- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
mtz81
tag
Még nem kell aggódni, futtass egy bővített smart tesztet, aztán meglátod. Vannak beállítva a hdd-kel kapcsolatban riasztási határértékek, a nas riasztani fog, ha indokolt a hdd csere. Ha nincs raid-ben, vagy raid0-ban van akkor a fontos adatokról jó ha van biztonsági mentés. (Mondjuk amúgy is jó ha van)
-
Syl
nagyúr
Azt azért nem árt tisztázni, hogy honnan szeretnéd SSH-n kezelni a NAS-t.
Ha csak belső hálózatról, akkor felesleges megváltoztatni.
Azonban ha a nagyvilágból akarsz hozzáférni, akkor a routerben célszerű az átirányítást valami random portra rakni. Például tomic.synology.me:59222 -> 192.168.0.xx:22 -
Borisz76
nagyúr
Itt azt írják, hogy 60x60x15 mm-s venti van benne.
Nem túl jó az angolom de lehet , hogy 25mm-s változat is van ?
Noctua ventik 25 mm-s vastagságban ( 60x60 mm )
"SIZE résznél választani kell a méretet. -
törölt tag
A DS Photo a 80-as (HTTP) ill. a 443-as (HTTPS) TCP porton kommunikál. (Synology portok.)
-
Melorin
addikt
Nézted már a dsm felületen a video mappa tulajdonságát? Nincs véletlenül bekapcsolva a titkosítás? Vagy bármi eltérést keress a torrent mappához képest.
U. I. Ha az egyik mappából minden faszán működik akkor felesleges hálózati eszközöket venned mert akkor nem ott van a baj.
Egyébként nekem a lejátszóm 100Mbites csak és nem akad semmi. Igaz nincsenek 4k fillmeim és NFS a kapcsolat, nem SMB -
e90lci
senior tag
Ha egy köteten van a transmission meg a film mappa akkor ott nem.Ha két különböző vinyón van egy-egy kötet és a másikon amin a filmek vannak esetleg hibás akkor lehetséges.De gyugyó79 vagy a többiek ezeket jobban vágják.Nálam SHR -ben van egy kötet.Amúgy NFS-megosztással próbálod a HTPC fele?Kodi van a htpc-n?
-
-
e90lci
senior tag
Szia
Vegyél egy UTP cat5e kábelt a Technicolor TG588V és a WR1043 as közé.Így állíts be. A wr1043-asba meg dugd be a synot meg a htpc-t.Próbáld meg így.WR1043 asnak Gbit-es portjai vannak a Technicolornak csak 100Mbit-es Lan portjai vannak. -
gyugyo79
addikt
Neeeeeem. Én nem írtam, hogy vegyél bármit!!! Előbb várjuk meg hátha lesz valakinek ötlete. Utána is csak ha valamid nincs és cserélnéd kéne venned bármit. pld.: a WR1043 -asnak tuti gigabites portjai vannak ...
Viszont itt az nagyon off lenne már ezért ha nem jön megoldás akkor privátba keress meg és megpróbálok ott segíteni, vagy ha tudsz "szakembert" akár egy barát aki ért hozzá keresni aki elmenne hozzád akkor lehet az lenne a legjobb.Technicolor TG588V -re meg nem tudok semmi biztosat találtam egy leírást pld amibe ez van :
A Interfaces WAN
RJ-11 DSL line port
1 Ethernet WAN 10/100/1000 Base-T port (optional)
■
Interfaces LAN
4-port autosensing 10/100Base-T
auto-MDI/MDI-X Ethernet LAN switchez alapján pld a lan része csak 100 de wan -on meg mi az az opcionális 1000 Base-T port akkor ????
-
gyugyo79
addikt
Windowsal nem tudnék jobbat. Szerintem a hálózatod kéne feljavítani gigabitesre. DE lehet lesz akinek van még jobb ötlete! Az is lehet másik, hogy a HTPC -d nem hardveresen gyorsítja valamiért ezeket és szoftveresen meg nem vagy csak így bírja lejátszani olyankor amikor előjön ez az anomáli és ott frissült valami ami ezt okozza...
A NAS biztos tudja a gigabitet HTPC 99% de nem nagy tétel egy hálózati kártya, a router már lehet egy komolyabb tétel is de igazából egy switch a NAS és a Gép közé is megoldja ezt ami megint nem feltétlen komoly tétel. De ha a hálózat kevés és nem akarsz erre költeni akkor a filmek gyengébb minőségben való beszerzése is megoldás lehet. -
gyugyo79
addikt
SMB -n át szerintem csak szerencse/szerencsétlenség kérdése, hogy melyikből jó, ha egy köteten vannak a könyvtárak. Mert ha a NAS egyéb erőforrásai gátolnák, az átvitelt pld indexelés az pont ugyan úgy gátolhatnák a X mappából való lejátszást ha az Y mappában valami mást néz éppen át. Eldobott képkockák vannak amikor rossz?
-
gyugyo79
addikt
Csak 100 -as hálózat van a 2 közt ? Mert ez kb olyan kicsit több mint 10 MB/s. Nem lehet, hogy valami terheli még a hálózatot és olyankor nem jó? Mert elvileg ha ez megvan akkor éppen még egy BD lejátszáshoz elégnek kéne lenni, de azért a gigabites kapcsolat jobb lenne.
-
gyugyo79
addikt
Az akkor windows az oprendszer ha jól sejtem, én megnézném, hogy amikor ezt csinálja akkor ugyan azt a fájlt tudod e másolni a HTPC -re olyan 10 MB/s felett ha az megvan akkor még megnézném pld a lejátszást egy MPC-HC -val. Ha smb -n van felcsatolva akkor a NAS nem szól/(hatna) bele (elvileg) ilyen szinten a lejátszásba
-
-
Multibit
nagyúr
Pontosítsunk! Azt szeretnéd, hogy a Download Station adott időintervallumban ne seedeljen, de azért a letöltés menjen? Gondolom, ezért említetted külön a seedet.
nekem az is jó ha egyszerűen kikapcsol az egész nas
Jaaa? Az nem ugyanaz! A NAS ütemezett ki/bekapcsolása simán megy DSM felületről. -
Multibit
nagyúr
A wifi már csak ilyen. Nem lehet rá alapozni. A környezeten nehéz változtatni (esetleg router áthelyezés), a kliens adott. Milyen wifi van a telefonban? Egy helyiségben van a telo és a router? Lehet, hogy csak az segít, ha alacsonyabb bitrátás filmeket nézel (egérmozin amúgy is felesleges az efhádé). Próbáltál más lejátszó programot a telefonon (ami jobban pufferel)?
-
Borisz76
nagyúr
Transmission....a gyári DS is TM-t használ csak más a kezelőfelülete.
A Download Station bejegyzésben írtam a DS Get-ről amivel pofon egyszerűen lehet feladatot hozzáadni a DS-hez.Hogy a "buherált TM-t" hogyan lehet kívülről elérni nem tudom.
Majd valaki , aki így használja esetleg tud válaszolni.4K-s filmet nem nézek így mert nem bírja a tablet.
A telóm az tudja de azon nem filmezek a kicsi mérete miatt.
Hardverfüggő , hogy megy vagy sem.
Esetleg a nason a transzkódolás lehet megoldás de azt még alapból a Video Station kezeli és a DS Video kell hozzá a kliensre. Ez átalakítja a 4K-s videót olyan formátumra amit a kliens is képes kezelni , lejátszani.
Csak éppen a nas prociját terheli le.... -
Patice
Topikgazda
Admin jogú felhasználóval telepítetted?
Ha nem, akkor próbáld meg leszedni és újra felrakni. A Java-t már nem kell piszkálni.(#32312) Melorin:
Amikor még az admin nem volt gyárilag letiltva, akkor én azt csináltam, hogy a telepítés után először belépve csináltam egy admin jogú felhasználót és utána azzal csináltam mindent OTTHONRÓL.
Mostanában az admin már le van tíltva, és tudtommal a telepítéskor létrehozandó felhasználó pont ilyen admin jogú lesz. Én a telepítésekhez, beállításokhoz továbbra is ezt a felhasználót javaslom használni, távoli eléréshez viszont létrehoznék egy másik, nem admin, részben korlátozott hozzáférésű felhasználót, aki pl. nagyrészt csak olvasási joggal rendelkezik a mappák egy része fölött és csak pár alkalmazáshoz adnék jogot, amit el akarsz érni távolról, a többit tiltanám.Kényelem miatt ugye telefonokban, tabletekben el szokták menteni a felhasználónév + jelszó párost, így kisebb eséllyel érheti az embert meglepetés, ha ellopják/elhagyja a mobil eszközét.
-
Patice
Topikgazda
Mindent sikerült a leírás szerint megcsinálni? A JAVA a NAS-od procijának megfelelő verzió?
(#32293) matoland:
Az automatikus indexelés eseményvezérelt. A TM fájl letöltése nem esemény a gyári Médiaszerver-nek. Vagy kézzel frissítesz, vagy scriptet használsz, amit kívánt időközönként lefuttathatsz. Harmadik és egyben szerintem legjobb megoldás: olyan dedikált lejátszót használsz, ami ismeri a Samba (SMB), vagy NFS megosztási protokollokat és akkor egyből látszani fog a friss töltés.
(#32297) rekop:
Nálam úgy működött jól az NFS, ha a routeremben a megfelelő klienseknek MAC cím alapján kijelöltem egy IP címet a router DHPC tartományából és erre az adott IP-re adtam meg az NFS engedélyeket mindazon mappákra, amiket a lejátszóval látni szeretnél.
Valahogy így:(#32299) MiB:
Előttem szólóval egyet értek. Erre a felhasználásra elég a 2GB-os verzió, aztán ha mégis kevés lenne, akkor lehet belerakni 8 GB modult otthon is.
-
Patice
Topikgazda
Szerintem most hagyd egy kicsit, csinálj valami mást, aztán vagy rázd gatyába az egészet a WEBES FELÜLETRŐL vagy kezd előröl.
Amíg nekem volt Syno-m, addig SOSEM használtam az SSH-t. Mégis be tudtam mindent állítani rajta. És működött. Nem ment minden elsőre, csak több olvasást, guglizást igényel a hibakeresés.
-
Laposelemer
tag
"A tökömnek kellett nekem nas-t váltani.Zyxelen ment minden.
Mi ebben a felhasználó barát azt nem tudom..."Nem baszogatásképpen ...
Ha nem megy a parancssoros turkálás, használd a Download Stationt. Ott nem kell átirkálni semmit.
A beépített motyók olyanok, mint a számítógépező szerzetes ... -
Delfi
tag
Ahogy te is írtad, megnyomod az esc majd a kettőspont és az x gombokat.
Ha nagyon nem megy, akkor tedd fel a Midnight Commandert, az a linuxos Total Commander. MC-vel indíthatod el és utána mászkálhatsz a könyvtárakban. Mondjuk a veszélye fennáll, hogy olyan helyeken is törölsz vagy módosítasz ahol nem kellene, de saját magadtól nem védhetünk meg.
-
Imco
őstag
Lehetséges hiba:
A tm-nek nincs írás joga a meghajtóra.
Asszem létrehozott egy sc-download CSOPORTot, annak kell engedély. ( R/W )
Újra kell indítani a nast.
Ettől függetlenül a múltkorában kicsesztem magammal, de 2 nap alatt megjavítottam kis segítséggel.
SSH mókolással nem kéne újra indítani sem. De azt meg sem próbálom leírni.
Keress rá itt vagy a xpenology topicban. Május elején-közepén talán.Az induláskor sokat indexel-konvertál /nem tudom mit állítottál neki/, ráadásul a tied egy kis nas.
Légy türelmes. -
Imco
őstag
Ha igaz: reset
Utána assitant telapítés.
Ez megtalálja a hálózaton a nast.
Utána már webesen IP szerinnt tied a pálya.
A resetnél olvasd el a default jelszót, mert azzal nem emléxem mi van.
HDD bele. Kötet létrehozás, a nas lekezeli a többit.
Van róla sok hasznos videó is a youtubeon.Kb. ennyi a start. Majd javítanak ha kimeredt valami.
A paraméterezésnek olvass utána, mert rengeteg finom hangolási és beállítási lehetőség van. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gigabyte B450M S2H + Ryzen 5 1400 kisebb-nagyobb hibával
- Nokia 105 4G (2023) charcoal, Nokia 110 4G (2023) midnight blue
- ASRock B550 PG Velocita + Ryzen 5 3600 + 32GB (4x8GB) DDR4 3600Mhz CL18
- Philips 58PUS8505 Smart LED Televízió,146 cm, 4K Ultra HD ,Android, Ambilight, HDR10+ KIJELZŐHIBÁSAN
- Canon EOS 250D kiegészítőkkel, táskával (CSAK 200 expoval !!! )
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest