- Fotók, videók mobillal
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Aurát vált a Vivo V60
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanya
nagyúr
válasz
Reinhardt #97487 üzenetére
Hány éves?
SOrozatszáma alapján csekkold le, hátha visszaküldhető:
https://myapps.taec.toshiba.com/myapps/admin/jsp/webrma/addRequest1NoLogin.jsp?Action=NEW -
Tuto
aktív tag
válasz
Reinhardt #96813 üzenetére
Intrernet kijárattal lesz a gond, ha ez ok, ha kap publik nettet a QuickConnect-et nem lehet gond (persze ha máskor is ment a távoli elérés). Alapvetőleg, semmilyen céges hálóba ne tedd be, mert minden normál helyen mac alapján szűrnek és tiltják az idegen gépeket.
CSak ha találsz publikus netes hálózatot és el tudod érni az NAS-al akkor arra tudod feltenni és konfigolni (előtte). Vagy ha szerencséd van működik az otthoni beállításokkal is. -
ekkold
őstag
válasz
Reinhardt #91753 üzenetére
Elég sokféle oka lehet hogy nem tölt fel. Portnyitás, router probléma, NAT-olt (nem publikus) IP cím, szoftver inkompatibilitás, rosszul megválasztott port, hibás beállítás...
Nekem működik ugyan a feltöltés a DS-ben is, de ez sem igazán az erőssége. Torrentezésre sokféle alternatíva van, próbáld ki valamelyiket akár csak egy teszt erejéig, hogy legyen összehasonlítási alapod. A megszerzett tapasztalat esetleg segíthet a hiba okának a megtalálásában is. -
Tamarel
senior tag
válasz
Reinhardt #91614 üzenetére
A hardware offload egy gyorsított feldolgozás, egyszerű döntéshozatal a csomag adatai alapján. Gyártótól függ a megvalósítás módja. Az othoni routerekben sarkallatos tud lenni, mert anélkül nem éri el a gigabitet. A 300as sebesség sokkal gyakoribb csak cpu-ból.
Mi a router típusa?A port forward témához: gyakorlatilag azt kérdeztem, hogy van-e szolgáltatói nat. A saját routered beállítása egy dolog, meg is kell érkezzen oda a csomag.
Igazából a sebességet nem befolyásolja, csak a kapcsolatok számát (két passzív nem tud kapcsolódni). -
Tamarel
senior tag
válasz
Reinhardt #91611 üzenetére
Pl. hw offload hiánya a saját routerben.
Nem feltétlenül beállítás szinten, hanem ha egy subnet wan-lan-vpn oldalon is látszik (átfedésben van), akkor felküldi procinak és úgy nem bír gigabitet.A port forward beállítást le is ellenőrizted, tényleg aktívnak lát a tracker?
-
ekkold
őstag
válasz
Reinhardt #91525 üzenetére
Csak futólag olvastam a dolgokat, de annyit feltűnt, hogy TotalCommanderrel másolsz. Nekem alaphelyzetben a TC sokkal lassabban másolt, mint a windows intézője. A beállítások menüjében állítható a másolási módszer, ezt átállítva majdnem olyan gyors lett mint az intéző... egy próbát esetleg megérhet...
-
válasz
Reinhardt #91490 üzenetére
Ebben a community csomagban van iperf3 (is)
Sanyi.mTs leírása pedig itt (első részt nem kell Docker-rel megcsinálnod ha a fenti csomag fent van, csak az 5-ös pontból kell a szerver részt SSH-n keresztül elindítani: iperf3 -s )
A többi két szekció pedig leírja a kliens oldalakat.
Szerk.: közben leteszteltem itthon, értelemszerűen mindkét rendszerre a fenti csomagot fel kell telepíteni.
DS1821+-on (192.168.1.100) futtattam SSH-n keresztül: iperf3 -s (ez fut folyamatosan, nyitva kell az SSH ablakot hagyni neki).
DS218+-on futtattam SSH-n keresztül: iperf3 -f M -c 192.168.1.100 -
Pubszon
veterán
válasz
Reinhardt #91488 üzenetére
Lehet az az SFP modul és a switch nem szeretik egymást. Ebben az esetben csak 1G lesz a sebesség vagy bizonyos esetekben 100M.
De ahogy előttem is írták, Iperf3!
MOD: Iperf3 egy hálózat sebességét márő eszköz 2 gép között.
NAS-on dockerban tudod futtatni és van neki Windows és egyéb változata is. -
Dr. Akula
félisten
válasz
Reinhardt #91420 üzenetére
1. Most of the Intel 540/550 range work perfectly but there are many out there on the secondhand market that are, in themselves, effectively vendor locked to major server providers.
A standard AQN-107 card in its various brand disguises works just fine too (eg TP-Link TX40). I think the Synology card itself is also an Aquantia (Marvell) 107-based card. = Akár jó is lehet, ha nem gyártóspecifikus kártya.2. got a replacement of the exact same model and new card works with no issues. The Mellanox MCX311A works perfectly in the DS1621+ = lehet egyedi hiba is.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Reinhardt #91306 üzenetére
Ahhoz képest hogy nekem tök üres 2x3 terás RAID1-et akart 1 napig basztatni a 723+ (2 magos R1600 proci + 16GB RAM), úgy hogy semmi nem futott mellette, ez már nem is olyan sok. Tudtommal btrfs-en végigmegy a teljes lemezméreten, míg ZFS-nél az üres helyeket átugorja, ez mondjuk nem ártana a Synonak se, főleg egy ennyi lemezes cuccnál mint a tied.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Reinhardt #91298 üzenetére
Az igen... Nem tudom hány és mekkora vinyók, de 2 hét matyizás... Még jó hogy nem egy 40 vinyós (pótlékokkal) cucc, lejár a gari mielőtt végez. Nekem 2 3 terással 1 napig akart hokizni, inkább egy gyors reinstallt választottam és hogy nem ellenőriz semmit. Innen nézve nem is olyan hülyeség a ZFS, hiába eszik meg alapból 16 giga ramot.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Reinhardt #87275 üzenetére
Tényleg 3 eszközön keresztül érkezik hozzád a net ?
Melyikhez van hozzáférésed ?
Tehát melyik eszköz felületére tudsz belépni....?Optika bemegy a szolgáltató eszközébe....ez világos.
De az az eszköz egy router vagy micsoda ?
Ha router, akkor befelé optika....kifelé UTP kábel.
( Ettől még BRIDGE módban kell utána egy SAJÁT router )A ház routere.....na ezt nem tudom értelmezni.
Családi ház ?
Panel lakás ?
Társasház ?Magyarul azt kell tisztába tenni, hogy melyik eszköz milyen módon működik ?
- Router , útválasztó
- Acces Point , AP , Hozzáférési pont
3. pont.....mint írtam is :
Nem igen szerencsés ha 2 eszköz is router módban megy.
Szerintem ne OFF-oljuk szét a fórumot.
Itt lehet folytatni :
[Otthoni hálózat és internet megosztás] -
Borisz76
nagyúr
válasz
Reinhardt #87273 üzenetére
- Melyik szolgáltató ?
- Min érkezik a NET a házba ? ( Optika , koax , ADSL , UTP )
- Mindkét eszköz router módban van ?
Mert az nem igen szerencsés.Digi esetén ilyen lehetőségek vannak : [link]
Ha a 2. eszköz AP módban megy, akkor azzal nem kell foglalkozni.
A Port Forward-ot a routerként üzemelő eszközben kell beállítani.Valamint érdemes ellenőrizni, hogy NAT-olva vagy e ?!
A router kezelőfelületére belépve a WAN oldalon, fülön látnod kell az IPv4 címedet.
Majd a [https://whatismyipaddress.com/] oldalon szintén nézd meg az IPv4 címet.
Ha azonos, akkor jó vagy.
Ha eltérő , akkor NAT-olva vagy .....vagyis a szolgáltató egyik alhálózatán.
Ezt a telefonos ügyfélszolgálattal meg kell szüntetni :
Kérni kell , hogy adjanak PUBLIKUS IP címet !
Nem FIX IP-t mert azt cégeknek lehet csak és havi díjja van !Amúgy a 2. variációt hogyan is kellene elképzelni ?
Net érkezik a SWITCH-be ? Mert az nem lehet...
Net első körben a szolgáltató eszközébe érkezik és csak ez után lehet SWITCH-et beiktatni.
Viszont ha a szolgáltató eszköze BRIDGE módban van, akkor utána kell egy SAJÁT ROUTER ami router módban intézi a PPPoE csatlakozást és ez után lehet kötni a SWITCH-et ha kevés lenne a port. -
Borisz76
nagyúr
válasz
Reinhardt #87268 üzenetére
A Download Station résznél :
- Max peer / torrent fáljnál vedd le 100-ról...mondjuk 30-40-50-re.
- BT protokoll titkosítást ha lehet auto-ról tedd MINDIG-re.
- DHT -t kapcsold ki.A routerben:
- 16881-s portot kell beírni az External és az Internal portokhoz.
- Device IP-nél az NAS IP címét : 192.168.0.40
- Application name lehet mondjuk NAS-DS , amúgy tetszés szerint...ez neked szól, hogy tudd milyen eszköznek is nyitottál portot.
Kb ennyi.
Nálam is hasonlóan van és szépen tölt is felfelé a NAS.
Az "aszfalt" oldalon is aktív-nak látom a kapcsolatokat....bár inkább az NC-t részesítem előnyben. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest