- iPhone topik
- Magisk
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Szivárognak a Vivo X300 kameraadatai
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
Topikgazda
válasz
Ghost84 #13542 üzenetére
Az a baj, hogy az adott videó formátumot a böngésződ nem tudja lejátszani.
PC-n én nem használnám a Video Station-t, azt mobil eszközökre találták ki, és a mobil eszközök is egy külön lejátszó programmal szokták megoldani a lejátszást.
Ha jól tippeltem és PC-n fogadott ez a képernyő, akkor azt javasolnám, hogy PC-n vedd fel az adott megosztásokat hálózati meghajtónak és onnan nyisd meg, Intézőből, vagy valamilyen fájlkezelő alkalmazásból (pl. Total Commander), mert így a PC-n telepített, adott formátumhoz alapértelmezett program fogja lejátszani és szépen menni fog.
-
válasz
Ghost84 #11034 üzenetére
Lehet, egy kicsit lassabb lesz a rendszer (de ha szükséged van az új funkciókra akkor megoldható)
Itt írtam róla, hogy hogy lehet a 209/409 modellekből 211j/411j modellt varázsolni. Ezt azért tudod megtenni pont ezekkel, mert ugyanazt a cpu-t tartalmazzák (és legalább annyi memóriát).
A tiednél a 109->110j változtatás működne, a DSM 5.0 pedig a 2010-es modellekkel már kompatibilis.
-
Doky586
félisten
válasz
Ghost84 #10265 üzenetére
"már mindent próbáltam"
Ha ez igaz akkor nincs mit tenni.. gyors és érzékeny búcsú az adatoktól.
Ha ez nem igaz akkor visszaszerezhetők az adatok, csak hallgatni kell mások tanácsára.Ha bekapcsoltad a titkosítást akkor szintén jól megszivattad magad. Keresd elő a külön hdd-n levő mentést az asztalfiókból.
"a mérések alapján a többi alkatrész nem hibásodott"
Valószínű a százlábúak is tönkrementek. szerintem
Azt hogy mértéte ki a barátod hogy a beforrasztott proci és ram stb nincs meghibásodva? -
Doky586
félisten
válasz
Ghost84 #9929 üzenetére
A kép olyan homályos hogy semmit se látni, nagyítani sem lehet.
Mivel 1db hdd volt csak bent ezért simán linuxból mountolhatónak kellene lennie, lehet hogy az ubuntu nem ismeri a dinamikus kötetet vagy az ext4fs-t.. Egy linuxhoz jobban értő topikban szerintem tudnák a megoldást (linuxban nem mélyedtem el).
-
Doky586
félisten
válasz
Ghost84 #9922 üzenetére
PC-n kéne lemásolni róla az adatokat. Ha SHR vagy Raid1 volt akkor simán egy Linux boot-pendriveal olvasható a Dinamikus ex4fs kötet sata-n (nem usb-n, és ez nem hagyományos partíció). Ha Raid0 vagy JBOD volt az nehezebb, de van arra is leírás.
Másik nasba berakva szerintem kevesebb esélyed van (sokszor még a proci / arhitektúra is más).
-
Patice
Topikgazda
válasz
Ghost84 #9580 üzenetére
A leírás jó, szerintem esélyesebb, hogy sajnos az adataid sérültek a HDD-n.
A motor valszeg túlélte, mivel felpörögnek a vinyók, de a túláram miatt az adatok sérültek.
Esetleg még más adatmentő progival (pl. Recuva, próbáld meg, aztán nincs több ötletem sajnos. (Ill. van, de az adatmentést végző cégek horror áron dolgoznak.)
-
Tido
aktív tag
válasz
Ghost84 #9552 üzenetére
Nem volt túlfeszültségvédőd, vagy csak ennyit ért? vagy esetleg az internetkapcsolaton keresztül ment be? csak biztonsági szempontból kérdezem. Bár én panelben élek, ott azt mondják ilyen nem nagyon fordul elő, viszont szülőknél érdekes lenne hogy még kell-e plusz védelem pl a KOAX kábelekre (UPC).
Remélem sikerül a helyreállítás.
-
Doky586
félisten
válasz
Ghost84 #9552 üzenetére
a NAS lemezei előszöris nem sima partíciók hanem dinamikus kötetek és a filerendszerük ext4fs. Dinamikus kötetet a win home nem kezel, ext4fs-t pedig alapból egyik win se kezel, de vannak rá segédrogik..
De ha a hdd-k hibátlanok, akkor csak veszel egy ugyanolyan másik nas-t a boltban és minden megy tovább..
-
Elemental
addikt
-
Patice
Topikgazda
válasz
Ghost84 #6218 üzenetére
Tudtommal csak egyet tudsz hozzá kötni további licenszek vásárlása nélkül. Ha a linkelt kamera nincs a hivatalos támogatottsági listán, akkor lutri, hogy a gyári programmal együtt tud-e működni. Esetleg ha ettől a gyártótól van több hasonló termék, akkor nagyobb a valószínűség, hogy jó lesz.
-
Rick4
félisten
-
-
Rick4
félisten
válasz
Ghost84 #3487 üzenetére
Lehet még kérdés, abból sosincs baj.
Én nemrég adtam el a 212j-met, kivettem a vinyót, vettem 40K-ért egy 5 lemezes HP microservert 4 GB RAM-mal, csak azért volt szimpi, mert meghekkelhető úgy, hogy felmegy rá a synology DS3612xs komplett szoftvere, igaz, a két készülék nem teljesen ugyanaz, ebben egy kétmagos 1.5GHz-es AMD turion proci van (többek között a transzkódolás is megy, meg sokminden ami a 60K alatti synology-knak nem) de gondolom nem baj ha ez picit lasabb 50K-ért, mint a synology DS3612xs 700K-ért.
Naszóval ilyen körülmények között is mindössze annyi történt, hogy betéve a vinyót a hozzávaló rendszert feltettem, az összes többi meg ott maradt.
Egy a lényeg, ha kétlemezes nasban volt a vinyó (még ha csak egy lemez is volt benne, akkor is) akkor csak kétlemezesbe tedd, ha egylemezesben volt, akkor mehet egy és kétlemezesbe is, hálón megkeresed a synology assistant-tal, kapcsolódsz, feltolod a szoftvert, és ha ekkor nem írja, hogy az adatok el fognak veszni (vagy minden adat törlődik) piros betűkkel, akkor nincs gond. -
-
Möhe
addikt
válasz
Ghost84 #3487 üzenetére
Patice-tól kaptam erre választ másik topikban,mert engem is foglalkoztatott ez a vinyó ki és betét NAS és PC között.
íme:
Ha már egyszer megformázta magának, leállítod, kiveszed, használod PC-ben, majd vissza és restart, akkor nem fogja újra leformázni, mert a rendszere sértetlen marad. Tehát nyugodtan kiveheted, és utána visszarakva nem lesz gond.szerk: most másolom a fontos cuccokat a NAS megérkezéséig egyik vinyóról a másikra, jééééééézus mire elvégzek, többszáz torrentet mire megint belövöm seedbe...
-
-
Patice
Topikgazda
válasz
Ghost84 #3435 üzenetére
Szerintem külön-külön nem tudja kezelni a HDD-ket, vagy véletlenül nem egy kötetbe van formázva a kettő?
(#3437) Ghost84:
Az "üresjárati" proci használat attól függ, hogy hány szolgáltatás fut. Mondjuk ha megy a torrent, akkor az a 20-30% pont jó. Egyébként meg ne zavarjon szerintem. Ezek erre vannak kitalálva. Nem lesz gondja, ha ennyin megy legtöbbször.
-
Patice
Topikgazda
válasz
Ghost84 #3396 üzenetére
Én a hálózaton jelen lévő minden felhasználónak (akár valós személy, akár hálózati eszköz) külön felhasználónevet és jelszót adnék (jelszó lehet ugyan az a kütyüknél) így utána könnyen megadhatnád, hogy mely megosztásokhoz férjenek hozzá.
Akár csoportokat is létrehozhatsz és úgy könnyebb több felhasználóra belőni ugyan ezeket.
-
Tony39
csendes tag
válasz
Ghost84 #3381 üzenetére
Ha SHR-ben vannak, akkor csak 1TB-ot lát. A másik 1TB a biztonsági mentése az elsőnek. 2TB így kihasználatlan marad. SHR kalkulátor
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Redmagic 10s Pro - Nightfall - Használt karcmentes
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest