- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Ulefone Amor 34 Pro - a nagy vetítőgép
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovimre
tag
válasz
zenwalk #52771 üzenetére
Igen, nálam ez a felállás:
IP CAMP (kábelen) > RT-18N < DS118 (szintén kábelen)
A beállítás nagyon könnyű, a nagyítóra kattintva megkeresi a hálózaton lévő kamerákat, kiválasztod és kész is.
Viszont a Surveillance Station csak a belső HDD-re képes rögzíteni. Pedig én is egy külső USB-n csatlakoztatott HDD-t szerettem volna erre használni.
Továbbá csak H.264 25 FPS fogadására képes. Ez azért nekem nem annyira tetszik!
-
válasz
zenwalk #52771 üzenetére
"csak hogy ugyan azon a hálózaton legyenek a kamerák és a NAS?"
Nekem pl. nem egy hálózatban van a kamera és a NAS (szándékosan persze)
Így a kamera FTP-n keresztül tölti fel a távoli nasra 0-24-ben a felvételt.
Szóval a kérdésre a válasz, hogy nem kell hogy egy hálózatban legyenek. -
Rick4
félisten
válasz
zenwalk #52764 üzenetére
Ha mindenképp 2 kameránál több kell, már +1 syno licensz helyett jobban jársz egy kis nvr rögzítővel, kettőnél meg már a vinyó ára is bele fog férni. Az NVR ugyanúgy hálózatban kezeli a kamerákat, ugyanúgy webes felületen tudod visszanézni, mi történt, és ugyanúgy egy vinyón tárol mindent, csak nincsenek mennyiségi korlátozok, lehet akár 8-16 kamerád is.
A synonál egy ez plusz dolog, de a 2 kamerán felüli részt elég keményen árazzák.
-
zenwalk
senior tag
válasz
zenwalk #52769 üzenetére
Ez kérdés lett volna csak lemaradt a kérdőjel. A Synology oldalán ezzel kapcsolatban csak ennyit találtam:
Recording Storage: Select a recording storage to be used to save the recorded videos.Gondolom ha kamerát a támogatott lista alapján választok nem lesz gond?
(#52768) Pubszon Köszi a linket
-
Pubszon
veterán
válasz
zenwalk #52767 üzenetére
Pont a minap volt téma egy másik topikba az UTP kábel.
A Cat5 is képes átvinni a gigabitet, nem nagy távolságra.Nekem ilyen van 3db és szerintem ár/érték arányban nagyon jó, neked is tökéletes lenne arra a feladatra. POE képes egyébként.
#52769 Szerintem tud, de nem próbáltam még.
-
Pubszon
veterán
válasz
zenwalk #52764 üzenetére
A DS218+ játszva el bír 4 akár 2MP-es kamerával is.
Bővebben le tudnád írni, hogy a kábelezés hogy épül fel?
Egyébként ha 100Mbps-os kapcsolat van a kamerákhoz, bőven elég. Sőt, még 4db 10Mbps-os kamerának is.Viszont ahogy már írták, venned kell 4 kamera használatához még 2 licencet ami kb 30.000Ft...
-
Sordoran
addikt
válasz
zenwalk #52764 üzenetére
Első és legfontosabb, hogy a DSM-en futó Surveillance ingyen csak 2 kamerát kezel. Ha 3-4 kamerát akarsz kezelni vele, akkor vásárolnod kell még 1-2 kamerához licenc-t. Cat5 szerintem szűkös 3-4 kamerához. (azért azt jó lenne tudni milyen felbontás, képkocka szám és legfontosabb: bitrátáról van szó?)
-
-
Borisz76
nagyúr
válasz
zenwalk #47278 üzenetére
Transmission által letöltött anyag nem frissül automatikusan.
Ha a DSM saját alkalmazását használod a Download Station-t , akkor az frissül.
Gyakran felmerülő kérdés : Indexelés
Az automatikus indexelés "eseményvezérelt".
Mi az az esemény, amire reagál?
Természetesen az, ha saját appal kerül új tartalom az indexelt mappákba.
Pl. ha Download Station-nel töltődik le a tartalom és így kerül a NAS-ra (TM letöltése nem esemény!)
Vagy Sambán változtatsz a figyelt mappa tartalmán (átmásolod, törölöd, stb.)Az újraindexelés automatikus a gyári MUSIC/PHOTO/VIDEO mappákra is.
Ezt követően DLNA-n is elérhető lesz az indexelt mappák tartalma.
( DLNA használata - Médiaszerver telepítésével. )Ha mégsem látszik, akkor : Vezérlőpult / Médiaindexelés alatt kell rányomni az újraindexelés gombra.
-
gyugyo79
addikt
válasz
zenwalk #46845 üzenetére
Igen, annyi, hogy ha a DS -t használnád torrentre akkor javaslom, hogy rakd ki az ideiglenes könyvtárat is a külső hdd-re. Ez a DS- beállítások általános részen választható ki. Ha ezt nem állítod át akkor az alap kötetre (1) tölt le és csak egy másolatot rak ki a külső lemezre.
szepi23
Amíg nem akarod bővíteni valamilyen RAID -re semmi jelentősége, hogy SHR vagy BASIC de még 2 lemeznél se ,hogy SHR(ami raid1)/RAID1 csak kb utána. -
Borisz76
nagyúr
válasz
zenwalk #46800 üzenetére
Maradhat így HA neked megfelel.
Azt, hogy ki milyen kötetet és hány lemezből hoz létre csak saját maga tudja eldönteni.Nem kell mással bíbelődni.
Vagy talán még is....Van egy adatmosás " funkció "
Tároláskezelő / Tárolókészlet / Adatmosás / Ütemezés beállítása
Én ezt havi 1 alkalomra állítottam be.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
zenwalk #45717 üzenetére
A Cat5 kábel csak 100-as...azaz kb 10-11 MB/s az átviteli sebessége.
Ha netről töltesz le ( Nem tudom, hogy milyen a csomagod ) és közben még filmet is néznél, akkor bizony a CAT5 kábel lesz a szűk keresztmetszet !
Mindenképpen cserélném a kábeleket ha nem akarod, hogy akadozzon a le-fel töltés és a filmezés.
Relatíve nem nagy tétel anyagilag....és azt is elhiszem, hogy nehéz a csere.
Viszont egy csomó későbbi sz@pástól kíméled meg magadat.Javaslom a cserét minimum Cat5e vagy esetleg Cat6 kábelre !
-
bb.bocs
őstag
válasz
zenwalk #45717 üzenetére
Nekem ds218+van és torrentre filmre képekre meg sok másra is jó. A DS video nem mindig úgy megy ahogy kellene de ez nem a gép hibája. Totálisan megvagyok elégedve magával a vassal. Én tettem bele 8gb memóriát még, így van 10 GB. virtuális gep futtatására viszont nem ajánlom, arra baromi lassú legalabbis Windows alapon, de tesztelni jó volt. Összességében amire neked kell jo, persze megfelelhet egy olcsóbb is. Én J szériát tuti nem vennék azok általában azt hiszem vagy butitva vannak vagy fforrasztott memóriamodulok
stb, hamar elavultnak aztán lehet venni
masikat...a két lemezes megoldás mindenképpen jó ötlet akár egy lemezt akarsz tükrözni akár kettőt osszefuzni. Összességében a 218+ szerintem halk,bővíthető cucc és még jó pár évig nem kell másikat venned. Aplay meg a J nem tudom milyenek. Ez tud 4k videót is streamelni, igaz nekem nem mindig sikerült, ez lehet netgond is, vagy fene tudja film méret,reszletesseg függő is lehet. Hd videókkal tuti boldogulsz. Kérdés hogy az otthoni netes bírna e 3db mondjuk full hd video egy időben való lejatszasat, miközben mondjuk a torrent is fel le mozog,neteztek youtube stb... Nálam cat5e kábelek vannak igaz most cseréltem lét cat6e re, de a engem úgysem használja ki, csak most így alakult hogy letudtam cserélni egy részét. A géphez mindenképpen kábellel mennek, wifin hiába van 5ghz, sokat nem érek vele, megáll a film forog stb. Lényeg a lényeg hogy sok függ a netkapcsolattol, hogyan csatlakozol. De hogyha az ember később felkeltette I akár legalább nem kell új mást venni ha vesz egy jót.(pár évig, remélem 5-10... Remelem) -
Borisz76
nagyúr
válasz
zenwalk #45713 üzenetére
Szia.
Vagy a Sima vagy a + verziót javaslom.
2 fiókos NAS-ok összehasonlítása....
Személy szerint az INTEL procis NAS-t javaslom.
Pláne ha gyorsan is akarsz torrentezni......A 3 gép "csak" 10/100-as lan portokkal rendelkezik ? ( Fast Ethernet )
Mert ha gigabites csatlakozók vannak rajta ( 10/100/1000 ) , akkor célszerű lenne venned egy Gigabites 5 portos SWITCH-et.
A routerből egy kábellel mész a switch-be és marad 4 szabad port.
Ezekbe dugod a NAS-t és a 3 gépet.8 portos switch vásárlása esetén 7 szabad portod marad.
Ezzel a NAS és a gépek közötti kapcsolatod már gigabites lesz....azaz a 100-110 MB/s sebesség elérhető lesz.
Ez a sebesség elegendő, hogy a 3 gépen egyszerre 3 különböző FHD filmet nézz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AZTA! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop Ultrabook 14" -45% i7-1185G7 16/512 FHD IPS Iris Xe
- Sony PlayStation 5 (PS5) Játékkonzol - Lemezes verzió, dobozában!
- Zalman R1 White - Ha valami egyedire vágysz 2.0!
- Riverside 500
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook Air 13,6 M4 16GB/256GB - Ezüst - MAGYAR(2025) - mw0w3mg/a - 3 év garancia
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest