- iPhone topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Multibit
nagyúr
Ebbe az 2.4 GHz/5 GHz dologba kár volt belemenned, mert még a Te általad linkelt oldal is leírja egyértelműen: 802.11ac only specifies operation in the 5 GHz band. Operation in the 2.4 GHz band is specified by 802.11n. Tetszik nem tetszik, az AC wifi csak 5 GHz-en cseveg. Az meg csak a gyártók markecingeseinek agyszüleménye, hogy a routerek csomagolásán jól mutató összegzések szerepelnek sebességként. Mert bár a router valóban szimultán szórja 2.4 GHz-en és 5 GHz-en a jelet, sajnos még a dual band kliensek is egyszerre csak az egyik sávon kommunikálnak. Tudom, nem vagyok jós, minden fejlődik... hagyjuk ezt!
És miért is ne a routert terheljem a VPN-el? Kb jobb procik vannak benne, mint egy mai Synoban
Melyik routerről van szó és azt melyik Synohoz hasonlítod?
Amikor egy routert nem neki való feladattal terhelünk (DLNA, torrent, VPN),
- kevesebb erőforrása marad arra, amire ki lett találva
- performanciában elmarad egy "valódi" szervertől -
iBoli
tag
Amin még érdemes elkondolkodni az a WiGig, azaz a Gigabit WiFi, ami az AD szabványra (mert már az is van) alapszik.
Na ezek után mondja meg valaki, hogy hosszú távon mit vegyen az ember....
Én ezekre alapozva mondom azt, hogy AC2400-as router 80ezerért nem biztos, hogy jó beruházás ma. -
Tamarel
senior tag
Az ac87u otthonra kb felesleges.
Az ac szabvány tényleg fejlődik, csak a wave1 nem.Egy ac66u is bőven elég, az 3x3 1300Mbites (ac tényleg csak 5Ghz). A kliensek max 2x2esek lesznek, főleg hogy egy komolyabb 3x3as adapter a laptopba kerül vagy 20-25e forintba és 7W-ot fogyaszt. Tvnek, nasnak, asztali gépnek gigabites lan való.
Ha van mellette syno nas akkor meg semmi értelme a routert terhelni vpn-nel vagy letöltéssel. Még a 115j-m is simán lenyomja minden szempontból.
-
iBoli
tag
Részlet az Asus RT-AC87U leírásából:
"Az RT-AC87U a világ legmagasabb Wi-Fi sebességét kínálja, 5 gigahertzen akár 1734 Mbps-t – ez gyorsabb, mint a háromsávos 3x3 útválasztók –, valamint a kategóriában élenjáró 600 Mbps egyidejű sebességet 2,4 gigahertzen. Ez összesen 2334 Mbps sávszélesség!"
Így jön ki az AC2400.
-
Borisz76
nagyúr
A havi fix-el szerencsém van , mert nincs külön mérőórám semmire !!!
Fogyasztok amennyit fogyasztok....fizetni meg fixen.
Ha elköltöznék akkor ez biztosan megváltozna.A router-nek fix a helye...sok meló lenne átvinni a telefonkábelt.
Fúrni-faragni más házában nem nagyon akarnék.
Tulajdonos beleegyezése is kellene.Édesanyám laptopját azért kábellel kötöttem rá a router-re mert az én gépemre csatolt HDD-ken vannak a megosztott mappák.....szinte mind FHD film aminek azért kell némi sávszélesség.
Elbírja a wi-fi is mert már próbáltam de úgy gondoltam, hogy jobb lesz a kábeles kapcsolat.
Szeret filmet nézni de ezt csak akkor tudja ha az én gépem be van kapcsolva.
Többek között erre is megoldás lesz a nas.Mod :
Lehet lassan OFF-ba kellene rakni a beszélgetésünket -
Borisz76
nagyúr
Na akkor leírnám a rendszer felépítését.
Adott ez a "gyönyörű" 10/100-as router.
Édesanyám szobájában van az asztalon.
Édesanyám laptopja az asztalon kábellel csatlakozik a routerre.
( Direkt nem wi-fi-t állítottam be neki mert ez stabilabb és gyorsabb is. )
Routerből egy kábel jön át az én szobámba...bele a gigás switch-be.
Switchből kábellel csatlakozik :
- PC-m
- Házimozi erősítőm
- Samsung "okos" TV-m
- ....leendő NAS.Annó gondoltam én is arra, hogy kicserélem a routert :
Választattam , hogy 140 euróért megveszem a szolgáltatótól az új gigabites routert ( 1 db modellük volt mindössze ! ) ...vagy 12 euróért veszek egy 5 portos switchet.
Áram :
Albérletben lakom....( Édesanyám mellett ) ha mindent kikapcsolok akkor is ugyanannyit fizetek mintha minden éjjel-nappal menne.Melegedés: most odasétáltam és rátettem a tenyeremet ( nincs nagy kezem de eltakartam vele a kicsikét ) ...szóval idéznék egy filmből...remélem kitalálod miből való !
- Sssssssz
- Mi az Doki ? ......................Forró ?
- Hideg ! Jég hideg !Mod : Pont a lassú net miatt örülök ha egyszer leér valami...így aztán inkább tárolom.
Ez a hobbim már évek óta megvan és bizony sok-sok anyag összegyűlt már. -
Magnat
veterán
"Ezesetben tehetsz be gigás switchet, de nem igazán értem miért? Hogy a NAS és egy PC között gigás legyen az adatátvitel? De biztosan elég lesz a router felé a max 100Mbit? Ezzel a setup-al csak az a gond, hogy minden a router felé menő adatforgalom így maximum összesen 100Mbit." - ez mondjuk nekem sem világos, hova máshova kéne a gigás sebesség, ha nem lanra? 100mb-nél több kifelé (mármint a netre) még mindig elég ritka.
Szerk.: ez lemaradt: közben jött egy telefon és nem olvastam végig amit írtam, szóval azt akartam mondani, h persze ha 100mb-nál gyorsabb az up vagy a down akkor kell a gigabit ha ki akarod használni, csak figyelni kell, h wan irányba is gigás legyen a router, mert anélkül ott vagyunk, mint a gigás switch esetében -
Borisz76
nagyúr
Elismerem az eredeti hsz-ban kicsivel írtam....ez az én saram de MB/s-ra gondoltam.
Mint ahogyan azt az előbb is kifejtettem.Jó a meglátásod.
Azért vettem már meg a switch-et, hogy a pc és a nas között gigabites legyen a kapcsolat.
A routert viszont nem értem minek kellene cserélnem...mikor a netsebességem : 1.3 MB/s le és 0.2 MB/s fel.Ehhez a csiga nethez bőven elég ez a 10/100-as csatlakozókkal megáldott német borzalom...amit routernak mernek hívni.
"Na ebben egyet értünk. De pont Te hoztad fel, hogy 10/100 router mellé megéri a Gigabit switch
"
Fentebb írtam ,hogy miért. -
Borisz76
nagyúr
1. igaz.
2. igaz.
3. Azért írtam "elvi 100 MB/s"-ot mert függ a raid kiépítéstől és a HDD-től is.Akár több is lehet Link Aggregációval....csak ahhoz több port kell.
7200-as vs 5900-as fordulatú HDD nem ugyanolyan tempóval tolja a cuccot.
4. Switch : Lehet nem fogalmaztam világosan ! Bocs. Megint :
Ha a routered csak 10/100-as de a többi cuccod 10/100/1000-es EZ esetben ÉRDEMES beiktatni egy Gigás Switch-et mert akkor a belső hálózaton a gigás porttal rendelkező gépek tudnak egymás közt ezzel a tempóval kommunikálni. Tehát PC-ről mondjuk NAS-re azért jobb gigás sebességgel tolni mint routeren keresztül amit 10/100 tud.
5. Igen ezt elismertem már korábban is, hogy NEM JÓT írtam !
Nagyjából ezekre gondoltam.
Azért szent a béke ?
Mod : 4. pont....mostmár teljesen bizonytalanná tettél, hogy tényleg így van e ?!
Valaki erősítse már meg nekem VAGY cáfolja !
-
próbakocka
senior tag
-
Petykó78
tag
Most tért észhez a Syno szerver, le tudtam tölteni a Transmissiont és volt időm az összehasonlítgatásra.
A gép Synology 215j, internetsebesség 60/6 Mbit.A Transmission-ön keresztüli letöltési sebesség koppra megegyezik a gyári Download Station sebességével. Mindkettőnél 6MB/s max. sebességet mértem, ami kissé elmarad a laptopon keresztüli 7,3MB/s állandó értéktől.
A lassabb letöltésnek szerintem nem hardveres oka van, mivel a processzorhasználat 50%, RAM 36% volt.
Valószínű szoftveres limit miatt a NAS nem használja ki a teljes sávszélt, de ezzel már megbarátkoztam, mert szolgáltatásokban és kezelhetőségben elsó osztályú a cucc.Csak érdekességképpen a Zyxel 325V2 NAS Transmission-el tudta a 7,3 MB/s folyamatos letöltési sebességet. Igaz csak 2 napig, aztán elromlott és vihettem vissza.
-
Magnat
veterán
"Figyu, jelenleg 100Mbit/s sebességről beszéltünk, nem is a maximumról. N-es kártyák pedig nem fognak már fejlődni, hiszen minden AC irányba megy. Akkor dobjam ki az N-es infrestruktúrámat otthon?" - Ezt ki mondta, h dobd ki? Én azt mondtam, h hiába lehet kihozni jó klienssel többet a 2.4-ből, ha nem errefelé mennek a gyártók hanem az 5ghz felé.
"A WiFi (de ezt többször hangoztattam korábban) nagyon környezetfüggő. Ezt nem lehet egy tollvonással megválaszolni, mint ahogyan azt gondolod." - ööö, sztem pont te voltál aki azt mondta, h az 5ghz felsleges, ezzel szemben én azt mondtam, h én már -a jövőre való tekintettel sem- vennék csak 2.4-et tudó eszközt.
"Nem kell csak azért 5GHz, mert miért ne. Mindenki nézze meg, hogy adott környezetben (saját esete) mit lehet és mi a legjobb megoldás." - és ezt hogy lehet kivitelezni anélkül, h letesztelnéd mind a két frekvencián?
"Nálam az 5GHz nem játszik, mert 1 router nem fedi le a házamat, ugyanis az 5GHz lefedettségben sokkal gyengébb. Mivel nincs kedvem emiatt telepakolni a házamat AP-kel, illetve elégedett vagyok a 100Mbit/s WiFi sebességemmel, ezért nem fogok erőlködni az esetermben sokkal drágább 5GHz megoldásban." - megint úgy teszel, mintha a két dolog nem működne egymás mellett hanem kizárnák egymást, illetve mintha bárki azt mondta volna, h a 2.4 olyan szar, h semmiképpen sem szabad már használni.
"Mixed mód pedig mint tudjuk, szintén lassabb, mint az elméleti maximum!" - ebben nem vagyok biztos, de sztem ebben az esetben nem így van, mivel két külön NIC dolgozik a két külön frekvencián.Szóval sztem ez nem olyan mint a BGN mix.
"Nálam van 4db mobilteló és 2db tablet. Az egyik mobilom (Samu S5) tud AC szabványt (de azt is csak 2x2 MIMO-ig). Mégsem rohanok AC routert venni. Nem fogom a maradék 3 telómat és 2 tabletemet csak a legújabb telóm miatt kicserélni, hogy mindenhol AC-m legyen." - ismét csak azt tudom mondani, amit eddig: nem zárja ki egymást a két technológia, szépen működnek egymás mellett, amit nyilván te is tudsz, pont ezért nem értem, miért jön le minden második mondatodból az, h ha 5ghz-s routert veszel, használhatatlanok lesznek a régi kliensek.
"Szerény véleményem szerint ideális állapot sosem lesz, azaz mindig lesz olyan eszközöd, ami gyorsabb, mint a többi. És ilyenkor nem a leggyorsabbra, hanem a leglassabra kell tervezned...." - az én 5ghz-et is tudó routerem tudja még a B-s szabványt is, ahogy gyanítom a legtöbb másik is.
Szóval még egyszer: nem mondom, h ki kell dobni a csak 2.4-es eszközöket, azt sem, h a 2.4 szar vagy hogy a 5ghz jobb, viszont állítom, h a 2.4+5ghz egyesíti a két technológia előnyeit és ha belefér a büdzsébe, én már nem vennék csak 2.4-et támogató eszközt a fentiek okán.
-
nlq
aktív tag
en tobb helyen ugy oldottam meg a G es N(AC) eszkozok problematikajat, hogy a regi G-s routert atallitottam ap modra (ip cim atallit 2 es vegure dhcp kikapcs wan port leragaszt ) az adja a G wifit
az uj routert N onlyra (vagy AC/N re) ahhoz meg kapcsolodhatnak a gyors eszkozok... -
crissprivat
senior tag
-
Magnat
veterán
Ok, tudjuk h network expert vagy, de még mindig nem vagy hajlandó tudomásul venni/elfogadni, hogy a 450, 600 meg ilyen sebességekhez olyan kliens is kell, az jelenleg meg főleg mobil eszközökben nem sokban van. Sokkal inkább az 5ghz felé megy el a világ. Ugye g-s szabványban is voltak 108mb meg ha jól emléxem ennél nagyobb elméleti sebességek is, csak éppen a kliensek jó része nem tudta kihasználni. Nálam a Nexus 7 meg Lg G2 2.4-en nem megy 40mb fölé, 5-ön meg közel 100-at hoznak (wpa2-n). 100/50-es netem van. Tiltsam le az 5ghz-t, mert felesleges?
-
Magnat
veterán
Tudom, de a chanel bounding önmagában nem sokra elég. Jaaa, akkor te valamit összekeversz. Az, h a router kiír 130-at a lehetséges 150-ből nem jelenti azt, h az application layeren elérhető lesz a 130mb, sőt valszeg nagyon messze leszel tőle (100 sem lesz). Nálam nem mimo képes mobil eszközön 5ghz-n több mint kétszeres sebességet tud 2 eszköz is - app layeren 2.4-en max 40mb, 5-ön 100 körül. A hatótáv persze gyengébb, de továbbra is dilemmaként tálalod a dolgot, holott csak 5ghz-s eszköz nem nagyon van, hibridnél meg ki lehet használni a két technológia pozitív tulajdonságait user számára észrevétlen váltással.
Azt egyébként értem, h neked elég ez a sebesség, de ugye a beszélgetés abból alakult ki, h általában ajánlott-e csak 2.4-es routert venni - sztem már nem. -
Magnat
veterán
-
Dragon27
senior tag
tesónak TS-112P van simán futtatható a plex,. de én nem akarom használni a full transcodingot..
a sima lejátszáshoz nem kell nagy cpu .. Ha a beépített Video Station használom a böngészőn keresztüli lejátszás alig terheli le a nas-t ez egy eredeti blu ray film szerinted ezt a CPU nem bírja? itt valami más plex gond van..Samsung TV volna akkor simán menne a Video Station a tv-n
Az LG nem készít hasonló alkalmazást? -
Magnat
veterán
Aki nem használja, annak persze, felesleges. Én mondjuk csinálok pl időnként mentést a mobil eszközeimről is, néhány gigát mozgatni meg már pont az a kategória, amihez jobb a nagyobb sebesség. Persze lehet 2.4-en is 100-at csinálni csak éppen jellemzően nem gyári csatolóval. Letiltani meg végképp nem értem mire jó, de persze a te dolgod.
-
Magnat
veterán
Miért nem állítjátok be mind a két frekit és csatlakozik amihez tud. 2.4-en a töredéke fér át annak ami 5-ön, utóbbin nem nehéz elérni a 100mb-et, ami nem jön rosszul ha sok adatot kell mozgatni, arról nem is beszélve, h sok helyen a 2.4-es csatik eléggé telítettek is. Persze ha az ember sosem mozgat adatot lanon és a net sem gyorsabb 20-40mb-nél, akkor tényleg elég a 2.4, de én már csak a jövőre tekintettel sem vennék olyat ami nem tudja az 5ghz-t.
-
Multibit
nagyúr
Jut eszembe, Neked 500Mbites neted van, ha jól emlékszem. Na a Fast NAT kb 460-480Mbit/s sebességig volt működőképes. Utána jött a Turbo NAT. Erre még kicsit várni kell a Tomato-nál, tudtommal még nem oldották meg.
Egy modern gigabites router már tud 800-900 Mbps-t NAT-olni, a hardveres NAT-nak köszönhetően. Ezt kell megoldaniuk az alternatív firmware-ek készítőinek! Hiába okosak, hiába tudnak olyasmit, amit a gyáriak nem, amíg ezt nem oldják meg, bizonyos felhasználói körben használhatatlanok lesznek. Ez a kör pedig bővül.Emellett a SOHO termékeknél lassan már mindenki elvárja a profi routerek teljesítményét, árban viszont a töredékét szeretnénk fizetni. Na ebből van a sok probléma.
Nem hiszem, hogy otthoni felhasználók profi Cisco, Juniper eszközök tudását várják el. Még a félprofi Mikrotiket sem tudják kihasználni! Viszont való igaz, hogy izmos ARM CPU-s routert, AC wifi-vel nem lehet szarér' hugyér' megvásárolni. Ezt tudomásul kell venni! -
Multibit
nagyúr
Simán lehetséges, hogy a NAS a szűk keresztmetszet. Plug-and-play NAS-ok között erősnek számít, de szerintem sok neki az 500 Mb/s download. Pl. a céges Dell laptopom i7 CPU-val ki tudja használni a netem teljes letöltési sebességét, de az öreg privát laposom "csak" 330-340 Mb/s-t tud hasznosítani belőle (UTP-vel mérve).
-
Patice
Topikgazda
Nekem DS213-as NAS-om van, egymagos procival. Netem mit írtam 50/30 (6, 25/3,75 MB/s). A torrentet beszabályoztam, de este közel a teljes sávszéllel engedem neki. 6,0 MB/s-re raktam éjszaka is korlátot. Esténként megnézem mi az ami kell, torrent leszed, berak tölteni, reggelre úgy is lent van minden.
OK, hogy gyorsulnak a hálózatok, és ez a trend nem fog megállni, de nekem a DS213 még sokáig elég lesz. Legalább nem kell 500-as netre előfizetnem.
....sokáig elég lesz.... Végül is nem is tudom miért építek saját NAS-t több lemezhellyel.
-
Patice
Topikgazda
Azért azt ne felejtsd el, hogy a szolgáltatók netes csomagjainak sebessége (névleges seb.) és a valóság között gyakran igen nagy eltérések szoktak lenni.
Lehet neked 240-es neted a UPC-nél, de a szerződésben ott van, hogy ezt csak alacsony forgalmi viszonyok között érhető el. És amikor manapság mindenki tölt, akkor mikor van alacsony forgalom? Sosem.
Ergó 240-es nettel a 17-24 MB/s teljesen jó (szerintem) az elméleti max. 30-hoz képest.
Én 20/10-es nettel kezdtem DIGI-nél. Azóta emeltek rajta, lett 50/30. Nekem ez a sebesség mindenre elég. Előtte is korlátoztam a fel-/letöltés sebességét napszaknak megfelelően most is, hogy pl. nap közben maradjon a netezéshez is sávszél.
Pont ez a lényege a NAS-sal való torrentezésnek, hogy mehet 24/7 és akkor a feltöltéssel sincs gond, csak elég torrentet kell futtatni ahhoz, hogy mindig menjen felfelé is. Ami meg megtetszik, azt bedobom, letölti a NAS, amikor meg kell az anyag, akkor meg már ott van rajta. Csak előre kell gondolkozni.
Meg ha a földön járunk: vidéken sok helyen általános még ma is az 5/1-es típusú ADSL, vagy a hasonló sebességek. Akkor az ottani emberek mit szóljanak?
OK, hogy a DIGI rátett most egy lapáttal és szórja a nagy csomagokat, de az 500-as meg 1000-es netük esetén is megnézném én azt, hogy tényleg tudja-e a hálózatuk a maxot biztosítani. Szerintem nem.
-
Multibit
nagyúr
Elég sok külföldi oldalon/forumban olvasható ez a "feltételezés" hogy a Synology betett egy download korlátozást.
Alkalmazásba teszi bele, vagy oprendszer szinten korlátoz? Én nem használok DS-t, csak Transmissiont. DS713+ NAS-ommal eddig - ha jól emlékszem - olyan 35-38 MB/s sebességet láttam maximum. A CPU és a RAM messze volt még a teljes terheléstől. Ez a sebesség meg sem közelíti a lehetséges 500 Mbps-t, de egyrészt másra is kell sávszél, másrészt azt sem tudom, hogy az ellenoldal mekkora sebességgel tud seed-elni. Minden esetre ha van is korlátozás, az nem a DS-ben van és nem egységes a mértéke. Ha pedig oprendszerben korlátoz a Synology, azt előbb-utóbb kiszúrja valaki, azaz botrány lesz belőle. -
erre a kérdésre nincs egyértelmű válasz, mert a torrent által lekötött erőforrás nagyban függ a peerek számától. szélső eset - ha 1 torrentesz töltesz le, és találsz olyan peer-t, akitől jut rád 240Mbit/sec, akkor talán még a leggyengébb Syno vason is jönni fog az anyag ilyen sebességgel.
valószínűleg lehetne közelítő táblázatot csinálni, viszont alighanem sok panaszt szülne, ha valakinek csak fele sebességgel jönne a cucc. -
MrCsiT
addikt
Mindamellett,hogy a NAS valóban hálózatos eszköz, lefogadom, hogy
a
"Hogyan kössük össze szájunk íze szerint T-home előfizetés esetén egy buta szolgáltatói és egy okosabb routert?"
kérdést még Te sem tartod a NAS-sal kapcsolatos problémának, hm?
Borisz76: biztos, hogy ennyire komoly NAS-ra van szükséged? Céges környezetbe kell?
-
iBoli
tag
Írd majd meg légyszi, hogy így megy-e? Kezdem kapisgálni a megoldást. Az én általam ismert/használt Linksys (Tomatoval) fordítva működik, mint a TPLink. Egyik esetben a DMZ hostot kell beállítani, másik esetben a DMZ hoston a DMZ irányát. Ezzel most találkoztam először....
-
muranyig
tag
köszi az infót. Tegnap felhívtam a téhomárt, és mondták, hogy mivel a router mögött van "gond" ezért ők csak fizetősen csinálják meg, kiszállási díj, stb... inkább veszek egy krimpelő fogoó, meg csatikat, és nekiesek én (találtam otthon cat5e kábelt, ami elég lesz.)
Berakok egy másik kábelt, és nincs port veszteség
-
atos19881101
senior tag
NIIFI hálózat.
Azért mondom hogy kötött a VPN konfig, mert pl a routerben nagyon sok konfig lehetőség nincs, csupán az alap lehetőségek (autentikáció, ip tartomány stb.) Nem tudom configolni mint pl az OpenVPN-t. Csak PPTP-t tud a router így ez is kötött. Hackelt firmware-t nem akarok rátenni, jó lenne ha az eredetivel menne minden.
A NAS-t így van még nem vásároltam meg, mivel nem tudom tudná -e teljesíteni a dolgot. Jelenleg van egy NAS-om (WD World Edition debian-al) viszont ezen nem megy a VPN kernel modulok hiánya miatt, így ezt akarom lecserélni. A hálózattal nincs gond, mivel saját gépről (OSx) megy a VPN kapcsolat így a Synology-ról is mennie kellene. Csak jelenleg a saját gépemre raktam VMware alá a xpenology-t így gondolom itt lehet valami gebasz. Publikus ip-t is tudnék adni a NAS-nak, viszont ezt nem szeretnék adatbiztonság miatt, ezért szeretném a VPN-es megoldást (ugye a VPN titkosítja a forgalmat). -
pkocsis
tag
Én egy kicsi faluban lakom ( 1800 fő lakos ). Nálunk falu TV-n keresztül jön a net. Azt, hogy ők kitől veszik sajnos nem tudom. Mivel nem városról van szó így szinte ismer mindenki mindenkit. Így Én is ismerem azokat, akik szolgáltatják a netet. Ezért írtam, hogy barátságos segítőkész a netes cég. Személyesebb mint ha egy nagy szolgáltató. Bár itt sincs más normális kábeles alternatíva. Az ex MATÁV nem hozta be anno a kábelt a telefon miatt. ( rádiósan oldották meg azt is ). Most meg már nem éri meg nekik az új kábel!
Röviden ennyi a történet.
-
pkocsis
tag
Én abszolút kezdő vagyok NAS témában, de egy jó tanács, a távolról akarod elérni a NAS-t.
Nézd meg a net szolgáltatódat, hogy nem-e nat-ol!
Én ezzel szívtam, mire rájöttem(tünk) mi a gond!
Minden ment csak Én nem tudtam elérni netről...
DE nagyon korrekt a net szolgáltatóm és megoldottuk a gondot!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Linux kezdőknek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Nintendo Switch
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Honor 400 Lite Fekete + fülhallgató
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest