- MIUI / HyperOS topik
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor 400 Pro - gép a képben
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Crime78 #37582 üzenetére
Hány fiókos nasban volt ?
Neked hány fiókos a NAS-od ?Mert ha 2 fiókosban volt és a tied is 2 vagy több fiókos , akkor a saját lemezeidet kiveszed , mindet.
Majd beletolod azt a bitonyos 2 TB-s lemezt és "migrálod" , költözteted.
DSM-t felteszed és ha minden jól ment , akkor az adatok olvashatóak.
Mentés külső lemezre vagy hálózaton - mondjuk egy PC-re.Ha megvagy kikapcs, lemez ki.
Az eredetileg a NAS-ban lévő lemezeket visszateszed.
Ezen a ponton viszont NEM tudom , hogy megint kell e DSM-t telepítened vagy sem ?
De gyanítom, hogy igen.Ez egy lehetséges megoldás HA a fentebb írt FIÓK-os rész stimmel !!!
Infó alább :Merevlemezek Költöztetése avagy a Migráció
Angol nyelvű leírás a migrációról.
( 2.1 menüpont azonos fiókszámra vonatkozik. 2.2 menüpont eltérő modellekre vonatkozik. )Lehetséges a lemezek költöztetése, adatvesztés nélkül DE :
- Magát az operációs rendszert ( DSM ) újra kell telepíteni.- Csak akkor megoldható ha kevesebb számú fiókkal rendelkező NAS lemezeit ugyanannyi vagy több fiókos NAS-ba költözteted.
Tehát:
2 fiókosból : 2-4-5-8-10-12 fiókosba
4 fiókosból : 4-5-8-10-12 fiókosba
5 fiókosból : 5-8-10-12 fiókasba
8 fiókosból : 8-10-12 fiókosba
10 fiókosból : 10-12 fiókosba
12 fiókosból : 12 fiókosbaMinden fiók számozott.
A lemezek áthelyezésénél a SORRENDRE is figyelni kell !Fiókok számozása, képekkel illusztrálva.
1 fiókos modellből származó HDD-t CSAK ADATVESZTÉSSEL lehet áthelyezni többfiókos NAS-ba !
Tehát előzőleg adatmentést kell végrehajtani ! -
válasz
Crime78 #36974 üzenetére
A képkonvertálást magától csinálja, és sehogy nem tudtam teljesen deaktiválni - nekem már három éve "paused" állapotban van
Cloud stationt kinyírtad? Ill. érdemes nézegetni a processek között, nincs-e valami gyanúsan aktív. Sajnos ezekre a vasakra a DS 6 már erősen határeset.
A routerben sem ROM van, hanem flash (meg van némi EPROM), jellemzően elég kevés (pl. a TPLink 1043ND-ben 8MB). A DDWRT és OpenWRT ebbe az alapokkal belefér, de ha kiegészítőket akarsz telepíteni, akkor azok is háttértárat igényelnek.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
Crime78 #36974 üzenetére
Ds211-est használtam sokáig.
Semmi ilyet nem tapasztaltam mint amit írsz.
Az tény szubjektíven a dsm6 már pöttyet sok volt neki. Itthon torrent nfs, smb futott rajta sok tabot, pc-t médialejátszót szolgált ki akadozás nélkül.
Nálad valamilyen hiba lehet, nas vagy hdd, vagy szoftveresen túlterheled a cuccot. -
válasz
Crime78 #36964 üzenetére
Kb. annyit tud az a HW, mint a 115J-m, nem szabadna ennyire lassúnak lennie. Pár ötlet:
- A képkonvertálást nézd meg, mert photo stationtől függetlenül is fut
- A 6-os DSM felrakása után egy darabig (1-2 nap) nagyon lassú volt a NAS-om, aztán összekapta magát, mielőtt kihajítottam volna az ablakon
- Ahogy korábban írták, friss telepítés
- Tedd a NAS-t ugyanarra a routerre, amin a gép van, és a többi eszközt válaszd le, nézd meg, ugyanaz-e a helyzet
- IP-címek végigfésülése, nincs-e valahol ütközésAmúgy a telefonokban sem ROM van
Flash háttértár van bennük, amit a nevével ellentétben nem flashelni kell.
-
caris1
tag
válasz
Crime78 #36957 üzenetére
Ahogy a többiek is írták, itt valószínűleg valami más probléma van.
Én is 212j-vel kezdtem a synology-s "pályafutásomat" és bár nem egy erőgép, de ilyen extrém lassulást nem tapasztaltam. Évekig használtam otthoni átlagos feladatokra (fájlmegosztás helyi hálón, torrentezés stb.)Én azt csinálnám, hogy minden felesleges csomagot/szolgáltatást lekapcsolnék és egyesével kapcsolgatnám vissza őket. Ha lehet megnézném másik vinyóval, kábellel.
-
hegyimorc
senior tag
válasz
Crime78 #36957 üzenetére
"Értem én, hogy csak egy jóárasított 212j-re futotta, de normális, hogy egy alkalmazás telepítése FÉL ÓRA? Vagy egy alkalmazás elindítása 2-3 perc, még jobbat mondok, egy alap "rendben" gomb megnyomása után 15-20mp gondolkodás?! "
Ott valami nem kerek. A régi NAS-om egy 213j, most nem nézek utána mennyivel jobb - ha az egyáltalán - mint a 212j, de semmi hasonlót nem tapasztaltam annál.
OK, az új 918+-hoz képest lassú
, de szó sincs olyasmikről amiket írtál.
-
törölt tag
válasz
Crime78 #36957 üzenetére
Közben nézegetem a DS212J adatlapját:
256MB DDR2 RAM kicsit kevés. Mostanában már 1-2 GB-tal indulunk.
A procija egy-magos Marvell ARM 88F6281 (1.2 GHz-es). Hát... ez se egy bivaly cucc.
EOL termék, azaz elérte életciklusa végét. Konkrétan a DSM 6.2 lesz az utolsó DSM, amit telepíthetsz rá, aztán már csak a hibajavítások jönnek még kb. 2020--ig.Lehet, hogy jóárúsított volt, de sajnos nem szabad sokat várni tőle.
Ha időd engedi, kérlek tégy egy próbát:
Állítsd a NAS-t és a számítógépedet fix IP címre (egy tartományon belül), és egy switch-re kösd rá őket.
Most teszteld le a fájlátvitelt. Ha ugyanaz az eredmény, mint amit fentebb leírtál, akkor sajnos ennyit tud a NAS. Ha gyorsabb, akkor viszont meg kell keresni a lassulás okát. -
törölt tag
válasz
Crime78 #36957 üzenetére
Szerintem itt a szakik hamar segítenek rendbe tenni a rendszered. Gondolom valami egyszerű baj lehet csupán, amit reméljük hamar megtalálunk együtt (engem anno a Plex szívatott hónapokig). Egyébként a leglassabb Synology NAS is nagyon gyors a böngészőben, úgyhogy nálad valami X-aktás probléma lehet.
Elsőre mondom: az SSD nem sokat jelent a problémád megoldásában, úgyhogy az egyelőre szerintem felejtős.
Van 8 kamerás Surveillance Stationos rendszerem, abban is tudok segíteni -
Madwe
nagyúr
válasz
Crime78 #36957 üzenetére
Hogy futhatna a romrol? Hogy frissitened? Hogy tudnál rá appokat tenni?
Mikori hdd van benne? Lehet az is megfogja. Amúgy meg egy több mint 5 éves, már akkor is a leggyengébb legolcsóbb nasrol van szó, nagy elvarasaid ne legyenek.Ja ha mindeközben a kamerát is raeresztetted, akkor ennyi, az gondolom 100% pörgeti a procid, ramod. Az bőven nem ehez a régi belépő vashoz való szvsz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nyaralás topik
- Gépösszerakó topik kezdőknek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vicces képek
- PlayStation 5
- MIUI / HyperOS topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 13 mini 5G 128GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS!Samsung Galaxy Tab S10 Ultra 256GB 5G tablet extra tokkal garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest