- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tachion86
tag
Én egy DS718+ gépet használok LG tévével és Plex-el. Lejátszik mindent, 4k HDR-t is mint a huzat. Ha épp könyvtárat olvas be akkor se akad meg egyáltalán, nem akasztja ki a NAS-t. Olyan sem volt még hogy nem olvasta be a filmeket. Még amikor ezt hittem is végül kiderült hogy én voltam a hülye mert rossz mappában kerestem a filmet. De a Plex azonnal befrissíti amint a Download Station letöltötte.
A Plex-el az egyetlen problémám annyi, hogy néha filmnézés közben eltűnik a felirat és csak a film újra elindításával (két gombnyomás) jön vissza. -
blakey
titán
Mint írtam, mindkettőt használom. Beállítási hibák sokasága okozza nálad ezeket a hibákat.Vannak hibák a Plexnél és az Embynél is de azok pont nem ezek.
Kapásból a Plex alkalmazás nem működik normálisan az LG-n, de ez megkerülhető a webes felülettel. - nem, nem webes felülettel kerülhető meg azzal még sz@rabb az egész, Xplay-el lehet megoldani a jobb lejátszást. De ez is webOS és készülék függő, hogy éppen hol hibás a Plex kliens.
A könyvtárak befrissítését nem csinálja meg automatikusan, de hajlandó vagyok elhinni, hogy én nem tudom konfigurálni, csak éppen ha ez így van, akkor nem sok jót jelent egy átlag felhasználóra.- beállítási hiba, automatikusan csinálja és a változás után néhány másodperccel már felületen is minden frissül.
De ismét leírnám, lehet használni, ha megküzdöttél a Plexel, hogy lássa a filmet, utána már a lejátszás tényleg megy.- menj a Plex topikba ha ennyire nem ismered a Plex-et, mert nagyon küzdeni sem kell, de mielőtt belevág az ember érdemes kipróbálni, tesztelgetni, utána olvasni.
-
blakey
titán
Azért nem mindegy, hogy mit vesz, Plex/Emby "megköveteli" az Inteles NAS-t, szkennelés nem okoz gondot és a TV-k mindig látják, legyen az kliens vagy DLNa. Ne abból indulj ki, hogy nálad hibásan működik. a Plex/Emby szervereket jól kell beállítani, eltérő esetben olyan hibák jelentkezhetnek mint ahogy nálad is van. Valószínű, hogy hibás beállítás eredménye. Évek óta hasznáom ezeket a szervereket, a frissítésükön kívül semmilyen dolgom nincs velük, rendzseresen, naponta használjuk, NAS, szerver és kliens köszöni szépen jól vannak. Új vagy régi tartalmak törlése is azonnali változást eredményez, minden azonnal frissül.
-
-
Értelek, és köszi a választ!
Mivel a Hyper Backup-al szinte csak dokumentumok vannak mentve (azok a nap végén szoktak lefutni, kb 5-10 perc alatt maximum), mondjuk az a 30 perces szünetmentes elég lenne.
De a Hyper Backup hanyagolható, nem életbevágó, csak áramkimaradás esetén ne legyen baja a nas-nak.
Nekem is az a célom, hogy normálisan álljon le, ne pedig úgy mintha kitéptem volna a falból a csatlakozót. Szóval erre keresek normális, árban is elfogadható szünetmentest -
Magnat
veterán
Még ezt találtam: In DSM 5.0 or later version, the access permissions of shared folders are based on Windows ACL by default. [link]
Hogy nálam miért van pár olyan könyvtár ahol mégsem így volt, ki tudja ... emlékeim szerint az első nasomat 5-ös DSM-mel vettem, de most elbizonytalanodtam, h mégsem ... bár akkor meg azt nem értem, h más szintén akkor létrehozott folderek meg miért Windos ACl-esek ... na mindegy is, lényeg, h megvan a megoldás.
-
Magnat
veterán
Szia,
lehet nem értjük egymást, de még egyszer: ahol nem Windows ACL jogosultság van, ott nem tudok MiciaMackónak meg Rókának jogot állítani, mert nem tudom kiválasztani a felhasználót, csak úgy lehet jogot kiosztani, ahogy a screenshoton is látod, tulajdonos/csoport/egyéb.
Ha már alkönyvtár szinten is tudsz usert választani, akkor az Windows ACL típusú jogosultság.
De könnyen le tudod ellenőrizni, nézd meg az adott mappádra a Vezérlőpult/Megosztott mappára jobb klikk -> Tevékenység/konvertálás Windows ACL-re menüt, ha szürke akkor már az -
Magnat
veterán
Szia,
lehet nem voltam egyértelmű, a gond az, h ahol ki kellene adnom a jogot, ott ez látszik:
Tehát a gond egyrészt az, hogy a usert sem tudom kiválasztani akinek a jogot ki kellene adni, plusz ha a felső mappákra megadom az olvasási jogot akkor azoknak a tartalmát is látni fogja, amit viszont nem szeretnék.
-
gyugyo79
addikt
Ha be volt a mappára kapcsolva amikor törölted a tartalmát akkor az adatbázisba (ami nem a mappában van tehát az természetesen üres marad) ott maradt minden csak megjelölve, hogy törölt meg ha több verzió volt az is foglalja a helyet továbbra is amíg nincs kitörölve onnan* is a verzió kezelővel ...
* már beállítható, hogy xy nap után törölje magától a verzió előzményeket, de aki még olyan verziónál állította be a követést amibe ez nem volt az lehet erről nem is tud.
-
-
-
Madwe
nagyúr
Amikor a downloads/1 mappába tallózod, akkor amúgy a tallózó felület látja az ottani filmeket? s az milyen kiterjesztésű? plex friss? esetleg leállítása a plexnek lehet helyrepofozza, hátha...
(#32172) Delfi A plex mappákat amúgy se mutat, azokkal ne törődj. Ömleszteni fogja az általad elnevezett mappáda (down az elöbbi példáédnál) az összes filmet, ami a megadott mappájában található.
Illetve most nézem, volume2-n található. A plex gondolom volume1en van, a helyesen működő mappád is volume1-es? lehet a volume2vel van vmi gondja... Próbálj meg egy másik volume1es mappát csatolni, ha az megy, tuti ott van vmi gubanc s azon el lehet indulni...
-
RazoR
veterán
Lehet több filmek nevű könyvtár is, sőt olyat is tudsz, hogy a plex serveren a filmek főkönyvtárnak megadsz a nason lévő több különböző mappát és a plexen belül a filmekben a megadott több különböző mappa tartalmát egy helyen fogod látni!
Nem nagyon értem mi lehet a gond nálad...
Nálam akkor volt ilyen, hogy nem látta a filmet ha valamiért tömörítve volt a leszedett film és ki kellett csomagolni ugye. -
tomic
addikt
Felba...z már ez az egész. hiába nyomom ae esc majd : majd x-et nem jó. A tökömnek kellett nekem nas-t váltani.Zyxelen ment minden.
Mi ebben a felhasználó barát azt nem tudom...Zyxelen annó át kellett írnom valamit. WinSCP-vel csináltam. Ez a progi jó erre? Ha igen itt mit keressek?
Nem tudna valaki telefonon keresztül segíteni? Nagyon megköszönném.
-
matoland
csendes tag
egy kis segítséget kérnék, megcsináltam a leírás alapján az egészet, sikerült is minden viszon egy ponton el vagyok akadva.. Mit írjak a letöltés helyéhez? nekem annyira kell, hogy egy filmet le akarok tölteni az alap video- mappába, ennyire akarom használni, és hogy innen seedeljek, próbáltam kettő féle útvonalat, valahova letöltöttem 2 filmet és sehol sem találom...
Itt van ahova kelllene a letöltés:
-
Madwe
nagyúr
A vezérlőpult indexelésénél beállíthatsz bármilyen mappára bármilyen indexelést.
Mellesleg ha nem kell a photo station felülete, akkor tök feleslegesen konvertálgat neked folyamat thumbnaileket, első körben azt döntsd el, h az kell e nektek, vagy elég, h csak simán teljes méretben tárolja a fotókat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nokia 105 4G (2023) charcoal, Nokia 110 4G (2023) midnight blue
- ASRock B550 PG Velocita + Ryzen 5 3600 + 32GB (4x8GB) DDR4 3600Mhz CL18
- Philips 58PUS8505 Smart LED Televízió,146 cm, 4K Ultra HD ,Android, Ambilight, HDR10+ KIJELZŐHIBÁSAN
- Canon EOS 250D kiegészítőkkel, táskával (CSAK 200 expoval !!! )
- Lenovo Legion Go 512GB + rengeteg extra!
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- KAMATMENTES , BANKMENTES részletfizetés ASUS ROG Strix G814JIR-N6012W Notebook
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest