- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
#17803776 #163109 üzenetére
Köszi a képért, szeretem tudni a miértekre a választ - még ha nem is tudnám megcsinálni adott esetben.
Elővettem a DS-t, két mozdulatra elindult több hetes pihenője után. Olyan szép, h vétek eladni, még akkor is, ha csak dobozlakó. Talán egyszer kap egy fekete dátumtárcsát, ha létezik hozzá egyáltalán.
Mriya : A két csavarral szabályozza a billegő lengésszögét? És mesélj a tríciumosodról még, mennyire jött be eddig. Enyém fél - egy óra alatt lehagyja a búvárokat fényerőben, és havi pontossága is 0-2 s közötti.
-
squir
aktív tag
válasz
#17803776 #162508 üzenetére
Megbeszélhetjük, hogy nem fizetek érte és akkor megkaphatod!😁 valamikor beugrok vele.😉
Wizard: Ettől a kirakattól nem igazán kaptam kedvet a bevásárláshoz...😐 gondolom a népszerű modellek már azelőtt vazdára leltek, Mielőtt a kirakatig elértek volna...
Resool: Megéri bemenni és körülnézni!😉
-
berigazek
őstag
válasz
#17803776 #162498 üzenetére
Most,hogy mondod ...eszembe jutott,hogy nekem is van egy Jupiter alpaka és ezüst zsebórám,örököltem 20 éve egy nagybácsitól akinek az életét mentette meg az első világháborúban.Az ólomgolyót felfogta,így új számlap nem az eredeti került helyére.Müködik is az óra,de sok költözésben nem tudom hova lett
fagyálló
Jó a név: watch winder németül meg Uhrenbeweger
-
TaylorPro
addikt
válasz
#17803776 #161993 üzenetére
Kellene nekem is ilyen csatt a Nato szíjra. Honnan lehetne venni?
Más: Nekem a Seiko 5 rotorjára nincs írva semmi mint az előzőre hogy Malajzia. Az előlapon sincs rajta hogy Japan. Most akkor hol gyártották? Végülis 17 ezerből kijött, annyira nem izgat.
Gondolom azért nem volt vám mert 60USD alatti volt az óra vételára. Szimpi eddig a Skiwatches, tuti veszek még innen valamit. A Seiko is egyre szinpatikusabb.
-
squir
aktív tag
-
squir
aktív tag
válasz
#17803776 #161698 üzenetére
Nézegettem én is egy ideig, de nem tudtam rászánni magam. Gyönyörű darab, jó szerkezettel, kiváló kidolgozással, de valahogy nem "szólított meg".
Az Ananta-sorozat jobban tetszik (főleg az SD-vel szerelt).
Viszont az Urushi-számlapos chrono-tól el a kezekkel! Az az enyém! -
resool
aktív tag
válasz
#17803776 #161053 üzenetére
Jópár itt megtalálható
Egy másik
A panda és a jumbo pedig általában nem jelöl refet (persze kivéve ha csak egy ilyen volt egy óra történelme során). A panda - reverse panda csak fekete-fehér chronokat jeloli. A jumbo pedig általában azt jelenti, hogy a korához és az akkori átlagos tokméretekhez képest nagy méretű az adott tok.
Ez a két "nickname" így nem is Seiko specifikus. -
krisztianAMG
senior tag
válasz
#17803776 #160985 üzenetére
Fura, mert a Cseh és Szlovák piacért felelős cég (Koscom) szó nélkül elfogadta a Sky-os kártyát. Csak annyit kértek, hogy csomagoljam az óra mellé. A visszafutárt már ők állták, nekem csak el kellett juttatnom Prágába.
Ez a hsz. nem ellened, vagy a szervizetek ellen irányul, csak informatív jellegű.
-
squir
aktív tag
válasz
#17803776 #160993 üzenetére
Ne-ne, ne húzd fel magad!
Köszönöm, hogy utánajártál (többek között én erőltettem a dolgot). Sokan rendelnek külföldről (én is) főleg az árak miatt (elég jelentős különbségek vannak Seiko terén is. Érdekes, hogy a legtöbb Orient, Casio, vagy pár Citizen óránál viszont nem érdemes külföldről bohóckodni).
Így tiszta. Bármennyit lehet morogni, ha egyszer a hivatalos szerviz nemet mond, akkor nem lesz megcsinálva garanciában.Érdekes, hogy pl Japán, Németo, stb jellemzően raknak mellé számlát, míg Usa, Spanyolo, stb nem igazán jellemző...
-
WiZARD
addikt
válasz
Külföldön kibocsátott számlának miért kellene megfelelnie a magyar szabályoknak? Az ottaniaknak kell megfelelni.
Mellesleg itthon se kötelező a pecsét, de még aláírás se, azok nélkül is érvényes a nyomtatott számla.Nyilván pontosan tudják ezt a magyar seiko szervizben, hogy itthon divat a pecsét, és direkt azért ragozzák, mert tudják, hogy nem szokás máshol...
-
gipsztigris
addikt
válasz
#17803776 #160988 üzenetére
A Paypal számlán nincs pecsét, nem is volt soha!
Eredeti papír alapú számlát nem kaptam az órához, viszont le volt pecsételve a garanciakártya......de nem volt kitöltve!
Kitölteni nem nagy kunszt, van Paypal bizonylatom .pdf-be, nyomtava, van NAV határozatom......és akkor garanciában megjavítjátok vagy sem?
(#160989) gprspeter
Ennek nincs jelentősége! Megfizettem az ÁFÁ-t, kaptam róla bizonylatot (mármint az ÁFA kiszabásáról) de miután nem tudok pöcsétes számlát felmutatni elhajtanak mint a legyet!
Tisztára mint egy régi Csehszlovák vígjátékban!
Lényeg a pecsét!
-
hoffman_
nagyúr
válasz
szerintem elbeszélünk egymás mellett. adott egy Seiko órád, ami nem itthoni vásárlás (mint itt sokaknak), a gyári, nemzetközi garancialevéllel, kitöltve. hiába viszed be a jelzett szervizbe itthon (vagy bármely másikba), nem javítják meg. innentől kezdve kérdőjeleztem meg
-
squir
aktív tag
válasz
#17803776 #160740 üzenetére
Köszi, az jó lenne.
Egyrészt sikerülne tiszta vizet önteni a pohárba (elég gyakran felmerül a kérdés), másrészt a hazai Seiko árazás hagy "némi kívánnivalót" maga után...
Nagyon nem mindegy, hogy pl az általam kinézett óra EU-n belül, boltból, postával együtt, vagy személyesen pl Bécsben kb 210-250e Ft-ra jönne ki, idehaza pedig 360e Ft... -
squir
aktív tag
válasz
#17803776 #160735 üzenetére
Az jó. Tehát akkor csak Magyarországon vásárolt Seiko garanciális javítását vállalja el a hivatalos szervíz, de akkor is csak úgy, ha valahonnan megérdeklődi a vásárló, hogy az adott bolt-órásüzlet-wbshop valamilyen szinten szerződésben van-e a TMC kft-vel?
A fenti választ a Bajcsy úton lévő Seiko szervízből kaptuk, egy Japánban, hivatalos forgalmazótól vásárolt órával kapcsolatban (cimbora kiküldetésben volt és akkor vásárolta). -
5-ös kezelő
senior tag
válasz
#17803776 #159899 üzenetére
Szétszedtem részlegesen /csavarok miatt, de más méret volt/ egy cca. 15 éves Casio 3 segédszámlapost, régóta nem indult el új elemmel sem, csak rángatózott a mp mutató. Találtam vmi fehér szmötyit a fogaskerekek között /szilikonzsír?/, kiszedtem, és néhány állítótengely ki-be kapcsolás után elindult - már fél napja pontosan jár. Végre nem csak kárt csináltam! Gondolom alapos tisztítás és kenés /szilikon olaj?/ után lenne megbízható megint.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
#17803776 #159536 üzenetére
Nem, előbb egy rendes asztal, ahol megtalálom, ami elugrik. Egyelőre nem érdemes beruháznom szerszámokba, tisztító- és kenőanyagokba. Amíg a derék mesterek még elvállalják az óráim szervizelését, jobban járok, ha nem kontárkodok. Esetleg selejt mechanikusokon gyakorolok majd, amikért nem kár.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- BestBuy topik
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- Battlefield 1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3070/ Hp EliteDesk 800 G4-G5 mini, micro PC-Számla/garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest