- Yettel topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Aurát vált a Vivo V60
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- MIUI / HyperOS topik
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kis.zsolt
aktív tag
válasz
qpakcovboy #90319 üzenetére
Szia!
12 éve Plex-ezek Syno NAS-ról. Jó móka, főleg, mióta a családdal meg tudom osztani a filmeket - de biztosan tudod miről beszélek. A NAS keveset fogyaszt, és pl. torrent kliens, okosotthon szerver, kéretlen tartalom blokkolás és sok egyéb más is fut rajta, tehát maximálisan ki van használva, de van benne még bőven kraft. DS412-vel indultam anno, de most már DS918 van.
Van direkt Syno NAS-ra készült Plex verzió, így nem kell mókolni a konténerekkel. -
Borisz76
nagyúr
válasz
qpakcovboy #90322 üzenetére
Van 8*4 Tb HDD.
Pótolható adatokkal van tele ?
Filmek , sorozatok ?
Ha pótólható akkor téged nem érint a RAID....ez esetben.Mert akkor még jó is lehet az elképzelés.
2-4 fiókos NAS...amin minimum 2 de inkább 3 usb van !
Miért 3 ?
Mert kettő kell az ICYBox-oknak.
A 3. pedig...ajánlott egy szünetmentes tápegységnek !!!
( Lehet elég lenne a 2 db usb port és egy hub is...)Viszont a NAS-on belül érdemes lenne használni a RAID valamely szintjét , hogy a lemez meghibásodás ellen védve legyél.
SHR tömb :
2 fiók , 1 tömb = 1 lemez védelem , 1 lemeznyi tárhely !
4 fiók , 1 tömb = 1 lemez védelem , 1-2-3 lemeznyi tárhelyÉn ezt másképp oldottam meg.
Volt nekem is vagy 12db * 2 Tb HDD-m.
Mind PC-ben.
Valamint volt egy 5 fiókos usb-s és eSATA-s dokkolóm , ami hardveresen tudta a RAID1,3,5,10-t.
Ebben is volt 5*2 Tb HDD
Ezt a káoszt szüntettem meg egy DS2415+ modellel amibe már 4 Tb-s lemezeket tettem. Elfért benne 12 db.
Valamint hozzákötöttem a gyári bővítőjét a DX1215-t.
Ebben is 12 db 4 Tb-s lemez volt.
[kép1] [kép2] [kép3]
Nagyon jó de drága megoldás. -
balu1977
senior tag
válasz
Ha van nas minek az icy ?
-
Borisz76
nagyúr
válasz
https://www.synology.com/hu-hu/products/compare/DS423/DS423+/DS923+
4 fiókos Synology NAS-ok összehasonlítása.
Mind 2 db usb-vel szerelt ( USB 3.2 Gen 1 )
Mind 30 watt körül fogyaszt HDD-t használva. -
válasz
qpakcovboy #68663 üzenetére
Ezt találtam neked, egy próbát megér:
https://mariushosting.com/synology-nas-external-ntfs-drive-shows-up-as-file-system-type-not-supported/ -
kgymac
őstag
válasz
qpakcovboy #68712 üzenetére
PC-n alatt win-t értesz gondolom, de a syno alatt még egyszerűbb lett volna. Vegyél egy nagyobb nas-t, ami több lemezt támogat, az biztosan egyszerűbb mint kiadni pár parancsot terminálon.
-
válasz
Nem a filerendszerrel lesz it gond szerintem., hanem a SATA extenderrel ami a külső házban van.
-
Sanyi72
csendes újonc
válasz
Eltávolítottam és újra indítottam, de nincs változás.
-
válasz
qpakcovboy #68694 üzenetére
Windows-on külön meghajtóknak látszik, vagy egy darabot mutat?
Egy Synology DX514 vagy DX517 (vagy akár egy DX213) bővítővel működne. De ezek általában olyan árban vannak hogy jobban megéri egy több lemezes Synology-t venni és eladni a régit.
-
Dolphine
addikt
válasz
Ezért kérdeztem, hogy mit lát a NAS, magyarán nem ismeri fel a fájlrendszert!
-
kgymac
őstag
válasz
Akkor már csak az a kérdés, hogy milyen partíciók vannak a maradék 3 lemezen. Putty-tyal belépve, ssh-n le tudod kérdezni a partíciókat (adminnal, majd
sudo -i
után ismét az admin passwd-je kell) . Az usb-s lemezeket azls -l /dev/sd?
paranccsal tudod lekérdezni, az usb-s diszkek sdu-tól kezdődnek általában.
Minden usb-s lemezre a partíciókat azfdisk -l disk
paranccsal tudod lekérdezni, disk helyére /dev/sdu majd a többi eszközazonosító kell, egyesével. Utána lehet majd csak továbblépni a felcsatolásukhoz.
Ha exfat, irány a bolt, meg kell venni e csomagot, utána a syno maga is fel fogja csatolni a maradék lemezeket, mint az elsőt (ami ugye ntsf, ezért működik). -
dkess
őstag
válasz
qpakcovboy #68679 üzenetére
Ami le volt írva - az A MEGOLDÁS. Ami ráadásul a gyakorlatban: MŰKÖDIK ...
Most az eddigiek alapján az az érzésem, hogy nemigazán érdekel ez a dolog. Nincs ezzel gond. További jó fórumozást ...
-
kgymac
őstag
válasz
qpakcovboy #68679 üzenetére
Képet tudnál feltenni az usb disc-ekről, lenyitott nyilakkal, ahogy javasolták? Mindről, ha tényleg segítséget vársz.
-
válasz
qpakcovboy #68673 üzenetére
Formázni tudja őket?
-
Dolphine
addikt
válasz
Ezt látom, de hogyha lenyitod a USB Disk alatti nyilakat, akkor kiírja a megosztott mappa nevét és a fájlrendszert?
-
dkess
őstag
válasz
A megoldás le volt írva. Az miért nem jó, ha működik?
Avagy csak fórumozgatni szeretnél?
-
Dolphine
addikt
válasz
qpakcovboy #68658 üzenetére
A Vezérlőpult - Külső eszközökben látod a HDD-ket?
-
qpakcovboy
őstag
válasz
qpakcovboy #68657 üzenetére
-
válasz
qpakcovboy #68653 üzenetére
USB meghajtó, ha jobb felül látja akkor lesz egy usbshare nevű megosztás legalul File station-ben, ott fogod látni a tartalmát.
-
dkess
őstag
válasz
qpakcovboy #68653 üzenetére
RAID -et sem tudsz állítani rajta? Sima SATA multiplier -ként használva a Synology nem fogja támogatni - ez a része teljesen biztos ...
-
cigam
titán
válasz
qpakcovboy #68649 üzenetére
Hogyan van beállítva az IcyBox? PC-re dugva látod?
-
mtz81
tag
válasz
qpakcovboy #68346 üzenetére
Tároláskezelőben eltávolítod a meglévő kötetet, majd a tárolókészletet (minden adat, telepített alkalmazás elveszik).
Majd létrehozol egy új tárolókészletet. Basic-ben mind két lemezt külön használhatod. Raid0-ban összefűzi a két lemezt, és az írási/olvasási sebesség is megnő, csak két azonos kapacitású hdd-nél ajánlott. Jdob-ban is összefűzi őket, sebesség nem nő, eltérő kapacitások esetén ajánlott.
A végén pedig létrehozod a kötetet. -
válasz
qpakcovboy #68336 üzenetére
Tudtommal nem, újra kell csinálnod a kötetet, de mindjárt valaki megerősít.
Amúgy amikor létrehoztad a kötetet akkor Te állítottad be ezt -
válasz
qpakcovboy #68333 üzenetére
Ha az a kérdés, hogy miért csak 3,6TB és miért nem 7,6TB pl, akkor azért, mert a 2 lemez tükrözve van.
Ha az a kérdés, hogy miért nem pontosan 4TB, akkor azért, mert a lemez alapból nem 4TB, egyéb dolgok lecsípnek a tárhelyből, meg az átváltás miatt is van "veszteség", valamint ha jóltudom a DSM is a betett lemezekre települ rá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 13 mini 5G 128GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS!Samsung Galaxy Tab S10 Ultra 256GB 5G tablet extra tokkal garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! HTC VIVE Pro 2 virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! LG 32GR93U-B 144Hz 4K UHD IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Intel ES Core i5-3470 4-Core 3.2GHz LGA1155
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest