Hirdetés
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
unyadavid
senior tag
Nekem ezek közül a certina tetszik a legjobban aztán a tissot (bár a jukacsos szíjat kevésbe szeretem) aztán talán a junkers majd a casio és a skagen.
De ez itt ugye természetesen saját ízlésen múlik, szóval azt vedd amelyik a legjobban tetszik!
(az már ugye más kérdés, hogy a certina árából megtudod venni a casio-t + mellé egy bőrszíjas edifice-t is
) -
Veron
addikt
Hello!
Megmutatom miket tartok (most épp) a kalapban, aztán jöhetnek a vélemények!

Tissot PR50, Certina DS Podium, Junkers 6246, Skagen 396, Casio BEM-111.
Casio occsó; Tissot, Junkers, Skagen bizonyos beszerzési vonalakon kb. egy árat képviselnek; a Certina meg nem occsó. annak az árából majdnem 3 db Casio jönne ki. de hát Certina....
mind kvarc, a Tissot, Certina és Casio zafíros. Skagen Miyota, Junkers Ronda, Certina és Tissot ETA cucc belül. -
Veron
addikt
Tomi ilyenekben is utazik? Én azt hittem a Tissot vonalon mozog. Azért egy pár svájci árát is megkérdeztem tőle. Tényleg meg is mutatom mindjárt mik vannak a kalapban!
Amúgy nem túl nagy az óra? Tudom ez relatív, de azért mégis megkérdem, hátha tudsz valami támpontot adni. -
-
Veron
addikt
Kösz!
Már beszéltünk erről az óráról, és mondtad, hogy a Pólusban a főbejáratnál lévő üzletben lehet ilyen óra. Nézegetem itt a drágábbnál drágább darabokat, Certinát 55ért, de igazából ez az olcsó Casio is egészen egyben van látszólag. Persze szívesen hordanék Certinát, de ha megveszem ezt a zafírüvegeset 18ért meg kicserélem egy nekem tetsző bőrszíjra, akkor még a testreszabás öröme is megvan, és egyedi órám lesz.
-
Veron
addikt
válasz
commanche
üzenetére
soknál van ilyen, de legyen ez a CASIO. mondjuk itt oda van írva h. szélesség meg magasság, így egyre valószínűbb, hogy Seikonak van igaza.
De ha már linkeltem ezt az órát -erről egyébként már beszéltünk Seikoval-, meg tudjátok mondani kép alapján, hogy a szíjat le lehet-e cserélni rajta, mondjuk egy bőrre? én azt gondolom, nem, de ne legyen igazam.
kösz! -
Veron
addikt
Hello!
Mondjátok meg légyszi, hogy egy kerek számlapos óránál az ehhez hasonló méretmegadás mit jelent: "32 × 40" ? Mi 32 és 40 egy kerek órán?
Kösz! -
commanche
csendes tag
Köszönöm a választ, sajnos viszont még mindig nem értem azt, hogyan lehetséges hogy a boltban két egymás melett lévő órának, a másodperc mutatója lötyög, a tized mp mérő króm fügessztése le van festve, mig a másiknak mondjuk nem stb. Ezért kérdeztem igazából, vásárolni meg vásároltam, ezért is kérdem, mert az enyémnek is vannak ilyen apró kozmetikai hibái, viszont be vizsgáltattam, és teljesen eredeti, ezért kérdem hogy létezhet-e ekkora minőség ingás a Tissot-nál.
-
seiko
senior tag
válasz
commanche
üzenetére
szerintem nagyon stabil a Tissot minősége.
ha kéz alatt (olcsón) akarsz venni egyet, akkor érdemes kikötnöd, hogy szakszervízben történjen az átadás. (Sas utca, Baross utca).
a vaterán vannak eladók, akik kedvező áron árusítanak eredeti karórákat.
pl. egy Certina esetében a kisker haszonkulcsa akár a 65%-ot is elérheti.
de ha egy dealer megelégszik a 20%-al, akkor már elfogadható áron kapod meg a kiszemelt példányt.
ha az eladó tart ettől, akkor az óra biztosan lopott, vagy hamis.
a külföldről való vásárlás rizikója is ez. -
commanche
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy a Tissot PRC 200-as chrono órákat mennyire kopirozzák mostanában? Nézegettem a topicot, de utoljra 2008vége felé láttam szót ennek a másolatairól. A másik kérdésem az lenne hogy a Tissot-nál mekkora minőség ingazdozás fordulhat elő? Találtam annó egy fórumot ahol leirták, melyek azok a dolgok amelyektől meg lehet határozni egy PRC 200-as eredetét, csupán a külsőségek alapján (ilyenek pl a mutatók rögzitó pontjainak a lefestettsége pl). A helyzet az hogy, megnéztem ár boltit de a meghatározás alapján akkor bármelyik lehet hamis

Szóval végülis a kérdésem az, hogy mennyire van minőség változás a Tissot-nál?
-
volvoguy
addikt
Érdekelne, hogy mennyi az esélye annak ,hogy az órám egyszer csak lerepül a kezemről, mivel kikopik vagy kilazul a bőrszíjnak az a kapcsos része, amivel magához az órához kapcsolódik...
Ma egész délelőtt szorosabban hordtam, és hát azt vettem észre, hogy egy picit elkezdett mozogni az egyik odlalon....most lazábbra vettem, ezentúl így is fogom hordani...
Ez normális?
-
Veron
addikt
Srácok!
két kérdés:
- erről a Poljotról nem találok semmilyen méretinfot. valaki meg tudná mondani kb. mekkora lehet?
- van tapasztalatotok a watchglobal áruházzal kapcsolatban?
Kösz!
Veron -
Veron
addikt
-
volvoguy
addikt
Erről mi a véleményetek? [link]
Ilyen lesz a következő, amit venni fogok. Feltéve ha lesz még kapható...
-
Brian_RL
aktív tag
Szisasztok!
A pontos időt hol tudom megnézni?
-
seiko
senior tag
válasz
csigaform/1
üzenetére
ha hetente háromszor felveszed a Certinát, akkor az állásidőt kibírja szerintem.
ha mégis leállna, akkor max. beállítod a dátumot, húzol rajta 15-20-at, és már fel is veheted.
ha nem akarsz még ennyit sem variálni, akkor vedd a F.C.-t, jó kis óra az is! -
csigaform/1
újonc
....még annyit,hogy heti 2-3 alkalommal hordanám.Így is jó választás az automata?
-
csigaform/1
újonc
válasz
csigaform/1
üzenetére
Köszönöm,és a Frederique Constantról mi a véleményed?
-
seiko
senior tag
válasz
csigaform/1
üzenetére
szerintem ebből a mezőnyből messze kimagaslik a Certina DS1.
a legszebb, és a legjobb mind közül.
kvarcórád már van, a Tissot gyengébb paraméterekkel rendelkezik, mint a Certina, rádiókontrollosban a Casio veri a többi hasonlót. -
csigaform/1
újonc
Mostanában szeretnék nem mindennapos használatra órát venni.Vacilálok a quartz és az automata között.Inkább alkalomra vásárolnék,a mindennapokra egy seiko quartz-ot használok.Ti mit ajánlanátok?Jelenleg a Frederique Constant Slimline quartz,Bruno Söhnle unico2 quartz,Tissot Le Locle automata,Certina DS1 automata illetve a Junghans Vienna quartz rádiofrekvenciás órák között vacilálok.
Tudtok segíteni?Ötletet adni?
Köszi:egy mazsola

-
seiko
senior tag
válasz
volvoguy
üzenetére
fogd az órádat, kezdd el előre tekerni az időt.
amikor a dátum átvált, akkor van éjfél (körül).
ezután állítsd be az időt, figyelj arra hogy éppen délelőtt, vagy délután van.
ha ezt beállítottad, akkor állítsd be az aktuális dátumot.
ha mindent jól csináltál, akkor ezután már éjfél körül fog dátumot váltani az órád.
a szíjat úgy állítsd be, ahogyan kényelmesnek érzed, és ne másokat utánozz!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
volvoguy
addikt
2 kérdésem volna!
A Casio-m használati utasítása szerint a naptár funkciót reggel 8 és éjjel 1 között nem szavad állítani. Hát, én tegnap reggel 7 körül beállítottam rajta a 23-i dátumot. De még ma is 23.a van rajta. Miért nem váltott át 24.re?
A másik meg, hogy ti az óraszíjjat mennyire szorítjátok meg? Úgy tudom, hogy lazának kell lennie, hogy egy újjal be lehessen nyúlni a szíj és a csukló közé. Viszont nekem ilyenkor fel le csúszkál meg lötyög.
Ha egyel szorosabbra húzom, úgy már szépen megáll a karomon egy helyben, pici lötyögés van, de csak a helyén, nem túl feszes...de gondoltam megkérdem.... -
seiko
senior tag
nem a Junkers a gagyi, hanem a költséghatékonyság a fő szempont.
amúgy a kínaiak kiváló minőségben gyártanak sok minden.
mostanában volt a kezemben jópár kínai karóra, hát bizony csodálkoztam, milyen jó minőségűek a tokok, illesztések, és szépek a szerkezetek!
már csak az a kérdés, hogy milyen alapanyagokból készülnek.
az, hogy ráírják-e a "Made in Germany"-t, szerintem nem jelent semmit.
a Wenger vastagsága 10,5 mm. -
seiko
senior tag
ha jól működik az automatika, akkor néhány órányi használat után már a "topon" van az óra.
de ez sokban függ az órát viselő ember mozgás-intenzitásától is.
ha biztos akarsz lenni, hogy fel van húzva az órád, akkor húzd fel kézzel!
nem tudod túlhúzni, egy csúszókuplung védi a szerkezetet. -
q13579
senior tag
Sziasztok.
Kérdezném, hogy pl egy Tissot prc 200-as automatának hány óra használat szükséges, hogy a 40 órás járástartalékot "elraktározza"?
-
Veron
addikt
aha, de ezt beszéltük, és azt mondtad sokan Kínából szerzik be ezeket az alkatrészeket, tehát itt nem a Junkers gagyi, hanem ez a mai trend.
csak fura, hogy minden órán ott a Made in Germany felirat, de az alapmodelleken nincs. ez egy kicsit elgondolkodtató.ennek az órának nem találom a vastagságot. tudtok erről valamit? esetleg meg tudjátok saccolni?
-
volvoguy
addikt
Nem úgy gondoltam. Csak megvettem az egyetlen Casio-t 20k alatt, ami tetszett.
Aztán most h jött még egy kis cash, már bennem van az, hogy megvehettem volna egy másikat is...persze ez valami szuperfilózófia vagy mi, hogy mindig lehetne jobbat meg tetszetősebbet venni, csak pénz kérdése...
Ha most vennék, már ezt venném:
[link]ugyan annyit tud, csak mutatósabb
-
seiko
senior tag
amelyik tok acélból készül, az általában a 316-os.
biztos vagyok benne, hogy a Junkers a tokokat és üvegeket Kínából, a belső részeket Európából szerzi be. ha azt mondják, akár azt is elhiszem, hogy Németországban szerelik össze azokat.
de nem tudok arról, hogy a "Made in Germany" felirat olyan szabályokhoz lenne kötve, mint mondjuk a "Swiss Made". -
volvoguy
addikt
Van itt olyan személy, akinek több órája is van, és többet is használ? Mármint én mostvettem egyet, tetszik, de van még egy másik Casio modell, ami szintén tetszik. Persze a meglévőt el nem adnám, de megfordult a fejemben, hogy veszek még egyet.
-
Veron
addikt
Hi!
A Junkers azt vallja, hogy európai órákat készít, európai alkatrészekből német összeszereléssel. Ezért minden órán fel van tüntetve a "made in Germany", kivéve a belépőmodelleket, többek közt ezen sincs rajta. Nem gyanús ez kicsit?
Itt miért nem kérkednek a gyártási országgal? Esetleg nem ott készül?
A másik dolog: honnan tudom meg, hogy 316L acélból készült-e a tok? Mert ezt nem tüntetik fel a honlapon, csak az van, hogy "Szaténpolírozott tömör nemesacél tok". -
Szerintem egy karóránál teljesen felesleges.
Én mondjuk nevetek azokon is, akiknek a telefonjukon védőfólia van.
-
volvoguy
addikt
kéne vmi védőfólia az üvegre...talán volt is csak az üzletben leszedték...lehet vhol vennni? vagy felesleges?
-
volvoguy
addikt
Na ez a másik nagyon fontos!!!
Hogy hordjam? Mármint a számlap nézzen felfele, mint ahogy normálisan szoktak hordani egy órát, vagy lefele, tehát a csuklóm alsó részén legyen a számlap?
Ti hogy viselitek? Mármint nem szerencsés mindenhova odavágni....főleg az üveg miatt...
-
volvoguy
addikt
Na veszek órát. Casio lesz, a következő modell:
[link]A kérdésem csak a következő:
Ugyebár amit venni készülök nem kronó....de mégis mi a kiszemeltem és egy kronó közötti különbség?
Pl. ezzel összevetve?: [link]
Hisz mindkettőnek a a számlapján 3 kis számlap van...csak a 2. órának 3 gombja van...
ez adná a különbséget?
-
q13579
senior tag
Sziasztok.
Megvettem életem első automata óráját egy Tissot prc 200 személyében.
Szeretnék érdeklődni, hogy érdemes-e óraforgatót venni? Jobb-e egy automatának, ha folyamaosan működik, vagy nem "bántja" az órát, ha le-le áll időnként?
-
Alvin66
csendes tag
válasz
volvoguy
üzenetére
Onnan lehet meggtudni, hogyy az van az orara irva, hogy japan movm. Case in Thailand.
Ez annyit jelent, hogy japan szerkezet, amit thaifoldon "tokoztak". Ugyhogy ez egy "japan" ora elvileg, bar persze nem a japan piacra, japanban gyartott ora.
Bar nem tudom van-e ennek egyaltalan jelentosege, hiszen "japan" oragyarban keszul Thaifoldon. Japan szabvanyok szerint rakjak ossze gondolom. Ugyanugy nem thaifoldi ora, ahogy az Audi TT sem magyar sportkocsi. -
volvoguy
addikt
Casio órát szeretnék. De honnan tudom ,hogy amit venni készülök eredeti japán szerkezetes, nem pedig vmi török import?
-
Veron
addikt
oké, hogy van neve, de akkor ez azt is jelentheti, hogy igazából nem minőségibb az óra (leszámítva a kis különbséget a szerkezet terén), hanem a márkát kell itt is csak megfizetni, most oly sok helyen máshol.
a Festina milyen gyártmány? egyébként még egy belépő szintű Certina-Tissot vonal 50-60 ezer körül is a vedd-hordd-dobd kategória, nem?
-
Kopa
tag
Sziasztok!
Tissot Le Loclehoz hol tudnék új bőrszíjat venni olcsón, persze nem muszáj tissot szíj hozzá? Esetleg a szövet szíjjak tartósabbak? -
seiko
senior tag
az ETA szerkezet megbízhatóbb, mint a Ronda.
a Certinának van múltja (neve), a Junkersnek nincs, legalábbis óragyártás terén.
hogyan magyaráznád azt, hogy pl. egy ETA 2824-essel szerelt noname karóra hetedannyiba kerül, mint pl. egy Bretyó?
Unitas 6497-essel szerelt Panerai majdnem (vagy több mint) egy millió (!) Forint.
maga a szerkezet ~60ezer Ft.
jobb ebbe a témába nem belemélyedni!Festina: általában Miyota szerkezettel szereli az óráit, zafír nélkül adja azokat. vedd-hordd-dobd el kategória.
jó esetben hosszú évekig működhet gond nélkül. -
Veron
addikt
Hi!
Zöldfülűként értetlenül állok a következő dolog előtt. Van ránézésre két nagyon hasonló óra, két különböző márkától.
Legyen pl. egy kvarc Junkers 30ezer Ft-ért és egy Certina 60-ért, a konkrét típus nem is érdekes. Mindkettő kvarc, bőrszíjas, viszonylag egyszerű óra, másodperc mutatóval, dátumkijelzéssel, a Junkersen van második időzóna mutató is, a Certina meg zafíros.
Mindkettőben svájci kvarcszerkezet rejt, a Junkers Rondat, a Certinában ETA-t. Gondolom nagyságrendi különbség nincs a két szerkezet között.
Na de akkor honnan jön a kétszeres szorzó az árban? El lehet várni, hogy a Certina jobban összeszerelt, minőségibb karóra, vagy egyszerűen csak a név miatt van ez? Még a garanciában is egyformák, ha jól gondolom mindkettőre két évet láttam.
Kösz a felvilágosítást!
-
Sziasztok!
Egy Seiko Sporturát vettem kb. másfél éve újonnan. A vásárlástól számítva az elem 10 hónap alatt lemerült. A szervízben kicserélt - mint utóbb kiderült - maxell elem már csak hat hónapig bírta. Lehetséges, hogy az órával van a probléma?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Battlefield 6
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- PlayStation 5
- Riasztó topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 512GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3922
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS - 5120x1440 Dual QHD - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Rampage SHIVA Cooler Master 650W
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 7 3700X / RTX 2070 Super / 32GB DDR4
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
pedig ez lett volna 18. szülinapomra