- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nismoka
addikt
válasz
csalafinta65 #11996 üzenetére
Szerencsére a Sony az LG IPS panelt már ritkán használja, amelyekben használta azokat le is húzták a teszteken a gyenge fekete és kontraszt miatt pld W955 tipus. Többségében viszont AUO panelt használnak és jó elektronikával kombinálva bizony jobb képet produkálnak a sony-k amit a tesztek is bizonyítanak.
-
válasz
csalafinta65 #11996 üzenetére
Ha egy TV csak panelból állna és nem lenne mellette pl. összeszerelés minősége, megvilágítás minősége, elektronika stb. akkor igazad lenne. De nincs.
-
krx21
nagyúr
válasz
csalafinta65 #10297 üzenetére
Hát igen. Mondjuk az a bevezető, legdrágább ár volt. Meg itt gondolom meg kellett fizetni még a triluminos fejlesztési költségét is...
-
krx21
nagyúr
válasz
csalafinta65 #10280 üzenetére
Sajnos nem nagyon van olyan árszint... Az én tavalyi W905-öm nyitó ára 840e volt az 55" méretben. Akkor a Sony-nál ez volt a csúcs. Több teszt szerint 2013 legjobb lcd-je. Az idei 955 erős vissza lépés.
A lényeg, hogy a 905-nek is van sávosodása a széleken, mely mértéke darab függő... -
nismoka
addikt
válasz
csalafinta65 #10283 üzenetére
Nem csodálkozom ha a bolt megunja ha már a 3.tv-t viszik vissza, ha mindenki ezt csinálja akkor be is zárhatnak. Egyet értek Tegla80-nal és Janaboy-al ezek technológiából eredô problémák, mindegyik márkánál vannak de sony-nál még talán a legjobb a helyzet. Még a 2-3 millós tévék sem tökéletesek pedig az már prémium kategória, a W8-W9 kb közép, felső közép szint.
-
Tegla80
addikt
válasz
csalafinta65 #10281 üzenetére
Szemtelen.....nem hinnem,inkabb realisan gondolkodo.
Leirtam(leirtuk),h ez a "technologia velejaroja" es valamennyi kompromisszum mindig elkél,mert nincs tokeletes lcd. Ha atneznel mas marka topic-ba (is),akkor lathatnad,h van boven hiba mashol is....ettol sokkal nagyobb szamban is.
Lehet csavargatni es "ar/ertek" aranyra hivatkozni(amivel az a baj,h spec "Mi" keveset keresunk itt a nagy "jólétben a rezsicsokkentesek kerete kozt is"ezert draga nekunk minden....nem ennyire csucs modellek ezek amugy....csak nekunk/fizunkhoz merten.),viszont a valosagon nem valtoztat....
Szoval En tartom magam a fentebb leirtakhoz,mert kell nemi kompromisszum vagy sosem leszel elegedett 1etlen markaval sem. -
Janaboy
veterán
válasz
csalafinta65 #10280 üzenetére
Internetes vasarlas eseten igen, de szemelyes vasarlas eseten nem..
A masik, h azt meg kell erteni h jelenleg 300-400eFt korul se lesz egyik se tokeletes, engem is rosszul erintene, de attol meg a technologia hatarait nem lehet csak ugy atlepni!
Amugy nekem is van egy zavaro clouding hibam, amit a fekete jelenet valtasoknal latok, de nem tudom, ha visszavinnem es cserelnek valtozna-e vmi vagy eppen rosszabb lesz.. -
baphomet
senior tag
válasz
csalafinta65 #10187 üzenetére
Ezt már többen megemlítettétek, hibásan. A tesztek nem túl-, hanem alulszaturált pirosról írnak az ezévi W8-as modellek esetében. A bátrabbja felteszi a kérdést is, hogy vajon van-e ennek bármi köze ahhoz a tényhez, hogy drágább triluminos modellek egyik leginkább emlegetett erénye pont a piros szín még hiper-szuperebb visszaadása minden máshoz képest.
De ez ne ijesszen el senkit, semmi gond a Sony színeivel így sem. Bár nekem összehasonlítási alapom csak a H6200-as széria a Samsungtól, az nem egy ligában játszik a W8-al.
Ebben a videóban meg pont a piros színnel mutatják meg a két márka közötti különbséget.
[link]
Vigyázat, nem független, hanem Sony által gyártott filmecske! A két tv 'dobozból kivéve alapbeállításait' használják. Na itt látszik milyen is a túlszaturált piros valójában. Persze a Samut is Sony szintjére lehet hozni rögvest, de az emberek többsége kibontja a készüléket és hozzá nem nyúl a gyári beállításokhoz. -
dh66e
veterán
válasz
csalafinta65 #10204 üzenetére
"Egyébként az érdekesség kedvéért megemlítem, hogy a kecskeméti utcai eladó elárulta, hogy a hiba oka az, hogy Spanyolországban meo nélkül dobják a keleti piacra a Sony tv-ket..."
Megnyugtatásul közlöm hogy a keleti piacra valóban ez a gyakorlat ugyanis szieszta időben a szalagok nem állnak le viszont az emberek hazamennek páhélyát zabálni.A mi pechünkre meg pont abban a 2 órában jönnek a keleti blokk országaiba szánt modellek.
Annál a bizonyos philipsnél amit kolléga fotózott sincs semmi rendkívüli.A lengyel gyáregységben ahol a hátlapot rögzítették a készülék ház tartóira éppen szülinap volt és.... folytassam?
Tényleg az utolsó hsz-em ebben a témában... -
viharkabat
aktív tag
válasz
És ezzel most mit akartál mondani? Milyen relevanciája van annak, hogy 16 évvel ezelőtt milyen hordósságot észleltél az akkori CRT-n?
Ettől még egy mostani Sony lehet kiváló is, meg szar is, de sok köze nincs hozzá. -
Hudee
tag
válasz
csalafinta65 #10215 üzenetére
Leejtették...
inkább a csavarhúzás nyomatéka nem megfelelő. Írtam a philips supportnak is ezzel kapcsolatban, ők azt írták kérjek cseredarabot, ezt tettem. A boltban az eladóval együtt néztük meg a csere darabot, az is ugyan ilyen volt.
A menüje lassú, szaggat. Csatornaváltás 6-8mp. Van egy 42pfl4307 is a családban, annak is gyorsabb volt a menüje mint a 7109-nek.
A sony-t már ezeket alapul véve néztem. Menüje gyorsabb, összeszerelés hibátlan.
Ha pedig ambilightot akarsz, ott a lightpack vagy az ambiled 100$ körüli áron. -
nismoka
addikt
válasz
csalafinta65 #10209 üzenetére
Minden márka topikjában lehet találni hibás darabokat, és elégedetlen usereket is, ilyen alapon soha nem fogsz semmilyet venni. Egyébként te 42" akarsz, azokkal kevesebb a gond mert kissebbek.
-
dh66e
veterán
válasz
Ne haragudj de ez már trollkodás a részedről,nem korrekt amit csinálsz.Felejtsd el a Made in Germany lapost a philips évek óta gyártatja a tévéit Lengyelországban.Sőt egyes Sharp modelleket is ugyanott gyártottak az én pechemre.
-
Dealer95
őstag
válasz
Nekem Philips-em volt (PFL6505) és most Sony-t vettem
(W905)
Mert ahogy hallottam a lassú csatornaváltás és menü még mindig probléma a Philipsnél.
Illetve az aktív 3D miatt is a Sony mellett voksoltam. -
sfefe
addikt
válasz
Ez 1 eset nagyon nem volt szerencseje ennyi...
Nekem is az elso 1 nap utan ment vissza cserebe a masodikat mar az uzletben kibontottuk es proba es az tokeletes volt. Amugy nagyon jo kepe van semmi bajom vele... ( digi digitalis adas ) -
Tsunami73
tag
válasz
Ez a neten volt a "kedvenced" fórumában.
-
Hudee
tag
válasz
Az a Te bajod... Sok sikert a Tpvision-höz. Nézz be a philips topicba is ajánlom az oda linkelt képeimet
Bár úgy látom át se kell menned
Ja hinni a templomban lehet...
-
sfefe
addikt
válasz
csalafinta65 #10207 üzenetére
Miert?
En 55w829-et vettem es mar igaz kicsit de azert banom, hogy nem a 60ast. -
Hudee
tag
válasz
csalafinta65 #10193 üzenetére
Szia,
Én 2db-ot vittem vissza a 7109-ből, ezután vettem sony-t (829). Képe szép, de felhősödött, voltak zavaró bevilágítások, elállt a kávája... Szòval ez a philips már tpvision be kell látni, made in Poland...
-
dh66e
veterán
válasz
Az az alap nem is kérdés.....ami utána jön az pedig a felhasználói élmény fokozása.Persze ez már nem ide való téma szóval örülj és nézd a philipset.Nekem elég a sony az 55"kijelzőjével minden hibájával együtt.
-
Janaboy
veterán
válasz
Más kérdés, hogy közel ezen az áron veszel 50w829-et (persze némi túlzással) és azért 8" különbség nem kevés!
-
válasz
50w829 van. Ha a kép homogenitásra és képi hibákra gondolsz, akkor abban a w829-et nagyon szokták dicsérni a tesztek, mert a legtöbb darab kiváló a többihez képest (pl. a jóval drágább 955-ös szériához képest). Ez is szempont volt választáskor, mert sajnos nagyon könnyen meglátom ezeket és utána meg zavarnak. De most ezzel szerencsém volt, mert nagyon minimális felhő van csak az egyik szélen, de nem teszt anyaggal ha akarom sem látom annyira minimális.
-
dh66e
veterán
válasz
csalafinta65 #10199 üzenetére
Nálam elég fontos szempont a menüben való turkálás és a csatorna váltás na ez a philipsnél évek óta problémás dolog
-
nismoka
addikt
válasz
csalafinta65 #10199 üzenetére
Kb 20 éve volt olyan sony tv-m aminek kétoldalas távirányítója volt, egyik oldalon az összes gomb volt, a másikon a gyakran használt alap gombok nagyobb méretben.
-
agabe
addikt
válasz
Vigyazz a panel homogenitasaval. En (igaz nagyobbet neztem) azert hagytam figylemen kivul korabban mar, mert dse es banding is zavaro volt benne, cloudingot nem tudtam lecsekkolni, de vilagos kepnel a sarkok voltak sotetek.
-
dh66e
veterán
válasz
Annak a tévének a kezelése rémálom volt mikor kipróbáltam a sony ehhez képest fényévnyire van egy csatorna váltás apropóján de a távirányítója is emberibb mint a philipsé.
A képe viszont tényleg ott van na meg az ára is.Egy 55" lestem meg de az ára sokkal durvább volt a 829-től.Nyert a sony nálam. -
lexter00
őstag
válasz
Azt én is néztem igaz csak a Ambilight miatt (nagyon bejön az a ficsőr) csak nekem az már túl drága lett volna.
-
lexter00
őstag
válasz
Pana?
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Nyugodtan írhatod milyen TV, már kíváncsi vagyok, mert én is pár napja voltam az MM-be házimozikat nézegettem, de a TV-ket is átfutottam, annyira nem akadt meg semmin a szemem...
-
viharkabat
aktív tag
válasz
csalafinta65 #10157 üzenetére
Tudsz fehéregyensúlyt állítani, a piros-zöld-kék főszíneket egyenként szabályozni.
nismoka: érdekes, én úgy kaptam természetes árnyalatot meleg1-nél (w655), hogy a kékből vettem vissza valamennyit, meg a pirosból talán 1-2 fokozatot, pont a zöldet nem kellett piszkálni
-
nismoka
addikt
válasz
csalafinta65 #10157 üzenetére
A piros szín egyáltalán nem túlszaturált, inkább a zöld, de ezeket egyszerűen lehet kompenzálni a fehér egyensúly beállításokban bár van aki ezt észre sem veszi. Negatív tulajdonsága minden tv-nek van, egyik sem tökéletes legyen az bármelyik gyártó terméke.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Háztartási gépek
- Milyen autót vegyek?
- Motoros topic
- Xbox tulajok OFF topicja
- Autós topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Anime filmek és sorozatok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i7 9700KF 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 XT 16GB ZALMAN I3 NEO ADATA 600W
- Egyedi ékszerdobozka
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 255XF FHD IPS 300Hz 0,5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest