- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Bivalyerős Snapdragon a láthatáron
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Joe bácsi #21358 üzenetére
Én úgy szoktam az én órámat tisztogatni, hogy 2 hetente ő is megfürdik velem, egy kis sampon, tusfürdő, nekem az Alverde bevált. Hogy mennyi időközönként kell szervizelni? Egy kvarcot a szokásos elemcserekor, egy felhúzósat, vagy automatát meg 5-6 évente teljes tisztításra elvinni. Én nem sokat szoktam közben tisztogatni, mert orvosi acél a szíja, plusz zafír az üveg, így nem szokott sírni a víztől-portól-zsírtól.
-
t-bali3
senior tag
válasz
Joe bácsi #21013 üzenetére
Ha mindenáron egy automata óra a vágyad, akkor azért egy alap óraforgatóval meg tudod oldani a hétvégi óra nélküli létet. Ebben az esetben azért én jobban körülnéznék és valószínűleg elhagynám a Tissot-Certina vonalat. Millió más jónevű svájci márka van még, igaz lehet picivel több, mint 250ért. Ráadásul szerintem csakis élőben lehet felmérni mennyire is tetszik egy óra.
Az óraforgató ott lett felesleges nekem, h leggyakrabban is csak havi 1-2 alkalommal hordtam, így elkerülhetetlen volt az idő, dátum utólagos újraállitása mindig.
Sajnos a dátum a jelenlegi kvarcomnál is megvan, de sokszor van az, hogy jópár napig nem kerül rám óra, ilyen szinten pedig ez macera-mentesledobom, majd pár nap múlva felveszem, gond letudva.
A régi óra imádat, gyűjtés kérdésébe nem akartam belefolyni, mert a hobby az hobby
Egyébként nekem is van egy nagyon régi felhúzós Longines-em sajna már nem jó, de családból jött így marad is. A későbbiekben lehet kérnék majd tánácsot Tőletek kihez vihetném és kb mennyi egy restaurálás? -
runner 125
nagyúr
-
t-bali3
senior tag
válasz
Joe bácsi #21005 üzenetére
Pont ebbe szaladtam bele én is, mindig automatát akartam (lett is egy Tissot Le Locle) aztán kiderült, hogy miután nem hordom napi szinten sokat áll az óra és csak macera van vele...most is már hónapok teltek el mióta utoljára a kezemen volt.
Persze az elegáns óra, nem mindennapi viseletre van és létezik óraforgató is a világon, de nekem nem vált be.
Azóta megfizethető áron csak kvarcokat nézek. Ráadásul szerintem pont a Tissot kategória az amiből felesleges a mechanikus verzió. Kb ugyan úgy néznek ki az egyes kvarc és automata változatok egy családon belül csak az ár a duplája. Ezzel nem a mechanikus órákat akarom fikázni, mert szerintem igenis van létjogosultságuk és értelmük is, de csakis a magasabb árkategóriában min 500 e Ft-tól (új árra gondolok) a csillagos egekig. Persze ez én vagyok, más másként látja -
jookomak
őstag
válasz
Joe bácsi #21005 üzenetére
Nálam ritka, hogy ne mozduljak ki két napig, szóval nem nagyon szokott megállni az órám.
chatran: Inkább beszéld le róla, vegyél neki egy karkötőt. Meg egy rendes órát. Szörnyűek ezek a műanyagdarabok. Mondjuk szerintem ilyen tárgyaknál fennáll, hogy az ebay-es sem annyival rosszabb, mint az eredeti. 2 hónap múlva meg úgyis más lesz a divat.
-
menyko
tag
-
-
Jojo5
őstag
válasz
Joe bácsi #20923 üzenetére
olyan, hogy "alom ora", jelenleg nincs szamomra....
Hamiltonokat is nezd meg, de en meg mindig mechanikusra szavazok...
mondjuk nekem egyszeru mert a kronok annyira nem fognak meg, volt a kezemen veloci-t, prs 516 chrono, v-8, t-sport, podium chrono, de nem jottek annyira be es vegul PRS 516 aztomata mellett tettem le a voksom persze 3 mutatosban -
Jojo5
őstag
válasz
Joe bácsi #20897 üzenetére
Nekem az a bajom, hogy én az egyszerűbb órákra "bukom", az, hogy egy kvarc G10-es bele van nyomva az órába és elkérnek érte 150-200k-t az több mint vicces szerintem...
(persze, hogy ha téged nem érdekel az óra "lelke", csak jól nézzen ki akkor nem szóltam...)
young78: gyönyörű ez a Mido is
-
WiZARD
addikt
válasz
Joe bácsi #20897 üzenetére
pár 200as tipp
Oris
Oris
Oris - bár a szíja nem tetszik...
Fortis
Frederique Constant
Frederique Constant
Paul Picot
VenturaNem tudom melyiket meddig licitálják fel, nem is ismerem mindet. nem mondom hogy bármelyik jobb/szebb mint egy új Tissot vagy Certina, szimplán mint egyéb lehetőség linkeltem párat
(én nem sokkal többért vettem vateráról a Fortis Pilot Professional Chronomat, dobozzal, papírokkal, 2.5 évesen...)
-
Jojo5
őstag
válasz
Joe bácsi #20889 üzenetére
ilyet vennék, hogy ha most 200k csak úgy nem "érdekelne"...
vagy DS-1
vagy Action Diver
eme "csoda" > igaz, nem az elegancia jegyeiben született, de eszméletlen szép...
vagy várnék és egy komolyabb Fortis\Oris lenne a kiválasztott...
-
Palika71
őstag
válasz
Joe bácsi #20887 üzenetére
Örülök, hogy megoldódott ügy. Jó kis óra az.
Napi használatban a bőr szíj 1-2 év alatt kipatinásodik (meg egy kicsit büdösödik is). Vízbe meg nem való. A jó minőségű kaucsukkal mehetsz vízbe, és az enyémen speciel egy év után semmilyen elváltozás nem tapasztalható.
Na meg a kaucsuk erősen a sportos órákra való (és sportos öltözethez) , a bőr meg inkább a farmeros vonalba. -
seiko
senior tag
-
young78
tag
válasz
Joe bácsi #11276 üzenetére
Remélhetőleg nem épp dátumváltáskor csináltad. Egy névtelen fórumos kolléga a koronazár kitekerése nélkül állította a koronát 2-es állásba. A lényeg, este 10 és hajnali 2 között a dátum tabu, és félig kihúzott koronával illik működnie, ha mégsem, akkor garancia (ahol rádfogják, nem alaptalanul, hogy éjjel próbálkoztál vele)
-
Misi1979
őstag
válasz
Joe bácsi #10843 üzenetére
Birom, hogy (alapveto) ismeret(ek) nelkul gagyizol valamit. 150ezred van egy karorara, nem akarsz gagyit, ertjuk. Azok a szerkezetek, amik jonevu markakba kerulnek, nem gagyik. "Harommutatos" kivitelben meg plane. Probaltunk javasolni neked markakat, modelleket, de ha neked ugy jobb, mutogass Te es elmondjuk pro-kontra az ora jellemzoit. De ebben az arkategoriaban, amiben gondolkozol (es ha ragaszkodsz a japan-svajci vonalhoz), nem fogsz tudni rosszat valasztani.
Szerintem menj be egy szalonba, pl a westendben levobe es probalj fel par modellt es hallgass a szivedre.
-
válasz
Joe bácsi #10841 üzenetére
attól, mert nem kerül annyiba mint eg ymanufakturális szerkezet nem jelenti azt, hogy gagyi lenne, ezt szerintem rosszul gondolod.
igazából a párszázezres órák szerkezeteiben nem fogsz nagy különbségeket találni, ha ilyen nagyok azigényeid, akkor szorozd még meg egy tizessel az erre szánt keretet -
válasz
Joe bácsi #10833 üzenetére
ne verd a fejed a falba, sajnos, vagy nem sajnos, de ez van.
az igazán jó, egyedi szerkezetekért sokat kell perkálni. én pl úgy vettem órát, hogy nem is tudtam mi ketyeg benne, csupán nagyon nagyon tetszett
aztán mint itt kiderült, abban is "csak" egy ETA szerkezet ketyeg, annak ellenére, hogy nem egy olcsó darab.
-
Gabrielo
csendes tag
válasz
Joe bácsi #10812 üzenetére
Láttam én már olyan Omegát ami szintén nem a vonalakra ütött! És az ugye már 500k körüli összeg. Ezekben az órákban mind ugyanaz az ETA szerkezet van. Teljesen jó szerkezetek, nincs velük semmi baj. Tissot, Certina stb.. meg ugyanúgy a SWATCH csoport tagja, egyik se jobb a másiknál. Igazából ilyen 1-1,5 millió alatt nem is nagyon vannak más szerkezetek csak ETA, Sellita... Ezekkel az órákkal nem tudsz mellélőni! Esetleg még nézegesd meg a Mido, Hamilton óráit.
-
seiko
senior tag
válasz
Joe bácsi #10761 üzenetére
minél több darabot gyártanak le egy adott típusból, a nagy számok törvénye szerint annál több LEHET a hibás példány is.
de a prc200 esetében szerintem közrejátszik ebben az is,hogy egy előszeretettel hamisított típus.
a kapzsi emberek csak az árcédulát nézik, bedőlnek az ebay-es, vatera-s csalóknak.
és a hamisítványok esetében nem létezik semmiféle minőségellenőrzés, így lehet sok a hibás óra.
persze amikor kiderül a bibi, akkor semmi jelzés arra, hogy az óra gagyi, csak jön a kiabálás: megint egy rossz-hibás prc200-t találtak.
a g10-es a legnagyobb számban beépített kvarc-kronográf szerkezet amit jelenleg használnak, és az ETA csak ellenőrzött motorokat ad ki a kezéből. -
norbertb88
tag
válasz
Azért 150k nem a csillagos ég!
A kritériumokban nem egyértelműen, de finoman jelezted, hogy lehetőleg svájci legyen!
Na svájciak közül az egyszerűbb automaták kerülnek 150k körül ( tissot prs516, certina ds podium, stb.) És ezek még nem is stopper funkciósak, csak 3mutatós automaták.Ha kronográfot szeretnél, akkor az említett 3márka közül találsz ebben az árban, de azok ébresztő nélküliek!
Ráadásul ha jól tudom a tissot prc200 chrono egy javíthatatlan ETA G10-essel van szerelve!A certina igényesebb kvarc chrono szerkezetet is használ pl. a ds first chrono-nál, viszont az drágább is.
Tehét szerintem is lejjebb kell adnod, mert ez a sok kritérium nem fog megvalósulni 150ezer magyar forintból!
Legegyszerübb szerintem is az ébresztést feladni é s akkor lesznek svájci modellek bőséggel 150k körül!Mellesleg eszembe jutottak a Tag Heuer F1 modellek kvarc szerkezettel ébresztéssel, de azok meg már átlépik a keretet! Ja és több helyen olvastam, h gyakori a korona meghibásodása és a cseréje horror áron megy!
-
t-bali3
senior tag
válasz
Keresd meg a Worldmaster alarm-ot. Igaz nincsenek számok a számlapján és kvarc, de minden másnak megfelel. Szerintem nagyon szép, kiváló minőségű szerkezet van benne és a márka sem rossz, csak itthon kevésbé ismert. A Tissot szintjét minőségben bőven eléri. És van benne ébresztő
Egyetlen gond van nem tudom mennyibe kerülhet, de kis szerencsével megvan 150 körül. (max 200 szerintem) A Westendben például a földszinten van egy bolt ahol forgalmazzák ott talán telefonon tudnak árat mondani... itt
-
Dzsana
senior tag
válasz
Joe bácsi #10757 üzenetére
Olyat nem is fogsz, mert az egész kritériumrendszerednek a gyenge pontja az ébresztő. Nem értem, ahhoz miért ragaszkodsz ennyire! Akár a mobilod, akár egy pár száz forintos csörgő óra is fel tud kelteni. Vegyél egy Tissot Couturiert, az a többi kritériumodnak megfelel, fehér is, zaffir is, arab is: TC vagy van az új GMT chrono :GMT
-
seiko
senior tag
válasz
Joe bácsi #10755 üzenetére
150 ezres automata Seiko vs. 150 ezres kvarc Citizen?
vagy mi a bánat?
esetleg mutass konkrét órákat!
bár szerintem ha mindkettő kvarc, akkor azok is hasonló minőségűek.
bár a Citizen nyomatja az eco-drive-t rádiókontrollal, a seiko pedig a kinetic-et.
szóval, melyik az a két óra? -
soldier2
őstag
-
Dzsana
senior tag
válasz
Joe bácsi #10693 üzenetére
Joe bácsi, azért ennyire ne írd le szegény Tissot-t, legalább azon kevés svájci órák közé tartozik, amit még Svájcban gyártanak. nem úgy, mint pl. a Doxa-t, le is romlott a minősége. Az én Tissot-om már 9 éves, és semmi baja, nem tudom, milyen fórumon olvastad, hogy nem lennének jók. A Tissot-t és a Certina-t egy helyen gyártják, ugyan azokat a szerkezeteket tokozzák, csak a design más. Valamiért a Tissot-nak mégis nagyobb neve van. Én bátran ajánlom, és Young Tomit is, remélem megoldódik az átmeneti készlethiány.
-
Jojo5
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Windows 11
- Elemlámpa, zseblámpa
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Linux felhasználók OFF topikja
- Lexus, Toyota topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Gaming notebook topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB 1 év Garanciával
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- HIBÁTLAN iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2898, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest