleképpen be fogják hajtani csőd ide vagy oda.
-
Kína sem fogja kibírni: most a sz@r rendszerből profitáló országok gyártatnak ott. De ha bedől a rendszer, akkor azokat a hatalmas deviza tartalékokat a kurvasok ember etetésére kell majd költeni.
Egy barátom mondogatta mindig amikor a rádió bemondta hogy meghalt 30-50 kínai vájár omlásban: Ez hír? Baszki, maradt 1,5 milliárd; EZ a hír, ezt miért nem mondják be?
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2zs...és SLI is volt csak alc 892 vel
Mi a túróért kell szemkirúgó méretű videót linkelni? Bakker majdnem kiestem a fotelből.
Még egy hír: ma apám sikeresen baltával elvágta a bal kezén a hüvelyk és mutatóujjához tartozó ínszalagot
Pont azon a kezén amin 3 éve levágta majd az összes utolsó ujjpercét
Már ismerősként várták a traumatológia ambulancián, a prof Simonk Aurél aszonta segít megírni "a bal kezem története" című könyvet neki
-
-
-
-
-
-
-
tajcsi
őstag
Neked meg mi a bajod? Miért értetlenkednék, mert olyat szeretnék?
Miért töhögnél, mert örülnék ha lenne egy olyan lapom?
Igen, mtech csájna edisön van, a cimken ilyet ir hogy ax 850 meg valami hajóvan rajta tuti kalózmásolat...
Most látom miután szerkesztettél, hogy mi a gondod, beleköptem az amd-s vödrödbe..hát sorry, ez van... -
tajcsi
őstag
Miért kár? Sokkal szebb és nekem ez fontos. +4 fázis meg számit. Ilyen alapon, mindig varhatok éveket mire olcsóbb lesz valami, de akk meg jönnek újabb dolgok szvsz...
az uj foglalatú karik támogatásárol amit irtál abban egyezértek. De a lap fasza. Más gyártó hasonló tudású lapja jóval drágább...
-
zeg
őstag
Én eddig olyan darabokkal találkoztam, melyek ide kábele megtört, a venti vonyítani kezdett, a fiók retesze vagy 'kapaszkodója' meg letört. Na meg olyat, mely valahogy bele volt paszírozva HP fekvőházba (p1 és p2 idejében a hp szerette az 5.25"-os helyeket a ház előlapján ~1 mm-rel kisebbre venni), így a fiók csak akkor ment bele a keretbe, ha ököllel beleütötték, persze pontosan kellett illeszteni a fiókot, mert néha a keret érintkezői nem illeszekedtek a fiókéval, és ütésre a csatlakozás helyett a ház beesett az asztal mögé
-
ShadowX
őstag
Attól mert valakinek középfokúja van, az nem jelenti azt, hogy akár alapfokon is beszéli a nyelvet. Engem is kerestek már meg, hogy kéne bizonyos ember helyett vizsgázni. Még a hamis papírokat is elintézték volna.
És csak néztek, amikor nemet mondtam, mondván, hogy jó kis pénz lett volna.
-
A Viktatúránál találóbb kifejezés nincs rá. Egy ismerősöm menye a FIDESZ székházban dolgozott, és mesélte hogy azért kellett beszőnyegezni a folyosót és nem magassarkúban járni a nőknek, mert egyszer beszédírás közben habzó szájjal kirontott a folyosóra hogy így nem lehet dolgozni mert kopognak a nők...
Utána KisSztálinnak nevezték el -
-
John_Doe
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Jelszókezelők 2025-ben: biztonság vagy illúzió?
- Formula-1 humoros
- Battlefield 6
- Magisk
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- További aktív témák...
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- GeForce RTX 3060 Ti Gaming OC 8GB
- Gigabyte 15 G5 Gamer FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 4.5Ghz 16GB 512GB Nvidia RTX 3050 Win11 Garancia
- Layer 2 Plus (Layer 3 Lite) Passzív rack switch, 24x1G + 4x10G SFP+ , SFP-kkel FS S3900-24T4S-R
- Eladó/Lenovo X240 Ultrabook/I5-4300U/8GB DDR3/Win 10Pro/12,5"!!!
- Bomba ár! Dell Latitude E5530 - i5-3GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 32GB 512GB 1 év garancia
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! (vapor chamberrel)
- Akció! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest