- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Megérkezett Európába a Moto G55 5G és Moto G35 5G
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
g@bo
nagyúr
''Olcsóbb nincs?''
na az ilyen majmokat megszivatom.
jött a török gyerek, kért gépet 60k ért.....csak messengerezni a muerral, ócsó legyen.
összeraktam CRT monitorral kb 70k-ból. minden szedett vedett szemetet amit találtam, mert csak a moncsi volt 30.
kérdi, az a vékony monitor van benne?
mondom ja, az 5 méteres mérőszalagnak vékony..
tft kell.
ok, +20k.
nézi tovább az árajánlatot.....
256mb?
ja,
+256 kell. ok.
integrált vga? ja.... valami jobb kell.... és a lap is integrált?az is csere.... és igy tovább.
eljutottunk simán 120-ig. aszongya, nincs annyi pénze, hitelre vinné.
1 óra szarakodás a hitelkalkulációval... nem jó neki.
mindegy, rakjuk össze. de, mennyit engedünk a feléből, tekintettel arra, hogy 10 perce ismerjük egymást?
-5000, legyen.
rábólint. másnapra megvan.
jön érte, a 115 nem sok? 110-et ad...mondom török, ez nem farmer b+, ennyi.
morog, kifizet, elmegy.
még 5* visszajött nyavajogni. a 2000 forintos webcamera helyett vitt 10k-é, az 1000 forintos bill helyett szintén.
közben orrbaszájba alkudozott.
aszongya, küldi a haverokat majd.
1 hét megint jött, nyavajog.... na mivan, olcsónak hig a leve?
csere. kérdezzük tőle, hol vannak a haverok?
ramadán van, majd jönnek...
azóta őt se láttuk, de ez volt az utolsó török, aki át...ott. szakadjon rá a farmerboltja. -
net84
őstag
miért? jó, hogy hétig van nyitva a ''kecó'', mert így van időm olvasni a fórumot fél hattól hétig
és még egy keveset fizetnek is érte, hát akkor a legjobb.
Egyébként a csókának előlapra ezekkel a kütyükkel sem tudtuk volna összehozni, meg kérdés, hogy kinél lenne ilyen Mo-n?
Sztori:
kis-srác bejön, kolléga összeállít neki egy konfigot, sulinetbe is egyeztetnek. Érdeklődnek hitelről, hét végén telefonál, hogy megrendelné a sulinetes gépet, de csak jövő hét végén jönnének be. Mondom neki, hogy semmi gáz, ugyis arra várható, hogy megjön. Ekkor benyögi, hogy 0% önerővel szeretnék hitelre. Hoppá! Akkor nem rendelem addig meg, csak ha megvan a hitelelbírálás. kedden bejött a srác, hogy akkor mi van a rendeléssel. Közöltem vele, hogy 0%-ra nem engedi a bank. (szülei külföldön dolgoznak, a nővére nevén menne a hitel és a visszaigénylés is, neki viszont kb. 1hónapos munkaviszonya van a jelenlegi munkahelyén, a bank pedig minimum 3-at, de inkább 6-ot kér). Benyögte, hogy igazából a jövő hó végén kifizetnék az egészet egybe, de neki most kell a gép, mert nem vár addig. Ezután bejöttek csütörtökön, hogy akkor csináljuk meg a hitelelbírálást és rendeljük meg neki a konfigot. Eltartott egy darabig, mire meggyőztük, hogy nincs értelme, mert 0% önerő és 1 hónapos munkaviszony édes kevés és a bank is pofon fog minket röhögni (na jó! kicsit szebben fogalmazva).
Nemnagyon tudott beletörődni a srác, de hála istennek a család többi tagja egy kicsit értelmesebb (talán) mint ő...ű
Másik:
- szeretnénk egy cd írót, újraírót és egy dvd írót, újraíró!
- milyen típust? LG, Pio, NEC...
- melyik mennyibe kerül?
(felsorolom őket, cd íróból nem volt választás, volt LG, dvd íróból az LG volt a legolcsóbb, ki is választották)
- be is szerelik a gépbe mindkettőt?
- természetesen, de egy gépbe megy a cd író és a dvd író is?
- igen, mert a ''jóska'' aztat mondta, hogy így a jobb, mert a dvd íróval nem lehet rendesen cd-t írni
- dehogynem, ugyanazt tudja, sőt még többet is mint egy cd író
- de biztos, hogy nem lesz baja a gépnek, ha a cd-t is a dvd író írja meg?
- nem!
még egy kicsit tanakodtak, majd köszönéssel távoztak
biztos én voltam a hülye, mert nem adtam el nekik egyszerre mind a kettőt, de én csak rendes akartam lenni, ha nincs szükség mindkettőre, minek vettessem meg velük feleslegesen?
Tudom! Azért, mert a jóska aszonta, hogy úgy a jobb
Ami tud dühíteni:
- Olcsóbb nincs?
- Orvoskedvezmény nincs?
- Vásároltam maguknál, nem kapok kedvezményt? - De b*zd meg! majd, ha csinálsz akkora forgalmat, mint a viszonteladóink.
- Tanároknak nincs valami kedvezmény?
- számla nélkül olcsóbb?
- ha csak blokkot kérek, és nem kérek számlát, akkor olcsóbb? - persze! szerinted ha beblokkolom, akkor nem kell befizetnem utánna az áfát és minden egyebet???
Kérdezném, hogy a tecsóba és társaiba is felteszik ezeket a kérdéseket (tegnap is vettem egy kiló kenyeret, ma is viszek egyet, kapok valami kedvezményt belőle?)? Mert ha elmennék ezekhez az ''orvosokhoz'' és megkérdezném, hogy informatikus kedvezmény van-e, kikérnék maguknak, de közben ők elvárnák, hogy úton, útfélen kedvezményt kapjanak... (Tisztelet a kivételnek!)
sorry, kicsit hosszú lett, de egész nap nem tudtam írni...
[Szerkesztve] -
kicsit off:
Eladókról: a minap két számtechboltban jártam, és két talán ennél szélsőségesebb ''eladótípust'' nem is lehet találni.
1.:-fsp tápok érdekelnének.
-fsp?arról még nemis hallottam, pedig sok táp megfordult már nálam. de van helyette hatötvenes kútek, fogdcsak meg milyen nehéz..
2.:-fsp tápok érdekelnének.
-hát azok bizony minőségiek, meg nemlesz olcsó, de megnézem neked. ph-n is olvastam róluk tesztet, jónak írják.
...
hát, sajnos nemtudok hozni, mert az xy forgalmazza, azzal nem állunk semmilyen kapcsolatban, de lehet, egy ismerős tudna hozni, gyere vissza hétfőn és megbeszéljük.
(igaz megrendeltem az ipontól, mert sürgős, így hétfőn már ittis a táp)
mégjobban off: milyen árban vannak az ide kábelek és a szilikon paszta? mert nagyon nincs még csak fogalmam sem róla -
ML320
senior tag
válasz
TheReMiXeR #392 üzenetére
Ja, gyerek jön: PS2 kellene.
Odavittem a billentyűzetekhez.... Nem is gondoltam, hogy a PlayStationról van szó... -
TheReMiXeR
senior tag
Ehehehe
Most vót:
Srác bejön, hogy most vett itt egy helyi ''játékgépes'' boltban 2m kábelt 2000.- Ft-ért egy játékbizbaszhoz. (Xbox vagy psx már a tökömsetuggya)
...de rövid lett a 2méter...
Kábel vizsgálás... kiderül, hogy sima keresztkábel a cucc... amolyan ''hamásan'' becsomagolva 2 rudiért... Nagyot röhögtünk... a srác is nevetett...
Mondom néki, hogy nálunk a 2m keresztkábel 350.- pénz
Visszavitte, ezernégyé vitt 15métert...
Még jó hogy az ilyen bótok ekkora kulccsal dolgoznak...
Leszoríttttyyyyuk a pléjsztésönösöket
[Szerkesztve] -
ML320
senior tag
válasz
TheReMiXeR #386 üzenetére
Vezérünk kitalálta, hogy 7-ig legyünk nyitva...
Legalább az asszony nem nyaggat, tudok netezni... Vevő úgyse jön be 5 után... -
ML320
senior tag
Nagy az isten állatkertje ;)))
Nálunk is volt egy kis srác, aki minden nap bejött, egy darab CD, és 10-20 forintos érmékből kaparta össze a CD árát, majd ÁFÁs számlát kért anyuci nevére. Kolléga türelmes volt. Három napig. Aztán úgy elküldte a sunyiba a gyereket...
Tudod, akik itt vannak a listákon, legalább ebben a formában utánajárnak a különböző kérdéseknek. Ha utána bejönnek a boltba, legalább félig-meddig tudják már, hogy mit akarnak. Viszont rengeteg önjelölt van, akin csak a fejünket fogjuk.
Tegnap egy fószer akart laptopot venni, max 200, Sulinyet. Kinyomtatok pár listát, mire egyből visszadobja, hogy szarok, mert Celeron... Neki csak a P4 jó. Kérdem, mire használná? Hát az unokának kell, ajándék, netre fogja használni... Sokadik alkalom, nagy levegő, de inkább nem mondom el, hogy mennyire begyöpösödött agyú, minden átgondolás nélküli, okoskodó... márnemtudomhányadik hülye áll itt előttem... Lehetetlen ezeknek megmagyarázni bármit is, nem ismernék be, hogy pár évvel már rég lemaradtak a hardverektől. A mai vásárló túlontúl büszke, szakértő és szent...
Legújabb a 15 +/- 3 éves korosztály, akinek a szomszéd összeírta egy kockás kitépett fecnire, hogy mi a jó konfig, azokat az alkatrészeket kell venni. A gyerek meg elindul, a város összes számtech boltját végigjárja. Azt vettem észre, hogy már nem foglalkozik velük a konkurencia sem, hogy jobb vagy optimálisabb gépet adjon neki. Ha ezt kérted, ezt kapod...
Sztoriból rengeteg van, csak időnk kevés leírni... De az előzményeket olvasva, még eszünkbe fog jut pár dolog ;)))
Éljenek a lámerek! -
TheReMiXeR
senior tag
...hát a mai nap se semmi
majdnem 0 ember
csend és nyugalom... csak a zene szól... -
lorcsi
veterán
Egy barátomat elkísértem egy számtechboltba, van ott egy nagyon rendes srác ő meg ismerte is. procit akart cserélni a barátom én meg addig gondoltam szétnézek.
mondja a barátom hogy milyen procija van : 2,3 cerka -ekkor már én is odafigyeltem
erre a boltos srác, olyat nem is adtak ki (szerintem sem) a barátom meg bambán nézett rám mintha én jobba tudhatnám hogy mi van a gépében, mikor sosem láttam még belülrál sem
kérdezte még milyen az alaplapja meg 1-2 adtadot, de szerintem az se tudta mennyi memo van a gépében
hozzáteszem ő rakta össze a saját gépét... -
BITBOYS
addikt
ÉS MIT TUD?
-
g@bo
nagyúr
bejön az ember, kérek egy lemezt, kérdem, pontosan mit? olyan kis fekete...
jaja, 10 darabos kiszerelésben van, 640 forint.
neki csak 1 db kellene, nem kell ilyen xarból 10...egyébként, van nálunk WC?
mondom neki sajna 10 db-os a kiszerelés, máshogyan nemtudom addni.
sarkonfordul, másra választ nem vár. és azzal a lendülettel kimegy, és az első sarkán az épületnek, elintézte a dolgát...
-------
bejön ember. van tápcsatlakozó? mondom jaja.
előkotrom, kivágom az asztalra. szemrevételezi, rendben, pont ilyen keresek...
de most nem kérem.
-------
másik, van e qrvalcsó hangfal, és hangkártya? hogynelenne... van 1000 forintos hangfal, és 1200 forintos 5.1-es hangkari. megemlítem, a hangfal nem az a kategória, amitől koncerten fogja érezni magát... nem baj, 5 éves gyereknek kell, jó az a kis gyökérnek..
mondom rendben... ám legyen. kifizeti. másnap beviharzik, ilyen xart még nem hordott hátán a föld, a hangkari recseg, a hangszórón nem jön az 5.1, és a hangját a gyerek alig hallja.
és? kérdem. levásárolhatná é? hát......... ok. elvitt egy 3000 forintos genius falat, és egy 1600 forintos 6.1-es hangkarit... xarrágás ismét rulla.mondom neki. de ezzel ám vissza ne egyen a penész akker, ha már megin fukar votá...
áááááá, ez már tuti jó lesz. jó is lett. bár kétlem hogy elégedett, de nem volt pofája visszajönni vele.
--------
másik, cédé van? mondom, mé ne lenne? kérek 1 darabot.... áfás számla az úrnak? áááááá, minek.
megkapja, blokk.
5 perc bámulás a falra.... kérek még egyet. és mindkettőről mégis áfás számla kéne, 2 névre, eltudják ezt számolni...( 2* 135 ft )
--------
más, nő bejön. kérek egy fejhallgatót, messzendzserhez kell. ok.
kap, 1250 ft. nézegeti a dobozt, kiveszi, felpróbálja... kérdi:
a dobozon, a képen nincs vezeték, a fejhallgatóból mégis kilóg, mit kell avval csinálni? levágja? .............
------- -
TheReMiXeR
senior tag
én teljesen igazat adok Neked!!!
boltosok ''bár listája'' mint a bankban...
kiny@lod a hátsót és még te kapsz pofont... a jó izéjébe az ilyenekkel...
...és pont a ''nagyiskolások'' verik magukat, amikor megáll a botl előtt egy 10millás bringával és 1Ft-ért lemegy a térképről...
őszintén megmondom, hogy már emiatt ''zavartam'' el embert...
én is ember vagyok, gondolatokkal, érzésekkel, véleményekkel...
[Szerkesztve] -
ML320
senior tag
Ja, most kerestek nálam PCI port hosszabbítót... Mert a foglalat a gépben van, és az abba rakott kártyának a kivezetése így a gép mögött található, és jobb lenne, ha a monitor mellett lenne.
Nem tudjátok, hogy hol lehet ilyentetet szerezni!
Segítsetek a kis boltosnak!!! -
ML320
senior tag
Egy felvetésem lenne, maximum kimoderálnak ;)))
Tegnapi nap volt bent egy többdoktoros emberke (érts: számlát kér, munkalapot adok neki, elkérem a nevét. Válasza: DOKTOR ésatöbbitnemértemmicsoda...)
Qva régen vett sulinetes pc, nem indul. Szerinte garos. Elmagyarázom neki, hogy a gar 1 év, a szavatosság 3 év, ami ugyebár nem ugyanaz. Megegyezünk, fizető jelleggel veszem fel a munkalapot, előbbre vetetem a szervizessel, felhívom, mivel 3 éven belüli, nem is számolok fel munkadíjat, csak a táp, abból is nem gagyit, jót de olcsót tetetek be. 4800Ft
Bejön, és kollégával kezd el vitatkozni. Végeredményképpen megkapta a gépet, de nem fizette ki.... (mindannyian tudjuk, alacsony iskola, alacsony bér ;)))
Nem lehetne az ilyen kedves vevőkről egy feketelistát csinálni? Az APEH, Tisztiorvosi hivatal megcsinálta! A vevőknek ott a fogyvéd. De a boltossal ki foglalkozik?!?!?!?
Szerintem ha valaki dolgozott kereskedelemben, tökéletesen tudja, hogy miről beszélek! Maximálisan figyelembe veszem az igényeit, segítem, megoldom a problémáját, erre lebunkóz, megaláz, feljelent... Ha kiállok az igazamért, hosszabb távon járok pórul... Pereskedjek? Azért a szaros 5000 Ft-ért?
És pont egy-egy ilyen végett néha nemet kell mondanom azoknak az ügyfeleknek, akiknek simán megcsinálnék amúgy akár ingyen is valamit (XP-re van ghost image-em, 20perc alatt az adott konfigon fent lenne minden. Csak az illegális szoftverhasználat...).
Ha név és cím alapján be tudnánk közösen azonosítani ezeket az egyéneket... HMMM!!!
FEKETELISTÁT A BUNKÓ VEVŐKNEK!!!
AKI BOLTOS, VELÜNK VAN!!! -
Racecam
nagyúr
válasz
TheReMiXeR #369 üzenetére
Sürgősen fejezd be, az alapelveket súlyosan megsértő tevékenységedet.
Figyelmeztetlek! -
- iSO -
tag
Juteszembe... az színárnyalat mindegy ?
-
eziskamu
addikt
válasz
tottiboy #318 üzenetére
Szerintem a com2-es egér nála a db-25-ös csatlakozást jeletette. Régen egyes egerekhez adtak is ilyen átalakítót (9->25 pin) ha jól emléxem, tehát talán nem hülye volt csak nem ismerte a pontos kifejezést. Talán jobb lett volna ha poénkodás helyett jobban kikérdezitek mit is akar.
Ja amúgy kék az alaplapom, piros a vga-m a memóm és még a tuner kártya is, vagy talán jobb lenne egy türkizkék?
-
Palkó
tag
válasz
Esetleg még említést érdemel a Winnetou, Dzsenifer, És Dzsoki nevű kedves vásárló..
[Szerkesztve] -
tkazmer
addikt
válasz
Én Oltait ismerek..szegényeket mindig átverik, nem csak a számtech terén(kb fél éve eladtak nekik 100k-ért egy p3 700mhz-s gépet 128mb rammal, és gfmx440-es vga-val), hanem az élet egyéb területén is...és bizony nem is állnak annyira jól anyagilag, h az ilyen bakikat megengedhessék maguknak.
-
-
NorbArt
csendes tag
válasz
TheReMiXeR #366 üzenetére
Ez nem vicc volt...
Ez egy valós család..... -
NorbArt
csendes tag
Aprópó
Ismeri valaki honfitársunk a Tunyogi családot?
Igazi jó vásárlók, nálunk egy CD lememznél bonyolultabb dolgot nem vehetnek mert mindent tönkretesznek, olyannyira buták. -
NorbArt
csendes tag
Amúgy nálunk rendszeresen keresnek vérnyomásmérőt, elemet stb.
Nem vagyunk trafik.
Régebben amúgy hozzánk is hoztak be procit 90 fokban forgatva, hűtő rászorítva.
Memóriából kireszelve mert csak úgy ment be a helyére.
Sőt annó a kerámiás tuderbörd időben olyan procit ahol nem csaka mag hanem az egész kerámia be volt kenve ezüstpasztával -
NorbArt
csendes tag
Kedves tettestársak,
Ha tetszik ha nem igenis vannak kifejezetten buta vásárlók akik a hozzánemértésüket a kekeckedésükkel, kötekedéssel próbálják palástolni.
Sőt vannak akik megpróbálnak becsapni, rengeteg sokan vannak.
Ilykor a lehetőség hogy udvariasan , de nyomatékosan megtudni mit is akar, és nyugodtan lehet oylan szövegkörnyezetet csinálni amből kiderül hogy vagy kinyögi mit akar vagy keres más vitapartnert.
A becsapásról:
Vettek egy samsung vinyó, persze szigorúan modelszámra válogatva.
Két nap múlva vissazhoz hogy bozony se kép se hang.
- Ami feltünt 3 perc után hogy tiszta por volt az öntvény, feketén ez ragyogóan látszik.
Következtetés:
Kicserélte a fedlapot ( gyáriszám) + szerintem az elektronikát is
épp csak elfeledte a port kitörölni
Ja és asszongya szó szerint:
Nincs itt tisztesség ? -
- iSO -
tag
Bejött egy hölgy. Benézett a B épületbe (kiállított kamerák mindenhol)
Átment az A épületbe. Polcok, gondolát megroggyantva hardverrel.
Visszajött és megkérdezte, hogy merre találja a konyhabútorokat ?
iSO
[Szerkesztve] -
Vangelis
félisten
válasz
TheReMiXeR #358 üzenetére
Nem ösmerem sajnos
-
net84
őstag
válasz
george11 #354 üzenetére
csak átlátszó tokot akart venni
bevételes részhez...anno mikor idekerültem a mostani munkahelyemre, az első napon felkészítekket, hogy nagy forgalmat ne reméljek, hiába egy nagy nevű és régóta működő cég, a ''computer'' (igen, ennek ez a neve) üzletág nem dübörög. Hát be is bizonyította az első nap - 180.-Ft-os napi forgalom.
Azóta azért egy kicsit meglódult, egy unalmas napon is van ~30k-s forgalom. -
george11
addikt
válasz
TheReMiXeR #345 üzenetére
Nekem a keddi napom volt ilyen
Ellenben azóta támadnak nonstop.
Dehogy ON is legyen :
- Jónapot, CD-t szeretnék venni!
- Értem milyen kiszerelésben kellene?
- Az mind1
- és sima, vagy RW lemez?
- Azis mindegy
- akkor hogyan szűkítsük a kört?
- mind1 milyen, csak sok legyen, és legyen teljesen átlátszó a tokja.
-
(sajna csak olyanom volt, aminek a hátlapja fekete, így elviharzott)
Az a szomorú a dologban, hogy sosem tudom meg miért kellett neki ilyen -
Vangelis
félisten
válasz
TheReMiXeR #351 üzenetére
Azt hogy a fenébe csinélod
? titkokat titkokat
-
- iSO -
tag
válasz
TheReMiXeR #351 üzenetére
Megy a bóótt !
Lesz péz'
Lecsókóbász nápolyival..
iSO
[Szerkesztve] -
- iSO -
tag
válasz
Mi 2 millió környékén járhatunk... Igaz, nagyker
-
Vangelis
félisten
válasz
4kilós, náluk három gép annyi_
.... felénk nincs lé
-
bobsys
veterán
válasz
TheReMiXeR #341 üzenetére
zsír a zene
-
Vangelis
félisten
válasz
TheReMiXeR #341 üzenetére
Ma még csak két vevő volt, lehet nem a sivatagban keltt volna pc-s boltot nyitni
-
TheReMiXeR
senior tag
remélem nem veritek össze egymást a ''szabadalmaztatás'' miatt
csak hogy reklámozzam magunkat, napközben hallgassatok egy kis nosztalgikus muzsikát... (ez itt a nosztalgiabulishock@radioa reklámjának a helye)
napközben, meló közben, idegrázás közben egy kis nosztalgia
nonstop 24órás (legális!!!) katt ide : [link]
bocs reklámért -
Úgy tűnik, kénytelen lesztek együtt dolgozni, különben egyikőtöknek sem lesz haszna ebből az üzletből
-
Vangelis
félisten
Elbasztátok, nekem bizonyítékom van hogy az én ötletem, és már szabadalmaztattam is!
-
- iSO -
tag
Ezennel kikiáltom, hogy a CSAK ÉS KIZÁRÓLAG a PIROS színű RAMok jók.
Ez egy rendkívül megalapozott, tudományosan bizonyított állítás! (Ne kérdezd, hogy mire fel és honnan... TITOK).
Tehát. Akinek nem megfelelő eme hardver eleme, az nálam kaphat megfelelő terméket, valamint hamarosan elindítom a világon egyedülálló szolgáltatásomat, a RAM festést és mázolást. A Nyákot természetesen CSAK piros színre festem, de magát a memória Chipeket bármilyen színűre festem. Akár a feleség/barátnő arcképe is díszeleghet a gépünkben, hogy mindig velünk legyen...
Érdeklődni: 06/90 ***-***-*
iSO -
Sir Robin
tag
Na várjunk csak RAM-ra nincs meghatározva, hogy milyen színű a tuti? Vagy abból jó a ződ is?
-
Sir Robin
tag
Áhh vazze! Most már tudom miért sz@r nekem, hogy nem vagyok színvak! Mer ugye, ha nem látnám melyik kék, melyik piros akkor minek vennék több 10k-ért alaplapot, vga-t, mikor ugyanaz a színe(?) az 5 Ft-osnak is?
[Szerkesztve] -
-=Lord Tom=-
senior tag
Én összedobtam havernak egy konfigot és abban is minden piros lett, persze tök véletlen (MSI lap, Gainward vga kártya, és kingmax ram) mindezt egy nem plexi oldallapú gigabyte fekete és kék ledes házba...
Azért az eladók se semmik néha múltkor láttam az ali.n c.mputersnél raktak össze egy gépet a fvevő kért valszeg vmit régebben, de az eladó monta mi helyett mit rakott bele, eredmény: noname táp, integrált vga, a mittomén meiknél csupán 6k-val drágább pentium D proci (40k felett), és nagyobb ház, hát bravó... -
Vangelis
félisten
NYÁK FESTÉST OLCSÓN VÁLLALUNK!!!!!!! Rövid hatéridővel!
-
Palkó
tag
válasz
Rommel6600 #321 üzenetére
Ügyes vagy, ülj előre !
( Végre egy ember, aki megfelelő módon választ konfigot...Színre színt, mint az ultiban) -
BeBe
csendes tag
válasz
Lord Myn #317 üzenetére
Teljesen igazatok van, viszont a srác 10 éve még nem volt igazából a top-on ilyen téren és mikor bevitte a cuccost, szó se volt róla, hogy a vinyóhoz egyáltalán hozzányúlnának, akkoriban még azt se nagyon tudta, hogy mi az (miért is kellett volna tudnia mindenkinek, pláne '94-'95 körül, végülis ezért vannak a szervizesek, nem?) Mondták neki, hogy vigye be a gépet, ő pedig törvénytisztelő állampolgár módjára ezt meg is tette. Szóval az a legkevesebb sztem az ilyen esetben, hogy felhívják, mire készülnek. Ha pedig ezt elmulasztják valamilyen titokzatos oknál fogva, legalább nézzenek szét, nem-e vágnak haza valamit, vagy csináljanak bckup-ot. Asszem ez lenne a legkevesebb, ami elvárható. Persze gondolom, nem ez az általános.
-
- iSO -
tag
mindenki sorakozik valahol piros VGA ért?
Esetleg Kék alaplapért ?? -
- iSO -
tag
válasz
TheReMiXeR #314 üzenetére
Lanpartikábel... Tetszik.
Már írtam, de hasonló... Kb egy hete kértek vajerlessz kábelt. (H500 antenna kábel)
iSO -
tottiboy
tag
Hali!
Egy hát hogy is mondjam nem túlzottan tájékozott emberke egyik barátjával betévedt egyik havehoz számtechboltba...
Köszön... Visszaköszönünk...
Jön a nagy kérdés egy kb 20mp-s hatásszünet után... (addig csak ott állt)
Vevő: -Van-e com2-es egerük ??
Eladó: (nah most megszivatom gondolta) -Nincs sajnos, csak com1-es van...
Vevő: (nagy töprengésbe h az most vajon jó lesz-e neki intéz egy kérdést a vele érkezetthez: Vajon jó lesz az nekünk ?? )
- Jó köszönöm majd még visszajövünk...*
Akkorát kellett röhögnünk ezen h jujjjj *
[* Amikor a kevesebb több.
Viktor0610] -
Lord Myn
senior tag
válasz
TheReMiXeR #299 üzenetére
Abszolúte egyetértek. A másik dolog, ha netán szervízbe kell vinni a gépet (szerencsére az elmúlt ~ 10 éveben erre nem került sor), akkor nem fogom bevenni azt a vincsi-t amin fontos adatok vannak, pláne olyat nem, ami nem tartozik másokra (pl. könyvelés). Ha véletlenül a vincsi a hibás, az már neccesebb, de hát ezért kell sürűn backup-olni... (Nekem van otthon 1 80GB-os FAT32-re formázott vinyóm, csak és kizárólag backup-ra)
-
bobsys
veterán
válasz
TheReMiXeR #314 üzenetére
a helyes válasz: perszehogyvan, csak egy 200.000+ áfás gép lóg a kábel egyik végén
-
- iSO -
tag
válasz
TheReMiXeR #311 üzenetére
Asszem én tudnék adni, de lehet, hogy csak modemmel együtt
iSO -
bobsys
veterán
válasz
TheReMiXeR #311 üzenetére
és pisztácia van?
hm.. tényleg, ezzel fogok hozzátok bemenni -
TheReMiXeR
senior tag
''hát nem igaz, hogy egy nincs egy qrva bolt, ahol tartanának egy 10éves pcmcia 33,6K-s faxmodemhez kábelt...''
''ez már felháborító...''
by 88éves fater -
-
TBC
tag
Fehérvári eset, hogy én se maradjak ki a jóból:
Pali bejön a boltba, nézegeti a házakat. Kérdezgeti az árakat, én válaszolgatok neki. Leemeli az egyik házat, körbenézi, majd megkérdezi hogy ez komplett gép-e? Mondom neki ennyiért nem lehet új szám.gépet venni, ez csak a ház. Kell még belerakni alaplapot, procit, winyót,stb. Emberem nézegeti egy darabig, közben kiszolgálok másokat is. Kis idő múlva mutatja az egyiket, hogy megvenné. Mondom oké és elrendezzük a piszkos anyagiakat. Na! Nem tellik el fél óra, jön vissza, hogy ez nem jó, nem működik, meg egyébként is, teljesen üres. Hát leültem. Nyugodtan, tagoltan újra elmagyaráztam neki,hogy mi a különbség a komplett számítógép és az üres doboza között. Nagy sokára megértette, de annyira elszontyolodott szegénykém, hogy ő most mit csináljon, inkább visszavettem tőle a házat.
Egyébként naon teccik a totyik!!! csak így tovább! -
Pötyi
őstag
Másfél éve ketten elvállaltuk egy iroda bekábelezését. Vér-profi cucc, üvegszálon jön be az irodaházba net, innen kapja a cég is, a aki egy fél szintet bérelt. Cisco router, márkás, 3COM switchek, Legrand hálózatszerelési anyagok és egy wi-fi access point a ''managerek'' számára, akik laptopot kapnak mert hát hogy nézne ki, ha egy tyúkbelet kéne bédugniuk a laptopba! Mivel igen sok aljzatot kellett felszerelni, úgy éreztük, hogy kevesen leszünk ketten, mert habár egy hétvégényi idő volt rá, de azért haladni is kéne a munkával, ezért keresni kezdtünk egy harmadik munkaerőt. Baráti ajánlásra egy ''Józsika'' lett ez a személy, aki kicsit fiatalnak nézett ki, kicsit satu arca volt, de igen nagy lelkesedést mutatott, hát nem bánjuk, gyere! Úgy készültünk, hogy vittünk három laptopot. Ha egy portot bekötöttünk, akkor egyből rádugtuk a laptopot és teszteltük, hogy látja-e az időközben már beállított szervert, illetve a netet. Ezt a munkamódszert elmagyaráztuk Józsikának is, nesze öcsém, itt egy laptop, egy krimpelőfogó, egy Krone-eszköz az aljzatok bekötéséhez, szerelési anyag, oszt húzzál be abba a nagy, közös légterű irodába, amiben 24 portot kell felszerelni a falra! Józsikát fél napig nem is láttuk, csináltuk a többi irodát. Ebédszünetben megkérdeztük:
-Na, hogy haladsz?
-Ó, remekül!
-Ellenőrzöd a bekötött portokat?
-Igen. Eddig mindegyiken volt net.
Hát jó, Vasárnap kora este végzünk, összeszedjük a kisteherautónyi szerelési cuccot, és mint aki jól végezte dolgát, elhúztunk.
* * *
Hétfő reggel melóhelyemen megcsörren a telefonom. A frissen felszerelt iroda vezetője volt. Azt mondta, hogy a nagy, 24 személyes hodály irodában, amit Józsika szerelt, egy aljzatban sincs hálózat! Az ki van zárva, laptoppal teszteltük az összeset! De az irodavezető erősködik, hogy több géppel is kipróbálták, cseréltek lengőkábelt is, de meg se mukkan a hálózat! Én nem tudtam eljönni a melóhelyemről, a társam ment ki és nézte meg. Másfél óra múlva felhív, hogy hát igen, szúrópróbaszerűen megnézett egy-két aljzatot, rosszul vannak bekötve, tehát valószínüleg az összes aljzat rossz. Tiszta szégyen, mint a Mónika show-ban! Este mehettünk kijavítani a szarul bekötött aljzatokat.
Felhívom Józsikát:
-Te! Azt mondtad, hogy az összes általad szerelt portban volt net, amit a laptoppal teszteltél!
-Igen, így volt!
-Akkor meg hogy lehet, hogy az asztali gépek meg se mukkantak???
Hát kiderült, hogy a laptopon be volt kapcsolva a wi-fi! Amikor Józsika rádugta az egyébként tényleg szarul bekötött aljzatra, akkor tyúkbélen keresztül valóban nem kapott netet, de mivel az access point az egész irodát lefedte, ezért drót nélkül meg kapott! Azt pedig, hogy a laptop éppen melyik kapcsolatot használja, azt Józsika már nem nézte...
[Szerkesztve] -
Vangelis
félisten
válasz
TheReMiXeR #299 üzenetére
Nekünk rajta van a munkalpon, hogy adatokért és rejtett hibákért felelőséget nem vállaunk.!
Az adatmentés í megrednelő feladata, Adatmentés vállalunk. cd re dvd egy bizonyos összegért.
ez van sajnos kell.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged