- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Warck
tag
Én a a tesztben szereplő készülékböl indultam ki mert abban írják,hogy nincs benne interpolácio csak led mozgás javitás. Meg azt is hogy nagyon agreszívan avatkozik be, és csak max háttárfény beállitásnál van jó képe a készüléknek. Szoval a 42" W705 ben nincs interpoláció, de viszont javitottak a csatlakozások számán meg pár dolgon. De úgy látom ezt a MotionFlow-ot egyre jobban csupaszitják. Én így látom lehet,hogy én látom roszul.
-
Zaji
őstag
A frissítéseket automatikusan tölti le, én nem szoktam figyelni. Vagy kellene?
A hálózatra vezetékkel csatlakozik a tv, ott megvan a sebesség. És nem is azzal van a gond szerintem, mert amíg csak wifi-n csatlakozott a hálózathoz, addig voltak videó betöltési problémák. Most egyszerűen kilép lejátszás közben és csak a Sony felirat jelenik meg a tv-n. Ezt máshol nem teszi, pedig nézünk rajta filmeket külső merevlemezről épp úgy, mint hálózatról. -
konyi79
addikt
Persze azt azért vegyük figyelembe, ezek a távolságok csupán az emberi szem felbontásának és a képpontok méretének viszonyát veszik figyelembe. Egy TV vásárlásánál sok más szempont is létezik, és ez csak egyik, ami nem más, mint ajánlás.
Én is szívesen néztem volna az ágyból 55'-os TV-t, de sem helyem sem pénzem nem lett volna ekkorára. Igy maradt a 40-es, mert az elfért meg már van akkora kényelmesen lássam az EPG-t is.
Szóval lehet úgy is számolni, de nem csak matek az élet. Azért meg nem veszek sima HD-t, úgysem látom a fHD-t, mert a natív felbontáshoz azért érdemes ragaszkodni. Az pedig jó darabig 1920x1080 lesz még (itthon majd egyszer) -
m3gtr
senior tag
Nincsenek itt semmiféle korlátok, max anyagi. Attól még nem lesz jó mert valaki csak ezt tudja meg fizetni. Én is meg venném a milliós tévét mert az sokkal jobb mint ami most van de nem tudom mert annyim nincs, de azért nem fogom magam azzal áltatni hogy minek az mert semmi értelme.
-
krx21
nagyúr
Hát én speciel nem azért vettem nagy TV-t, hogy a szomszédból nézzem... Ahonnan én nézem ott biztos kijönne a sorfelezés... Persze elhiszem, hogy valakit zavar az aktív 3D, ott nincs mit tenni...
Egyébként engem összességében még az aktív sem köt le, mert szerintem még mindig túl sokat kell áldozni a képminőségből a 3D miatt... Inkább maradok a jobb minőségű 2D-nél... -
cabii
tag
Hali,
akkor most én is beleröfögnék a dologba. Éveken át esküdtem, hogy ha 3D akkor csak aktív, mert az az igazi. Aztán amikor ismerősnél pár perc után majd meghaltam, és más alkalmakkal, és más filmekkel, és más más más esetekben is előjött, akkor mondtam, nekem 3d sose kell. Aztán most vettünk egy passzív 3d-t 42w805. és hát mit mondjak? Qrv@ jó. Szerintem ami a másiknál zavart, hogy minden vibrál körülötte, az itt a passzívnál teljesen hiányzik. Egyszerűen átjön a térhatás, és nem fáraszt, nem zavar. Szóval nekem a 3D passzívan jön be. Ami a nem full hd-t illeti. A pár méteres távolságból egyáltalán nem látszik, hogy csak fél hd. Legalábbis én nem látom. De lehet ez is olyan mint a hallás, amit tanulni kell.
Üdv C -
-
-
Vgabor92
tag
-
nismoka
addikt
Az EX-hez képest semmiképpen nem léptek vissza hanem előre. A HX jó volt de leginkább a 850-es, de a W9 kissé üti már. A W8 nak is vannak előnyei a HX750hez képest persze neki nem a feketéje.. Az emlegetett impulse mód pedig kb az ami a W6 ban is van LED mozgás javítás címen.
-
nismoka
addikt
Kb ugyan ezt mondtam, pont az interpolálás miatt kell a gyorsabb panel és nem feltétlen a passzív 3D miatt. De mondjuk engem nem vonz annyira a 3D sem a mesterséges interpolált kép, legalábbis játékra és 24p filmekre semiképpen. A W685 jó cucc lett mindenesetre, vagy akinek abszolúte nem kell a 3D annak a W650-es.
-
sgg
tag
Még pár dolog ami a teszt közben derült ki:
DLNA-n is megy a felirat, itt csak a DLNA szervertől függ. Ha az mkv-ban van, akkor a plex-el szépen megy. Ha csak az mkv/avi/mp4 file mellett van, akkor a plex nem tudja küldeni streamként ergo nem is lehet feliratot kapni. DLNA alatt is működik minden, lehet a hangsávokat is választani és feliratokat is. Annyi kell, hogy a DLNA szerver is küldje.
Azt gondolom, hogy egész használható medialejátszó van benne (dlna és local)
Másik kérdés szoftver frissítés merre van benne? Nem nagyon találtam. Jah, a teszteknek meg ne nagyon higyjetek, pl itt a Samsung is hasonlóan a kdl50w656-joz erősen ajánlott, pedig még a hatos széria a közelében sincs ennek a tévének, itt a teszt:
http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsung-ue32f5000-201308253262.htm
itt pedig az enyéb kisebbben (mindkettő erősen ajánlott vétel szerintük):
http://www.hdtvtest.co.uk/news/sony-kdl42w653-201308113237.htm
-
krx21
nagyúr
Ami még megfigyelhető a Sony javára, természetesen szintén gyári beállításokkal, még a kiemeltnél is, hogy a fekete és a hófehér részletek sokkal jobban láthatóak... Pl: A Samsung a feketénél és a fehérnél is elég sokat levág... Sok tesztábrát vizsgáltam és míg a Sony-n minden részlet egyértelműen látható, mint a sötét és mind a fehér, addig a Samsungnál egy csomó már nem látszik...
Az mondom, hogy a Sony még a kiemelt profilon is sokkal több részlet mutat, mint a Samsung film módján!...
A Samsung kiemelt módja meg egyenesen katasztrofális, egy vicc...
ÉS mégis a fekete feketébb és a fehér fehérebb, ez az igazi überelés! -
sgg
tag
No, volt pár percem usbs lejátszás tekintetében. Feliratokat lejátszásáhot codepaggel kell szórakozni, 1252es kell neki. A lejátszást szépen onnan folytatja, ahol leállítása előtt volt. Sajnos rögtön beleszaladtam egy mkvba, amit nem játszik le, majd még megpróbálom mással is, meg megnézem, hogy mivel van kódolva, mert csak hangot játszik le :-( holnap folyt. köv.
-
sgg
tag
Igazából nem kell bekapcsolni így is jó a minőség, nekem is az alap beállítások jönnek be! Nem láttam javulást, ezért ki is kapcsoltam!
Hang! Én csak az 5 évvel ezelőtti szériához tudom hasonlítani, annál rosszabb, de ott a kávában egy komplett sound bar volt szinte, ezért nem érdemes hozzá hasonlítani. Igazából szemből nem rossz, de ha a konyha felől hallgatom, akkor úgy elég gagyi. (a másiknál nem volt különbség, hogy honnan hallgatom)
Nem feltétlenül baj, van erősítő, így is azzal hallgattuk, ha jobb minőséget akartunk! -
sgg
tag
oksa, holnap este megnézem, hogy hogyan megy az usb-s lejátszást. A mozgás led javítást próba szinten bekapcsoltam, első körben annyi látszott, hogy a fényerő jelentősen csökkent, de majd megnézem, hogy gyors mozgásoknál mi történik. Bár eddig nem tapasztaltam olyat, hogy kellene. Az előzö sony-t is állítgattam, de mindíg visszállítottam az alapra. Ameddig nem zavar, addig jó úgy!
(Az lg-knél sajnos nem így van, tavaly karácsonykor volt nálam 47ls670-es, hát...)
Az a röhej, hogy a mindíg tv-s National Geografic,( ami egy sima SD adás), a természerfilmeknél olyan képet ad, mintha Sony demo film lenne. Tudom, hogy vannak jobb tv-k ennél, de azt csak akkor látni szerintem, ha direkt olyan szemmel nézed, és olyan teszt anyagot teszel bele. -
nismoka
addikt
Nem mert a 400-as is számol interpolált plusz kép kockát, ezt tudod állitani a motionflow menüben (normál,egyenletes) plusz hozzá led mozgás javitás is van (tiszta, tiszta plusz), interpoláció kikapcsolva és csak LED mozgás javitás=Impulzus, ne keverj már annyit..
Én itt fejeztem be...Ui: Engem pld nem érdekel az interpolálás, ált kikapcsolom, már leirtam miért..
Jó éjt, álmodjatok interpolálva. -
krx21
nagyúr
A W650 viszont alapból nem túl erős fényerejű... Gondolom a fogyasztást még lejjebb akarták vinni...
Ráadásul a led vibráltatás bekapcsolása után a fényerő nagyobb mértékben esik mint az várható... Ez a fényerő csökkenés minden eljárás, típus esetében más lehet... Pl: a Samsung egyes modelljeinél alig esik a fényerő... Ezt mindenhol meg kell vizsgálni, sok mindentől függ... Én ilyenkor a ledeket sajnálom...Lehet nem kellene, de szerintem nem növeli a élettartamot az biztos...
-
nismoka
addikt
Amelyikben nincsen kimondottan motionflow menü az nem interpolál hanem csak villogtat ha bekapcsolod a led mozgás javitást, ez ennyire egyszerü nem kell ezt bonyolitani. Ha nem hiszed nézz meg egymás mellett egy w6 és w8-at, a w8-on legyen bekapcsolva a motionflow menüben a normál, vagy az egyenletes funkció, ennyi!
-
-
Mankó
veterán
Full fekete hatternel nalam kemeny bevilagitasok vannak, eleg zavaro tud lenni. Viszont ha van valami kepelem, akkor nem latom, vagy csak elenyeszo mertekben. Hat ez a led hatranya, itt ez a kompromisszum.
radi8tor1: nalad hogy van ez a bevilagitosdi, sikerult valamilyen beallitassal csokkenteni a merteken?
Hang minoseg tenyleg gaz, de optikain keresztul huzd ra egy hazimozira! Ha meg csak 2.0 szol, akkor is siman jobb, mint a tv hangszoroja. Nalam is igy van most. -
adnoctum18
senior tag
Nálam 6-os állásban van a háttérvilágítás, azt hiszem ez az alapértelmezett is, és ez nekem elég. Most feltettem maxra de így se zavaróan világos. Viszont a NASsal utp kábelen összekötve nem enged semmilyen kép üzemmódot állítgatni, sem a hdmi porton rákötött laptopnál. Normális ez így?
Új hozzászólás Aktív témák
- Bezámítás! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB W11
- Amazfit Active okosóra / Számla / Garancia /
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest