- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Az iPhone-t oktatja a Vivo X200 Ultra
- iPhone topik
- Magisk
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
xpike_
csendes tag
válasz
tibi3650 #62032 üzenetére
Szia, amikor bejött a synology drive, akkor a cloud station server-t az felváltotta, elvileg... De nekem a DS cloud azt írja account is invalid...sztem mivel egyszerűen nem tud kapcsolódni immár a cloudstation-hoz... Mivel az nem is megy...ahhoz h telepítse a cloudstation-t ahhoz a drive-öt kellene leszedni elöbb...
Ha bármit rosszul értek csak szóljatok ds cloud kapcsán...
Köszi -
dkess
őstag
válasz
tibi3650 #58486 üzenetére
Amennyiben tibi3650 maga a NAS-on lévő fájlt szeretné szerkeszteni, akkor VPN és SMB kombóval oldaná ezt meg. Amennyiben Te is ezt szeretnéd, akkor Neked ez a járható út.
Szinkronizáció esetén a telón levő file -t nyitod meg/szerkezted - majd a változtatások felszinkronizálódnak a NAS -ra. LEgalábbis ez az elmélet. Az Android -os excel/Word -ot nem ismerem. Mit ír ki miért nem lehet rámenteni a megnyitott illetve szerkesztett file -on? Azt, hogy már használatban van?
Drive használata nélkül enged menteni? Értem ez alatt, hogy vannak olyan Excel/Word verziók, melyek csak a megtekintést támogatják, de a szerkesztést nem.
-
-
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
tibi3650 #49440 üzenetére
Nem kell állandóan figyelnem, hogy mikor kapcsolhatom ki a PC-t, nem kell addig otthon lennem.
Az asztali progiban benne van a kikapcsolás funkció.
Azt látom valamennyire szerepet tévesztetek, a nast próbáljátok az asztali pc felé bővíteni.
A NAS=hálózati adattár. Ha akarok valamit ami erőforrás igényes akkor bekapcsolom a pc-t és megcsinálom azon, akár távolról is.
A plex kódolása is nevetséges. Röpteiben kódol közepesnél gyengébb minőségben. Erre mi szükség van? Töltsd le kisebb a kliensnek emészthető formátumba. -
Patice
Topikgazda
válasz
tibi3650 #42848 üzenetére
Sagecom-on nem tudom lehet-e olyat, hogy "bridge mode"-ba tenni. Ez lehet szolgáltató tudja csak beállítani rajta. Utána rákötsz egy routert a Sagemcon egyik LAN portjára, amit a routered egyik LAN portjába csatlakoztatsz.
Két router egy csárdában nem jó. Az egyiknek - praktikusan a sajátodnak - kell lenni a főnöknek. Az intézzen mindent.
Az IP TV-t meg intézi a Sagemcom, abba a router szerintem nem szól bele.
(#42853) 8nemesis8:
Távoli elérés, vagy külső elérés menüpont alatt van asszem. Régen volt már Syno-m.
-
e90lci
senior tag
válasz
tibi3650 #42841 üzenetére
Jujj akkor lehet Paticenek lesz igaza.Nekem is ez a Sagemfos van a V1 es,csak én mögé dobtam egy mikrotik routert,a Sagembe meg DMZ-be tettem a mikrotiket és az "intéz" mindent onnan kezdve minden megjavult.Ez a Sagem csinál furcsa dolgokat 3.97 es firmware óta is (volt kipróbáltam magában,de a franciáknak nem nagyon megyen ez a szoftver gyártás)VPN,Fix DHCP kiosztás,Stabil 5GHz wifin,stb ez nem jön össze nekik.
-
gyugyo79
addikt
válasz
tibi3650 #40152 üzenetére
De most komolyan, gondold végig logikusan. Miért a Synologynak kellene erre app amikor a könyvtárakra ez alapból ott van a jogosultság kezeléssel. Normál esetben a mappához az fér hozzá aki tudja a felhasználónevet jelszót. Most ennyi erővel ha arra lusta a user, hogy a windowsba be - ki lépjen akkor a lezárt mappából majd nem lesz az ? Mégis miben más ? Szerintem teljesen mindegy, hogy a mappát hagyja ott vagy a Windowst ...
-
gyugyo79
addikt
válasz
tibi3650 #40150 üzenetére
Ez úgy szokott kinézni, hogy létrehoznak több usert a windowsba és az lép be aki használná és akkor az a mappa csatolódik fel neki amihez joga van. Amikor végez a munkával kilép ... (A windows még egyszerre csak több felhasználós smb csatlakozást se kezel jól)
Vannak folder lock programok pont ezen a néven is fut egy de az már nem NAS hanem a használt orendszer kérdése, hogy működik. De azért olvass utána nehogy egy adatvesztés után gyere rá, hogy rossz volt az irány,. -
Kicsimix
őstag
válasz
tibi3650 #28482 üzenetére
Ha DavWWWRoot van a megosztási linkben beállítva akkor mindenki a jogosultságai szerint látja a vele megosztott mappákat.
Lehetőséged van arra is, hogy úgy oszd meg, hogy egyetlen mappa látszódjon csak, ez megteheted pl így :
\\tecimed.synology.me@SSL@5006\Music\
Ha ez volt a kérdés.
: ) -
Sanya
nagyúr
válasz
tibi3650 #28440 üzenetére
Tibi!
Windowsos kliensek nem kapcsolódnak olyan pptp vagy IPsec vpn-hez, ahol a vpn szerver NAT-olva van, vagyis router mögött.
Ahhoz, hogy csatlakozni tudjon, a következőt kell megcsinálni:ezt:
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\PolicyAgent]
"AssumeUDPEncapsulationContextOnSendRule"=dword:00000002másold bele egy file-ba és add neki azt, hogy "vpn_enabler_to_synology.reg" vagy aminek akarod
Ezután futtasd és add hozzá a regisztryhez. Indítsd újra a gépet, majd próbáld meg.Egyebekben menj be a vezérlőpult--> hálózati kapcsolatok--> hálózat és megosztási központ --> adapterbeállítások módosítása --> synology vpn kapcsolat jobb klikk (mindegy ha szürke) --> biztonság: microsoft CHAP version 2 legyen bepipálva.
remélem menni fog
-
Madwe
nagyúr
válasz
tibi3650 #28440 üzenetére
Rosszul linkelted a képeket, semmi nem látszik
Amúgy belső hálóról a vpn routerfüggő h létre jön e, mobilnetről nézd meg pl.
Ja az alsó kettőt látom, winben vmit mókolni kell az ipsechez, vki linkelte pár napja,
most nem találom, keresem!itt van ebből csak az első bekezdés kell(#28439) Kicsimix Kivéve amikor nem jó
Mondom, gépek dekára ugyanazok, ugyanaz a helyszín, beállítás, minden, mégis winek 20% nem hajlandó így csatlakozni...
-
Madwe
nagyúr
válasz
tibi3650 #28427 üzenetére
A webes felületet eléred kívülről is, ha:
regisztrálsz ddns-t pl synology.me-s címet és portforwaldolod a dsm portját a nasra,
vagy quickconnectet hozol létre.
ha többen akarnak feltölteni, akkor hozz nekik létre usert s adj egy megosztási mappára jogokat nekik. legjobb ha mindenkinek egyedi usert hozol létre, beteszed őket egy csoportba, s a csoportnak adsz írási jogokat.
Webdav pedig szintén akkor megy, ha a webdav portját portforwaldolod a nasra, webdav app amugy fent van s be van állítva, s netdrive meg win kliens is elég a csatlakozáshoz. Ilyenkor kintről meg bentről is ugyanazon elérésen folyamatosan fel van csatolva a meghajtó.
Vpn biztonságosabb, ilyenkor otthon simán eléred a felcsatlakoztatott mappát, kintről vpn belépés után szintén él a kapcsolat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest