- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Gudy
tag
válasz
Dzsana #27993 üzenetére
kéépet, kééépet
régóta szemezgetek a vintage Omegákkal.
Bár most nem veszek egynlőre semmit, mertKarira megleptem magam ezzel a ketyegővel (sikeresen eladtam egy Citizent és egy G-Shockot):
Orient CDH01002B -
seiko
senior tag
válasz
Dzsana #27825 üzenetére
Lehet ám olyan dolog is, amit esetleg nem jól tudsz.
"Az ún. nem karcolásmentes anyagokkal ellentétben, a karcolásmentes anyagok, mint zafir, keményfém vagy kerámia a más anyagokkal való érintkezést mindenfajta nyom és károsodás nélkül viselik el.
Veszélyes azonban az olyan anyagokkal való érintkezés, mint a gyémánt, korund, kvarckristály, fémoxidok, pl. csiszolókövek, csiszolópapir, tűreszelő, betonfalak, kőpadló. Egy rövid érintkezés is elég, hogy egy karcolás történjen. Éppen ezért egy bizonyos óvatosság is mindig célszerű."Idézet a Zeno Watch Basel weblapjáról
-
seiko
senior tag
-
Dr.Zoo
őstag
válasz
Dzsana #27511 üzenetére
Az, az egyik alválallkozóm csuklóján van egy ilyesmi IWC, néha rácsorgatom a nyálam...
én már a Maurice Lacroix Crono-val is megelégednék, de egyenlőre az álom kategória marad.
Ha eladom a kutyákat, vagy a dzsipet, vagy inkább mindet, akkor talán tudnék venni egy IWC-t... -
ds podium
csendes tag
válasz
Dzsana #27484 üzenetére
Igen,a helyi órásmester már felhívta erre a munkára a figyelmemet és valóban,akár még jövedelmező is lenne,de egyenlőre nem tudom hogyan lehetne teljes egészében felújítani,eredeti állapotra visszaállítani egy óraszámlapot.A magyar mester nagyon lassan dolgozik állítólag,a legközelebbi meg a taljánoknál van,ha minden igaz.
-
-
Wg5113
aktív tag
-
Wg5113
aktív tag
válasz
Dzsana #27025 üzenetére
Mondjuk a gyártó óvatosságból +25 -15mp-et garantál.Rengeteg órát gyárt Seiko és azért ezek sem rosszak csak nem hozzák a márkától megszokott értéket.Nem kizárt ,hogy azért ez orvosolható , meg nem is tragédia.Amelyik régi óra megfelelően volt karbantartva ,vagy szívósságánál fogva túlélte ennek hiányát az biztos,hogy jó is . Azért még TE is belefuthatsz egy-egy elhanyagoltabb példányba , ami sose lesz százas.
-
Mariner
tag
válasz
Dzsana #26829 üzenetére
Az Omega némely típusainál, pl. monoblokkos Dynamic van egy harmadik rögzítő módszer, a "letépős" korona. Ennél a felhúzótengelyre a korona egy y-alakú hüvellyel csatlakozik, emiatt a koronát le kell pattintani a tengelyről és ekkor a szerkezetet már ki tudod venni előre, a levett caro(plexi) felé. A másik két módszer itt nem alkalmazható, mivel a csavar kicsavarásához és a lemezke benyomásához is a hátlap felől kell megtámadni az órát, az meg ugye nem levehető...
-
vundidní
újonc
válasz
Dzsana #26812 üzenetére
Üdv. Sajnos éjszaka csináltam és talán fáradt voltam.A számlap és a szerkezet közötti "lábak" semmivel nem voltak rögzítve,ahogy elnéztem,az adja a rögzítést hogy a két "pöcök" egy kissé "szétáll", és így belefeszül a szerkezet lyukaiba..Szerintem a tengelyvégek és a mutatók egyáltalán nem sérültek.A mutatóállító tengely kb. a koronától 2 mm-re tört,a szerkezetbe nem "tört bele" de ahogy elnéztem a gyári emblémás korona nem vehető le a tengelyről. Vagy az egész tengely koronástul "cserés"? (nem vagyok óraszakértő,megnéztem a Miyota robbantott rajzát a szerkezetről,ott valóban nincs tengely) Most a fő kérdés,hogy ilyen "környülállás" mellett rentábilis-e a javítás? (szerintem az óra mostani értéke-csak nekem- olyan 10-15 ezer) Köszi....
-
törölt tag
válasz
Dzsana #26553 üzenetére
én elismerem a gyüjtőszenvedélyed, mert én is gyakorlom.
Nehéz elmondani, h milyen érzés egy nehezen fellelhető darab beszerzése, az ár lealkudása (majd a te esetedben a jó minőségű felújítás) és gondozása...
mivel felújítod az garantáltan értéknövelő tényező kell, hogy legyen. Konkrét példa az oldtimerek, lelakva két ruppót nem ér, de felújítva csilliárdokért veszik meg a pénzesek.
Azért, nálad nem vagyok 100%ig biztos, h simán el tudnál passzolni akár egyet is a gyűjteményedből szívfájdalom néllkül
ha nem növekszik az ára a rolexeknek, miért lehetséges az, h ha besétálok a boltba 3600.-ért elvihetem az air kinget, miközben az új (soha nem viselt) de régen gyártottakért simán elkérnek 3-10000 közt?Az eladók többsége bolt, vagy szimpla nepper.Jó, bárki bármit kérhet, de az órák "mozognak", tehát ilyen áron is elviszik.
-
seiko
senior tag
válasz
Dzsana #26532 üzenetére
Semmi bajom a régi cuccokkal, de attól, hogy valami koros, aránylag kis darabszámban készült anno, és most ritkán fellelhető, még nem lesz jobb.
Minőségben szerintem a mai svájci mechanikus órák nagyon jók.
Egy manapság gyártott késihúzó, vagy hárommutatós automata szerintem ugyanolyan élettartamú lehet, mint a régiek. A kronográfok nem, azokban történt némi visszalépés.
Sok vintage óra valami fiók mélyén pihent évtizedekig, előbukkanása után persze, hogy működik egy tisztítás után.
Én is nosztalgiával gondolok a régi cuccaimra, de nem mondanám, hogy azok hűdejobbak voltak, mint a mostaniak.
Sem a kocsik, sem a hangtechnikák, sem az órák.
Ennyi. -
Miamiquake
aktív tag
válasz
Dzsana #25952 üzenetére
Élvezkedtél volna, rengeteg Vintage darab volt!!! Én nekem a 4 5 óra is kevés volt amennyit ott eltöltöttem.
Olyan gyönyörű kalapács automata Tissot volt egy órásnál hogy Pffff...
+ Chrono Tissot 48'
A végén jött egy bácsi és egy zacskónyi Vintage így kiszórt az asztalra hogy vigyétek, agybeteg olcsó árakon.Gyönyörű beépítések Schaffi hegyek, barátom aki a végére ért oda 65ezerért vett egy IWC kézihúzós gyöngyszemet.
-
-
Mosanke
senior tag
válasz
Dzsana #25665 üzenetére
Pedig mennyire cirill betű(höz) hasonlítanak a felíratok a számlapon.
Ügyes.... Nagyon ügyes.
Gondolom jó nehéz is lehet súlyra. Legalább így aztán jó messzire el is lehet dobni, ha sikerül szerencsésen eltalálni a ballisztikai röppályára való állítást. Így "repül" a legmesszebbre. Kis erő ráhatással jó messzire.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Okos Otthon / Smart Home
- Elszívja a vezetőket a big tech, de ez nem tetszik az EU-nak
- Motoros topic
- BestBuy ruhás topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Battlefield 6
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI H110M i7 7700 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1660 6GB Zalman N4 Cooler Master 400W
- LG 27UN83A-W - IPS LED - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - USB Type-C - HDR 400 - AMD FreeSync - Hangszórók
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB White Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3006, 90% Akksi
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Apple iPhone 12 Pro Max /128GB / Gyári független / 12Hó Garancia / 83% aku
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest