- Motorola G86 - majdnem Edge
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A16 5G - a hetedik évben megpihen
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ideg
aktív tag
Sziasztok!
DS Chatet használunk, de az utóbbi időben az asztali értesítés nem működik Windowson. Se a tálcán nem villog se az értesítési panelen nem jelenik meg ha új üzenetet kapok. A legújabb verzió fut a NAS on és a Windowsos appból is a legújabb fut. Windowson az értesítések be vannak kapcsolva, DS Chat hozzáadva. DS Chat rendszergazdai beállításokban az értesítések be vannak kapcsolva. Már minden beállítást végignéztem, de nem jövök rá miért nem működik. Van ötletetek mit ellenőrizzek még? Vagy ez inkáébb Windows probléma lesz?
-
Ideg
aktív tag
Sziasztok!
Hátha van valakinek ötlete mi lehet a gond.
Szóval egy DS718+ -ot használok mint mail server. Az egyik kolléga iPhone on használja, a gyári levelezővel, ez működik is, de amint megosztja a mobilnetet és rácsatlakozik mondjuk az iPad-jával és szeretné megnézni az iPad-on is a leveleket, akkor a NAS úgy érzékeli, hogy hibás bejelentkezések vannak és letiltja az IP címet a biztonsági beállításoknak megfelelően. Innentől kezdve nem működik neki addig ameddig nem kap új IP címet a mobilszolgáltatótól.
Mi lehet a gond?
A felhasználónév és jelszó mind a két készüléken megfelelő.
Egyébként egy másik kollegának akinek Android van ugyanez a hibajelenség, amint megosztja a mobilnetet.
Mi a fene lehet ez? Valakinek ötlet? Köszi!
-
Ideg
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy DS718+ NAS amin fut Mail Server, OpenVPN server, stb. A felhasználó okostelefonon mobilneten használja a levelezést, DS file applikációt, ezek mind működnek is egészen addig, amíg meg nem osztja a telefon mobilnetét, tehát hotspotot csinál belőle és nem csatlakozik rá még pluszban a laptopjával is. Kb. 10-15 perc elteltével a NAS letiltja az IP címét mert sok helytelen próbálkozást érzékel, holott a laptopon és a telefonon is jók a user/pass kombinációk, illetve ha nem a megosztott mobilneten használj a a laptopot, hanem mondjuk otthon sima mezei nettel akkor tökéletesen működik és nem tiltja le.
Én nem találom mi lehet a probléma forrása. Valakinek valami ötlet?
Előre is köszi! -
Ideg
aktív tag
Sziasztok!
Abban tud valaki segíteni, hogy hogy állítok be méret kvótát a userek saját home mappájához?
-
Ideg
aktív tag
Update: Most úgy tűnik, hogy végre befrissült a lejárati dátum. Lehet, hogy csak idő kellett mire elterjed az új certificate.
-
Ideg
aktív tag
válasz
gyugyo79 #53474 üzenetére
Szia!
Ha böngészőben beirom a mail szerver címét akkor a 443 -es porton a rendes https jön be tehát secured (stimmel a lejárati dátuma is a tanúsítványnak). A NAS-ban a biztonság -> Tanúsítványoknál a "Mailserver-postfix" és a "Mailserver-dovecot" -hoz is a Let's Encryptes tanúsítvány van megadva. Mail Server app majd NAS restart is volt, nem segített. Minden SSL tester azt írja a neten, hogy tegnap lejárt a tanúsítványom, a NAS ban meg ott virít a 2020.
-
Ideg
aktív tag
Sziasztok!
Van egy mail serverem a Synology NAS-omon, amire raktam egy Let's Encrypt tanúsítványt ami ugye 90 napig érvényes, majd meg kell újítani. Ezt a NAS meg is csinálja magától, jelenleg 2020 januárjáig érvényes is, de a neten lévő SSL checkerek azt írják, hogy tegnap lejárt már, a levelező programok is rinyálnak, hogy nincs rajta tanúsítvány. Lefrissítettem manuálisan is a tanúsítvány megújítást, de nincs változás. Valaki járt már így? Vagy tudna tanácsot adni? Köszi, üdv!
-
Ideg
aktív tag
Sziasztok!
1-2 hete vettem észre, hogy nem működik távolról a levelező szerver elérése, pontosabban a levelező kliens felülete, a Mail Station. Eddig úgy használtam, hogy "fixip:port/mail", de ha most ezt beütöm a neten, akkor csak kapok egy Synology oldalt, hogy "elnézést, a keresett oldal nem található".
Belső hálózatról frankón működik a Mail Station, de kintről nem megy. A port be van irányítva a NAS-ra, régebben működött is, most megállt valamiért. Valakinek valami ötlet? Köszi!
-
Ideg
aktív tag
válasz
gyugyo79 #50699 üzenetére
Igen látom a file stationben is és a megosztott mappáknál is. A html fájl nincs benne meg képek sem. Két mappa van benne amiket én hoztam létre más használatra. :/ Mire is akarunk kilyukadni most egyébként? Már mindent végignyálaztunk ami elvileg feltétele a tanúsítvány letöltésének, de mégsem megy. :/
-
Ideg
aktív tag
válasz
gyugyo79 #50694 üzenetére
Van egy domainem ami az ISP -nél van, Ő regisztrálta, nála van a weblap is, oda mutat az A rekord. Van egy aldomain ami a mail.cegnev.hu ami prioban a fix public IP -re mutat, tehát a synologyra. (mail server megy róla. masodlagos prioban pedig az ISP lev. szerverére mutat, ha nalunk gaz van akkor ne menjen visszapattanó a feladónak hanem várakoztatva vannak a levelek) A weblapot nem szeretném áthozni a synologyra, csak azt olvastam, hogy a web stationt telepíteni kell ha tanúsítványt akarsz (nem muszáj belőni rajta a weblapot állítólag)
-
-
Ideg
aktív tag
Sziasztok!
Szeretném a NAS -om naptár és kontakt megosztásra használni pc-ken Outlook klienssel és androidon is. Ki mit használ erre a célra? Outlookot sikerült belőnöm egy 3rd party appal, de androidon nem találok semmi értelmes megoldást. Tud valaki ajánlani valamit erre a célra? Köszi!
-
Ideg
aktív tag
Nemhinném, végignéztem az összes beállítást Outlookban, de minden alapértelmezett HTML-ben van. Érdekesség, hogy ha a MailPlus Servert használom akkor szépen megy HTML-ben, de a sima Mail Server appal csak Sima szövegként küld. Viszont nem hinném, hogy ez a MailPlus feature-je lenne, mivel a sima Mail Serverben van olyan beállítás, hogy HTML levelek sima szöveggé konvertálása. Ha nem lehetne vele HTML üziket küldeni/fogadni, akkor miért lenne benne ez az opció?!
Írtam a supportnak is, de még nem válaszoltak.
-
Ideg
aktív tag
Sziasztok!
Fut nálam egy Mail server a DS718+ -on, de valamiért a levelek amiket ezen keresztül küldök vagy fogadok, egyszerű rich textként jelennek meg és nem HTML formában. A levelező kliens Outlook amivel teszteltem. Van egy másik domainem ami ISP-nél van levelező szerverrel együtt és ott tökéletesen működik HTML formában.
A Mail Server biztonság beállításaiban nincs bekapcsolva a "HTML konvertálás Rich Text formátumra" opció.
Valakinek valami ötlet? Köszi!
-
Ideg
aktív tag
Sziasztok!
Synology NAS -omon belőttem a mail szervert ami úgy tűnik működik is, viszont az outlook tanúsítványért szokott sírni. A NAS -on csak a synologys tanúsítvány van. Hogy tudnék beszerezni ide egy újat, hogy megszűnjenek ezek a problémák a klienseken?
Üdv.
-
Ideg
aktív tag
Sziasztok!
A Hyper Backupot szeretném beállítani, de a "homes" könyvtárat nem engedi kiválasztani, mert idézem "A homes mappa le van foglalva a rendszer számára". A lényeg az lenne, hogy a userek mappáit le tudjam menteni biztonsági másolatba.
Admin fiókkal vagyok bent természetesen és van a homes mappához írási és olvasási jog is beállítva. Előre is köszi!
-
Ideg
aktív tag
Az általad felsorolt dolgok nagy része megvan már. Van domain, van fix ip, van távoli nas amire biztonsági mentés menne. Egyelőre csak körüljárom a dolgot, ezért is érdekelt mi is ez a MailPlus. Mivel az alkalmazások között találtam egy Synologys Mail Server appot ami azt hittem elég a szerver beüzemeléséhez és a MailPlus meg csak egy kliens lényegében amit használhatnak a userek, ha akarnak, de ha akarnak maradhatnak az Outlooknál is pl.
Persze nézegetem a Microsoft megoldásait is, hogy mit mennyiért adnának.
-
Ideg
aktív tag
Sziasztok!
Szeretném beüzemelni a NAS -omon a levelező szervert a közeljövőben és kb 20 mail címem lenne használatban. Olvastam erről a MailPlus alkalmazásról, hogy csak 5 fiókig ingyenes, az fölött már licences. A kérdés az, hogy ez az alkalmazás léynyegében csak egy levelező kliens, igaz? Tehát nekem ahhoz nem kell licencet vennem, hogy mind a 20 useremnek működjön a levelezése pl Outlookban?!
Előre is köszi!
-
Ideg
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Létrehoztam egy megosztott mappát a NAS-on és ezen belül sok almappát. Szeretném azt elérni, hogy bizonyos userek ne lássák az összes almappát, csak amire engedélyük van. Azt már sikerült elérnem File Station beállításokban, hogy pl ne tudják megnézni az almappa tartalmát, de hogy tudnám azt elérni, hogy meg se jelenjenek nekik azok a mappák amikre nincs engedélyük?
Előre is köszi!
-
Ideg
aktív tag
válasz
gyugyo79 #44497 üzenetére
Igen restartoltam persze. Router wan beállításoknál van egy olyan rész, hogy WAN - NAT áthaladás. Itt az L2TP engedélyezve van. Nem értem mi lehet a gond. :S NAS-ban nincs valami eldugott rész amit még be kell állítani? VPN Servernél van jogosultsága a usernek. Nem lehet hogy valahol még engedélyezni kell valami jogosultságot? :S
-
Ideg
aktív tag
Sziasztok!
VPN-el lenne egy kis problémám, szeretnék segítséget kérni. L2TP/IPSec-et szeretnék beállítani. NAS-ban engedélyeztem is már, a jogosultságot megadtam a user-nek hozzá. Fix IP-vel rendelkezek, a routeremben beforwardoltam a NAS-ra az 500, 1701, 4500 UDP portokat. A NAS-nak fix belső hálós IP-je van. NAS-ban nincs aktiválva a tűfal. Routerben van csak tűzfal bekapcsolva. ASUS routerben nem találtam pass-through menüt ahol át lehetne engedni a VPN-t. De az OpenVPN pl működik.
Gyári Windows klienssel szeretnék csatlakozni, IP címet beírom, előre megosztott kulcsot beírom, L2TP/IPSec típust kiválasztom, PAP, CHAP, CHAPv2 protokollok engedélyezve vannak.
Kapcsolódáskor a DSM-be felvett user/pass-al authentikálok, de a csatlakozás nem sikerül. Gondolkozik kicsit aztán abbahagyja.
Valakinek valami ötlete mi lehet a gond? Mit hagyhattam ki? Több netről is próbáltam, mobilnet, kábeles net is de nem megy.
-
Ideg
aktív tag
Sziasztok!
Ti használtok biztonsági mentést? Ha igen akkor milyen formában? Én hetente szeretnék a NAS-on tárolt összes adatról biztonsági mentést csinálni, de felhőbe nem szívesen tölteném fel, a kézi másolgatás meg annyira nem bejövős. Milyen megoldásokat javasolnátok? Köszi!
-
Ideg
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni, én megakadtam és semmi ötletem nincs.
Szeretném elérni távolról a NAS-t mint hálózati meghajtót, erre a WebDav nevű appot tettem fel a DS216 NAS-ra. A portok amiket használnék, http: 10103, https: 10104 A NAS-ban a usernek az engedély meg van adva az app használatához.
A Webdav beállításaiban ezt engedélyeztem és be is írtam ezeket a portokat.
A router port forwardjában a port tartományhoz és a helyi porthoz is ezeket vettem fel, IP-nek ugye a NAS belső hálós IP-jét.
Ezek után a windowsos hálózati meghajtó hozzáadás során úgy hivatkozok rá, hogy https://ipcím:10104. Ilyenkor bekéri a user/passt, de vagy kéri újra vagy kiírja, hogy sikertelen bejelentkezés, vagy hogy nem elérhető a távoli eszköz, tehát random mi történik.
Local hálóról local IP-n a NAS minden gond nélkül hozzáadható a hálózati meghajtókhoz és működik is. Teszteltem benti wifiről és külső mobil hotspotos wifiről de nem ment egyikről sem, a hibajelenség ugyan az.
OS: win 10 pro, tűzfalat kilőttem a gépen is, routeren is.
Van ötletetek, hogy mit kellene még megnéznem?
Köszi, üdv.
-
Ideg
aktív tag
válasz
#56573440 #43327 üzenetére
Köszi!
Akkor a routerben beállítgatom a portokat. Itt ugye az 5005 és 5006 kell nekem elvileg. De ettől függetlenül nekem a NAS-ban a távoli elérés menüpontban hozzá kell adnom a WebDAV servert, ha a routert nem is adom hozzá?! Vagy ha fel van rakva a NAS-ba az applikáció annak már elégnek kellene lennie? Csak mert akkor is kiírja, hogy ő módosítani akar a routerben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest