- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Listázzák az olaszok a Redmi 15C-t
- Yettel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyugyo79
addikt
Btrfs esetén a homes -ra tudsz adni elvileg kvótát (meg bármelyik gyökér könyvtárra) a vezérlő pultban a felhasználó kezelésnél és mivel a home-ja minden felhasználónak azon belül van így az arra lesz érvényes. Ext4 esetében csak kötetre lehet adni kvótát . Ha jól tudom.
-
gyugyo79
addikt
Ha a https felület jó tanúsítvánnyal jön be akkor én a posfixet -et (mail szerver) próbálnám újra indítani, ha az nem oldja meg akkor a NAS -t ha az se akkor le ellenőrizném, hogy a tanúsítványnál biztos bent vannak e ezek nem e került ki valamiért. Ha ez is jó akkor írnék a Synologynak.
-
gyugyo79
addikt
A mail az a 80-as porton van alapból tehát ha azt nem változtattad akkor furcsa a " fixip:port/mail" mert csak fixip/mail kell "csak".
Nálad ez meg van változtatva valamire? A 80/ amire meg lett változtatva az be van irányítva ? Belső hálózatból nem ip/mail címen érhető el ? -
gyugyo79
addikt
-
gyugyo79
addikt
Látsz e egy web mappát a vezérlőpult megosztott mappák -résznél (vagy rögtön a File Station -be). Ha igen és csak a vezérlőpultba akkor adj jogot hozzá annak a felhasználódnak akivel a DSM-be be szoktál lépni és nézd meg File Stationbe, hogy ebbe a mappába van e egy index.html meg egy web_images mappa talán.
Mert elvileg lennie kéne egy üdvölő oldalnak miután a web stationt beállítottad... -
gyugyo79
addikt
Nem kell áthozni semmilyen weboldalt ... 80 port ellenőrzésre lehet használni alapból (mert olvastam, hogy már felraktad) a synology is csinál egy index html -t ami betöltődik, egész addig amíg nincs Photo vagy web s. telepítve a 80 portról átdob a synology dsm felületére.
Annyit kell megnézni, hogy ugyan az töltődik e be akkor ha az aldomaint írod be a böngészőbe mint amikor belső ip-n beírod a Synology ip címét ..
Bár ha ez az aldomain a mail.cegnev.hu amint már levelezésre használtok akkor 99.999%, hogy jól van beállítva.
-
gyugyo79
addikt
De neked nem csak saját al domain nem megy? A synologysal meg igen ?
Ha a Synologysal megy akkor próbáld ki azt, hogy a tartomány névhez a synologysat írod és az alternatívba írod a saját al domaint. + A saját al domain az jól be van állítva és a Synologyra mutat ugye? Tehát ha az egy böngészőbe beírod bejön az a weboldal ami most, hogy engedélyezted a web stationt a 80-as porton bejön amúgy is? -
tibi3650
tag
Én is most ismerkedem a témával, jöhetnek az ötletek azoktól akik napi szinten használják. Androidon jelenleg ezt tesztelgetem, eddig egész jól működik: CalDAV-Sync
Outlook-hoz is találtam párat, most hirtelen nem tudom melyik mellett maradtam. Te melyik beépülőt használod?
Nekem még iOS-re is kellene valami megoldás (még nem próbáltam, ha már androiddal és outlook-kal is működik, akkor lesz értelme tovább lépnem) -
törölt tag
Valamit elrontottál. Írd le, hogy milyen paramétereket adtál neki!
-
gyugyo79
addikt
Indítsd újra a NAS-t. Nálam már csinált ilyet úgy is, hogy voltak beállítva a homes -ból mappák és csak új felhasználók mappáit akartam hozzá adni és nem tudtam, de újraindítás eddig mindig megoldotta amikor ezt játszotta (tippem, hogy HB frissítések után csinálja ezt) ...
-
gyugyo79
addikt
Nem kell feltétlen plusz van 'sima' levelező szerver / kliens bár szerintem a + nak is csak a front-end -je jobb meg a statisztika + webes felületen a beállíthatóság de ugyanúgy posttfix-dovecot a lényeg. A különbség az ezekhez esetlegesen hozzá adott Amavis,Spamassassin,Clamav, stb konfigurálhatósága stb. -ben van vagy, hogy a + on McAfee (Bár ez pld nem biztos, hogy jó mindenkinek) is vagy csak az van a Clamav nincs stb. Outlookon keresztüli használathoz untig elég a "sima" bár én lebeszélek mindenkit, hogy konkrétan egy sima végponton ilyet üzemeltessen mert még vállalati előfizetés-el is tudnak nagy varázslatokat szolgáltatók, mind rendelkezésre állásban mind egyéb dolgokba. Meg aki üzemeltetné se mindegy mennyire ért hozzá meg van kedve egyáltalán az egyéb munkák mellet ezzel foglalkozni ...
Sokszor pld. egy 365 előfizetés amivel megvan a jogtiszta szoftver is jobb választás. -
A MailPlus egy teljesen atlagos levelezoszerver, 5 user van ingyen, tehat neked kellene meg 15 licenc. Aztan kell egy domain nev, ott regisztralni kell az MX rekordot a NAS fix IP cimevel. Utana jonnek a beallitasok, amihez van egy szep 120 oldalas dokumentum. En semmilyen korulmenyek kozott nem bohockodnek ezzel, levelezoszervert otthon futtatni nem vicces, venni kell Gmail vagy Office 365 licenceket inkabb.
-
gyugyo79
addikt
Furcsa nekem ez a leggyorsabb ezzel ki tudom használni a 200-as digi fel irányt 100% (nyilván a VPN tunel levesz egy 2-3% -ot) olyan 18-20 MB/s közt simán másolok vele és mivel kernel támogatás is van ezzel a legkisebb a proci terhelés mellette.
Mondjuk nálam az open VPN -n komolyabb titkosítás is van de azzal jelentősen magasabb a proci terhelés és olyan 16-18 MB/s volt a max amit a 200 -as Digin max ki tudtam használni amikor mértem ezeket.
De ez NAs függő is lehet nekem 918+ van. De kb ezt hozta a Synology router is csak ott a gyenge proci miatt még gyengébben muzsikált az open VPN.
-
gyugyo79
addikt
A NAS -ba külön van a VPN kezelés állítása (értsd nem a vezérlőpult), és csak ott.
Beállítások is elég alapok ott, van az általános, ahol hálózati interfészhez lehet rendelni meg milyen fióktípussal lehetséges az autentikációi meg a következő jogosultság fülön állítható ezek közül ki az aki és amit használhat ...Magánál a l2tp beállításainál meg kb annyi fontos van, hogy ne legyen ugyan az az ip mint a lokális hálózaté mint amin a NAS is van, de talán azt nem is engedi beállítani.
Nálam az így néz ki : -
gyugyo79
addikt
A rourtered topikjába kérdezz már rá mert nekem az összes új Asus routernél rémlik a VPN passthrough meg VPN szerver / kliens beállítás is és nem egy helyen vannak ezek talán az Advanced WAN résznél van ez.
Én így szoktam (a registry után még):
L2tp ipsec mellet, titkosítás szükséges, Ms-chap v2 protokol csak. Tcpip v4 speciálison a távoli átjáró használata kipipálva és ennyi. -
Core2duo6600
veterán
Én a Symantec Backup Execet használom és a cél egy LTO egység, a cégnél állandóan megy, tape library val, otthon kézzel indítva amikor kell, nem megy állandóan a gép amiben az LTO drive van.
A CD - DVD hdd már lebögött nálam, épp a minap halt meg egy alig használt 1 TB os már a sokadig, pedig offline volt, nem is volt a gépben.
-
Borisz76
nagyúr
-
Borisz76
nagyúr
Egy megoldás a sok közül : Hyper Backup
-
törölt tag
"Itt ugye az 5005 és 5006 kell nekem elvileg."
Elvileg igen, gyakorlatilag meg mondom, valami jóval magasabb kell neked. A botok járják a netet, és ha látja, hogy 5005-ön vagy 21-en vagy akármilyen elterjedt port nyitva van, bepróbálkozhatnak botnettel... Vagy valami ismert, nem ismert akármilyen trükkel. Aztán vagy nyavajog a nas hogy megfogta vagy nem. Jobb a békesség.
"De ettől függetlenül nekem a NAS-ban a távoli elérés menüpontban hozzá kell adnom a WebDAV servert, ha a routert nem is adom hozzá?! "
Most ezt nem értem. A routerben megvan a port forward. Ami annyit csinál, hogy egy adott port kommunikációját egy megadott ip megadott portja fele továbbítja. Miért akarsz hozzáadni bármi mást? Routert pláne. Jelenleg ha jó a forward, bejön az 5005-ön a kérés, az megy a nasod ipjére a szintén 5005-ös porotn.
"Csak mert akkor is kiírja, hogy ő módosítani akar a routerben."
Ezt megint nem értem. Hol írja ki? Telepíted a webdav-ot, és elindítod, ott a config hogy milyen porton akar menni, eleve mondjuk https-t kéne ha már -tanúsítvány sokszor előkerült itt keress rá hogy hogy kell- és annyi. Nekem sehol se szólt hogy hozzányúlna bármihez...
-
törölt tag
Ne kapcsold be automatán hanem kézzel tessék a forwardokat megcsinálni. Nem nehéz, és nem lesz a router egy rohadt nagy időzített bomba. A bekapcsolt upnp addig jó amíg csak a nas akar nyitni magának portot amikor te mondod. Akkor meg nagyon nem jó, amikor a hálózaton lógó bármi más tehet ilyet büntetlenül és szólás nélkül. Mert fertőzött, mert azon küld használatról statisztikát haza, mert bármi.
Ha be van nyomva eleve lődd ki az upnp-t és lehetőleg legalább kívülről ne a gyári portokat forgasd be, hanem valami 50k + portot ha nem akarod átállítani a nasban a default portokat...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen TV-t vegyek?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- EAFC 25
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Óvodások homokozója
- Milyen SSD-t vegyek?
- Gmail
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Komplett új gép eladó Ryzen5 8400F nettó áron!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Dell Latitude 7410
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest