- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Magisk
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
tkesy
őstag
''Azt hallottam, hogy a Vista képes az USB-háttértárolókkal is kiegészíteni a memóriát. Tudomásom szerint a flash-memóriák lassabbak, mint a RAM-ok, akkor hogyan lesz ettől gyorsabb a rendszer?''
''A ReadyBoost technológia nem a memória, hanem a lapozófájl bővítésére való. .....''
[link]
''A merevlemezek nem gyorsabbak, mint a flash-memóriák?''
''A merevlemezek jó teljesítményt nyújtanak szekvenciális (folytonos) adatátvitelnél, ezesetben a Windows nem is használ ReadyBoost-ot. Az eljárás lényege az apró adatdarabkák véletlen helyről történő gyors visszaolvasása, melyben egyértelműen a flash memóriák a jobbak, mivel nincs olvasófej, melyet mozgatni kell.''
[link] -
Chaser
legenda
Tegnap este kijutott nekem franciából, ma oroszokból, tiszta népvámdolrlás van
Úgy köszönök mindenkinek, hogy Szia! v Jó napot! kortól, nemtől, függően, nemzetségben nem teszek kivételt
Ma 2 orosz gyerkőc esett be, mit összeröhögtem magunkon
Magyaráztak kézzel-lábbal, és én is, lol
Minnyá zárunk, hála a Magasságosnak, aki próbált engem is a maga képire megteremteni, kár hogy így elbaxta
7 óta itt vagyok, mára elég ...enni akarok, alunni akarok, bár az utóbbiból úgyis csak éjfél körül lesz valami...
-
ML320
senior tag
Routerekhez készítettem. Ha már kétnaponta jön vissza egy hozzáértő személy, akkor jön a kábelecske. RJ45 az egyik vége, a másik csak összetekert szálak. No meg egy szünetmentes táp aksi...
Nem folyamodnék hozzá, ha a gyártó/nagyker is elismerné a hibát. Volt olyan eset, amikor csaknem másfél hónapig volt egy HDD fent a nagykerben, majd visszajött, hogy hiba nem jelentkezett. Szervízbe be, gépbe, gyári teszt egy perc után sípol, hogy SMART hiba. Visszaküldöm, erre meg jövő héten hozzák, hogy lejárt a gar. Hogy az összes felmenőági rokonotok!!!
Ja, meg ha pl 22.-én jár le a gar, akkor ne küldjem fel 20-21.-én. Inkább örülnének, hogy szólok!.
A bad block meg a legjobb, mindig javítva jönnek vissza. Az LG íróknál a gyári szervíz adott egy 4163 helyett egy 4160-ast, újként! Szemem azért van, és hiába olyan minden, mint a szerelem (azaz a belső a fontos), az eszköz jövő héten megy vissza!
Ja, és mostanában visszakaptam olyan eszközöket hiba nem jelentkezett felirattal, ahol az érintkezőkön pl a kezelés során még az ón is kiolvadt... Szikrázott mindenhol rendesen! Nem is működött.
Ebben az a rossz, hogy mondjuk az ügyfél szempontját szem előtt tartva valamit kicserélek korábban, utánna meg a nagyker szivat... -
ML320
senior tag
Nyugodtan
Én csak egy ügyfelet sértettem meg a mai nap. Bejött egy laptoppal, és egy 2-3 hete vásárolt USB-RS232 átalakítóval. Nem tudja feltelepíteni.
Mivel egyedül voltam az eladó részben, hát most nem kezdtem el azonnal. Fel akartam venni munkalapra, bent a szervizesek megnézik.
Erre jön a felháborodás, hogy csak két perces munka!
- Igen? De hát Önnek sem sikerült!?!?
- De akkor is két perc alatt készen van!
-Milyen oprendszer van a gépen?
- Micsoda?
- Oprendszer.
- Milyen rendszer?
- Operációs rendszer.
- Őőőőőőőőőőő....
- fél perc várakozás után Windows XP?
- IGEN!!!
- Ebben az esetben a rendszerösszetevőkkel is lehet akár probléma, ami sajnos megakadályozza a telepítést, és ehhez jobb átnézést igényel az eszköz
- De két perc...
Megegyeztünk, délután visszahozza, de már előre leszögeztem, nem tudom garantálni, hogy azonnal meg tudják nézni a szervizesek. Fogadok, hogy lesz még egy vitám vele.
És amíg megírtam, bejött két bige egy meghívóval! Kövessük Jézust!!! Jézus szeret!!!
Most a meleg is betett, így kerek-perec közöltem: Nálam ez nem lesz nyerő... -
ML320
senior tag
Egyezzen meg a típusa, a nyák lap meg 100%-ig azonos legyen. Bár a másik topikban, ahol szintén feltetted a kérdést, már ki lettem oktatva, hogy miért kerül egy adatmentés 100.000-be...
Nekem eddig működött, és még nem sikerült másik vinyót eldurrantani. Egy próbát szerintem megér otthon.
-
szepi79
őstag
már nagy vagyok
pocaktérfogatra legalábbis
maradok ITn belül (leginkább a network érdekel). terv szerint. amúgy meg ehhez a céghez is csak ismerettség miatt mentem, egyébként eszembe nem jutott volna kereskedelmi egységhez menni.
amúgy köszi, jól vagyok, nem kérek '''' jeleket, elég jó (pénzügyi) feltételekkel távoztam, legalábbis a várthoz képest mindenképpen
-
Zofren
aktív tag
Nincs benne neon!? Buzi-e vagy?
Szerk: behoztam egy gépet a kocsibol, mert kedves vevő megkért rá. De rájottem miért. Mert csupa olaj volt a gép alja, mivel egy szerszámkészitomuhely vezérlogépe. Csak ezt azután mondta el, miután letettem a gépet. Szoval a nadrág és polotisztitás is lesz a számláján.
[Szerkesztve] -
badgirl
csendes tag
Előfordul az ilyesmi. Van, aki nem bír várni két percet. Az intelligensebb vevő közli, hogy visszajön később. A hisztisebb, csak káromkodva kirobog.
Az előző helyemen nem volt légkondi, volt viszont egy brutál nagy fénymásoló. Egy 20 nm-es boltban. Az jól befűtötte a helyet télen-nyáron. Képzeld el, ott mi volt ilyenkor!
[Szerkesztve] -
ML320
senior tag
Nálunk meg krisnás felvonulás volt! Hare-hare, be is jött egy, hogy hírdesse az erőszakmentes, blabla világnézetét. Meg adományokat gyűjt - természetesen. De sikerült megbántani. Kolléga még a szórólapot sem vette át, csak nézett. Erre hozzám fordult, de tőlem sem kapott pénzt, így fogta a lapocskáját, és elment...
Tavaly egy süket játszotta el, hogy szétosztott különböző cuccokat, meg néha egy-egy koldus szokott betérni. Úgy gondolják, van itt pénz, majd adok szívesen...
Badgilrl: látod, én megmondtam. Felelőtlenség volt -
Zofren
aktív tag
ez mily igaz. és még szerények is vagyunk
Amugy nálam tegnap és ma semmi érdekes nem történt. Azonkivul hogy bejott a fiu meg apa. Apa mondja kell egy gép a gyereknek, mert kituno lett a bizonyitványa. Jolvan mondom. Itt a konfig. vga kari volt érdekes, mert 8800gts 320mb volt irva de az
apa kérdezte: nincs nagyobb?
van, de drágább.
gyerek: van 640megás, de hát az nem kell.
apa: dehogynem. nem akarok 1 év mulva ujra gépet venni neked.
na a gyerek 5 percig ellenkezett, de végul apja mondta hogy kell a nagyobb és kész. Gyerek majdnem sirva ment ki -
TheReMiXeR
senior tag
cirka 10-11éve...
Nekem van egy vadiúj p1es lapom integrált cuccokkal... kb.5éve vettem meg egy raktár felszámolásból. Jó volt kibontani, érezni a Tomato alaplapok jellegzetes illatát
Hozzá dukál szintén egy vadi új 233MMX, már csak ramokat kell szereznem, mert a szegénykém igencsak válogatós. Egy ''etalon'' gép lesz belőle ha lesz rá időm megfabrikálni fából a házat. -
-
net84
őstag
ezért kell dobozos energiaitalt inni, az nem hül ki, ha jól be van hűtve, lassan melegszik fel, asztalon könnyen tárolható (igaz az egérnek és z aegérpednak árt), nem árt meg neki, ha 2-3 órát áll kibontva...
Egyébként onnan lehet észrevenni, hogy fizetésnap van, hogy nagy címletekkel fizetnek piti dolgokat (pl. 180Ft-os lemezt tízezressel).. -
TheReMiXeR
senior tag
Nálunk bruttó 37ezer volt
Bolt előtt van egy eperfa, dél van mondom felmosok mert aki bejött az mind behordta azt a ragacsos sz@rt és hát a kövön meg minden látszik. Felmostam, ajtót kinyitottam, hogy jobban és gyorsabban felszáradjon. Kiálltam elszívni egy márbórót erre apuka és 5 azaz öt gyermeke betrancsírozott szó nélkül szinte rajtam keresztül. Szal zárva voiltunk már de sebaj, nekik semmi nem számít. Köszönés nélkül körbejárták a 25négyzetmétert.
Egyébként pont az ilyen tipusú vevőket szeretem akik berontanak, se nem köszönnek se nem böfögnek és végén beszól köcsög módon, hogy nem akar segíteni véletlenül???
Mondamom se kell, felmosásnak annyiEper mindenhol
SIkerült venniük egy fain géniusz hangfalat320W péempéósat
No de végre itt a kánaán...
MINDENKINEK KELLEMES PIHENÉST ERRE A HOSSZÚ HÉTVÉGÉRE! -
net84
őstag
áramszünet tegnap délután... se pénztárgép, se fotocellás ajtó (még szerencse, hogy ez vészműködésként ilyenkor egyszerre kinyit és utánna leáll), se számla, se raktárkészlet, sőt egy időután a szünetmentesek is feladták, ezekután hálózat sem volt... tehát még a notin netezés is kilőve
-
net84
őstag
energy drink
pult alol elővesz, kibont és még melegíteni sem kell - a kávéval mindig azért volt a gond, hogy kihült, mire meg tudtam volna inni, vagy sikerült elfelejteni, hogy a pohárban van még...
Én már nem tudom hova tekerjem a pulton a monitort, mert ha betekerem teljesen, akkor is addig tekereg, hasal az asztalra, hogy bele tudjon nézni a monitorba...volt már olyan ''paraszt'' is, aki elkezdte megkerülni a pultot, mert nem tudott eléggé behajolni a pultba, hogy lássa az árakat.
Ezt kiküszöbölendő, én mindig mikor először próbálkozik a kukucsálással, kérek egy kis türelmet és kinyomtatom a részletes specifikációt. Az értelmesebje ekkor kimászik a képemből.
kisho (#2615) - szegényem egy vibrációs joystick-ra gondolt...azzal asztán lehet jácccani
[Szerkesztve] -
Lord Myn
senior tag
Ettől én is hülyét tudok kapni..
De a legjobban az idegesít, amikor a monitor-képernyőt tapizzák. Pl.: a sógoromnál (őt nem zavarja a dolog, sőt ő is szokott ''mutogatni'' a képernyőn) a CRT úgy tündököl a szivárvány különböző színeiben kikapcsolt állapotban, mintha 1 liter olajat kentek volna szét a képernyőjén. -
Djuree
félisten
a mi városunkban a művházban volt internet szakkör (akkor még mikor nem volt mindenkinek net-e, olyan 4 éve).10 kor nyitott mindennap, de már 9kor be kellett kapcsolni őket hogy 10-re bebootoljon. valami nagyon kaka gépek voltak, talán p133-as és xp volt rajtuk
[Szerkesztve] -
blunt
aktív tag
Nem, nem ellened szólt, azt direkt kihangsúlyoztam
Nem tudtam, hogy jutalékot kaptok az eladásokból, azt hittem, hogy van egy fix havi béretek, mittomén mondjuk 150k (most csak hasraütöttem) és ennyi
Tudom, hogy teljesen más példa (de valahol mégsem), hogy ha teszem azt elmész autót venni, akkor szeretnéd te is megszagolni, nyitogatni, megnézni közelebbről esetleg kipróbálni.
Vannak emberek, akiknek nem számít néhány százezer forintos tétel, de nem ez a jellemző ma MO-n, ha jól tudom
A másik amit kérdezni szerettem volna, hamár a jó topicban vagyunk és kötődik a vásárláshoz: Miért van az, hogy pénzt nem kap vissza a vásárló magyarországon ha még aznap visszaviszi a terméket, hogy ''bocsi én voltam a hülye, AGPs kártyát tudok csak betenni az alaplapba, ez meg PCI'' ? Főleg ha nincs olyan termék, ami tetszene vagy helyette kellene neki? Nem akarom felhozni amerikát megint, teljesen másképp épül fel a customer service, de ott 30 napom van arra, hogy visszavigyem ha mégsem kell és szó nélkül kapom vissza a pénzt. Nem egyszer volt jó, hogy van ilyen lehetőségem. Természetesen nem voltam bunkó paraszt, és nem szakadt zacskóval meg széttépett dobozban vittem vissza, hanem 99% gyári állapotban.
Ez tudom, hogy nem a Ti hibátok, hanem a főnök határoz így gondolom, de miért? Valszeg oda a büdös életbe nem megyek vissza ha csak üres DVDket meg dvd írót tudok levásárolni a 70k-s kártya árából.
[Szerkesztve] -
blunt
aktív tag
bocsánat, hogy belevauzok, de egy valamit nem értek. Miért van az, hogy ha magyarországon valaki meg akar nézni egy árut, vagy ne adj isten infót kér róla az eladótól, akkor ha nem veszi meg a végén a terméket, miért kell, hogy szarul érezze magát?
MO-tól nyugatra elindulsz, ez teljesen normális, hogy tájékozódom, vagy meggondolom magam a terméket illetően. Nektek az a dolgotok, hogy kiszolgáljátok a vevőt, a péknek pedig az, hogy minden nap hajnalban felkel és kenyeret süt.
meg ja, megszagolja megtapicskolja. És? El fogod tudni adni másnak ha ő a végén még sem veszi meg. Értem a postod lényegét, nem veled akarok kötekedni, csak pont egy jó alkalom volt a Te írásod, hogy rákérdezzek azokra a dolgokra, amik engem mindig is érdekeltek.
Nálunk az USA-ban nem csinálnak sehol problémát abból, hogy ha a vevő nem veszi meg mondjuk azt a 20 farmert, amit próbálgatott az elmúlt 2 órában feltartva az eladót. Az eladó tudja, hogy őt ezért fizetik és nem azért, hogy a neten lógjon egész nap, pl...
Hozzáteszem, jelenleg MO-n vagyok (nem sokáig) és marhára cseszi a szememet ez a mentalitás mindenhol. -
TheReMiXeR
senior tag
Így már én is jártam... Nem is rég, most szombaton egy holland vett egy monitort 1napra (szó szerint, mert másnap elutazott) 2magyar csaj volt a ''tolmács''.
Kérdezgettek magyarul majd adták tovább a mandrónak inglisül azt amit elmondtam.
Az ipse, vissza-vissza kérdezgetett és hát mivel nekem is van a birtokomban egy kis inglis természetesen simán értettem, mikor azt mondta a csajnak, hogy azért nem veszi meg a 740-es samsung 17est mert azon nekem nagyobb a hasznom mint ha a 710-est vennének.
No, gondoltam magamban, akkor nem erőszakolom tovább magam és beetettem, hogy a 710es az igazi választás... No, ekkor az ipse megváltoztatta a véleményét és még is csak a 740-est választotta...
Jó fajin beragadtttttttttttttttttttttt áron elvitte
Az ilyet nem sajnálom... Ja, és a végén inglisül megköszöntem a vásárlást és további kellemes napot kívántam nekik
Volt egy kis meglepiSügér p@raszt bótos? És beszíli a nyelveke?
Lolka és Bolka -
Shadows
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Battlefield 6
- Debian GNU/Linux
- Hardcore café
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mikrotik routerek
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Szép HP EliteBook 840 G9 Fémházas Hordozható Érintős Ultrabook 14" -40% i5-1235U 32/1TB Iris Xe FHD+
- Logitech G935
- Creative Sound Blaster Live! 5.1-es digitális PCI hangkártya
- Rock Shox Recon Silver Air gyorszáras villa eladó (29-es)!
- ÚJ Nvidia RTX 5060/TI 8-16Gb GDDR7 DLSS4.0 Ryzen 7 5800X 16x4.7Ghz/32GB/512Gb/1TB M SSD/2ÉV gamer PC
- Samsung Galaxy S21 Ultra / 12GB RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- DELL WD19 / WD19S dokkoló + 130W töltő
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Asus rog g751y elkelt
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest