- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
IRO21
senior tag
-
Borisz76
nagyúr
Ha a NAS-ba teszed és új kötetet hozol rajta létre, akkor megoldható.
Tudsz rá másolni....stb.
Ezek után kiveszed és berakod egy WIN PC-be....akkor alapból nem fogod tudni használni mert a win nem ismeri az Ext4 fájlrendszert....amire alapból formázza a Synology DSM rendszere.Sokkal egyszerűbb és működő megoldás ha a lemezt egy külső USB-s házba teszed.....win alatt formázod majd az USB-s házat rádugod a NAS-ra. Tudsz rá másolni , tudsz róla olvasni.
Átdugod a WIN-es PC-re és simán látod a tartalmát.Kb ez a művelet a " Biztonsági Mentések Alapja ".
Ezt csak fokozni lehet. -
niof
veterán
Fájlkezelő, bal oldalon jobb klikk a sajátgépen, hálózati meghajtó csatlakoztatása. Itt kiválasztod a betűjelet, majd \\***.***.***.*** beírod az IP címét. Rákattintasz a tallózásra, és kikeresed a mappát, amit el akarsz érni és nyomsz egy OK-t. Beírod a hitelesítő adatokat, meg is jegyeztetheted, és kész.
-
Gondolom már minden adatot lementettél, szóval akkor egy teljes reset? Mintha most vetted volna a NAS-t? Akkor gondolom mindent elfelejt, azt is, hogy ez egy biztonsági üzemmódba helyezett merevlemez. Persze formázáskor még így is lyukra futhatsz, ha fizikai okok miatt nem tudja formázni a merevlemezt.
-
-
dkess
őstag
Könnyen lehet, hogy Te voltál - csak már nem emlékszel rá. Például nem telepítettél illetve állítottál be új csomagot vagy szolgáltatást a NAS -on?
Az adott időpontra rákereshetsz a Napló Központban is, hogy mik történtek akkortájt.
A DSM -ben a 'Vezérlőpult/Külső hozzáférés/Router beállítása' fül alatt tudod megtekintetni, hogy a DSM milyen portokra állított port-forward -ot (illetve tűzfal kivételt) a routeren. Itt lehet kézzel is felvenni újakat illetve meglevőeket szerkeszteni - avagy ki-bekapcsolgatni meglevőt.
Ehhez persze kell, hogy a routeren az UPnP funkció be legyen kapcsolva. Apropó router - ott természetesen az összes szabályt meg tudod tekinteni - nemcsak a NAS -tól átvetteket ...
-
gyugyo79
addikt
Hát aggódni aggódhatsz de attól nem lesz jobb
Lehet jobb a boldog tudatlanság.
Az első már javítva van a második meg Synology nélkül is javítható (de majd javítva lesz az általuk telepítettben is valószínűleg) annak aki Drupalt használ de gondolom te nem használsz ezért minek foglalkoznál vele. De te előrébb szerintem ezekkel az infókkal nem leszel amit így kapsz kár foglalkoznod velük. -
Sakab
senior tag
Erre valaki? :/
Sziasztok, eddig hibanélkül ment a Plex - LG Smart combo vitt szépen mindent 1080 ig bezárólag. Viszont ma már csak a gyengefelbontású videok indulnak el. Ha egy 30Gb-s Blueray-t próbálnék inítani akkor 3 pöty proci 100%on majd kb félperc után kidob. Háttérben leállítottam már mindent, nem feliratos szóval nem tudom milehet a gondja, eddig tényleg hibanélkül ment. Próbáltam újraindítani mindent, de semmi.
Olvastam erről az Xplay-ről. Ez csak abban segít, hogy a feliratot nem a nas égeti rá a képre? Sima szinkronos filmnél van érezhető hatása? -
gyugyo79
addikt
A NAS -ra nincs plus csak simán VPN server . Arra gondolsz?
Igazáéból VPN -n belül mehet egy VNC akár egy ultra is. De elérheted a Win7-et RDP -n át is azt a windowsba bekapcsolod és a 3389 portot meg rá irányítod a virtuális gép IP címére de VPN -n belül azt se kell. Vagy TeamViewer nem felügyelt elérés vagy stb. -
gyugyo79
addikt
A DS216+ sose volt támogatott a DS1815+ meg most is az. Link. Sajnos neked az a leírás annyit segít mint bármelyik támogatottról készült.
De innen le tudsz mindent tölteni, tudsz próbálkozni. Virtualization alatt ott vannak a csomagok 2015 .ig válassz egy a pocidhoz valót és nézd meg megy e.
Ami fontos, hogy legyen btrfs fájlrendszer és minimum 4 GB ram. Utána még a hálózattal lehet gubanc de itt a fórumon van olyan aki a 418 play -re belőtte neki lehet megvan a leírás és belinkeli vagy leírja neked. Én most nem keresgélem + neked lehet nem is jó.
A Virtual Box -ból is van olyan aki összehozta 6.1 alá , hogy működjön erről a Synology hivatalos fórumán (angol) olvashatsz. -
törölt tag
Igen, csak valószínűleg a szinte full tele kötetre rászabadítottál egy folyamatot, amit már nem tudott lekezelni mivel a rossz szektorok területe is kiesett. ... és most képtelen rendesen üzemelni a rendszer, mert bármihez kezdene nincs hova tárolja a lemezen.
Ja! Egyébként azért tud olvasni, mert minden a helyén van, de ha írnia kellene nincs hova.
-
Madwe
nagyúr
Szerintem ne helyezd át, esetleg a jövőbelieket. Miután egy softcopyt generál neked a syno, ezért nyugodtan foghatod (az AKTÍV TORRNETEKET) és áthelyezheted oda, ahol látja a VS is. Ettől független a seed megmarad, s ha egy volumeod van, adatot sem duplikál.
Én eleve sonarral és radarral amint letölt vmit a download megosztásra, átpakoltatom a videoba, s a seed ettől még érintetlen marad.
-
Borisz76
nagyúr
Hozd létre a letöltési mappát.
Pc-n Total Commander-el vagy a NAS-on a File Stationnal.Helyezd át bele a letöltött mappákat / anyagokat.
Ezután telepítheted a DS-t, indítás után add meg az újonnan létrehozott mappát.
Add hozzá a DS-hez a torrenteket és mivel már a "célmappában" benne vannak az anyagok ezért ellenörzi azokat. Ha az anyag 100%-ra megvan , akkor beáll seedbe.Mod :
Fontos kérdés mert nem tudom :
Megvannak a .torrent kiterjesztésű fájlok ?
Amit a virágbolti weboldalról töltesz le.....Kellenek mert ugye a DS-nek feladatot kell adni.
Ha nincsenek meg, akkor töltheted le megint egyesével. -
-
TorPe
tag
Bármilyen könyvtárat fel lehet venni.
Elindítod a Video Station-t -> jobb felső sarokban fogaskerék -> könyvár fül, hozzáadás.
Itt akár Torrent nevet is megadhatsz.
Utána a létrehozottat kiválasztod és vele egy sorban "mappa hozzáadása"
Itt már szépen kitallózhatod a /homes/sakab/TORRENT mappádat. -
gyugyo79
addikt
Beállítások (jobbra fent fogaskerék) . Könyvtár. Itt létre lehet hozni "Típus" -okat mint Film -> Filmek , Tévéműsor -> Sorozatok, Otthoni Felvétel stb. Az első 2 lényeges mert a kereső annak megfelelő filmes adatbázisban keres. Ezekből lehet több is szóval nem kell az összes filmes mappát egy Film alá berakni de azt is lehet ...
Példa film -re
Vagy használod a már meglévő filmet vagy + jel (könyvtár létrehozása)
Adsz neki egy nevet a videó tíusa : film engedély típusa: nyilvános. Megjelenik a listában innentől tudsz hozzá adni könyvtárat.
Fölé viszed az egeret megjelenik egy könyvtár ikon jobb oldalt (mappa hozzá adása) betallózod a mappát beállítod, hogy milyen nyelven keressen elsődlegesen adatokat hozzá vagy kiveszed a pipát ha ne ... és OK
Mint írtam így szépen lehet hozzá adogatni bármennyi könyvtárat amik alatta megjelennek ha rá kattintasz.
Ha a hozzá adottakból kiválasztasz egyet (egeret fölé viszed) megjelenik jobb oldalt a szerkesztés és a törlés ikonja. -
gyugyo79
addikt
Látom megkérdezted ott, amit jól tettél
.
Igazából én is azt olvastam ott amit te és te is láttad, hogy volt aki feltette még ha nem pont ezt verziót hanem az előzőt viszont én végig se olvastam az összes hozzá szólást gondolom te igen szóval többet tudsz mint én
Az itteni xpeno topikban is lehet tudnak segíteni amúgy mert max a proci architektúra más amit le kell tölteni (de azt se tudom fejből neked milyen kell) szóval az is lehet, hogy nem de utána ugyan úgy kell mindent csinálni. -
-
gyugyo79
addikt
A Download Stationos képet nem tudom miért raktad ide az meg TM GUI 2 külön dolog...
Ha ezt a 2 dolgot átírtad akkor vagy változtatsz valamit ahogy írtam a DS beállításaiban és rányomsz a mentésre. pld max letöltés vagy feltöltést 1-el nagyobbra átírod és mentés, azért mert a tm az fut és erre felolvassa azt amit beírtál az rpc white listbe .
TM GUI -ba nas ip címe az elérés, 9093 -port és nem kell fn/passVagy Nyomsz egy leállítást meg egy indítást a csomag kezelőben és akkor a törlést is megtudod nézni, hogy lefutott e vagy sem ...
-
-
gyugyo79
addikt
-
gyugyo79
addikt
A képed alapján a NAS -od ip címe(ami 192.168.valami) :8001 /8000 -írsz a böngészőbe akkor bejön a DS magában nem a DSM felület. minta ha a ip címe 192.168.0.1 :
http://192.168.0.1:8000 vagy https://192.168.0.1:8001SSH bekapcsolása -> Vezérlő pult -> Terminál és SNMP és itt ssh szolgáltatás engedélyezése.
Ha nem fogod távolról (interneten át) piszkálni akkor hagyhatod 22 -n ha igen akkor véletlenül se.MC = midnight commander
A te NAS -odra a SynoComminity -s források közt ott van és lehet telepíteni egyszerűen.A NAS -ra be ssh -zva az admin felhasználóval lépj be amit csináltál indulásnál (vagy amit használsz). Ha beléptél sudo mc így bekér egy jelszót itt megint az admin jelszavát add meg amivel beléptél és elindul az mc.
Ennek menni fog a használata szerintem./var/packages/DownloadStation/etc/download/settings.json
48. sorban találod :"rpc-whitelist": "127.0.0.1"
részt amit javítasz"rpc-whitelist":"127.0.0.1,192.*.*.*"
re.Így már újra indításig jó ha megcsinálod az állítást a DS -ben.
/var/packages/DownloadStation/scripts/start-stop-status
29. sor
rm ${PACKAGE_DIR}/etc/download/settings.json
Így DS frissítésig is.
ez elé be kell rakni egy#
-t .(#38232) Sakab
vi -vel tudod szerkeszteni alapból vagy raksz fel nano -t de ha ezt kérdezni kell akkor hidd el az mc -t megéri felrakni -
Madwe
nagyúr
Dehát azt nem írtad, h a lapozás gond
Oszlopokat tudod rendezni, a szerint sorrendbe tenni, laponkénti elférő dolgokat növelni stb. De ha neked egybe lista kell, akkor nem szóltam.
(Az alias, h nem a https://azennevem.synology.me:5001-re mész dsmbe s ott megnyitod, hanem csinálsz neki aliast az alkalmazásportálba, s pl a https://azennevem.synology.me:5001/download eléréssel csak a ds-t kezeled. -
gyugyo79
addikt
Erre írtam, hogy van megoldás feldobsz egy MC -t akkor nagyon nagy linux tudást se igényel. sudo val indítod és a szerkesztőjével tudod is módosítani amit kell ami után a TM GUI -val nézni lehet ezeket.
De a igazából ha megnyitod külön a DS -t akkor ezeket az infókat ki tudod íratni és 25 db -t mutat is egyszerre ami kb elég is mert 1-1 ilyen tulajdonságra kattintva sorba tudod rakni növekvő -csökkenő sorrendbe és a 25 . utáni több száz amúgy se hiszem, hogy érdemi infóval szolgálna ...
-
Madwe
nagyúr
Kicsit félrementetek
A ds webes oldala alatt mit értesz? a chrome plugint? az valóban néha nem mind mutatja, de a ds oldala kéne mutasson mindent... A vezérlőpult - alkalmazásportál - ds - szerkesztés gombra be tudsz állítani egyedi álnevet s portot, pl ds álnévvel a szokásos külső elérési címed/aliasneved úton csak a ds felületére érkezel.
-
gyugyo79
addikt
A webes felület a legjobb tudomásom szerint 25 -t ad egy oldalra max.
Aztán van lehetőség api lekérdezésekkel saját weboldalt készíteni de sok torrentnél már faragni kell a php -t meg a web kiszolgálót, hogy ne szálljon el idő túl lépéssel viszont sajnos bizonyos infókat csak így lehet lekérni. Itt linkelt valaki egy megoldást (azt nem tudom, hogy működik) meg nekem is van egy saját amit írtam ( az https + authentikátor használathoz írtram rögtön ezek használata nélkül nem is néztem jó e mármint https -el csak az authentikátor elhagyható ha ki van kapcsolva a DSM -be) DE végül elvetettem ezt az irányt is. Lehetne kombinálni és az adatbázisból kiszedni dolgokat viszont nekem egy fontos infó volt csak és az a tracker státusz ami pont nincs adatbázisba tárolva.
Ezért azt a megoldást választottam, hogy a TM GUI -t hozzá kapcsolom akkor a DS -hez amikor ezt ellenőrizni akarom az szépen kilistázza hibásnak ezeket és én a DS be kitörlöm őket (keresőt használva nem kell végig nézni ...)
Erre amúgy a lehetőség az, hogy ilyenkor be ssh -zok és a/var/packages/DownloadStation/etc/settings.conf
-ba átírom a "rpc-whitelist": "127.0.0.1" részt "127.0.0.1,192.*.*.*"
(persze a saját gépem IP címe kerül + oda).
Utána egy apróságot változtatok a DS -be pld max letöltés sebességét 1-el növelem. Így felolvassa a tm a beállított white listet is és már a TM gui -val lehet is csatlakozni (9093 port de ez már ott van a settingsbe).Ami fontos, hogy csak NÉZNI lehet vele állapotot nem szabad torrentet hozzá adni és beállításokat piszkálni mert ki lehet nyírni a DS -t és utána mehet egy DS uninstall - install.
Amit tudni kell, hogy a DS minden leállítás utáni induláskor ezt a settings.jsont törli ez kivehető a start-stop-status -ból és akkor újra indítás stb után sem kell végig játszani a white listbe írást de én ezt nem szoktam már alkalmazni mert a DS frissítés úgyis felülírja és lehet megint megcsinálni meg több havonta egyszer foglalkozok úgyis az üggyel.
-
gyugyo79
addikt
Ezzel nehogy foglalkozz teljesen tök mindegy, hogy hoztad létre !
Ha alap kötetet csinálsz és nem SHR akkor is kiírja azt oda pirossal hogy nincs védelem (erre valószínűleg rosszul emlékeznek az előttem szólók a lentebb linkelt képeken jól látszik ha megnézed majd)...
(#34169) gyugyo79 ezt ha megnézed le is van írva, hogy lehet + kötet hozzáadni és 2 kötet hozzá adása végig is van vezetve egy Synologyn egy shr meg egy alap.Szóval teljesen mindegy ez milyen meg az milyen lesz ha nem akarsz raidet készíteni belőlük a jövőben (akár egy több lemezt támogató Synologyban), mert ha akarsz is ez csak azt szabja meg, hogy az SHR -ből egy SHR -t tudsz indítani az alapból meg szabvány Raid fajtákat a 0 -ról kezdés nélkül ....
-
Borisz76
nagyúr
1 db lemezed van.
A DSM telepítését követően létre kell hozni egy kötetet.
Ezt lehet "Gyors" és "Egyedi" módon.Ha a gyors opciót használtad, akkor SHR kötetet hoz létre.
Később ha beleteszel egy másik lemezt , akkor ezt a kötetet lehet "bővíteni".
Azért írtam idézőjelben mert ténylegesen NEM lesz nagyobb a tárhelyed !!!
Az SHR 1 lemezes védelmet ad ! Tehát az újonnan berakott lemezt HA kötetbővítésre használod, akkor tükrözni fogja az adatokat !HA új kötetet hozol létre az új lemezen, akkor fog nőni a tárhelyed !
Ezt pedig az "Egyedi" lehetőségnél érheted el.Tároláskezelő / Kötet / Létrehozás
-
-
Borisz76
nagyúr
A DS216+ adatlapján nem láttam feltüntetve, hogy bővíthető lenne a memóriája.
DE ez csak annyit jelent - amit írtál is - , hogy nagy valószínűség szerint 1 db memóriafoglalata van.Ha van időd és kedved, akkor szedd szét és nézd meg a gyárilag belerakott modult.Szerintem ugyanolyan "sima" laptopmodul mint a többi.
Egy próbát megér a csere. Ha mégsem menne, akkor meg vissza lehet tenni az eredetit.
-
Borisz76
nagyúr
-
-
gyugyo79
addikt
Lehet egy kicsit bátran állsz neki
Azért a jogokat ésszel érdemes szórni
Értem én, hogy amikor nem megy mindent meg kell próbálni de az első képen alkalmazások használatára adtál jogot neki. (Felső kép) Azokat mind megvonhatod ...
Lehet kicsit érdemes utána nézni mivel mit csinálsz.Én kapásból még az admin csoportból is kiveszem mert minden frissítés után vissza rakja magát.
Csak a PLEX könyvtárra kell írás jog a működéshez a tartalmat tartalmazóra csak olvasás jog kell.
A második képen jobb helyen jártál. ott a gyökér könyvtárakra tudod megadni az engedélyeket amik öröklődnek.Így beállítva amúgy működni kellene ha a PLEX-be minden jól van beállítva.Ha a fájl stationnal oda mész egy könyvtárhoz és nyomsz jobb egér gombot rajta akkor a tulajdonságokba az engedélyek ott vannak megnézhető alkönyvtár szinten is ez ha bizonytalan vagy benne. Gondolom a videon belül csináltál 2 könyvtárat és oda raktad a tartalmat.
Meg azt is remélem nem DLNA -val néztél rá, hogy talált e valamit a PLEX hanem a webes felületén pld ...
-
gyugyo79
addikt
Nézd meg van e joga olvasni. PLEX user- t elvileg létre hozott telepítésnél annak kell a könyvtárra minimum olvasás jog (így törölni ha be van állítva a PLEX -be se lehet). De amúgy az adminisztrátor csoporthoz hozzá adja magát ha nem veszed ki szerintem látnia kéne.
Meg ez a kép nem a csomag kezelő ? Ami nem is vonatkozik erre.
A volume1 -en belül lesz a könyvtár amit létre hozol TE az 100%. Ezen a PLEX -es képen meg a gyökér könyvtárat mutatja amit a DSM alól nem is látsz.
-
gyugyo79
addikt
Igen arra gondolok pld. DE . Igazából mindenre tudok pro kontra érveket mondani, viszont leírni áááá.
Szóval Synology elég hülyén oldja meg a media indexelést, vissza olvasol többször téma volt. De pld. a te NAS -odon is van lehetőség PLEX használatára ami simán ki tudja váltani a Synologys ilyen jellegű dolgait DLNA / Video Station és máris átugrottuk az indexelős problémát. Persze a legjobb ha van PLEX is de működik a Video Station is mert mi van ha ahhoz van csak kliens ...
-
gyugyo79
addikt
Ha szeretnéd kapcsoltan használni más Synologys alkalmazásokkal akkor Download Station. Vissza kereshetsz itt pld az indexelésre vonatkozólag.
Lényegében az elérhető GUI -kban és az ebből adódó funkció különbségek vannak a torrent lényegi kezelését a transmissond végzi mind a 2 nél.Viszont pont a DS előnyei a hátrányai is lehetnek ha pld. tényleg csak sok torrent kezelése a szempont és semmi más nem számít.
-
Patice
Topikgazda
218+ a minimum, bár szerintem kapásból bővíteni kellene a RAM-ot benne max.-ra.
Meg VM-hez nem ártana SSD is, hogy értelmes sebességgel lehessen majd hasznålni. Így meg a két rekeszes megint szűkös lehet hosszabb távon, szóval inkább négy lemezes lenne optimális.
218+ talán egy minimál XP-hez elég, 2+2 GB RAM-mal, meg SSD-vel az egyik fiókban, abból is a minél magasabb IOPS értéket tudó fajtából.
-
gyugyo79
addikt
Virtual Machine Manager kell hozzá ott van, hogy min fut / fog 100% futni.Igazából a torrent ezeknek már nem tétel....
-
Patice
Topikgazda
Ha a virtualizálásra gondolsz, akkor Syno-ból kb. a duplájából tudsz csak megfelelő modellt választani, vagy használtan kicsit olcsóbban, de nem hiszem, hogy sokan eladnák az Intel procis NAS-ukat, vagy ha igen, akkor bizony mélyen a zsebedbe kell nyúlnod.
Vagy a másik út, hogy építesz magadnak egyet.
(#37374) Dolphine:
És miért nem a Kodi kliensben állítod be, hogy az töltse le a feliratot és egyedi letöltési mappát állítasz be, pl. a fájl mellé.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Villanyszerelés
- Milyen házat vegyek?
- OLED monitor topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Futás, futópályák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest