- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
keegangerike
csendes tag
Felhívtam, de az ember folyamatosan azt kérdezgette hogy minek akarom én azt, amikor Ők biztosítanak nekem Set top boxot. Az lett a beszélgetés vége, hogy mondta hogy ez nem lehetséges, de nyugodjak meg, mert Ők biztosítanak nekem Set top boxot.
Szerencsétlen édesanyja szerintem azóta is csuklik.
[ Módosította: radi8tor ]
-
keegangerike
csendes tag
A pofám leszakad tőled.
Ezt írtam, itt az ismételt lehetőség, hogy elolvasd:
"Először is azt szeretném kérdezni, hogy hogy hívják azt az eszközt, amit be lehet tenni a TV hátulján található bővítő helyre? Tudtommal abba lehet betenni a szolgáltatótól kapott kártyát."Maradj csendben, és mindenkinek könnyebb lesz az élete!
Pumma:
Nagyon szépen köszönöm a segítségedet, így már világos minden. Addig nem fogok HD csomagot igényelni, míg ki nem próbálom a jelenlegi SD dekóder kártyáját ebben a Conax modulban.
Mondjuk egy kicsit gusztustalannak tartom, hogy egy háromszázezres TV-hez nem képesek adni ilyet...
-
törölt tag
Olvasd el amit írt a kérdező, és inkább ne okoskodj! :
1, "Komplex problémában kérném a segítségeteket! Van egy W815-ösöm, amiben ugye van szatelites dekóder. Majd keresd meg a tv tulajdonságait, és olvasd el! [link] HD Triple Tuner: Sie können den Empfangsweg frei wählen: Sat, Kabel oder Antenne können mit nur einer Fernbedienung bedient werden
2, "Második kérdésem pedig, hogy mivel itthon T-Home SAT TV előfizetésem van, a Telekomnál létezik-e ilyen lehetőség, hogy ne kelljen az Ő dekóderükkel küszködni? Nem vagyok jártas a témában, de ha jól tudom, a kártyáikat dekóderre hangolják." A tévét itt is megnézed, kontrolláld magad!:[link]
A Conax kártyaolvasóról meg linkeltem egy leírást. -
DummyBoy
senior tag
Mert te valószínűleg másra gondolsz.
A felhősödés felbontásfüggetlen, okozhatja a nem megfelelő összeszerelés, nem egyenletes háttérvilágítás és még egy rakás más is.
De ha már a felbontáson lovaglunk, akkor feltennék egy kérdést, majd ezután gondold át a felbontásmizériát.
A felhűsödés teljesen fekete képnél figyelhető meg a legjobban.
Mi a különbség egy SD-ről FullHD-ra felskálázott és egy fullHD kép között, ha mind a kettő teljesen fekete?
-
apszi
őstag
Nem STB-on megy a tévédre a jel, és azon van beállítva kimenőnek a 1080i? Pl. az M1 1080i-ben közvetíti a jelet, hogy ez butított, nem butított az már más tészta. Viszont a többi adó ami SD, ott SD-nek is van kiírva (Mindig TV, Samu).
(#5713) nasinas: A Sonyval szerintem a desszert elmarad, persze ha nem vagy édes szájú...
-
viharkabat
aktív tag
Persze, a tévék felbontása nagyobb, mint a legtöbb csatornáé. De mégiscsak ezeket a csatornákat kell nézni, tehát ha nagyobb képernyő és nagyobb pixelméret melllett jobban kijön a felbontásból adódó hiba, akkor arra elég sovány vigasz, hogy nem a tévé hanem a csatorna miatt van.
-
coolrob
aktív tag
Már bocs de nekem igen is szempont, Mivel átmenetileg pendrive-ot használnék utána meg hdd-t.
Erre a TV re is úgy kell összekaparni a lóvét, szóval nem fér bele hogy csak úgy vegyek mellé egy BR vagy média lejátszót.
Mellesleg abszolút nem értem miért mondod hogy ezen a szinten, mikor ez egy olcsóbb value kategória..Vak azért nem vagyok, szóval én is látom a különbséget egy 100 ezres Samsung és eközött, ezzel nincs is gond..
Értékelem ha segíteni akarnak, de nekem a te hozzászólásod inkább kötekedés kategória, pedig általában értékelem a tréfát..ÉS a következő hsz-odra reagálva, igenis számít a képminőség, sőt az a döntő, de azért más is nyom a latban, és ha nálad a többi nem számít akkor irigyellek.
-
törölt tag
Tévedés, azt írta hogy teszik neki a képe, csak akadozik a lejátszás. Két eset lehetséges, másik pendrive
kell, ha azzal is akadozik, a pendrive-ot kizárhatjuk mint hibaforrást. Ezután egy másik ugyanolyan típusú tv-n próbáljuk meg a lejátszást. Ha most tökéletes a lejátszás, akkor az előző tv volt a hibás. -
luciferc
őstag
Imponáló a magabiztosságod, hogy két, az utolsó bitig egyforma adatforrásból lejátszott film között garantáltan különbséget tudsz tenni úgy, hogy sem a TV-t, sem a lejátszót nem te állítottad be (képjavítás, kép paraméterek), és még a márkájukat sem ismered az eszközöknek. De természetesen vannak ilyen emberek, bár meglehetősen kevesen vagytok. A többség viszont ennyire nüansznyi különbséget nem vesz észre, ha normál távolságból nézi (!) a filmet. Mert bizony az emberek többsége film nézés (nem pixel peeping) közben nem érzékeli még azt sem, hogy a kontraszt nem olyan tökéletes esetleg (max extrém világítású jeleneteknél). Már ha a film jó (a tartalomra gondolok). Ha a film olyan, hogy van idő pixel peepingelni, akkor meg minek nézni a csúcs TV-n? És még mielőtt: Nem azt mondom, hogy vegyen mindenki Technika TV-t, de bizony tudomásul kell venni, hogy bizonyos képminőségtől kezdve a javulást, a különbséget egyre kevesebb ember érzékeli, különösen ha nem összehasonlító tesztet csinál, hanem ott az egy szem TV. És még ha látott valóban láthatóan szebb képű TV-t is, az összehasonlítási alap szépen elhalványul a fejében, és legfeljebb néha tűnik fel, hogy szürke az a fekete.
-
luciferc
őstag
Kíváncsiságból kérdezem, hogy teljesen biztos vagy benne, hogy egy korrektül megcsinált teszten normál távolságból stabilan meg tudnád különböztetni ugyanannak a filmnek pendriveról a TV lejátszójával lejátszott bluray remux változatát és a bluray lejátszóval a forrás lemezről lejátszottat?
Ha esetleg te meg is tudod nagy pontossággal különböztetni, biztos vagy benne, hogy az emberek többsége képes erre? -
B-L-A-C-K
titán
Szerintem azért valamilyen szempontból számít. Pl nekem amire használom 100%-osan jó a TV lejátszója is, akkor miért vegyek mellé egy másikat....? Az meg hogy szaggat nem azzal kell nyitni egyből hogy vegyen egyet, vagy egy másik TV-t, hiszen elvileg nem kellene szaggatnia.
-
kp59
aktív tag
Azt nem tudom mert még nem próbáltam de szándékomban áll elkérni a szomszédtól egy próba erejéig (csak még nincs itthon). Majd ha hazajött átmegyek és elkérem tőle amúgy is el kell mondanom neki a rossz hírt (hogy a Sony nem tudja kezelni a vezetéknélküli billentyűzeteket).
A mi a tévémet illeti persze hogy vigyázok rá (amúgy ez jellemző minden cuccomra). Van még két év garanciája is mert amikor vettem 5 évet adtak.
A Panasonic 2013 decemberében szüntette be a plazmák gyártását a Samsung idén november 30.-án áll le velük de úgy tudom az LG továbbra is készít még ilyen készülékeket bár igaz elég kis számban mert ők is az LCD-ket nyomatják.
A tömegnek meg jó az is amit rásóznak mert elég ha a reklámok agyondicsérnek valamit arra hogy saját maga utánajárjon a különbségeknek arra kevés vásárló hajlandó.
Azt hogy miért álltak le a nagy gyártók egymás után ezzel a színvilágát tekintve sokkal jobb képminőséget nyújtó technológiával arról már sokat írtak. Egy biztos hogy a kicsit is igényesebb vásárlók sokat veszítenek a plazma TV-k eltűnésével mert jelenleg abban az árkategóriában nincs "normális" megfizethető árú alternatívája (a nagyon jó képminőséget biztosító OLED technológia a mai napig nem terjedt el pedig már évek óta létezik).
-
Geripapa
aktív tag
Hát ahogy néztem mindegyik tv csak a saját kameráját tudja használni szoval ezt a békát le kell nyeljem, majd kérjük karácsonyra
A filmek azok külömbözö. mkv, avi, mpg általában.
Ahogy olvasgattam úgy egyik tv sem jobb mint a másik ilyen szempontból sem és ezért ajánlot egy medialejátszó hozzá, na de arra nincs pénz ...
A fentieket meg ha jól tudom viszi.
-
luciferc
őstag
Nagyon igazad van. Mindössze a saját magad által készített filmeket egészítsük ki a képekkel is. Az sem letöltögetett nyavalya. És el is hal a TV. Hú, tényleg ez lehetett a Sony célja.
Kár szépíteni. Általában szép a Sony TV-k képe, de az árukban indokolatlanul kifizet az ember minimális használhatóságú drága dolgokat is. És ez nem méltó egy Sonyhoz. Legalábbis az önmagáról kialakítani kívánt image alapján.
-
luciferc
őstag
Ez egy tévé ami nézésre való és nem egy szuper gyors számítógép.
Nézd, ez egy álláspont. Még azt sem mondom, hogy nem szimpatikus. Viszont akkor szeretném visszakapni a TV árából a szutyok SEN-re költött pénzt. Cserébe ki is törölhetik a TV-ből. Tehát ha biznisz, legyen biznisz. Az úgy nem buli, hogy smartnak reklámozza, telerakja mindennel, csak éppen nem használhatók, viszont a TV árát jelentősen megdobja. Azt sejtheted, hogy a programozók még Kínában sem ingyér rakják össze a a dolgokat. Szóval ez egyelőre erősen vásárló megtévesztése, a márka imidzsét nem építi.
Képzeld el, hogy megveszi valaki a TV-t, hogy a BK-t nézze rajta, de jön a család, hoznak egy baszott nagy vinyót, rajta vagy 10000 fotó, filmek, meg sok minden, aminek semmi köze a multimédiához, de sok file van és könyvtár. Bedugják a TV-be és mi van? Várakozás. Sokáig, nagyon sokáig, nagyon nagyon sokáig. Ugye azért nem életszerű, hogy gyorsan elugranak egy médialejátszóért, miközben a TV-ben benne van és csak pár képet akarnak megnézni?
Szóval értem én a médialejátszót, de akkor goto első bekezdés. Vagy működjön a TV is elfogadhatóan, és aki jobbat akar (több funkció), az vesz.
-
DummyBoy
senior tag
Képcsöves TV?
Valószínűleg az összes jelenlegi lapostv-t ki lehet majd dobni a kukába, ha valaki kifejleszt egy olyan panelt, ami azt a minőséget tudja majd mint a képcsövesek
Hála az égnek én nem vagyok ilyen maximalista, főleg mivel elég sok olyan film és sorozat van, amit szeretünk többször is megnézni ...
-
luciferc
őstag
Továbbra sem értem miért. A filmek digitális adatok, amikből egy algoritmussal vissza lehet állítani a képet. Miben különbözik egy TV és egy hiper szuper játékos dekódere? A különböző képjavító és zajszűrő meg hasonló hókuszpókuszok nem érdekelnek, mert kinek a pap, kinek a paplan. Lehet, hogy én értem félre a dolgot, de a dekódolás után én úgy gondolom ugyanannak az adathalmaznak kell előállnia. Aztán ki ki azt kezd vele,amit akar.
Tehát az érdekel, hogy a dekóderből kijövő adatok miben különböznek. Mert számomra az összes a lejátszóban lévő képjavító meg machináló algoritmus a másodlagos, hiszen ha jó minőségű az anyag, akkor szerintem bőven elég ha a FullHDre kihegyezett TV nyúl hozzá a képhez. -
-
B-L-A-C-K
titán
-
Peat;)
veterán
Parancsolsz? Le is írtam a legelső hozzászólásban milyen két konkrét típus esetében mit tapasztaltam. A fizikai tapasztalat az szar mi, a marketinganyagban nem található fejezet?
Csússz még lejjebb, azt sem tudod kinek támadsz neki, mert arra nem vetted a fáradságot hogy végigolvasd az első hozzászólást amire reagáltál. Ez a reakciód szerint. Én itt befejeztem, hívőkkel nem lehet kommunikálni.
-
-
Peat;)
veterán
Ha neked nem vibrál egy aktív 3d szemüveg amit gyárilag adnak a tv mellé (olcsóbb fajták) akkor egyszerű: egészségügyileg valamilyen problémával küzdesz.
Csak úgy mellékesen, neked véletlenül nem passzív 3d-s a tv-d? Mert amit most csinálsz, ráadásul abban a stílusban ahogy az feltűnően orbitális hülyeség.Egyébként az aktív 3d-nél a használati útmutatóban általában leírják milyen módon kell megszoktatni a szemet, agyat a vibrálás hatásával. Először 10 perc, aztán egyre magasabb használati idővel. Biztos azért csinálják ezt a tájékoztatást az aktív 3d-s modellekre vonatkozóan a gyártók, mert nem mindenki olyan tapsikoló okos mint Te.
Én kifejtettem bővebben. Kicsit informálódj máskor mielőtt a magas lóra ülsz, mert nagyot eshet a személyiségi indexed.
-
viharkabat
aktív tag
-
-
zonusz
aktív tag
Akkor most elmegyek a DM-be és veszek leégés utáni kencét. Igazad van, ez ma nekem nem megy, de az utolsó darabos leárazás is valószínű. Kösz a türelmet.
De ha már... Az idei kínálatból melyiket ajánlanátok ebben a kategóriában. (40-42" méretben). Lényegében a kép minősége érdekel csupán, sem a 3d, sem a különböző "csoda" megoldások nem, internetre van gép, 3d-t nem nézek (elég volt kíváncsiságból, majd, ha szemüveg nélkül megy). -
luciferc
őstag
-
szinimini
senior tag
m3gtr
Nem neten keresztül nézném, hanem letölteném és utána gépen vagy egyéb adathordozón nézném.
A diginek pedig van olyat sávszélességű nete amin lehet nézni full hd filmeket ( 8 Mb/s )Blaise
Nekekm jó a Sony is, nem vagyok márka függő. Inkább a teljesítmény és az ész érvek győznek meg egy fasz TV kiválasztásánál .
-
krx21
nagyúr
Mind a 1040-es Sony erősítő és a S790-es lejátszó több helyen is teszt győztes és úgy általában, elég pozitív vízhang van róla az interneten... Nálam már fordult a kocka: Régebben sok évvel ezelőtt amikor valaki akart mondani valami jó erősítőt, akkor említette az Onkyo-t, Pioneer-t stb... (Ezek persze tényleg jók...)
Ma ezekkel van tele a Media Markt... Viszont ha Sony-t akarsz venni, azt már lassan csak Sony márkaboltban lehet... Ezért exkluzívabb már mint egy Marantz...
És a lényeg:, azonos árkategóriában abszolút az élmezőnyben vannak... Én a TV miatt vettem Sony erősítőt és lejátszót is... Nem bántam meg... Mivel Sony-hoz viszonylag csak egyenes úton lehet hozzájutni, ezért kevésbé hypeolják a különböző webshop-ok...
Én még drágább kategóriában is gondolkoznék benne: SONY STR-DA5800ES -
Kabel15
aktív tag
És Akkor mit érdemes venni 80k ért? Szóval azért esett eddig a Z906 a választás mert ár/érték arányban nekem jó. Tudom, hogy kicsit túl van árazva, viszont ha olyat veszek amihez van egy BD lejátszó az az életben nem lesz kihazsnálva. a tévé belső lejátszója viszi az MKV-t az ISO hoz meg majd jön egy MadiaPlayer vagy PC. Csak jó lenne már hallani a filmeket 5.1 ben. Az otthon lévő 5.1 es rendszeren sajnos nincs HDMI elég régi már szegényke.
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natura Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3008, 97% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 1TB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3051
- MacBook Pro 16 i7-9750H 16GB RAM 512GB SSD RX 5300M 1 év garancia
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest